Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytał kto jest moim lekarzem prowadzącym i czy było już jakoes usg robione. Wiec mu opowiedziałam o wizycie u tej pani doktor. Zapytał tylko o gdzie to takie badania robią i nazwisko lekarza. Wiec mu powiedziałam. Powiedział tylko "aha". I zaczął opowiadać o dziecku... Zbadał główkę i móżdżek. Ocenił kończyny. Potem brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz, dokładnie dyktować asystentce co ma napisać, jakieś parametry... Powiedział ze jest ułożony miednicowo, czyli dupka w dół, pokazał mi dokładnie w którym miejscu ma główkę, a gdzie tylek i pytał czy znamy już płeć. Ale.potem postanowił nam nie mówić bo stwierdził że jak Pierwsze dziecko to i tak nam napewno wszystko jedno ale potem powiedział ze syn będzie ze adekwatne wszystko do wieku ciąży. Różnica tylko 2 dni, więc Praktycznie żadna. Rozwija się bardzo prawidłowo, nie ma najmniejszych odchyleń. Kurcze. 15 minut, a usłyszałam wszystko co potrzeba. Wiem ze dziecko zostało porządnie zmierzone, a my potraktowani jak trzeba. Wizyta 200zl. Profesor bardzo sympatyczny i dokładny. Zdecydowanie jeśli ktoś się zastanawia to polecam profesora Szaflika
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Józefka, co.do.szkoły rodzenia to bardzo chętnie, tylko ze ja nie dam rady narazie. Mamy jeszcze tydzień urlopu. W sobotę bierzemy ślub. I w przyszłym tygodniu chcemy gdzieś wyjechać na trochę. A potem wracamy to pracy... Jeszcze z miesiąc albo dwa jeśli się uda, chciałabym popracować. Wiec jeśli szkoła rodzenia to później... Albo w weekendy tyko. Musze Obgadac temat z moim M
-
jej to juz w tą sobotę Was ślub kolejne gratulacje. spoko obczaj szkołę i dam Ci znać jak tam wyglądało
nie wiem dalczego wizyty w ramach NFZ są tak na łapu capu a na komercyjnych lekarze się starają. pewnie nie na wszystkich i uogólniam, ale moim zdaniem coś w tym jest.
naprawdę super, ze doktorek Was dokładnie i rzetelnie przyjął !!!https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Wiesz... Na usg pierwszego trymestru byliśmy u Krzyżanowskiego i tez na NFZ. Naczytalam się sporo negatywnych opinii, ale generalnie badanie było ok. Doktor malomowny, ale miałam wszystko ładnie pokazane, opisane i zdjęcia do tego. Naprawdę nie było na.co narzekać. Tylko ze do niego terminy były dopiero na wrzesień. I on połówkowych nie robi. Tylko zwykle usg (choć nie wiem co to za różnica ze takie robi a takich nie ). A tutaj to rzeczywiście trzeba było iść prywatnie. Bo szkoda nerwów na tą babę według niej dziecko miało 13cm. A dwa tygodnie później ma ponad 22? Ech... Szkoda gadać wogole. Dobrze ze chociaż prywatnie można uzyskać rzetelne informacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 23:24
-
Marta nie wiem czy to zabrzmi mądrze, ale po zapisaniu nagle ogarnął mnie jakiś dziwny spokój, mężulek bardzo chętny na te zajęcia i zadowolony, że to załtwiłam. na pocżatku myślałam po co mi to i myślałam, że on też tak myśli. a jednak potrzebujemy tego, w końcu to Nasze pierwsze wymarzone dziecko w poniedziałek po zajęciach zdam pełną relację. mam nadzieje, że więcej będzie zajęć praktycznych.
a co do USG na NFZ ja połówkowe miałam na NFZ i byłam zachwycona. 2 tygodnie później wizytę już komercyjną i pomimo że było USG nie widziałąm Kropka, nie dostałam fotki. więctraktuje to jak wyjątki potwierdzające regułęMartusiazabka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Ja pierwsze usg genetyczne miałam prywatnie bo tak mnie pokierował mój lekarz bo zależało mu żeby też zrobić test pappa. A połówkowe i trzeciego trymestru zrobił sam na nfz i nie żałuję że na to się zdecydowałam bo naprawdę przyłożył się do badania, wszystko dokładnie pomierzył, posprawdzał przepływy i dostałam zdjęcia. Nie odczułam różnicy między usg prywatnym a refundowanym ale to pewnie zależy od lekarza więc cieszę się że trafiłam na dobrego
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Hej. Byłam dziś u mojego gin na kontroli. I dali mi w salve do podpisania jakąś deklaracje KOC. Poszperalam trochę w necie i wklejam dwa linki, może kogoś zainteresuje
http://www.medexpress.pl/koordynowana-opieka-nad-kobieta-w-ciazy-od-1-sierpnia-w-lodzi-i-w-lodzkiem/64516
http://www.salve.pl/-KOC---prowadzenie-ciazy-i-porod,421,0,6
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Też czytałam o tym KOC i to rzeczywiście dobry pomysł dla kobiet w ciąży, jest pełna opieka nad ciężarną a później nad dzieckiem. Ja już jestem na końcówce ciąży więc niestety się nie załapię i już nie będę zmieniać lekarza na salve. Ale Wy dziewczyny macie jeszcze trochę czasu więc śmiało korzystajcie
-
Z tego co czytałam to wcale nie trzeba zmieniać lekarza, o ile leczysz się w salve... A jak gdzieś indziej to niestety chyba trzeba się przenieść bo tylko ta placówka w Łodzi podpisała umowę ale zapisać się można na każdym etapie ciąży. Józefka, powinni ci dać coś takiego na jeśli nie to może sama zapytaj? Może Powiedzą Ci coś więcej? A jak tam pierwszy dzień zajęć? Jak wrażenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 22:26
-
pierwszy dzień ma być w poniedziałek, ale czytam ten KOC i niewiem czy w ramach tego programu nie bedzie szkoły rodzenia? wizyta dopiero we wtorek, ale w poniedziałek chyba podjade i pogadam, bo jak coś i byłaby w SALVE w ramach NFZ-tu to zrezygnuje z Malinowej.https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Aaaa... Sorki. Ja zupełnie straciłam poczucie czasu. Jakoś to sobie skojarzyłam ze skoro wczoraj pisałaś o tych zajęciach to ze są one dzisiaj
Wogole rano byłam przekonana ze juz jest sobota.
A teraz wydawało mi się ze poniedziałek.
Nie ogarniam tego tygodnia
Co do szkoły rodzenia to nie wiem, bo tam.na stronach nic nie piszą na ten temat. Wogole informacje o tym są jakieś okrojone. Ale zastanawia mnie to co to jest ten "indywidualny plan ciąży". Jak oni to dostosowują...?
-
w poniedziałek podjadę i podpytam się dziewczyn w zabiegowym na Szparagowej naprawdę są fajne laski bardzo pomocne.
ale wlaśnie weszłam na stronę poród w Salve i widzę ze się pozmieniało, np nie widzę cen przy porodzie komercyjnym, ale pojawiła się lista z wyprawką do szpitala
https://www.maluchy.pl/li-72827.png