X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla u nas dobrze :) Myślałam że mamy kolki ale od kiedy odstawiłam wit K na jakimś dziwnym oleju palmowym to jest spokój i cisza :)

Elfiona ja nie pomogę bo nie znam człowieka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety kolki, choć po kropelkach troszkę lepiej. :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że są te kropelki :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przez pewien czas myśleliśmy, że mały ma kolki, Sab Simplex poszedł w ruch, bo żaden Bobotic Forte etc. nie działał. Ale najprawdopodobniej się nie najadał głodomorek mały nasz. Zaczęłam go karmić butelką i jak ręką odjął - najpierw moim mlekiem, a jak już się zaczęło kończyć, to MM.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla, u mnie głodomor swoją drogą ale codziennie wieczorem był ryk, robił się sinofioletowy, prężył się i w żaden sposób nie można go było uspokoić. Póki co dajemy Infacol i Delicol i jest spokój :)
    I ja karmię MM :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol też dawałam :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy znacie jakąś szkołę rodzenia godną polecenia?

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki :) moj synek przyszedl na swiat przez cc 16.01.2016 o godzinie 12:23 waga 3270 g wzrost 54 cm 10/10 :-) juz od 19 jestesmy w domu ale sie ogarniam ;)

Tez mam kolki..zaparcia...najpiere krople biogaja a od dzisiaj dicoflor zobaczymy...no i zmieniam mleko z enfamila o dziwo na hipp comfort ...oby podzialalo bo nie moge patrzec jak sie meczy :( poza tym jest dobrze :) coraz wiecej je :) ma przestawiony dzien z noca ;) ale jeszcze daje rade ;)

A co u Was?

ZieloneOliwki, Lilla My, Anuśka lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, gratulacje! gdzie rodziłaś?
    Jeśli to kolki to Dicoflor niewiele pomoże bo to jest tylko na florę bakteryjną jelit. Też dajemy raz dziennie :)
    a mleko mamy Bebilon Pepti :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 08:45

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magdalena :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) w Pro Famili rodziłam :)))

No właśnie te kropelki to chyba o kant .... :P niby płaczu mniej ale kupka twarda jak nie wiem co :( wlewam już w niego tyle wody, że mała głowa :( oby to mleko coś zmieniło bo do najtańszych nie należy :( Mamy receptę na jakieś krople jeszcze żeby wykupić w razie braku poprawy ale nie potrafię rozczytać pisma lekarki co tam napisała :P
    Udalo mi sie ;) debridat przepisala :) slyszalyscie cos o tych kroplach?

Magda81 - ja nie pomogę bo nie chodziłam do szkoły rodzenia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:28

Magda81 lubi tę wiadomość

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 - u nas na kolki pomógł niemiecki Sab Simplex i do tego mleko Bebilon Comfort (ok. 36zł za 400g, więc najtańsze nie jest - powoli przechodziłam na zwykły Bebilon i teraz jest - odpukać w niemalowane - dobrze).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka my zaczelismy hipp comfort :( a ten sab simplex przez internet mozna kupic? Chociaz powiem ze dzisiaj juz jest lepiej i kupka troche luzniejsza :)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kupisz spokojnie przez Internet, mi przywozili koledzy z pracy jak byli w delegacji :) . Na ulotce jest info, żeby dawać po 15 kropli do każdego karmienia, ale ja dawałam po 5-7. Teraz już tylko na noc dostaje :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Kurka my zaczelismy hipp comfort :( a ten sab simplex przez internet mozna kupic? Chociaz powiem ze dzisiaj juz jest lepiej i kupka troche luzniejsza :)
    Zainwestuj w sab bo on rozrzedza kupki :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska chyba tak zrobie :) znowu jest problem z kupka i dostalismy kolejny specyfik...juz wymiekam ;) a poza tym zaczely sie straszne ulewania...

A co u Was?:))))

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też z Łodzi. :) Czy mogłybyście mi polecić lekarza doświadczonego w prowadzeniu ciąży bliźniaczej, najlepiej takiej jednojajowej, jednoowodniowej. Dowiedziałam się w środę, że będzie dwójeczka i są w jednym worku owodniowym. Nie wiem czy lekarze w EnelMed mają takie doświadczenie, a tam mam gina. Wizyta we wtorek i trochę się obawiam, czy mój gin podźwignie taką ciążę. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej dziewczyny. Ja też z Łodzi. :) Czy mogłybyście mi polecić lekarza doświadczonego w prowadzeniu ciąży bliźniaczej, najlepiej takiej jednojajowej, jednoowodniowej. Dowiedziałam się w środę, że będzie dwójeczka i są w jednym worku owodniowym. Nie wiem czy lekarze w EnelMed mają takie doświadczenie, a tam mam gina. Wizyta we wtorek i trochę się obawiam, czy mój gin podźwignie taką ciążę. ;)

Witamy :))) niestety nie jestem w stanie polecić takiego ginekologa, może po prostu jeśli Twój obecny będzie się wahał to on Ci kogoś kompetentnego poleci? :)) No i oczywiście gratulacje!!!:)))

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Witamy :))) niestety nie jestem w stanie polecić takiego ginekologa, może po prostu jeśli Twój obecny będzie się wahał to on Ci kogoś kompetentnego poleci? :)) No i oczywiście gratulacje!!!:)))
    Dziękuję.Poczekam do wtorku, zrobiłam przegląd i znalazłam lekarza doświadczonego w takich przypadkach jak mój, jak mój gin nie poprowadzi to się zgłoszę do profesora. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, u nas pomógł Infacol i mleko Bebilon Pepti. :)

a Sab Simplex oryginalny kupisz tu: http://sposoby-na-kolke.pl/
    Ogólnie uważaj na allegro i inne bo jest dużo podróbek, w tym czeskie itd które podobno nie pomagają :)

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ