Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusiazabka, dzięki za podanie linka na warsztaty, już się zapisałam z mężem i dzieckiem
Są jeszcze jedne warsztaty Planeta dziecko dla obecnych i przyszłych rodziców, w Łodzi będą 8.10. w godz 16-19 w hotelu Borowiecki ul. Kasprzaka 7/9, wstęp bezpłatny, trzeba się tylko zarejestrować:
http://planeta-dziecko.pl/lodz
Byliśmy z mężem na tych warsztatach wiosną i bardzo nam się podobały, gościem specjalnym była Dorota Zawadzka, miała bardzo ciekawe wystąpienie, dostaliśmy też sporo próbek kosmetyków, smoczki więc warto skorzystać Już nas z mężem zapisałam i jak się załapiemy wiosną to też się wybierzemy.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczynki pytanko. dziś śmigam po necie porównując oferty i ceny pajacyków, bodziaków, rożków no ogólnie wyprawki. i skąd te różnice ceny??? na allegro fajne pajacyki bawełniane po 17 i 24 zł a w sklepach w stylu słoń itp po 30 i 40 zł. niby jedne i drugie bawełniane w 100% i szczerze mówiąc (pisząc) allegrowe bardziej mi się podobają, to samo rożki na allegro po 25-30 zł w sklepach nawet po 100 te po 100 z wkładem kokosowym. gdzie kupiłyście wyprawkę? głupio to zabrzmi ale cenowo i nie ruszając się z domu bardziej podobają mi się allegrowe z wysyłką. co zrobić? iść na łatwiznę i zaoszczędzić, czy chodzić po sklepach i "przepłacać" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie ogarniam
Agata26 jak tam już po wszystkim? Masz swojego Skarba już przy serduchu ???https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka, jeżeli chodzi o ubranka, rożek, ręczniki z kapturkiem, prześcieradła itp to większość kupiłam na tuszynie. W każdą niedzielę jest tam otwarte i cenowo naprawdę wyszło najkorzystniej. Wybrałam to miejsce bo moja mama ma sklep z ubrankami dziecięcymi i tam się zaopatruje. Można kupić sporo rzeczy bezpośrednio od producentów i to w cenach hurtowych, ubranka są polskie, z bawełny więc jakościowo bardzo dobre
Jeżeli Tobie bardziej podobają się ubranka z allegro to nie ma co jeździć po sklepach stacjonarnych i przepłacać bo jednak swoją marżę sobie liczą. A cała wyprawka sporo kosztuje więc jak możesz kupić taniej to śmiało korzystaj. Ja tylko kilka rzeczy kupiłam w pepco i smyku w promocji bo tylko wtedy cena była ok i się opłacało. No i z firmy motherhood zamówiłam poduchę do karmienia i śpiworek 3w1 bo są spore promocjejózefka lubi tę wiadomość
-
włąsnie nie wiem co robić, bo nie chcę głupio to zabrzmi zaoszczędzić na Kropku to nie o to chodzi, sama nie wiem skąd biorą się te różnice
Marta mówisz Tuszyn ale chodzi Ci o Ptak-a ??? możę się przejadę nie wiem już sama. co prawda planuje zakupy rozpocząc po 13 września, ale chciałabym się jakoś przygotować. psychicznie, fizycznie i finansowo.
sorki za zamułkę
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka, ubranka w sklepach stacjonarnych absolutnie się nie opłacają. Jasne, parę sztuk z nich mam, bo znalazłam coś absolutnie słodkiego i nie mogłam się powstrzymać Ale pamiętaj, że maluchy strasznie szybko rosną i większość rzeczy założysz może 3 razy, a niektórych wcale (bo na przykład Twoje dziecko nie będzie tolerowało zakładania czegoś przez głowę albo urodzi się duże i nie zmieści się w 56). Więc moim zdaniem przynajmniej nie ma sensu wydawać za dużo na ciuszki, tak długo, jak są 100% bawełny i Ci się podobają.
Ja ostatecznie kupiłam na allegro 2 paczki używanych ciuszków - są piękne, markowe, bardzo dobrej jakości i w ogóle nie widać, że były noszone Tak jak pisałam, większość dzieci wyrasta tak szybko, że nie zdążą w ogóle zniszczyć ubranek. Do tego mam trochę nowych kupionych pod wpływem impulsu, zazwyczaj w pepco lub w tesco na promocji. Ale jak zobaczyłam w Mama i Ja bodziaki po 50 zł za sztukę to prawie zemdlałamjózefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A co do oszczędzania na Kropku - jestem pewna, że wydasz dużo pieniędzy na rzeczy naprawdę ważne dla małego - tak jak porządny fotelik samochodowy. Jemu naprawdę będzie wszystko jedno, czy ma na sobie śpioszki za 17 czy za 70 zł i zaręczam Ci, że nikt odwiedzający Was też nie rozpozna ceny po ich wyglądzie
józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja od dzisiaj zaczęłam zwolnienie. Wciąż nie mogę uwierzyć, że przez najbliższy rok nie wracam do pracy. Tak patrząc wstecz, to dawałam spokojnie radę tak mniej więcej do 28 tygodnia, ale sierpień był już jednak dość ciężki.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miju dzięki, chyba potrzebowałam to usłyszeć od innej Mamy a faktycznie kilka mam pajacyków upatrzonych przesłodkich po 50 zł za sztukę i na jedno na pewno się skuszę. piękny biały pajacyk a na nim "I TATA" a mamy zaraz rocznicę ślubu więc ot taki praktyczny prezent dla przyszłego TATY
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Józefka, chodziło mi konkretnie o Tuszyn, oprócz tego są Ptak i Rzgów. Wybrałam się tam bo pojechaliśmy razem z mamą, ona porobiła zakupy do siebie do sklepu a my dla Antosia, zaprowadziła nas do konkretnych stanowisk gdzie sama się zaopatruje i tym sposobem dużo zaoszczędziliśmy. A i tak kupiliśmy dosłownie po kilka sztuk pajacyków, body, śpiochów, kaftaników od razu w 3 rozmiarach żeby spokojnie na pół roku starczyło. Z ilością na jeden rozmiar nie ma co przesadzać bo dziecko szybko wyrasta. Więc najlepiej kupuj tam gdzie się najbardziej opłaca a w sklepach stacjonarnych tylko w promocjach bo normalne ceny są z kosmosu
józefka, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Józefka, Martusiazabka, Wy jesteście teraz na etapie szykowania wyprawki więc my z końcówki ciąży chętnie Wam doradzimy A jak dzieciaczki się urodzą to podpowiemy co z naszych zakupów było niezbędne, co się nie przydało a co może poczekać na po porodzie
Agata26, czekamy na dobre wiadomościMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Józefka gratuluje dobrych wyników cukrów:)
Co do wyprawki to ja wypatruje ciuszki zazwyczaj na olx, naprawdę można kupic cos fajnego, dzisiaj byłam w tesco i były przecudne spodenki z szelkami i cena 49 zł, padłam, to ja firmowe i w ogóle nie widać ze używane kupuje po 8-10 zł.
We wtorek sa bezpłatne warsztaty bezpiecznymaluch w hotelu borowieckim,zapisałam się i podobno sa wolne miejsca.marta258 lubi tę wiadomość
-
we wtorek mam SR szkoda, ze się nie załapie. To zadam Wam kolejne pytanie z tych dziwnych ile sztuk i czego. Jak patrzę to wydaje mi się najłatwiejsze na początku do oswojenia się z dzieciątkiem są pajacyki i w to będe chciała iść, body z długim rękawem też wypada i śpiochy czy półśpiochy. Myślicie, ze na początek po 10 sztuk wystarczy czy jestem naiwna?https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Jestem, jestem dziewczyny. Od piatku sporo wydarzeń ale niestety wciąż jestem w dwupaku, dziś mija termin, robię co mogę mogę, ale nic się nie dzieje...łapie już doła z tego powodu. do tego zlapalam gdzieś opryszczke, na szczęście na brodzie ale i tak denerwuje i boli, a w piątek ukruszyl mi się ząb. Śmieje się że jeszcze nogę muszę złamać do kompletu i na pewno wtedy zacznę rodzic. B jeśli chodzi o ubranka to macie rację że ceny w większości sklepów typu h&m albo smyk są kosmiczne a jakość różna. Dostałam komplet body + śpiochy ze smyka, po praniu straciły trochę koloru i lekko się zmechacily... Byłam w szoku. Na szczęście większość ubranek dostaliśmy po dzieciach w rodzinie i od znajomych a poza tym pepco.