X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr. Krajewski bardzo sympatyczny i nienaciąga pacjentek na nie potrzebne badania, przed przygodą z IVF trafiłam do niego, obejrzał wyniki i uczciwie powiedział że On mi nie pomoże ale jego kolega tak.dostałam prywatny numer do jego kolegi ba nawet konsultował napierw mój przypadek. dzięki tamtemu lekarzowi poprawiła się ilość i jakość nasienia u moje męza a po drugiej IUI sam nam zaproponował IVF także polecam :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta ok. Choć nie ukrywam, że było mocno słychać rodzace z okien przed wejściem, co mnie trochę przerazilo,chyba dlatego że czuję że mój poród się zbliża. Wizyta ok,doktor sympatyczny, profesjonalny, bardzo czysto i przyjemnie, miła odmiana po iczmp :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooooooo przed wejsciem było słychać, nie źle :) ja co prawda jeszcze mam kawełek do porodu, ale lekki cykor powoli się wkrada.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26, ja nie słyszałam rodzących ale może dlatego że byłam rano i nie było jeszcze porodów. Ale widziałam przy rejestracji 4 dziewczyny które zgłosiły się na poród bo miały skierowania i ich mężowie dźwigali walizki i torby.
    Ja jeszcze się nie spakowałam ale walizka to chyba przesada, planuję zmieścić się w jedną torbę a drugą z zapasowymi rzeczami będzie miał mąż w samochodzie i jak będzie potrzeba to doniesie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozecie rzucic okiem na wyniki testu pappa z krwi- Osocze bialko ciazowe (pappa-a) 1.140 iu/i
    Wolne beta hcg 31.81 niestety w tym lab nie ma przelicznika na MoM :/ po usg ryzyko bylo odpowiednio 1:3000, 1:6000 i 1:10000 NT to 2. Na polowkowe mam nadzieje wybrac sie do dr.Dudarewicza czy 19tydz bedzie ok czy lepiej blizej 22 bo lepiej widac?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onfinity888 test Papa interpretuje genetyk, i do pełnej interpretacji potrzebny jest opis z usg genetycznego.

co do połówkowego ja miałam robione w 23 tc i wszystko było jak na dłoni i wyraźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:48

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity888, ja też tak jak Józefka usg połówkowe miałam robione w 23 tc i wszystko było dokładnie widać wiec chyba lepiej zrobić później niż wcześniej. Wtedy będziesz mieć pewność że dziecko jest na tyle duże że lekarz będzie mógł wszystko dokładnie pomierzyć. A jeżeli chodzi o test pappa to pełny wynik dostałam razem z usg genetycznym więc najlepiej pokaż badania lekarzowi i wtedy oceni czy wszystko ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Infinity, ja niestety nie pomogę. Nie miałam robionego testu Pappa i szczerze mówiąc nie mam pojęcia czym są te oznaczenia wszystkie ani jakie są normy. Z resztą normy każde laboratorium ma inne. Powinnaś mieć widełki opisane chyba na wyniku. Ale zgadzam się z dziewczynami. Najlepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem. Niech się wypowie człowiek który zna się na rzeczy :-) powodzenia życzę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny po 2 dniach gdzie Kropek słabo dawał o sobie znać, mam za swoje :) cały dzień sie wiercił i mnie szturchał z przerwami 30 minut no moze godzina. wiecie co... uwielbiam to :) choć czasami zaboli <3

a jak u Was mija?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś najbardziej wariował w weekend, od poniedziałku trochę spokojniejszy bo kopniaki już nie bolesne tylko zdecydowanie widoczne na brzuchu, no i często ma czkawkę, głównie rano i wieczorem :) A teraz znowu się wierci i wypycha nóżki pod żebra :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czkawki jeszcze nie przerabiałam :) u Nas chwilowo najboleśniejsze ciosy idą w kierunku pępka. a upodobał sobie to miejsce <3

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jestem zaabsorbowana wybieraniem sukienki, fryzury, manicure'u, butów itd... Za tydzień bierzemy cywilny. A tu jeszcze tyle do załatwienia... Dziś wpadłam na to ze nie pomyślałam o kwiatach! A przecież bukiecik i kwiatki dla mojego przyszłego i wogole, trzeba zamówić. Zupełnie wyleciałalo mi to z głowy :-/
    Maluszek daje o sobie znać. Stuka, puka, wierci się. Ciesze się, bo jestem spokojniejsza i łatwiej mi doczekać do tego 18...
    Tez jestem ciekawa jak to czuć czkawke :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma czkawkę przynajmniej dwa razy dziennie. Przyznam, że średnio to lubię. Zupełnie inaczej z kopniakami :) choć mój mały już od jakiegoś czasu jest ułożony głową w dół, więc kuksańce idą na żebra. Zastanawiam się jak to będzie jak niedługo to się skończy...

• józefka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 średnio to lubisz bo...... (jak możesz) to dla Nas wszytko takie nowe :)

a ja dziś bawie się w paint i kombinuje jak tu pomalować pokój Kropka jak na razie mam 2 koncepcje, pewnie zanim dojdziemy do malowania będzie ich o 100 więcej, ale coż robić. wyprawki mąż nie pozwala mi kupować, twierdzi że jeszcze nie ten czas, a w sumie kiedy jest odpowiedni czas.

• Miska30 Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć drogie łodzianki,
    czy mogłybyście mi doradzic jakiegos lekarza w Medeorze? :(
    przegladam te portale z ocenami ale nie wiem ktorego wybrac...

Misia
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czkawka synka nie przeszkadza, to takie dziwne uczucie pukania od środka :)

Józefka, my wyprawkę zaczęliśmy kupować od 27 tc, wcześniej rzeczywiście nie ma co. Ale nie zwlekajcie długo bo to zajmuje sporo czasu, najpierw siedzenie w internecie i wybieranie a później jeżdżenie po sklepach. A jeszcze później pranie, prasowanie i układanie wszystkiego też zajmuje sporo czasu. Ja na początku planowałam to wszystko na sierpień ale cieszę się że jednak wzięliśmy się za to wcześniej bo teraz mam mniej siły i chyba bym nie dała rady. Zostało mi tylko spakować torbę do szpitala i już do porodu będę odpoczywać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa tego uczucia kiedy maluch ma czkawke :-) narazie jedynie jak sprawdzam detektorem to słyszę coś na kształt "czkawki":-) moje małe chyba nie lubi tego detektora. Bo ilekroć przyłożę tą głowicę do brzucha to od razu jest taki hałas i czuje kopniaka dokładnie w tym miejscu :-D zazwyczaj czuje takie... Poprostu pęknięcia. A wczoraj to byłam pewna że to była noga dziecka :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki marta258 za odpowiedź tak własnie myślałam pod koniec sierpnia przeglądać net a od września powoli powoli kupować :)

dzięki za potwierdzenie :)

witaj Miska30

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam o jakimś doktorze... Roland Wilk czy jakoś tak. On chyba w medeorze przyjmuje. Ale nie mam pewności, wiec nie chce wprowadzać w błąd.
    Może któraś z koleżanek uczęszczających do medeoru coś więcej podpowie (dosłownie parę postów wyżej pisały o jakimś doktorze Krajewskim) ;-)

witaj w naszym gronie :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:23

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krajewski ok

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ