X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska30, witaj w naszym łódzkim gronie :)

Ja ostatnio byłam w medeorze u dr Krajewskiego na wizycie kwalifikacyjnej, ale przyjmuje tam tylko pacjentki na kwalifikacje do porodu. Ogólnie to mam innego lekarza prowadzącego blisko domu a w medeorze po prostu chcę rodzić :) Ale moje dwie koleżanki chodziły w medeorze do dr Kowalskiej i były bardzo zadowolone.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka chyba chodzi o to, że ta czapka przypomina mi dolegliwości jelitowe jakie miałam przed ciąża (dziwnie to brzmi) a poza tym mam taką małą obsesje na punkcie czkawki, zawsze kiedy mnie to dopadnie mija dużo czasu zanim przejdzie, i tak samo myślę o swoim synku, zmieniam pozycje żeby tylko przeszło.

• józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa spoko, czekam z niecierpliwością żeby sama przetestować. pytanie do Was bo nie wiem co zrobić, ostatnia wizyta była na zastępstwie żadnych badań mi nie zlecił lekarz. teraz wizytę będę miała za 2 tyg. i pytanie czy nie powinam zrobić obciążenia glukozą??? do którego tygodnia można robić to badanie.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa i czy jak zrobię bez zalecenia, lekarz nie pomyśli że sama się diagnozuje??? nie mam numeru do prowadzącej i troszkę mnie to martwi .

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musisz to ustalić z lekarzem, zlecają różne dawki glukozy 50 albo 75. Ja to badanie robiłam koło 26 tyg.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, badanie glukozy robi się między 24 a 28 tc, więc spokojnie masz jeszcze czas i możesz poczekać na swoją doktor. Jak za 2 tyg masz wizytę to dostaniesz skierowanie i zdążysz zrobić więc się nic nie martw :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Miska30 Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje serdecznie za odpowiedzi i pozdrawiam :)!

Misia
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą glukozą też dziwnie. Ja miałam ok 20 tygodnia. Trochę za wcześnie. Zastanawiam się czy drugi raz tez będę musiała to pić jeśli tamte wyniki wyszły dobrze? Przecież to kompletnie bez sensu... :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaa to uffff nie wychodzę przed szereg :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, ja miałam badanie glukozy pierwszego dnia 24 tc i lekarz nic nie mówił że za wcześnie. Po prostu jest tak, że jak ciężarna ma cukrzycę ciążową to od 24 tc jest na 100% do wykrycia. Ale jak miałaś 3 tyg wcześniej i wynik ok to nie musisz powtarzać ani się martwić :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, tak patrzę na ten twój suwaczek i się napatrzeć nie mogę :-) to już właściwie... Lada moment :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Marcie ale mi się strasznie dluzy mniejwiecej od 32 tygodnia. Już bardzo bym chciała żeby było po wszystkim i zeby mały był z nami. Spać coraz trudniej, poruszać się też. Dobrze że pogoda dla nas ciężarnych jest idealna i nie ma upałów.

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście pogoda jest rewelacyjna. Jest chociaż czym oddychać.
    Co do upływu czasu to może tak jest już pod koniec... Mówisz ze czas zwalnia... Parę razy słyszałam jak ciężarne mówiły ze juz by chciały żeby wreszcie nastąpił ten czas, żeby mieć już poród za sobą i dziecko w ramionach. Ze im się dłuży, a doczekać się nie mogą.
    Ja narazie patrze na ten czas... I nawet nie wiem kiedy to minęło. Dopiero co się dowiedziałam o ciąży, byliśmy na pierwszej wizycie u gina, a teraz już się 6 miesiąc zaczął... Nawet się dobrze nie obejrzałam. Jeśli to dalej będzie tak lecieć to lada moment będzie juz grudzień

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się dłuży tak od 2 tygodni, pewnie dlatego że już wszystko kupione, pokój umeblowany, pranie i prasowanie skończone, ubranka i kosmetyki poukładane no i nie ma co robić :) Więc Agata, to z tych nudów nam się tak dłuży :)
    I macie rację dziewczyny, że pogoda teraz dla ciężarnych jest super, bo upały naprawdę mogą wykończyć, więc oby już nie było 30 stopni :)
    Martusiazabka, Twój suwaczek też idzie szybko do przodu, niedługo już wszystkie będziemy tulić nasze dzieci w ramionach :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż muszę się pochwalić, dzien wspaniały :) kochany mąż położył juz podłogę w garderobie, jutro maja być juz ściany skończone i oby sufit :) a to oznacza krok kolejny malowanie i szykowanie pokoju dla Kropka i dla mnie :)

aaaaaaaaaaaaaaaaaa i najważniejsze, dziś po raz pierwszy zaobserwowaliśmy ruchy,były kopy i brzuch się ruszał megaaaaaaaaaaaaaa :)

dziś noc spadających gwiazd, czas nowych marzeń. jest jedno, aby Kropek był szczęśliwy i zdrowy. cóż więcej chcieć :)

Martusiazabka, Agata26, marta258 lubią tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, super że taki dzień udany, jeszcze chwila i będziesz mogła meblować pokój Kropka :)
    A marzenie na pewno się spełni, synek będzie szczęśliwy i zdrowy i teraz będzie się ruszał coraz bardziej i zaraz zobaczycie jak wypycha rączki i nóżki :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jadę do Taty na działkę taki niedzielny rodzinny obiad, bedzie też mój brat z rodziną. i włąsnie mają mi powiedzieć co odziedziczymy po Natce. napewno łóżeczko i kilka innych rzeczy. zawsze to pare złotych w portfelu na ciuszki czy kosmetyki :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze lepiej jak w rodzinie ktoś ma już starsze dzieci to zawsze coś można odziedziczyć :) U nas niestety nikt w rodzinie nie ma małych dzieci więc większość musieliśmy kupić sami. Jedynie od koleżanki dostaliśmy ubranka uniwersalne po synku i córce więc trochę mniej mieliśmy do kupienia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też dobrze, u Nas same dziewuchy, więc nie liczę na ubranka dla Kropka. choć moze coś uniwersalnego by się znalazło :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sami też kupowaliśmy tylko ubranka uniwersalne mimo, że już wiedzieliśmy że będzie syn. To tak na wszelki wypadek gdybyśmy się zdecydowali na drugie dziecko i byłaby dziewczynka :)

józefka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ