Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
To super,byle tak dalej,az do terminu cc U mnie też bez sensacji ale do terminu z OM czyli 25.10 mam jeszcze troche czasu a cc spodziewam sie ok 20.10 (po pełnym 39tc)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:29
Lilla My lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚 -
nick nieaktualnyagnes175 wrote:No niby tak ale co w przypadku kiedy akcja porodowa lub plamienie/krwawienie zaczyna sie nagle przed ustalonym terminem cc i przyjezdzam do nich 80km a oni nie maja miejsca na porodowce dla mnie bo nie jestem w terminie?
-
Oczywiście,ze zadam te wszystkie pytanie na wizycie kwalifikacyjnej,w końcu po to ona jest Jak bede krwawić to raczej nie bede dzwonic i tlumaczyc im co sie dzieje tylko w te pędy bede jechac do szpitala,bo taki objaw w zaawansowanej ciazy to nigdy nie jest błahostka i trzeba szybko reagowac,tymbardziej jak ktos ma kawalek drogi do szpitala.
Lilla My ma termin cc 4 dni przed terminem z OM i sama znam kilkanascie przypadkow,ze z cc czekaja do ostatka chyba,ze jest zagrozenie zdrowia i zycia matki i/lub dziecka to wtedy robia cc od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:22
2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
Byłam dzisiaj na kolejnej wizycie, termin podtrzymany, bo szyjka nadal wysoko i zamknięta. Także CC 24.09. mamy mieć. Udało nam się również wejść na oddział i położna pokazała nam blok porodowy (nawet rodzące pozwoliły wejść do siebie, ale nie chcieliśmy przeszkadzać), opowiedziała, co i jak się dzieje po kolei. No i dla mnie ulga - cewnik zakładają po znieczuleniu
agnes175 lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My to świetnie jak wszystko jest w porządku z Wami Mam nadzieje,ze jak dojdziesz do siebie to zdasz relacje jak wyglada cc w Gamecie,bede Ci bardzo wdzięczna.Ja kwalifikacje mam w przyszly poniedzialek 28.09 i wtedy sie dowiem czy i kiedy bede miec cc jesli lozysko nadal bedzie przodujace.
Tak sie zastanawiam jeszcze czy jak place za wizyte kwalifikacyjna 150zł (bo niby nie maja juz punktow z NFZ?) to czy przypadkiem nie zakwalifikują mnie tez na płatną cc???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 14:49
2015🤰Syn👦
agnes175 wrote:Lilla My to świetnie jak wszystko jest w porządku z Wami Mam nadzieje,ze jak dojdziesz do siebie to zdasz relacje jak wyglada cc w Gamecie,bede Ci bardzo wdzięczna.Ja kwalifikacje mam w przyszly poniedzialek 28.09 i wtedy sie dowiem czy i kiedy bede miec cc jesli lozysko nadal bedzie przodujace.
Tak sie zastanawiam jeszcze czy jak place za wizyte kwalifikacyjna 150zł (bo niby nie maja juz punktow z NFZ?) to czy przypadkiem nie zakwalifikują mnie tez na płatną cc???
Wiesz co... ja płaciłam za wizytę, USG i KTG, ale poród to jest zabieg nielimitowany i nikt mi nic nie wspominał o płatności za poród czy CC. U kogo masz kwalifikację?Synek
U dr Dziatosza
Info z ich strony:
Szpital Gameta funkcjonuje od 2011 roku. Nasz oddział ginekologiczno-położniczy przyjmuje porody od listopada 2014 roku. Wszystkie porody odbywają się w naszym szpitalu w ramach kontraktu z NFZ. Oznacza to, że żadna Pacjentka nie musi płacić za jakąkolwiek procedurę medyczną związaną z porodem. Zapewniamy możliwość porodu naturalnego, jak i przez cesarskie cięcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:11
2015🤰Syn👦
Tak mi się właśnie wydawało, że była informacja, że porody są bezpłatne. Także nie spodziewam się opłat przy wypisie. Na pewno dostaniesz cały plik dokumentów do wypełnienia przed kolejną wizytą - zgody na pobrania krwi, założenie cewnika, znieczulenie, wywiad epidemiologiczny. Ale do przejścia, nic strasznego
Dr Dziatosz wygląda jak młodszy dr Strużycki. Ja byłam u tego drugiego, bo potrzebowałam wizyty właściwie z dnia na dzień, ale jest w porządku. Trudno powiedzieć cokolwiek o lekarzu, u którego byłaś dwa razy po 10 minut. Natomiast odpowiadał na wszystkie pytania, szybkie decyzje podejmował (zakładam, że wiele lat doświadczenia robi swoje) i podobno to on będzie robił CC. Kategorycznie stwierdził również, że nie interesuje go opinia mojej lekarki prowadzącej, bo to on podejmuje decyzje i jest za mnie odpowiedzialny na swoim oddziale.
Koniecznie zapytaj, czy możesz obejrzeć blok porodowy, bo mnie to spotkanie z położną bardzo uspokoiło.agnes175 lubi tę wiadomość
Synek
Strużycki jest ordynatorem wiec jesteś w dobrych rekach
Zapytam o możliwość obejrzenia bloku porodowego ale zdjęcia na ich stronie z sali operacyjnej też są niezłe
A to zakładanie cewnika jest jakieś bolesne czy nieprzyjemne ze cieszysz sie,ze to robią juz po znieczuleniu???
Znalazłaś kogoś kto mial cc w Gamecie?
Czytałaś komentarze na www.gdzierodzic.pl ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:30
2015🤰Syn👦
Myślę, że bardziej nieprzyjemne niż bolesne - w końcu wkładają małą rurkę do cewki moczowej... Także jeden ból przynajmniej by odszedł.
Rozmawiałam z kilkoma osobami i były zadowolone. Na pewno nie narzekały na opiekę przed, w trakcie i po zabiegu, chociaż czytałam opinie na Kafeterii i zaczęłam mieć wtedy wątpliwości. Ale nawet u mojej mamy była ostatnio pacjentka, która miała kilka tygodni temu CC w Gamecie i powiedziała, że wszystko w porządku i mucha nie siada. Pewnie to zależy też od tego, jakie ktoś ma oczekiwania. Ja np. mam nadzieję, że jak zadzwonię w nocy po pielęgniarkę, bo trzeba mi podać dziecko do karmienia, to ona bez focha przyjdzie i to zrobi. Opiszę w przyszłym tygodniu jak było
Teraz się trochę martwię, bo się przeziębiłam i miałam wczoraj gorączkę... Ale to pewnie też z nerwów, dzisiaj już zdecydowanie lepiej jest.
Zawsze można się do czegoś doczepić - jak czytam komentarze pod zdjęciami w Pro-Familii, która się niestety jeszcze nie otworzyła - to niektórzy nawet na kolor ścian narzekają, bo "kto to widział, żeby w szpitalu były bordowe ściany". Nie no... lepsze w Matce Polce zielone kafelkiagnes175 lubi tę wiadomość
Synek
Jej ludzie to już nie mają się czego czepić faktycznie Ja właśnie myślę jeszcze o Pro famili bo termin mam dopiero na styczeń więc może otworzą a teraz 20 był dzień otwarty ale dowiedziałam się po fakcie ponoć ma jeszcze być na przełomie września i października więc się cieszę
Lilla faktycznie ta temperatura to może już nerwy, stres przed porodem? oby w sumie Rety Ty już w czwartek idziesz, tak? Będę trzymać kciuki -
W czwartek, za dwa dni . Bardzo chciałam w Pro-Familii, ale nie mogę czekać w nieskończoność, a mają problem z nadzorem budowlanym podobno. Szpital wygląda ekstra i aż żałuję, że się nie załapię. Także trzymam kciuki, żebyś Ty mogłaSynek
W Gamecie też jest super A tak swoją drogą to Cię długo trzymali z tym cc...myślałam, że są wcześniej robione niż planowany termin porodu.. A jak temperatura?Minęła?
-
Aha to pewnie dlatego :)Ja w ogóle mam nadzieję, że uda mi się dostać od mojego lekarza gastrologa skierowanie na cc..zobaczymy...
Dobrze, że już nie masz temperatury zatkany nos też przejdzie ja od początku ciąży mam zatkany nos i już się nie mogę doczekać aż mi przejdzie
-
Lilla My już za 2 dni będziesz tulić swoje dzieciątko (znasz płeć?wydaje mi się,że będzie dziewczynka ) Niczym sie nie stresuj,bedziesz w dobrych rękach i wszystko pójdzie gładko,bede mocno trzymac kciuki
Co do zatkanego nosa to ja mam go od x czasu,nawet nie pamietam od kiedy tak to dawno sie zaczeło,strasznie to irytujace,krople prenalen średnio pomagają ale juz blizej jak dalej,jakos dotrwam do rozwiazania i w koncu to minie mam nadzieje2015🤰Syn👦
To tak jak u mnie!
Lilla My lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Hej dziewczyny
Ja chodzę do Dziatosza i mogę go z czystym sumieniem polecić. Jako lekarz prowadzący jest super Nie wiem jak się zachowuje przy porodzie ale mam nadzieję że będzie ok Lilla My trzymam kciuki za Was Mam nadzieję że po porodzie znajdziesz chwilkę żeby napisać jak było Ja jestem wstępnie umówiona na 21 grudnia na CC termin OM mam na 29 grudnia ale średnio mi się chce leżeć w Sylwestra w szpitaluagnes175 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja jestem z łodzi, chodzę do Dr. Skoczylas Michał i też szczerze polecam. Planujemy rodzić w medeorze termin wstępnie mamy na 16 stycznia, ale jeśli będzie otwarty szpital Pro-familia i będzie miał umowę z NFZ to się tam wybierzemy, mamy zdecydowanie bliżej.
jedynka lubi tę wiadomość