X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla u nas dobrze :) Myślałam że mamy kolki ale od kiedy odstawiłam wit K na jakimś dziwnym oleju palmowym to jest spokój i cisza :)

Elfiona ja nie pomogę bo nie znam człowieka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety kolki, choć po kropelkach troszkę lepiej. :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że są te kropelki :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przez pewien czas myśleliśmy, że mały ma kolki, Sab Simplex poszedł w ruch, bo żaden Bobotic Forte etc. nie działał. Ale najprawdopodobniej się nie najadał głodomorek mały nasz. Zaczęłam go karmić butelką i jak ręką odjął - najpierw moim mlekiem, a jak już się zaczęło kończyć, to MM.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla, u mnie głodomor swoją drogą ale codziennie wieczorem był ryk, robił się sinofioletowy, prężył się i w żaden sposób nie można go było uspokoić. Póki co dajemy Infacol i Delicol i jest spokój :)
    I ja karmię MM :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol też dawałam :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy znacie jakąś szkołę rodzenia godną polecenia?

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki :) moj synek przyszedl na swiat przez cc 16.01.2016 o godzinie 12:23 waga 3270 g wzrost 54 cm 10/10 :-) juz od 19 jestesmy w domu ale sie ogarniam ;)

Tez mam kolki..zaparcia...najpiere krople biogaja a od dzisiaj dicoflor zobaczymy...no i zmieniam mleko z enfamila o dziwo na hipp comfort ...oby podzialalo bo nie moge patrzec jak sie meczy :( poza tym jest dobrze :) coraz wiecej je :) ma przestawiony dzien z noca ;) ale jeszcze daje rade ;)

A co u Was?

ZieloneOliwki, Lilla My, Anuśka lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, gratulacje! gdzie rodziłaś?
    Jeśli to kolki to Dicoflor niewiele pomoże bo to jest tylko na florę bakteryjną jelit. Też dajemy raz dziennie :)
    a mleko mamy Bebilon Pepti :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 08:45

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magdalena :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) w Pro Famili rodziłam :)))

No właśnie te kropelki to chyba o kant .... :P niby płaczu mniej ale kupka twarda jak nie wiem co :( wlewam już w niego tyle wody, że mała głowa :( oby to mleko coś zmieniło bo do najtańszych nie należy :( Mamy receptę na jakieś krople jeszcze żeby wykupić w razie braku poprawy ale nie potrafię rozczytać pisma lekarki co tam napisała :P
    Udalo mi sie ;) debridat przepisala :) slyszalyscie cos o tych kroplach?

Magda81 - ja nie pomogę bo nie chodziłam do szkoły rodzenia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:28

Magda81 lubi tę wiadomość

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 - u nas na kolki pomógł niemiecki Sab Simplex i do tego mleko Bebilon Comfort (ok. 36zł za 400g, więc najtańsze nie jest - powoli przechodziłam na zwykły Bebilon i teraz jest - odpukać w niemalowane - dobrze).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka my zaczelismy hipp comfort :( a ten sab simplex przez internet mozna kupic? Chociaz powiem ze dzisiaj juz jest lepiej i kupka troche luzniejsza :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kupisz spokojnie przez Internet, mi przywozili koledzy z pracy jak byli w delegacji :) . Na ulotce jest info, żeby dawać po 15 kropli do każdego karmienia, ale ja dawałam po 5-7. Teraz już tylko na noc dostaje :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Kurka my zaczelismy hipp comfort :( a ten sab simplex przez internet mozna kupic? Chociaz powiem ze dzisiaj juz jest lepiej i kupka troche luzniejsza :)
    Zainwestuj w sab bo on rozrzedza kupki :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska chyba tak zrobie :) znowu jest problem z kupka i dostalismy kolejny specyfik...juz wymiekam ;) a poza tym zaczely sie straszne ulewania...

A co u Was?:))))

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też z Łodzi. :) Czy mogłybyście mi polecić lekarza doświadczonego w prowadzeniu ciąży bliźniaczej, najlepiej takiej jednojajowej, jednoowodniowej. Dowiedziałam się w środę, że będzie dwójeczka i są w jednym worku owodniowym. Nie wiem czy lekarze w EnelMed mają takie doświadczenie, a tam mam gina. Wizyta we wtorek i trochę się obawiam, czy mój gin podźwignie taką ciążę. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej dziewczyny. Ja też z Łodzi. :) Czy mogłybyście mi polecić lekarza doświadczonego w prowadzeniu ciąży bliźniaczej, najlepiej takiej jednojajowej, jednoowodniowej. Dowiedziałam się w środę, że będzie dwójeczka i są w jednym worku owodniowym. Nie wiem czy lekarze w EnelMed mają takie doświadczenie, a tam mam gina. Wizyta we wtorek i trochę się obawiam, czy mój gin podźwignie taką ciążę. ;)

Witamy :))) niestety nie jestem w stanie polecić takiego ginekologa, może po prostu jeśli Twój obecny będzie się wahał to on Ci kogoś kompetentnego poleci? :)) No i oczywiście gratulacje!!!:)))

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Witamy :))) niestety nie jestem w stanie polecić takiego ginekologa, może po prostu jeśli Twój obecny będzie się wahał to on Ci kogoś kompetentnego poleci? :)) No i oczywiście gratulacje!!!:)))
    Dziękuję.Poczekam do wtorku, zrobiłam przegląd i znalazłam lekarza doświadczonego w takich przypadkach jak mój, jak mój gin nie poprowadzi to się zgłoszę do profesora. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, u nas pomógł Infacol i mleko Bebilon Pepti. :)

a Sab Simplex oryginalny kupisz tu: http://sposoby-na-kolke.pl/
    Ogólnie uważaj na allegro i inne bo jest dużo podróbek, w tym czeskie itd które podobno nie pomagają :)

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ