X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr. Krajewski bardzo sympatyczny i nienaciąga pacjentek na nie potrzebne badania, przed przygodą z IVF trafiłam do niego, obejrzał wyniki i uczciwie powiedział że On mi nie pomoże ale jego kolega tak.dostałam prywatny numer do jego kolegi ba nawet konsultował napierw mój przypadek. dzięki tamtemu lekarzowi poprawiła się ilość i jakość nasienia u moje męza a po drugiej IUI sam nam zaproponował IVF także polecam :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta ok. Choć nie ukrywam, że było mocno słychać rodzace z okien przed wejściem, co mnie trochę przerazilo,chyba dlatego że czuję że mój poród się zbliża. Wizyta ok,doktor sympatyczny, profesjonalny, bardzo czysto i przyjemnie, miła odmiana po iczmp :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooooooo przed wejsciem było słychać, nie źle :) ja co prawda jeszcze mam kawełek do porodu, ale lekki cykor powoli się wkrada.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26, ja nie słyszałam rodzących ale może dlatego że byłam rano i nie było jeszcze porodów. Ale widziałam przy rejestracji 4 dziewczyny które zgłosiły się na poród bo miały skierowania i ich mężowie dźwigali walizki i torby.
    Ja jeszcze się nie spakowałam ale walizka to chyba przesada, planuję zmieścić się w jedną torbę a drugą z zapasowymi rzeczami będzie miał mąż w samochodzie i jak będzie potrzeba to doniesie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozecie rzucic okiem na wyniki testu pappa z krwi- Osocze bialko ciazowe (pappa-a) 1.140 iu/i
    Wolne beta hcg 31.81 niestety w tym lab nie ma przelicznika na MoM :/ po usg ryzyko bylo odpowiednio 1:3000, 1:6000 i 1:10000 NT to 2. Na polowkowe mam nadzieje wybrac sie do dr.Dudarewicza czy 19tydz bedzie ok czy lepiej blizej 22 bo lepiej widac?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onfinity888 test Papa interpretuje genetyk, i do pełnej interpretacji potrzebny jest opis z usg genetycznego.

co do połówkowego ja miałam robione w 23 tc i wszystko było jak na dłoni i wyraźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:48

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity888, ja też tak jak Józefka usg połówkowe miałam robione w 23 tc i wszystko było dokładnie widać wiec chyba lepiej zrobić później niż wcześniej. Wtedy będziesz mieć pewność że dziecko jest na tyle duże że lekarz będzie mógł wszystko dokładnie pomierzyć. A jeżeli chodzi o test pappa to pełny wynik dostałam razem z usg genetycznym więc najlepiej pokaż badania lekarzowi i wtedy oceni czy wszystko ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Infinity, ja niestety nie pomogę. Nie miałam robionego testu Pappa i szczerze mówiąc nie mam pojęcia czym są te oznaczenia wszystkie ani jakie są normy. Z resztą normy każde laboratorium ma inne. Powinnaś mieć widełki opisane chyba na wyniku. Ale zgadzam się z dziewczynami. Najlepiej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem. Niech się wypowie człowiek który zna się na rzeczy :-) powodzenia życzę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny po 2 dniach gdzie Kropek słabo dawał o sobie znać, mam za swoje :) cały dzień sie wiercił i mnie szturchał z przerwami 30 minut no moze godzina. wiecie co... uwielbiam to :) choć czasami zaboli <3

a jak u Was mija?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś najbardziej wariował w weekend, od poniedziałku trochę spokojniejszy bo kopniaki już nie bolesne tylko zdecydowanie widoczne na brzuchu, no i często ma czkawkę, głównie rano i wieczorem :) A teraz znowu się wierci i wypycha nóżki pod żebra :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj czkawki jeszcze nie przerabiałam :) u Nas chwilowo najboleśniejsze ciosy idą w kierunku pępka. a upodobał sobie to miejsce <3

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jestem zaabsorbowana wybieraniem sukienki, fryzury, manicure'u, butów itd... Za tydzień bierzemy cywilny. A tu jeszcze tyle do załatwienia... Dziś wpadłam na to ze nie pomyślałam o kwiatach! A przecież bukiecik i kwiatki dla mojego przyszłego i wogole, trzeba zamówić. Zupełnie wyleciałalo mi to z głowy :-/
    Maluszek daje o sobie znać. Stuka, puka, wierci się. Ciesze się, bo jestem spokojniejsza i łatwiej mi doczekać do tego 18...
    Tez jestem ciekawa jak to czuć czkawke :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma czkawkę przynajmniej dwa razy dziennie. Przyznam, że średnio to lubię. Zupełnie inaczej z kopniakami :) choć mój mały już od jakiegoś czasu jest ułożony głową w dół, więc kuksańce idą na żebra. Zastanawiam się jak to będzie jak niedługo to się skończy...

• józefka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 średnio to lubisz bo...... (jak możesz) to dla Nas wszytko takie nowe :)

a ja dziś bawie się w paint i kombinuje jak tu pomalować pokój Kropka jak na razie mam 2 koncepcje, pewnie zanim dojdziemy do malowania będzie ich o 100 więcej, ale coż robić. wyprawki mąż nie pozwala mi kupować, twierdzi że jeszcze nie ten czas, a w sumie kiedy jest odpowiedni czas.

• Miska30 Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć drogie łodzianki,
    czy mogłybyście mi doradzic jakiegos lekarza w Medeorze? :(
    przegladam te portale z ocenami ale nie wiem ktorego wybrac...

Misia
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czkawka synka nie przeszkadza, to takie dziwne uczucie pukania od środka :)

Józefka, my wyprawkę zaczęliśmy kupować od 27 tc, wcześniej rzeczywiście nie ma co. Ale nie zwlekajcie długo bo to zajmuje sporo czasu, najpierw siedzenie w internecie i wybieranie a później jeżdżenie po sklepach. A jeszcze później pranie, prasowanie i układanie wszystkiego też zajmuje sporo czasu. Ja na początku planowałam to wszystko na sierpień ale cieszę się że jednak wzięliśmy się za to wcześniej bo teraz mam mniej siły i chyba bym nie dała rady. Zostało mi tylko spakować torbę do szpitala i już do porodu będę odpoczywać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa tego uczucia kiedy maluch ma czkawke :-) narazie jedynie jak sprawdzam detektorem to słyszę coś na kształt "czkawki":-) moje małe chyba nie lubi tego detektora. Bo ilekroć przyłożę tą głowicę do brzucha to od razu jest taki hałas i czuje kopniaka dokładnie w tym miejscu :-D zazwyczaj czuje takie... Poprostu pęknięcia. A wczoraj to byłam pewna że to była noga dziecka :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki marta258 za odpowiedź tak własnie myślałam pod koniec sierpnia przeglądać net a od września powoli powoli kupować :)

dzięki za potwierdzenie :)

witaj Miska30

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam o jakimś doktorze... Roland Wilk czy jakoś tak. On chyba w medeorze przyjmuje. Ale nie mam pewności, wiec nie chce wprowadzać w błąd.
    Może któraś z koleżanek uczęszczających do medeoru coś więcej podpowie (dosłownie parę postów wyżej pisały o jakimś doktorze Krajewskim) ;-)

witaj w naszym gronie :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:23

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krajewski ok

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ