X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planujemy na NFZ :) ale jakby coś jestem skłonna zapłacić ale żeby tam rodzić. ufam tamtejszym lekarzom, sprzęt dobry, oddział neonatologiczny.

mój R. to nawet chciałby dopłacić żeby Stefanowicz była przy porodzie :) bo znowu on tylko ją uznaje, i nie dociera do niego że ważniejsza będzie położna. ehhhh męska psychika, dziś był u Nas brat z rodziną i sobie chłopcy popiwkowali i mój na cały regulator że Kropek jest tylko jego, pytam się a ja???? A on znowu że jestem chodzącym inkubatorem dla jego syna dobrze, że chociarz dodał najlepszym inkubatorem. zresztą nie byłam mu dłużna i wyzwałam go od dawcy nasienia ku radości naszych gości :)
    a tak na poważnie, uwielbiam patrzeć na mojego R jak głaszcze i całuje brzuch i gada do Kropka, nawet jak są to brednie w stylu, synku jesteś tylko mój :)

Marta a Ty nie powinnaś iść spać jutro Twój wielki dzień !!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, no w Łodzi tylko salve ma podpisaną umowę na KOC a ja chodzę do lekarza gdzie indziej i przede mną już tylko końcówka. W pon mam wizytę i za 2 tyg pewnie jeszcze jedną z ostatnimi wynikami badań, usg a później to już tylko w szpitalu ktg i poród :)

Trzymam kciuki za udany jutrzejszy Twój dzień :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie spać nie mogłam. Przejmuje się tym jak to wszystko będzie wyglądać. Czy wszystko się uda. Czy.ktoś plamy nie da. Jeszcze tyle do zrobienia... A tu czasu mało :-( Wstałam juz żeby trochę to wszystko ogarnąć, bo trzeba jeszcze poprasować, trochę się wypindrować, trzeba udekorować auto, odebrać kwiaty, a ja na 10 mam fryzjera. Jeszcze moja mama tort odbiera i wiezie na salę. A mój M sobie śpi. Mówię mu żeby wstawał, że tyle do zrobienia, a on ze jeszcze 20 minut. Ja "to mam to wszystko zrobić sama?" a on ze tak. Przykro mi się zrobiło. Już Mnie zdenerwował od rana i mam.ochotę się z nim pokłócić :-/ wogole mam wrażenie ze coś pójdzie nie tak. Że się nie wyrobimy. Ze o czymś zapomnimy. Albo ktoś nawali :-/
    Chyba Zaczynam panikować :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiażabka, gratulacje i powodzenia:)czekamy na jakieś foto:)
    Mamjeszce d Ciebie pytanie, u Szaflika byłas na Radwańskiej?nie wiesz czy tam może tez przyjmuje jego syn?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, to Twój najważniejszy dzień w życiu i na pewno wszystko się powiedzie, trzymam kciuki za udany ślub :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, tak, na Radwańskiej, w Diasonie. Wiem ze klinika jest na niego i jego żonę. Ale nie.wiem czy jego syn tam.przyjmuje. Niestety w tym temacie nic nie pomogę.

U nas już po wszystkim. Na uroczystości tak mnie nerwy zjadły ze nie mogłam słowa z siebie wydusić. Babka kazała mi patrzeć mojemu M w oczy i przysięgę powtarzać w ja myślałam tylko o tym żeby nie zacząć płakać. Masakra :-D nie sądziłam ze stres mnie tak weźmie. Ale parę głębokich wydechów i dałam radę. Choć nie umknęło to uwadze gości :-D

oar8skjo4squlk4t.png

marta258 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to jeszcze raz gratulacje na nowej drodze życia :)

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, gratuluję i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)
    Teraz przed Tobą drugi najważniejszy dzień w życiu, narodziny synka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, czekamy juz na to... Wczoraj mój (juz obecny) mąż taksówkarzowi gadał jak to się już doczekać narodzin syna nie może :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wstrzymajcie 4 miesiące, szybko zleci i zaraz będziecie tulić synka :) Super że mąż tak się cieszy i nie może się już doczekać narodzin :)
    A wybraliście już imię dla synka?

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu właśnie jest problem... Pomysłów konkretnie zero :-/

Macie jakieś propozycje? :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imiona wybraliśmy zanim poznaliśmy płeć dziecka. Dla synka wybraliśmy imię Antoś :) I tak naprawdę nie mieliśmy dla chłopca innych pomysłów, to dla dziewczynki mieliśmy 2 do wyboru: Alicja lub Natalia. Jak na usg okazało się że będzie syn to od razu wiedzieliśmy że Antoś idealnie pasuje :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antiś, bardzo ładne imię :-)
    My marzylismy o synu. Ale dla dziewczynki mieliśmy kilka typów imion :-) a dla chłopca nic...
    Ale mamy Jeszcze trochę czasu na przemyślenia :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta258 u Nas na odwrót dla dziewczynki wiedzieliśmy, że to będzie WIktoria, a u chłopca kilka typów. i tak do tej pory wołamy Kropek bo nie możemy się zdecydować :) a typy dla chłopca to Robert (mój typ) i Arkadiusz (typ mojego Roberta)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, dobrze rozumiem że Twój mąż to Robert i takie samo imię chcesz dla syna? Nie będzie Ci się mylić? Pytam bo mnie zawsze podobało się imię Adam i zanim poznałam męża myślałam żeby w przyszłości dać synowi na imię Adaś. Ale tak traf chciał że poznałam Adama, mojego obecnego męża no i z tego imienia zrezygnowałam bo by mi się myliło, wołałabym Adasia i przyszłoby dwóch :)

Martusiazabka, nad imieniem macie jeszcze czas się zastanawiać. Może pomyślcie o imionach dziadków lub kogoś z rodziny. U nas to moja mama bardzo się ucieszyła na Antosia bo jej mama i babcia to Antoniny, więc gdyby była dziewczynka to też chciała żeby tak miała na imię, ale nam już żeńskie imię nie podpasowało więc dobrze że jednak będzie syn :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 nie boje się pomyłki bo na swojego wołam zazwyczaj Misiek albo Józek :) a na małego zawsze można wołać Junior, choć obawiam się ze Kropek już do niego na zawsze przylgnie.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od początku ciąży mówicie na synka Kropek i pewnie ciężko będzie się przestawić na wybrane imię :)

U nas imię Adaś odpadło bo zawsze do męża tak się zwracam i do synka też by tak zdrobniale pasowało więc zawsze byłyby pomyłki, więc będzie Antoś :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoni, Antoś, Antek, Tony bardzo fajne imie i tyle możliwości :)

myślę, że jak Kropek przyjdzie na świat i popatrzymy na tą małą kopię Nas to imię samo przyjdzie :)

marta258 lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ja też gratuluję :) u mnie wczoraj zaczął się 38 tydzień, także czekamy jak na szpilkach, jutro wizyta i ostatnie usg, bardzo jestem ciekawa ile nasz synek waży...jutro się okaże

Martusiazabka lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ