X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać jak po USG :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy prawie pół kilo zdrowego syna! :-) ma ponad 22 cm i wszystko na swoim miejscu :-)

oar8skjo4squlk4t.png

józefka, marta258, Chwilka84 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co ten profesor na tamte brednie lekarki? jakoś to skomentował, mówiłaś mu.

Marta ta szkoła rodzenia jest od 21 tygodnia dzwoń, spotkamy się w 2 zawsze raźniej :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, gratuluję zdrowego synka :)

Przewaga chłopaków nam rośnie, bo większość z nas spodziewa się synów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka super że tym razem badanie było zrobione jak trzeba :)

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytał kto jest moim lekarzem prowadzącym i czy było już jakoes usg robione. Wiec mu opowiedziałam o wizycie u tej pani doktor. Zapytał tylko o gdzie to takie badania robią i nazwisko lekarza. Wiec mu powiedziałam. Powiedział tylko "aha". I zaczął opowiadać o dziecku... Zbadał główkę i móżdżek. Ocenił kończyny. Potem brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz, dokładnie dyktować asystentce co ma napisać, jakieś parametry... Powiedział ze jest ułożony miednicowo, czyli dupka w dół, pokazał mi dokładnie w którym miejscu ma główkę, a gdzie tylek :-) i pytał czy znamy już płeć. Ale.potem postanowił nam nie mówić bo stwierdził że jak Pierwsze dziecko to i tak nam napewno wszystko jedno :-P ale potem powiedział ze syn będzie :-) ze adekwatne wszystko do wieku ciąży. Różnica tylko 2 dni, więc Praktycznie żadna. Rozwija się bardzo prawidłowo, nie ma najmniejszych odchyleń. Kurcze. 15 minut, a usłyszałam wszystko co potrzeba. Wiem ze dziecko zostało porządnie zmierzone, a my potraktowani jak trzeba. Wizyta 200zl. Profesor bardzo sympatyczny i dokładny. Zdecydowanie jeśli ktoś się zastanawia to polecam profesora Szaflika :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Chwilka84 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, co.do.szkoły rodzenia to bardzo chętnie, tylko ze ja nie dam rady narazie. Mamy jeszcze tydzień urlopu. W sobotę bierzemy ślub. I w przyszłym tygodniu chcemy gdzieś wyjechać na trochę. A potem wracamy to pracy... Jeszcze z miesiąc albo dwa jeśli się uda, chciałabym popracować. Wiec jeśli szkoła rodzenia to później... Albo w weekendy tyko. Musze Obgadac temat z moim M :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej to juz w tą sobotę Was ślub :) kolejne gratulacje. spoko obczaj szkołę i dam Ci znać jak tam wyglądało :)

nie wiem dalczego wizyty w ramach NFZ są tak na łapu capu a na komercyjnych lekarze się starają. pewnie nie na wszystkich i uogólniam, ale moim zdaniem coś w tym jest.
    naprawdę super, ze doktorek Was dokładnie i rzetelnie przyjął !!!

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz... Na usg pierwszego trymestru byliśmy u Krzyżanowskiego i tez na NFZ. Naczytalam się sporo negatywnych opinii, ale generalnie badanie było ok. Doktor malomowny, ale miałam wszystko ładnie pokazane, opisane i zdjęcia do tego. Naprawdę nie było na.co narzekać. Tylko ze do niego terminy były dopiero na wrzesień. I on połówkowych nie robi. Tylko zwykle usg (choć nie wiem co to za różnica ze takie robi a takich nie :-/). A tutaj to rzeczywiście trzeba było iść prywatnie. Bo szkoda nerwów na tą babę :-/ według niej dziecko miało 13cm. A dwa tygodnie później ma ponad 22? Ech... Szkoda gadać wogole. Dobrze ze chociaż prywatnie można uzyskać rzetelne informacje ;-)

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 23:24

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... I nie dziękuję :-)
    Za gratulacje ;-)
    Czekam na opinie z SR. Koniecznie daj znać jak Twoje wrażenia :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie wiem czy to zabrzmi mądrze, ale po zapisaniu nagle ogarnął mnie jakiś dziwny spokój, mężulek bardzo chętny na te zajęcia i zadowolony, że to załtwiłam. na pocżatku myślałam po co mi to i myślałam, że on też tak myśli. a jednak potrzebujemy tego, w końcu to Nasze pierwsze wymarzone dziecko <3 w poniedziałek po zajęciach zdam pełną relację. mam nadzieje, że więcej będzie zajęć praktycznych.

a co do USG na NFZ ja połówkowe miałam na NFZ i byłam zachwycona. 2 tygodnie później wizytę już komercyjną i pomimo że było USG nie widziałąm Kropka, nie dostałam fotki. więctraktuje to jak wyjątki potwierdzające regułę :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze usg genetyczne miałam prywatnie bo tak mnie pokierował mój lekarz bo zależało mu żeby też zrobić test pappa. A połówkowe i trzeciego trymestru zrobił sam na nfz i nie żałuję że na to się zdecydowałam bo naprawdę przyłożył się do badania, wszystko dokładnie pomierzył, posprawdzał przepływy i dostałam zdjęcia. Nie odczułam różnicy między usg prywatnym a refundowanym ale to pewnie zależy od lekarza więc cieszę się że trafiłam na dobrego :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dziś u mojego gin na kontroli. I dali mi w salve do podpisania jakąś deklaracje KOC. Poszperalam trochę w necie i wklejam dwa linki, może kogoś zainteresuje

http://www.medexpress.pl/koordynowana-opieka-nad-kobieta-w-ciazy-od-1-sierpnia-w-lodzi-i-w-lodzkiem/64516

http://www.salve.pl/-KOC---prowadzenie-ciazy-i-porod,421,0,6

oar8skjo4squlk4t.png

Chwilka84 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super ja mam wizytę we wtorek ciekawe czy też dostanę ?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o tym KOC i to rzeczywiście dobry pomysł dla kobiet w ciąży, jest pełna opieka nad ciężarną a później nad dzieckiem. Ja już jestem na końcówce ciąży więc niestety się nie załapię i już nie będę zmieniać lekarza na salve. Ale Wy dziewczyny macie jeszcze trochę czasu więc śmiało korzystajcie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to wcale nie trzeba zmieniać lekarza, o ile leczysz się w salve... A jak gdzieś indziej to niestety chyba trzeba się przenieść bo tylko ta placówka w Łodzi podpisała umowę :-/ ale zapisać się można na każdym etapie ciąży. Józefka, powinni ci dać coś takiego na jeśli nie to może sama zapytaj? Może Powiedzą Ci coś więcej? A jak tam pierwszy dzień zajęć? Jak wrażenia?

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:26

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy dzień ma być w poniedziałek, ale czytam ten KOC i niewiem czy w ramach tego programu nie bedzie szkoły rodzenia? wizyta dopiero we wtorek, ale w poniedziałek chyba podjade i pogadam, bo jak coś i byłaby w SALVE w ramach NFZ-tu to zrezygnuje z Malinowej.

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... Sorki. Ja zupełnie straciłam poczucie czasu. Jakoś to sobie skojarzyłam ze skoro wczoraj pisałaś o tych zajęciach to ze są one dzisiaj :-P
    Wogole rano byłam przekonana ze juz jest sobota.
    A teraz wydawało mi się ze poniedziałek.
    Nie ogarniam tego tygodnia :-/

Co do szkoły rodzenia to nie wiem, bo tam.na stronach nic nie piszą na ten temat. Wogole informacje o tym są jakieś okrojone. Ale zastanawia mnie to co to jest ten "indywidualny plan ciąży". Jak oni to dostosowują...?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek podjadę i podpytam się dziewczyn w zabiegowym :) na Szparagowej naprawdę są fajne laski bardzo pomocne.

ale wlaśnie weszłam na stronę poród w Salve i widzę ze się pozmieniało, np nie widzę cen przy porodzie komercyjnym, ale pojawiła się lista z wyprawką do szpitala :)

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu chcecie komercyjnie? Przecież w salve jest też na fundusz... I w tym programie tez na NFZ, ale niby bardziej kontrolują czy opieka była odpowiednia...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ