X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam wybranej położnej ani pediatry. Będę pytać koleżanek które już mają dzieci i mieszkają na tym samym osiedlu i dopiero wtedy zdecydujemy kogo wybrać i jaką przychodnię. Tak bez polecenia ciężko wybrać, wolę żeby to był ktoś godny zaufania kto ma się zajmować mną i dzieckiem po porodzie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę dokładnie tak samo, że wolałabym kogoś poleconego. Problem w tym, że tylko dwie z moich przyjaciółek mają małe dzieci i obie mieszkają w zupełnie innych dzielnicach niż ja. Ale zaczynam prosić znajomych, żeby się rozeznali w swoich kręgach i wracali do mnie z rekomendacjami :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mojego z osiedla z retkini mam 3 koleżanki z małymi dziećmi. Dwie urodziły w zeszłym roku, jedna w tym roku w styczniu więc rocznikowo mój Antoś będzie w tym samym wieku. Bardzo polecała swoją położną która przychodziła do niej do domu, dużo jej pomagała i doradzała, muszę zapytać o nazwisko, tym bardziej że jest z przychodni w której ja sama mam swojego lekarza więc bardzo blisko. I wiem że muszę się tym zająć w miarę szybko bo w szpitalu po porodzie pytają o wybraną przychodnię bo tam wysyłają kartę szczepień dziecka.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dobrym pediatrą podobno jest dużyyyyyyyyyyy problem.

ja jak się zapisałam do szkoły rodzenia, musiałam się zapisać tam do położnej i środowiskowej z możliwością zmiany, ale jeśli nie zmienimy one chętnie będą jeździć. po jednym spotkaniu to za wcześnie na podjęcie decyzji, choć zrobiły na mnie mega wrażenie :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jeżeli dobrze pamiętam to chodzisz do szkoły rodzenia Malinowa? Słyszałam że tam są bardzo dobre położne i rzeczywiście od razu wybiera się którąś z nich. Dla Ciebie to nawet lepiej bo po kilku zajęciach możesz je lepiej poznać i jak już jedna będzie przychodzić do domu to będziesz się czuła pewniej :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta258 też mi się tak wydaje, na wtorkowych zajęciach dopytam się dokładnie czy One z centrum miasta przyjeżdżałyby do mnie na Złotno. Jak coś podpytam się też o pediatrę czy mają kogoś godnego polecenia. a i tak jak najbardziej Malinowa :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pediatrę warto podpytać bo tak jak pisałaś ciężko znaleźć dobrego a to musi być dobry i zaufany lekarz, bo w końcu powierzamy mu opiekę nad naszym dzieckiem. Jak położne polecą Ci dobrego pediatrę to daj znać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek jak będę podpytam się :)

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Wróciliśmy dziś w nocy znad morza :-) cały wyjazd dyskutowaliśmy nad imieniem :-) i najbardziej nam do gustu przypadł Antoś :-) Marta, mam nadzieję że się nie obrazisz :-) mój M juz tak woła do brzucha, wiec chyba decyzja została podjęta...

udało mi się juz was nadrobić. Widze trochę mnie ominęło :-)

Dziewczyny wkrótce rodzące, trzymam mocno kciuki żeby wszystko poszło szybko i gładko... Koniecznie dajcie znać jak zacznie się cokolwiek dziać.

Józefka, zdawaj relacje na bieżąco z SR. Szkoda ze Twojego R nie było z Tobą... Ale następnym razem napewno będziecie całą rodziną :-) ważne ze zajęcia ci się podobały. Rzeczywiście wiele można się tam nauczyć. Tez musze się w końcu rozejrzeć za jakąś szkołą...

Słyszałam że ostatnio w lidlu i biedronce są jakieś mega promocje na ciuszki, proszki i płyny do prania, pampersy, jakieś kule Led itd. Co prawda już trochę trwają... Ale chyba musze się przejść i zobaczyć. Może.uda mi się coś fajnego kupić :-)

Powiedzcie mi... Bo na ostatniej wizycie doktor przepisał mi jakieś tabletki rozkurczowe THEOVENT 100. Kazał brać narazie po 1 dziennie. Mówi ze są majlepsze, bo nie powodują rozwarcia. Kupiłam je, ale przeczytałam ulotkę i tam jest napisane ze to tabletki rozkurczowe ale na drogi oddechowe :-/ stosuje się je przy zapaleniach płuc i oskrzeli. I że nie powinno się ich stosować w ciąży.
    Szukałam w internecie jakiś forów żeby zobaczyć co ludzie piszą. I tak jak myślałam... Dziewczyny się wypowiadają ze miały po nich duszności, zdarzało im się zasłabnąć i miały straszne mdłości. Każda jak leci odstawiała je na własną rękę i skutki uboczne mijały.
    Nie wzięłam do tej pory ani jednej tabletki. Nie chce ryzykować. Jak brzuch mi.się napina to biorę poprostu nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza... Co o tym myślicie? Miała któraś cokolwiek do.czynienia z tymi tabletkami?

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ja pierwsze słyszę o takich tabletkach ja brałam luteine i dużo magnezu na twardniejacy brzuch, to trochę zmniejszyło objawy.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, super że wyjazd udany :) Imię Antoś dla synka idealne, oczywiście że się nie obrażę, jak takie Wam się najbardziej podoba to śmiało niech będzie Antoś, będzie ich dwóch :)

W lidlu i biedronce teraz jest sporo promocji na art dziecięce, my kupiliśmy kilka paczek pieluszek dady. W lidlu jest sporo ładnych ubranek ale my już mamy całą wyprawkę więc się nie zdecydowaliśmy na zakup.

O tych tabletkach nic nie słyszałam, u mnie na skurcze lekarz zalecił magnez slow mag, biorę go już prawie 3 mies i zero skurczy. Lepiej nie ryzykuj z tymi tabletkami i na najbliższej wizycie powiedz o nich lekarzowi, może poleci Ci inne które na spokojnie można stosować w ciąży.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najlepsze w tym wszystkim jest to ze to.właśnie.gin przepisał mi te tabletki. Niby mu ufam i nie chce wchodzić w jego kompetencje... Ale... Nie jestem przekonana do tych tabletek. Magnez biorę juz od dłuższego czasu, jem tez dużo pomidorów żeby uzupełnić potas. A jak mnie.męczą juz te skurcze to biorę sobie nospe. Max 1 w ciągu dnia bo nie jestem zwolenniczką łykania tabletek. Wogole. A w ciąży tym bardziej. Co dziwne, gin kazał mi też zmniejszyć juz dawkę guphastonu z 2 na 1 tabletkę dziennie

Właśnie wracamy z lidla. Chyba ludzie się rzucili na te ciuszki jak na świeże bułki :-) wszystko przebrane, kupiliśmy tylko 2 szt spodenek za 25zl i pampersy zaczynamy pomału kupować

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do tego duphastonu ci jeszcze takie tabletki wymyślił? A dokuczaja ci skurcze? Skarzylas się na ostatniej wizycie? Ja bym nie brała. Sama miałam tak że mogłam przez dobre 2 tygodnie prawie tylko leżeć bo macica się ciągle stawiała i wtedy brałam luteine i czasem nospe i już się obawialam o dziecko i jak najszybciej chciałam odstawić. No ale ostatecznie to twoja decyzja, musisz się zastanowić czy zaufać na tyle lekarzowi

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciuszki w lidlu piękne :) koło mnie na nowych sadach wczoraj było dużo, ale ja też już wszystko mam.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w lidlu będą jeszcze promocje na ubranka np za pół roku, rok, wtedy będziemy mogły kupić większe rozmiary, bo rzeczywiście ciuszki śliczne :)

U mnie dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona :) Ale Antoś niech się nie śpieszy z przyjściem na świat bo musi jeszcze podrosnąć do planowego terminu cc, ma na to jeszcze ponad 2 tyg :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to gratulacje! Pewnie wielki kamień z serca :-) teraz już tylko czekać aż weźmiesz w ramiona swojego synka :-)

Agata, duphaston biorę od samego początku ciąży. Teraz kazał mi zmniejszyć dawkę, bo to juz połowa 6 miesiąca i dzięki Bogu nic się nie dzieje. Co do skurczy to nie męczą mnie one aż tak bardzo. Wspominałam mu ze raz, a czasem parę razy dziennie zdarzy się ze brzuch twardnieje. Normalnie czuje jak się macica obkurcza. Ale to trwa tylko moment, za chwilę przechodzi. To moja pierwsza ciąża, wiec mówię mu o wszystkim co budzi moje wątpliwości. Wyraźnie czuje ruchy dziecka. O stałych porach, plus czasem jakieś dodatkowe. Lekarz niby mówi ze to wszystko normalne i ze niczym nie powinnam się martwić. Ale przepisał te tabletki bo niby od 6 miesiąca trzeba już brać coś rozkurczowo. Ale ja chyba jednak zaufam swojej intuicji... Z resztą cala masa kobiet w ciąży bierze właśnie nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza niż tamte tabletki

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 18:37

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusazabka ja łykam obecnie magnez 3X1 tabletce (już zmniejszone bo początkowo były 3x2) i aspargin (drętwiał mi prawy nadgarstek) Obecnie luz, nawet skurczy nie mam ale tabsy profilaktycznie łykam.

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... To ja łykam tylko 2x1 tabletkę. Choć na opakowaniu jest napisane ze spokojnie można do 8 dziennie...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kiedy włączyłam aspargin to oprócz końca zdrętwienia nadgarstka, skończyły mi się :twardnienie brzucha, skurczy brak. jak coś poczuję, że brzuch mi twardnieje, mam łykać odrazu magnez i położyć się i nie głaskać, nie dotykać brzucha.

martusiazabka czyli już wystartowałaś z kompletowaniem wyprawki :) ja czekam (tak się umówiłam z moim sceptycznym R.) że zaczniemy kupować po wizycie 13 września. akurat wejdziemy w "3" z przodu i podpytamy się jak orientacyjnie duży będzie nasz dzidź :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, dziękuję, teraz jestem już spokojniejsza jak ciąża donoszona bo Antoś na pewno nie będzie wcześniakiem :)

Tak ja Wy, magnez też łykam, 3 tabl dziennie i skurczy czy twardości brzucha nie mam, oby tak zostało do końca ciąży :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ