Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
W radomszczańskim szpitalu jest bezpłatna szkoła rodzenia ale nie wiem jak dalego masz do Rska2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
10 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹✊️🙏💚 -
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Niektóre szpitale jeśli w nich rodzisz proponują szkołę rodzenia za darmo np CZMP. Jeśli któraś z Was rodziła w CZMP to bardzo bym prosiła o info na temat tych 3 oddzialów, ponoć 3 najlepszy, ale tam dzieciaczki nie są z mamami, a nie uśmiecha mi się łazić przez cały oddział na karmienie...
Rodziłam w CZMP w 2014. Byliśmy na 4 piętrze (nie wiem który to był oddział). Synek mógł być ze mną cały czas, w dzień i w nocy. W nocy i za dnia gdy dziecko płakało a niedoświadczona mama nie wiedziała jak uspokoić przychodziła położna i pomagała/ radziła. Co dwie sale są pokoje dla dzieci tam jest przewijak, tam dzieci są kąpane i badane przez lekarzy i można tam wchodzić by uczestniczyć w kąpieli lub przewinąć dziecko (przy badaniu nie można być). Są różne położne jak wszędzie ale generalnie jest bardzo przyzwoicie i opieka medyczna (wszelkie badania) jest bardzo dobra. Jest też czysto. Jest też minus - prysznic jest na końcu korytarza i dojść tam po porodzie to jest wyzwanie. Ale z pomocą czy odpoczynkiem da się radę. Aha nie wolno samej iść pod prysznic pierwszy raz po porodzie, bo można zemdleć dostać krwotoku itp. Jak nie ma nikogo z rodziny do pomocy, pomagają położne. -
A ja rodzilam.w salve na szparagowej i mam mieszane uczucia, do dzis jak.przypomne sobie porod chce mi sie plakac nie moge patrzec na program typu porody co przed wswoim porodem robilam bardzo czesto nie wiem czy rodzac w innym sxpitalu moja trauma bylaby jeszcze wieksza, ale do sedna mialam
Cc bo przodujace lozysko i cukrzyca ciazowa, tydzien przed terminem okazalo sie ze troche za wczesnie synek opil sie wod i mial trafil na godz do inkubatora okazalo sie ze spedzil tam szesx godzin a ja umieralam ze strachu o synka lekarka neonatolig pretensje ze moze pomylilam.daty no kurrr.... przeciez mieli cala dokumentacje, jednym slowem dziewczynom ktore chca tam rodzic polecam sie zastanowic co do plusow dobrzy lekarze gin, bardzo szybko po cc doszlam do siebie juz na drugi dzien smigalam ale z psychika jest gorzej, no ale najwazniejsze ze pomimo traumatycznych przezyc i przetaczanua krwi mohemu dziecku w drugiej dobie teraz jest ok, no to sobie ulzylam ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 23:59
-
tylda87 - nigdzie nie ma idealnie. Ja np. zdecydowałam się teraz na poród w Salve na cc, bo po pierwszym porodzie sn w małym mieście pod łodzią mam wielką traumę i bardzo złe wspomnienia. O mało dziecka nie straciłam (akcja trwała za długo, tętno spadało) i o mały włos przez rzucenie się przez lekarza na mój brzuch macica mi nie pękła. Do tego mega rozerwanie, rozcięcie, do dziś czuję, że jestem 'tam' niezdarnie zeszyta i co najpoważniejsze to w bardzo krótkim czasie po porodzie pojawiły się różne zmiany na szyjce, które leczyłam przez kilka lat (i do końca życia będę pod opieką onkologa dla świętego spokoju) - szkoda gadać
Zawsze są dwie strony medalu. Ja wierzę, że w Salve nie zaoferują mi takich przeżyć jakie przeszłam. Za 1,5 miesiąca mogę podzielić się wrażeniami.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ona masz racje nie ma idealow teraz sie ciesze wspanialnym synkiem bardzo mozliwe ze gdyby sie tak stalo jak sie stalo w panstwowym szpitalu byloby jeszcze gorzej nie mam na szczescie porownania wazne ze po fakcie zajeli sie synkiem porzadnie, za to oddzail neonatologiczny w salve super. Swietne pielegniarki. Zycze Ci pomyslnego rozwiazania,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:55
-
W gamecie nie robią chyba planowych cesarek.2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12 transfer, endometrium 8,5
Acha a z jakiego powodu masz cesarkę?Ja mam wizytę kwalifikacyjną w Gamecie w przyszlym tygodniu ale chyba nie pozwolą mi tam rodzić,bo mam łożysko przodujące2015🤰Syn👦
Robią planowe cesarki w gamecie bo się ostatnio dowiadywałam chyba, że się coś zmieniło od tego czasu i sama bym tam chciała rodzić
-
Tak,lozysko przodujace jest wskazaniem do cc ale wydaje mi sie,ze nie zakwalifikuja mnie do cc w Gamecie z tego powodu,ze cos wymysla,zeby odprawic mnie z kwitkiem do Matki Polki albo nie beda miec akurat miejsca na porodowce,bo ponoc tez tak robią (dziewczyny pisaly na fb https://www.facebook.com/porody.gameta?fref=ts )
Milla My rozumiem,ze juz jestes po wizycie kwalifikacyjnej?Jak ona wyglada?Na kiedy masz termin?2015🤰Syn👦
nick nieaktualnyagnes z tego co wiem jeśli nie będzie zdrowotnych przeciwwskazań do zakwalfikkowania Cię do porodu u nich (czy to cc czy sn) to z chęcią kwalifikują. poza tym jeśli będziesz miała ustalony termin cc to nikt Cię z kwitkiem nie odprawi, bo uzgadniając termin automatycznie mają miejsce. Inaczej jest w przypadku sn bo nie wiadomo kiedy zacznie się poród i czy akurat będą miejsca- wtedy odprawiają z kwitkiem.
agnes175 lubi tę wiadomość
-
agnes175 wrote:Milla My rozumiem,ze juz jestes po wizycie kwalifikacyjnej?Jak ona wyglada?Na kiedy masz termin?
Byłam w zeszłym tygodniu u dra Strużyckiego (płatna 150zł). Wizyta dość krótka, ale treściwa. Zapytał o przebieg ciąży, dodatkowe choroby, o moją wizję porodu (czy koniecznie chcę SN albo CC), szybkie badanie na fotelu (sprawdzał właściwie tylko, czy jest już rozwarcie) i USG w celu sprawdzenia ilości wód płodowych. No i później pan dr sam zaproponował CC ze względu na dysproporcje w wielkości między mną a synkiem (prawdopodobna waga urodzeniowa 3700g, ale ja jestem bardzo niska i drobna) + epilepsję. Poprosił jeszcze o zrobienie u nich USG z oszacowaniem wielkości płodu i KTG tuż przed sobotnią wizytą. W sobotę idziemy do niego ponownie i oceni, czy jeszcze wytrwam, czy trzeba robić szybciej CC. Jeśli będzie ok, to CC mam w następny czwartek, 4 dni przed terminem z OM. Tak mi tłumaczył, że planowane cesarki są w ostatnim tygodniu ciąży najczęściej.agnes175 lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
ZieloneOliwki wrote:agnes z tego co wiem jeśli nie będzie zdrowotnych przeciwwskazań do zakwalfikkowania Cię do porodu u nich (czy to cc czy sn) to z chęcią kwalifikują. poza tym jeśli będziesz miała ustalony termin cc to nikt Cię z kwitkiem nie odprawi, bo uzgadniając termin automatycznie mają miejsce. Inaczej jest w przypadku sn bo nie wiadomo kiedy zacznie się poród i czy akurat będą miejsca- wtedy odprawiają z kwitkiem.
Poza tym wydaje mi się, że jeśli przyjeżdżasz na termin i nie masz jeszcze akcji porodowej, to mogą zrobić CC nawet po południu, jeśli od rana będą nagłe przypadki.Synek
nick nieaktualny
-
Lilla My wrote:Poza tym wydaje mi się, że jeśli przyjeżdżasz na termin i nie masz jeszcze akcji porodowej, to mogą zrobić CC nawet po południu, jeśli od rana będą nagłe przypadki.
No niby tak ale co w przypadku kiedy akcja porodowa lub plamienie/krwawienie zaczyna sie nagle przed ustalonym terminem cc i przyjezdzam do nich 80km a oni nie maja miejsca na porodowce dla mnie bo nie jestem w terminie?2015🤰Syn👦
Nie mam pojęcia - na pewno trzeba się stawiać u nich na KTG przynajmniej raz w tygodniu (chyba że masz u siebie na miejscu, np. w poradni, to nie). Ja teraz też idę wcześniej na wizytę, bo jak się okaże, że cokolwiek jest nie tak, to będą robić CC wcześniej niż w czwartek. Poza tym termin CC jest zawsze ustalane sporo wcześniej niż termin porodu z OM.
Musisz dopytać koniecznie, co wtedy.Synek
Tak mam u siebie w Rsku ktg w szpitalu i jak cos to tam bede chodzic,bo mam zdecydowanie blizej.Nie wiem czy tak sporo wczesniej,u Ciebie to zaledwie 4 dni,mi ginka mowila,ze cc zazwyczaj jest w 39tc ale to chyba zawsze zalezy od calokształtu sytuacji zdrowotnej kobiety rodzącej2015🤰Syn👦
U mnie szyjka zamknięta, wysoko i wg ginekolog prowadzącej ciążę, gdyby nie CC, to mam duże szanse przenosić. Żadnych plamień, krwawień i tego typu sensacji w ciąży, więc może dlatego ten termin tylko kilka dnia przed terminem z OM.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!