X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie moze jakieś listy wyprawek, co trzeba kupić ile sztuk ? ja dysponuje jedną z takich list nawet fajnie opisana bo pisze co do szpitala, co dla mnie , co dla Kropka ale fajnie by było mieć jakieś porównanie :)

jakby któraś dysponowała taką listą to ja chętna :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z takiej listy dostępnej na forum wrześniówek 2016. Na pierwszej stronie kilka postów niżej jedna z dziewczyn umieściła listę wyprawkową. Nie wszystko z niej kupowałam ale skorzystałam ze wskazówek :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki podglądam :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedziela bajka, pyszny obiad na działce u tatusia, zabrakło nam słonka żeby się wykąpać w basenie choć paru odważnych się znalazło. My z Kropkiem dopingowaliśmy z brzegu :)

z bratową umówiona jestem na połowę września z listą wyprawkową pomoże mi kompletować, okazało się że troszkę zaoszczędzimy bo pozostawiali nam troszkę rzeczy :)

a jak u Was ciężarówki ???

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, masz super bratową, taka pomoc przy wyprawce na pewno się przyda, tym bardziej że może Ci podpowiedzieć co się przyda dziecku a co nie, lub co można odłożyć na później po narodzinach :)

U mnie weekend minął na leniuchowaniu, nadrabiałam zaległości serialowe i filmowe póki mam jeszcze czas bo później przy dziecku może nie być tak łatwo ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas weekend aktywny. W sobotę byliśmy na weselu u mojej przyjaciółki. Potańczyłam trochę, pojadłam... A wczoraj czułam się jakby ktoś wszystkie siły ze mnie wyssał :-D nogi mnie bolały i musiałam odespać. Dzień na leniucha. Potem tylko trochę posprzątałam. Powycierałam kurze, pomyłam podłogi. Ogólnie ogarnęłam pokój. Ma resztę brakło mi już sił. Dziś od rana wzięło mnie na naleśniki :-) wiec były na śniadanie. I kakao. A na obiad jedziemy to teściowej. Wiec tez spokojny dzień

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też leniwie, jak to zwykle w weekend wizyty u rodziny bo każdy chce się spotkać.
    Niby nic, ale w 37 tygodniu siedzenie przy stole też bywa męczące. A co do wyprawki to przyznam szczerze, że ja mocno te listy zmieniłam pod siebie. Jakby trzymać się niektórych wskazań to na prawdę trzeba by z dwiema walizami jechać. Doszłam do wniosku, że zawsze jak bede czegoś potrzebować to mąż, albo rodzice mi przywiozą do szpitala i nie będzie problemu. Nie ma co panikować.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż niestety sprzedał przyniesione z pracy przeziębienie, więc weekend minął mi pod znakiem chusteczek no nosa i herbaty malinowej :(

W sobotę rano, na szczęście zanim jeszcze mnie rozłożyło, byliśmy na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia :) Wyszło na to, że biedne to nasze dziecko, bo ani ja, ani mój mąż nie radziliśmy sobie do końca z prawidłowym podnoszeniem i odkładaniem noworodka :D Jedyna nadzieja w tym, że nabierzemy jeszcze wprawy :D

A co do wyprawki ogólnej, jaki wózek kupujecie/kupiłyście? Ja już mam zupełny mętlik w głowie, który wybrać :( Dla nas musi składać się do małych rozmiarów i być dość lekki, bo mieszkamy na 4 piętrze bez windy i mamy mały samochód, ale nie chcę też wydać fortuny na sprzęt, którego będę używać jednak stosunkowo krótko.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam za darmo wanienkę do kąpieli niemowlaka. Wanienka jest najzwyklejsza, lekka, w kolorze białym, długości 80 cm. Jedyny warunek to odbiór osobisty w Łodzi.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu, my też mieszkamy na 4 piętrze bez windy, samochód nie taki mały ale też mieliśmy problem z wózkiem bo chcieliśmy w miarę lekki i zajmujący mało miejsca po złożeniu. Na początku planowaliśmy wózek 3w1 ale wszystkie ciężkie i wielkie bo ta gondola zajmuje najwięcej miejsca. Więc ostatecznie zdecydowaliśmy się kupić używaną gondolę emjot freelander z wielkimi kołami idealnymi na jesień i zimę. Wózek ciężki i wielki więc będziemy go trzymać w piwnicy, ale plus taki że ma wyjmowane nosidełko w którym będziemy znosić dziecko z 4 piętra. A później na wiosnę lub lato kupimy mniejszą i lżejszą spacerówkę żeby wystarczyła na 3 lata.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo wózków też wczoraj się dowiedziałam, ze najlepiej kupić aluminiowy bo lekki, choć to nie jest dla mnie najważniejsze bo mieszkam w domku więc odchodzi mi dźwiganie. ważne jest żeby lekkie było nosidełko, nawet nie wiedziałam jakie one są ciężkie + dzieciak = dźwiganie a nie noszenie. ale podobno są też lekkie nosidełka tylko trzeba troszkę poszukać :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, ja mam jeszcze "fajniej" bo mieszkamy na 10 pietrze, a winda dojeżdża do 9 , a do windy zeby dojść tez mam schody;/ wiec wymyśliliśmy ze stelaż będę zostawiac w aucie pod blokiem a gondole z Małym będe musiała dzwigac;/ no niestety, nie cieszy mnie to;/ Dlatego chcieliśmy lekki wózek, wybralismy adamex.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam się zorientować w polskich firmach, jest kilka firm robiących wózki w super jakości i przy okazji nie za 4 czy 5 tys. My wybraliśmy wózek roan bass soft, przekonało nas wykonanie, wygodne składanie, amortyzatory i wyposażenie (moskitiera, folia, kocyk,torba) no i korzystna cena. Oglądaliśmy też fajne wózki taco i adamexu. Przy okazji spotkaliśmy się z wieloma negatywnymi opiniami o x-landerach kilku sprzedawców pytanych o porównanie z roanem czy taco mowilo że wypada bardzo blado, malo bezpieczny plastik. Wózek to trudny temat, ja na początku też upietalam się na mały i super lekki. No i dowiedziałam się że te mega lekkie bywają niestabilne a te z małymi gondolami niepraktyczne bo nigdy nie wiadomo jak duże urodzi się dziecko a jeśli rodzi się jesienią/zima trzeba liczyć się z tym że dochodzi grube ubranko i śpiwór. Generalnie ja mam wielką nadzieję że polubimy z synkiem noszenie w chuscie a z wózkiem będzie chodził tata :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne moje pytanie mam nadzieje nie z tych głupich. za tydzień wchodzę w III trymestr i chyba czas najwyższy rozejrzeć się za szkołą rodzenia. gdzie chodzicie, chodziłyście jakie to są koszta?

w salve to koszt 400zł i wydaje mi się drogo, ale może się mylę to poprawcie mnie.

zależy nam przedewszystkim na ćwiczeniach z pielęgnacji noworodka, jak je nosić, ubierać itp.

kehlana_miyu Ty ostatnio pisałaś o szkole rodzenia i warsztatach podziel się cenną wiedzą :)

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wesoła rodzinkę, byliśmy tylko na weekendowe wersji i wyszliśmy zadowoleni, zdecydowanie najwięcej czasu poświęcone było na karmienie i pielęgnację. Placilismy 250 zl, na pewno taki pełen kurs daje jeszcze więcej.

• józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dziś 100 - dniówkę <3

marta258, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, gratuluję, tylko 100 dni i synek będzie z Wami :)

U mnie zostało równo 4 tyg do porodu, o tej porze będę już tulić Antosia :)

A wczoraj w końcu spakowałam 2 torby do szpitala, jedna z moimi a druga z Antosia rzeczami, więc teraz mogę na spokojnie tylko czekać na poród :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okazji 100 dniówki zapisałam się do szkoły rodzenia co prawda na NFZ ale liczę, ze oswoją Nas z nową sytuacją, a za kaskę kupimy coś Kropkowi :)

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, a jeśli mogę spytać, gdzie przyjmują do SR na fundusz? To trzeba mieć jakieś skierowanie? Napiszesz coś więcej?
    Gratuluję 100 dniowki :-) zleci szybciej niż ci się wydaje :-)
    A mnoe wreszcie minęły te dwa dluuuugie tygodnie. Dziś jest ten dzień! Idziemy na połówkowe! :-)
    Mam nadzieje ze tym razem się nie zawiode, badanie będzie trwało tyle ile trzeba i ze pan doktor wszystko dokładnie pomierzy i pokaże :-)
    Juz się doczekać nie mogę. I zaczynam się powoli stresować... Idziemy na 16 :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bez żadnego skierowania zadzwoniłam i się zapisałam rusza od poniedziałku raz w tygodniu z tego co zrozumiałam jest to "Akademia rodzenia Malinowa" podpisujesz tylko u nich wybór położnej ale przed porodem możesz sobie zmienić na tą którą masz bliżej.

http://www.przychodniamalinowa.pl/szkola_rodzenia_,112.html

zapisy są od 21 tc

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ