X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela a Ile ma córka? Moja to już duza... prawie 6 lat. Miedzy dziewczynami.bedzie rowne 6 lat roznicy. Ja nie wiem czy bym sama rade.z.dwojka.malych jestem zbyt nerwowa... :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka słodka ta Twoja córcia, oby zazdrość ją ominęła.

Marcela a Twoja córcia ile ma lat?

Ja planowałam drugie w przeciągu roku majstrować, ale plany się zmieniły. Po pierwsze cesarka, ale nawet gdyby jej nie było chcę chociaż 3 lata poświęcić Małej.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:

Iga nasza Kawola, która niedawno umęczona urodziła chodziła do Swatowskiego. Opieka była super, później jak się coś działo szybko położył w szpitalu i na tym jego pomoc się skończyła, olał ją i nie chciał podjąć decyzji o cc chociaż były wskazania. Ale nie ma co się martwić, z innymi wcale nie musi być lepiej, damy radę. <3

to mnie troszkę zmartwiłaś, ja chyba będę miała wskazanie na cc... mam dużą wadę i astygmatyzm i mój okulista zawsze mi wspominał o cesarce...niby mam jeszcze zrobić badanie siatkówki, ale coś czuję, że da mi to wskazanie, a ja mu ufam

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do Swatowskiego trafiłam na usg prenatalne, czytałam dobre opinie, że ma te certyfikaty itp. wczesniej chodziła do Tkaczuk=Włach, leczyłam się u niej aby zajść w ciąże i aż mi serce się krajało, że muszę ją zostawić bo ona nie pracuje na położnictwie. Moje siostry prowadziły ciąże u Mierzyńskiego, u jednej w dwóch ciązach było ok, a u drugiej rok temu bardzo słabo, i siostra odradzała... i tak zostałam na lodzie... może macie kogoś do polecenia?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jak masz wskazania to weź skierowanie, bo nasza Kawola też miała szereg wskazań, a jak przyszło co do czego to długo zwlekali z cesarką. Od usg niewątpliwie jest specjalistą.

start lipiec 2013
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga G ja polecam swojego - dr Pietras, przyjmuje w swoim prywatnym gabinecie i pracuje na jaczewskiego. Jak masz jakies pytania tp pisz na priv. A tak wogole to tez chodzilam do dr TW ale właśnie polecila mi tego lekarza i odeslala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 08:33

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktor też polecał Pietrasa do usg.

start lipiec 2013
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/awaria-strony

Kto ostatnio nie zrobił zakupów w Smyku ma ostatnią szansę :)

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzięki za info!

Okupacja:) pogodzeni z kotem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:27

hewa81, Monia85, Dotek, Wedmoczka, magic1, macduska, IGA.G, marcela29, Anjouek, milagro lubią tę wiadomość

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodko :) moje psy tez wczoraj poznały Julkę, żywo reagują na jej odgłosy, jest ok. I moja siostra w dzień tez tak małą trzyma, inaczep jej sie budzi. Za to w nocy śpi oddzielnie.

start lipiec 2013
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, widze w tle chyba lezaczek tiny love? Jak ci sie spisuje bo planuje go właśnie zakupic

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja do Swatowskiego trafiłam na usg prenatalne, czytałam dobre opinie, że ma te certyfikaty itp. wczesniej chodziła do Tkaczuk=Włach, leczyłam się u niej aby zajść w ciąże i aż mi serce się krajało, że muszę ją zostawić bo ona nie pracuje na położnictwie. Moje siostry prowadziły ciąże u Mierzyńskiego, u jednej w dwóch ciązach było ok, a u drugiej rok temu bardzo słabo, i siostra odradzała... i tak zostałam na lodzie... może macie kogoś do polecenia?
    Dlugo leczylas die u Dr tw ???ja juz lecze sie of marca I Mic narazie Nie wychodzi. Bylas z niej zadowolona ???

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla sama slodycz. Ciekawe.jak moje.koty zareaguja bo pies to wiem jak bo już byl jak Ola sie urodzila wiec wiem ze bedzie przestraszony ale szybko ja pokocha. :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Moja też ładnie śpi w łóżeczku, a w tej pozycji to czasami, ale ona tak lubie. Gorzej jak się przebudzi i szybko wyniucha, że jest w okolicy cyca i wtedy ssie klatkę, moją szyję, rękę co popadnie;)

Lady Sokole Oko;) tak to Tiny Love 3w1 :) póki co może powinnam być ostrożna w ocenie. Niby w miarę ok, ale nie wiedzieć czemu Mała za nim nie przepada. Nie chce w nim,spać. Czasem ją w nim kołyszę, ale nie długo. Może jeszcze za wcześnie by doceniła walory tego sprzętu.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDZIULLA, <3 <3 <3 BOSKO! Jeszcze tam gdzieś mąż się powinien przykleić i rodzinka w komplecie. Piękny widok, mam nadzieje, że z moim futrem będzie podobnie.
    Normalnie przecudnie wygladacie :)

No a mnie już powoli stres dopada przed jutrzejszym dniem. I chyba przez to znów mi cisnienie skoczyło, bo ja taka emocjonalna jestem niestety :(
    Wprawdzie dalej nie wiem czy bedzie jutro to cc czy nie, ale mam się szykować wstępnie i być na czczo. Nawet dzis doktorka na obchodzie sugerowała, że to już tuż, tuż. Ale TU profesorka ostateczną decyzje podejmuje.
    I sama nie wiem co bym wolała, czy poczekać jeszcze i dac parę dni więcej Mai, czy już się rozwiązywać ...

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula słodki widok. I kot zadowolony i dzidziuś:) od ostatniego foto mała wyraźnie podrosła:)

Hewcia myślę że dla Twojego zdrowia już pora na małą:) już jest rozwinięta i silna:) a jak to będzie faktycznie to wiadomo że lekarz oceni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:29

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak DOTEK, dla mojego zdrowia lepiej już i też tak TU podchodzą, ale uprzedził mnie dr ze przez cukrzycę maleńka mimo że donoszona, może mieć problemy z oddychaniem i termoregulacja i może przez chwilę być w inkubatorze, choć wcale nie musi i tego się trzymam :) bo ta moja cukrzyca to po pierwsze dość krótko jest a po drugie to szybko ustabilizowana i z bardzo małą dawką insuliny tylko na noc. Jak mi tu jedna dziewczyna opowiadała, że ona łącznie w ciągu dnia brała chyba z 50j insuliny to sie za głowę załapałam - moje 4j na noc to pikus.
    Także ja sie nie opieram, ale im bliżej tym stres większy niestety ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:45

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula w końcu sielanka :-) kot znalazl swoje miejsce hehe

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Dlugo leczylas die u Dr tw ???ja juz lecze sie of marca I Mic narazie Nie wychodzi. Bylas z niej zadowolona ???

Orbitka ja jestem z niej bardzo zadowolona, pomogła mi bardzo. udałam się do niej po 4 nieudanych inseminacjach raczej z nastawienie na in vitro powoli. a dzięki niej zaszłam naturalnie :) oczywiście na lekach ale bez insemki a tym bardziej in vitro :)

Orbitka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Iga G ja polecam swojego - dr Pietras, przyjmuje w swoim prywatnym gabinecie i pracuje na jaczewskiego. Jak masz jakies pytania tp pisz na priv. A tak wogole to tez chodzilam do dr TW ale właśnie polecila mi tego lekarza i odeslala

zaprosiłam cię do przyjaciółek, chciałabym zapytać o kilka rzeczy :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ