X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś mamy z Lublina / okolic lublina / lubelskiego? :)

Tomalwa, Orbitka lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat... ja mieszkam 50 km od LU. Właśnie szukam dobrego ginka z Lublina.. chce rodzić na Staszica i chce lekarza właśnie który tam pracuje. Fajnie by było żeby przyjmowała też na NFZ - bo troche chciałabym tak trochę tak.
    Myślę nad dr Swatowskim ale nie wiem czy przyjmuje na NFZ też. Prosze o info i pozdrawiam :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witam mamusie z moich okolic :-D :-D :-D , na jestem z miejscowości Ryki :-D .

Agatka_46 Może w necie poszukam bezpośrednio , na stronie danego szpitala ja urodziłam dwa razy w Garwolinie, brałam pod uwagę kiedyś Puławy i Lublin ale do Lublina mam aż 60 km , więc wybrałam Garwolin i nie żałuję super personel jaki szpital ;-) :-D .

hipisiątko lubi tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja od niedawna tez Lublin. chętnie poznam młode mamy. czy ktoras chodziła moze do szkoły rodzenia na jaczewskiego?

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chodziłam 4 lata temu, w pierwszej ciąży. Jeśli chcesz rodzić na jaczewskiego, to polecam taką szkołe rodzenia. Poznasz położne i nie jesteś już anonimowa. Ja dostałam salę jednoosobową, bo akurat była wolna i myślę, że dlatego, ze chodziłam do szkoły

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam ginekologa-położnika, sprawdzonego do prowadzenia ciąży. Ponoć najlepszym rozwiązaniem jest prowadzić ciążę u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić. Ponoć pielęgniarki bardziej się starają... nie za ładnie to brzmi ale chyba rzeczywiście tak jest z tego co słyszę od koleżanek. Podobnie jest ze szkołami rodzenia które współpracują z konkretnymi szpitalami. No i miło trafić na dyżur swojego lekarza w dniu porodu. Zawsze jakaś szansa jest. Czytałam wiele dobrego o porodówce na Staszica. Pracująca tam i polecana mi dr Anna Semczuk-Sikora wybiera się niestety na dość długi urlop w ważnym momencie mojej ciąży gdy trzeba zrobić pierwsze badania.. Ktoś kogoś poleci? Dzięki z góry :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim79 wrote:
    Hej, ja chodziłam 4 lata temu, w pierwszej ciąży. Jeśli chcesz rodzić na jaczewskiego, to polecam taką szkołe rodzenia. Poznasz położne i nie jesteś już anonimowa. Ja dostałam salę jednoosobową, bo akurat była wolna i myślę, że dlatego, ze chodziłam do szkoły

Witam sie jestem z lubelskiego i bede rodzic na jaczeswskiego w klinice co prawda do szkoły rodzenia nie chodziłam tam ale mam lekarza prowadzącego który pracuje na tym oddziale goslim możesz coś więcej napisać o tym co trzeba mieć dla siebie i maluszka i o samym porodzie z góry dziękuję :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim dziękuję za informację, a orientujesz sie kiedy najlepiej sie zapisac do tej konkretnej szkoly rodzenia? ja mam właśnie lekarza z jaczewskiego i tam plsnuje rodzic. tez się chętnie dowiem co jest potrzebne

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy z lubelskiego :) ja jestem z okolic Puław

stokrotka2013, Szczęśliwa Mamusia, Kasiula09 lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek, nie za wiele się tu dzieje u nas w wątku ;) Może jakoś się rozkręcimy. Nie wierze, że jest nas tak mało. Podbijam więc wątek by wskoczył na górę i był lepiej widoczny :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja będę rodziła na Staszica.. mam taż lekarza z tamtejszej przychodni. 6 lat tamu też tam rodziłam. Do szkoły rodzenia nie chodziłam i nie mam zamiaru chodzić. Na kiedy macie terminy??

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka Witam moja bliską sąsiadkę , wreście znalazl sie ktoś bliżej mnie :) .

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Kraśnika ... ale pewnie nikogo nie uraczę z mojej miejscowości :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 Kraśnik to też , kojarzę gdzie jest :) .

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Goslim dziękuję za informację, a orientujesz sie kiedy najlepiej sie zapisac do tej konkretnej szkoly rodzenia? ja mam właśnie lekarza z jaczewskiego i tam plsnuje rodzic. tez się chętnie dowiem co jest potrzebne
    No niestety ja już nie pamiętam, kiedy się zapisywałam, ale jakoś pod koniec ciąży. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Teraz będę rodzić w sierpniu (prawdopodobnie druga cesarka) i będę szukała w necie listy co spakować do torby, wtedy nam podawali na szkole rodzenia.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze dodać, że na porodówce na jaczewskiego byłam dwa dni, miałam poród wywoływany i w niedzielę i poniedziałek były super położne, natomiast we wtorek przejęŁa mnie stara baba, niemiła i opryskliwa, chyba najgorsza jaka mogła mi się trafić! No ale i tak skończyło się cesarką. Na oddziale poporodowym było mi ciężko, źle się czułam, wszystko mnie bolało, dzidziuś mi cały czas płakał, ja płakałam a musisz sobie radzić sama. Nie ma odwiedzin na oddziale, tylko w takim pokoiku odwiedzin. Na sali byłam 7! Na dostawce. Pełno ludzi, więc jeśli byłyby odwiedziny na oddziale to pewnie byłyby tłumy.

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim79 wrote:
    No niestety ja już nie pamiętam, kiedy się zapisywałam, ale jakoś pod koniec ciąży. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Teraz będę rodzić w sierpniu (prawdopodobnie druga cesarka) i będę szukała w necie listy co spakować do torby, wtedy nam podawali na szkole rodzenia.

Jak będziesz miała taką listę i ewentualnie po porodzie chętnie się dowiem od Ciebie co jest potrzebne. Ja jaczewskiego wybrałam ze względu na lokalizację, leżałam na początku ciąży tam na ginekologii i nie miałam jakiś większych zastrzeżeń.

Za 2 tyg mam wizyte z usg połówkowym to zapytam lekarza o szkołę rodzenia (czy nie widzi przeciwskazań i może będzie wiedział kiedy się najlepiej zapisać).

Fajnie że nas coraz więcej :)

eiktrjjgno5jwujd.png

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Jak będziesz miała taką listę i ewentualnie po porodzie chętnie się dowiem od Ciebie co jest potrzebne. Ja jaczewskiego wybrałam ze względu na lokalizację, leżałam na początku ciąży tam na ginekologii i nie miałam jakiś większych zastrzeżeń.

Za 2 tyg mam wizyte z usg połówkowym to zapytam lekarza o szkołę rodzenia (czy nie widzi przeciwskazań i może będzie wiedział kiedy się najlepiej zapisać).

Fajnie że nas coraz więcej :)
    Mi właśnie szkołę polecił ginekolog i dał mi nr tel. Teraz już nie wiem gdzie go mam. Wtedy płaciłam 500 zł.

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja będę rodziła na Staszica.. mam taż lekarza z tamtejszej przychodni. 6 lat tamu też tam rodziłam. Do szkoły rodzenia nie chodziłam i nie mam zamiaru chodzić. Na kiedy macie terminy??

Cześć Agatka, a czy możesz podać nazwisko lekarza u którego prowadzisz ciążę i podzielić się ewentualnie opinią? Czy pracuje on również w szpitalu? Też chciałabym rodzić na Staszica i też w związku z tym chciałabym wybrać lekarza który tam pracuje na porodówce.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach szkół rodzenia zwykle jest info kiedy się zgłosić. Myślę, że lekarz prowadzący ciążę też będzie umiał doradzić. A jak zerkniecie na swój wykres belly to tam też w 22 tygodniu jest info, że należy wybrać już szkołę rodzenia ;)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ