X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Witajcie kochane :*:*:*:* . Ch**y internet pakiet mi się skończył , i wszystko ładuje mi się w ślimaczym tempie :( , a co u nas a u nas już 16 tc :*:*:*:* , samopoczucie różne tak samo jaki apetyt , jutro o 8 rano wizyta może uda mi się do was wpaść oby . Wczoraj cały dzień mnie dziąsło lub ząb bolał , przespałam się i przeszło . Dziś już mnie nie boli , nie mogę sie doczekać jutra.

u mnie tydzien mniej :))) czyli 15 zaczelam ! :> juz sie nie moge doczekać połówkowego :) oby szybko zleciało :>

co do zębów to ja sie boje :( pare razy ostatnio podczas jedzenia mnie zabolał wiec niedlugo bede musiala pojsc do dentysty nim sie to powazniej rozwinie :/ obawiam sie, że sie znajdzie cos jeszcze do roboty ;( a jak sie skonczy nna kanalowym leczeniu to juz w ogole brrr przeraza mnie ta mysl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 20:28

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek po co zastrzyki na płuca?

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dr dmucha na zimne żeby w razie wcześniejszego porodu dziecko było gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:08

f08af289ff.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek a czego przewiduje wczesniejszy porod? Podobno ten steryd na pluca ma tylko dobre dzialanie.na dziecko I zadnych.negatywnych skutkow dla babla. Macduska zdrowka.... A jak sie sie to objawilo? Ja czasami.mam uczucie w.lydce jak by mi.Cos zyle zablokowalo...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u mnie to jest plan żeby doprowadzić ciąże do 36 tc. A później jak będzie trzeba to rozwiązać. A zastrzyki nie są groźne dla dziecka tylko pomagają tak jak napisałaś. Ja jestem po 2 poronieniach więc wolę być zabezpieczona.
    W sierpniu u znajomych moich znajomych urodziło się dziecie w 7 miesiącu z wagą 900 gramów. Różne są sytuacje.

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, bo sie własnie blokuje w zyke. Robi sie skrzep, zgrubienie, i ogromny bol przy poruszaniu, stapaniu ale tez dotykaniu tego miejsca. Skóra napięta, cieplejsza niz w innym miejscu i zaczerwieniona.

Niefajne to bo istnieje ryzyko oderwania do zrzepu i komplikacji. Z tym ze u mnie sie na razie na to nie zanosi na szczęście. Jest lepiej.

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduśka wracaj szybko do zdrowia :) Pierwszy raz to Ci się zdarzyło? Dostaniesz coś profilaktycznie?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, nie nadrobię znowu was.

Byłam dziś na wizycie ale to tylko było omówienie badań wydałam 100 zł, za samo przyjście , zawsze robił USG teraz nic nawet zasugerowałam o USG , a ten że nie trzeba ze ostatnio było robione , wizyta teraz 12 listopoda o 9 rano , mam zrobić znowu badania morfologię krwi , mocz i na toxo czyli wyszłam dziś z niczym , wyniki badań mam super i tyle dowiedziałam się z wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, pierwszy. Tyle że mam jakieś skłonności rodzinne do problemów krazeniowych.
    Na razie dostaję Clexane tu w szpitalu, co potem to nie wiem.

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie. Cisza tu u nas. Ja wczoraj mialam gosci. Dwa dni stalam w kuchni. Dzisiaj odpoczywam. Macduska jak sie czujesz? Dziweczynki rozpakowane jak tam maluszki Wasze? Jak cycowanie ladbie jedza? Monia a ty nadal masz gosci bo cos nadal malo cie widac :)...reszta gdzie.sie podziewa. Dziewczyny.meldowac sie ...

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na posterunku :) Też wczoraj miałam gości, dziś odpoczywam z kompocikiem w ręku :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi goście zostają do końca miesiąca, a może nawet do 6.11 bo wtedy wraca mąż mojej siostry. Nasza Julka jest urocza i bardzo grzeczna, z dnia na dzień widać postępy rozwojowe, zainteresowanie zabawkami. Jest przyzwyczajona do normalnych odgłosów domu, teraz śpi obok na kanapie :)
    Mój dzidziuś rusza się już od tygodnia, wczoraj zaczęłam zamawiać kosmetyki dla niego i jakieś drobne rzeczy. W sypialni są 3 światy ubranek dla niego i nagle ogarnęło mnie przerażenie, co jeśli teraz coś się stanie? Może za wcześnie na to wszystko? No i według BBF zaczęłam 6 miesiąc, a według mnie brakuje jeszcze tydzień :)

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nic sie nie stanie! Nawet tak nie mysl. Raczej marta sie debt powoli zaczac prac I prasowac zebys do porodu sie wyrobila :). Super ze maly sie rusza. Moja od 2 tyg rusza prawie non stop heheh bedzie chyba.niezla rozrabiaka. Pierwsza corka.byla mega grzeczna wogole nie plakala smiala sie duzo spala. Ta chyba da nam popalic :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja rano jeszcze musialam robic gofry bo mala dostala gofrownice :). A jaki masz.kompocik...? Ja pijam aby wode do tego z kranu uwielbiam.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. No u mnie ciężko chwilę znaleźć. Mała jak nie śpi to pochłania 100% czasu, nie da się odejść nawet chwilę, bo płacze, aż się zapowietrza. Powoli ją uczymy, ale ciężka to nauka. Kupuję matę edukacyjną, mam nadzieję, że pomoże w tym.

Macduska trzymaj się Biedna Ty, współczuję takich przeżyć.

Monia, a Tobie trzeba porządnego kopa zasadzić. Pewnie jak urodzisz to się jeszcze zdziwisz - " ooo dziecko, jednak to prawda";)

Fajnie, że czujecie ruchy, a bawicie się w pukanie? Zaświadczam, że da się dziecko nauczyć. My wcześnie zaczęliśmy i pukaliśmy np 2 razy i Niunia odpukiwała:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka zjadłabym gofry...! Z dzemikiem, bitą śmietaną, albo z frużeliną i owocami. Mniam.

Monia85 lubi tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś akurat z czarnej porzeczki :) ale mam jeszcze malinowe i aroniowe od teściowej :)

Ja też często robię gofry, bo mój mąż uwielbia :D

Mój Mały dziś tak z boku wypiął nóżkę że normalnie można go było za nią złapać :D a mi aż dech odjeło z bólu :) ale to taki kochany ból :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki! jezuu tez bym zjadla gofra..ale na jednym pewnie by sie nie skonczylo hyhy, mój kluseczek też się tak wyciąga że mozna ją złapać za nózię :-) jeszcze na koniec ciąży chyba grzybek mi sie przypaletal i we wtorek musze isc znowu do gina a myslalam ze bede miec juz wolne :-/
    Macduska to pewnie bedziesz brala clexane do końca, ja biore przez cała ciąże tak profilaktycznie.

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic a tego nie trzeba odstawić przed porodem?

start lipiec 2013
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, mam brac do końca, acard sie odstawia wczesniej, a ktos kto ma zakrzepice to musi w połogu jeszcze sie kłuć.

4c3tugpjetqoi3k1.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ