Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
u nas tez ok, wszystko ksiazkowo, mały waży 485g, lozysko na przedniej scianie stad slabe ruchy
Agatka polecam feminovit- ok 18zl za 30tab zamawiam internetowo w aptece doz z odbiorem osobistym, wyniki mam iealne, poza moczem
ubranka polecam z lidla, tesco f&f, h&m, ze smyka to zalezy jak sie trafi na jakosc, w komisie krasnal na rozanej maja fajne nowe body, spodenki, pizamki polskich firm po ok 10-15zl
ja odkupuje sporo lub w lumpku, nowe buty to juz koszt 200zl wiec ciuchy sobie daruje, choc jak fajna promocja jest to korzystam i kupuje nowe, dzis kupowalam prezent kolezance w zarze- cudne tam sa ciuszki, ale ceny"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
co do rodzaju ubranek to kazda mama musi do siebie dopasowac, u nas szly body, spodenki, polspiochy, pajce, kopletnie nie podeszly nam spiochy, kawtany, koszulki z krotkim rekawem, ńja corka jest "chlodnolubna" wiec bluzy, rajstopki tez nie mialy wziecia, na poczatek polecam kupic rozmiary 56-68 choc i 2-3szt 50 bo mimo ze moja Laura miala 56cm to rozmiar 50 prasowal idealnie a 56 plywala"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Marcela wg OM dziełu nas 2 dni, a jednak Twój mały jest znacznie drobniejszy wybraliście juz imię?
Znowu nie mogę spać, a dzisiaj idziemy na wesele
Teraz ćwiczę ubieranie na siostrzenicy, ona najczęściej chodzi w pajacach, raz założyła rajstopki i sukieneczkę, ale to był niewypał, bo rajstopki dłużej się zakłada, a w sukience niewygodnie było ubrać w kombinezon na dwór.
Mamuśka jak po wizycie?start lipiec 2013 -
Monia moje wyniki wyszły wzorowe. Anemii nie mam, cukier bardzo dobry nie jestem słodka. Ciśnienie też ok także nie ma się czego przyczepić. Dzisiaj wychodzę do domu po wizycie nareszcie:)
Co do ciuszków to ja stawiam na body i jakieś gatki, pajace. A na wiosnę pójdą w ruch dresiki pod które można body założyć. Na lato koszulka i spodenki. A jak mały bedzie gorącym chłopakiem to rampersy będą w użyciu bo wygodne jak pajac a dziecko może sobie firgać bosymi nóżkami:)
Śliczne są sukienie dla dziewczynek ale faktycznie chyba i takiemu dziecku niezawygodnie w rajstopach i falbankach.
Udanej zabawy na weselu:) -
Hej, po usg wasze maluchy rosną jak na drożdżach ja miałam usg u Wiktora, Swatowskiego i Kondrackiej i każdy mówił, że mała będzie wielka a wcale taka wielka nie była także czasem nie ma co się tak nastawiać . Ja do wyprawki kupiłam rozmiar 56 i 62 i wszystko było za wielkie (urodziła się z 52 cm) ma 3 tyg i dopiero niektóre 56 są prawie dobre. Ja najbardziej lubię ubranka z hm, bo są dobre jakościowo i pasują na "chudsze" dzieci. Kupowałam wszystkiego po 6, a teraz najwygodniej mi używać na noc pajaca rozpinanego na obie nogi i przez całą długość - ze smyka mam rozpinane na całą długość na jedną nogę i tylko się wkurzamy obie na zmienianie pieluchy. Z kolei w dzień nam najwygodniej body z długim rękawem też rozpinane na całej długości (z hm) i do tego spodnie i skarpetki, mam i półśpiochy ale małej co chwile nogi uciekają z tych nogawek i się tylko wkurza. Mam kaftaniki ale w zasadzie dopiero raz użyłam, częściej po prostu opatulam małą kocykiem . Co do reszty wyprawki to tetry i flaneli nigdy za wiele, idzie nam to na potęgę , tetra bo mała mocno ulewa, a flanelka zawsze kładziemy po spód na kanapę czy do kokonu. Ręczniki też polecam od razu kupować te duże. Jakiś laktator warto mieć w zapasie, myśle że zawsze się przyda, zwracajcie uwagę na jego budowę , fajnie jak ma taką dużą nakładkę na pierś, będzie wam wygodniej na początku jak nie ma wprawy. A No i warto zakupić nakładki ochronne na sutki, większość dziewczyn w pewnym momencie ma poranione, w szpitalu co druga dziewczyna nie zakupiła sobie i mąż potem musiał latać i kupować . Co do pampków to my używamy pampers premium care i nic nie przecieka ani nie uczula, w szpitalu używałam też Happy (1 są mniejsze jak 1 pampersa) uczulenia nie było ale jakoś zjeżdżały. Pupę wycieram różowo białymi chusteczkami z rossmana lub bawełnianymi chusteczkami tami zmoczonymi w przegotowanej wodzie i kilkoma kropkami emolientu. Pupę smaruje bepanthenem, albo posypuje pudrem z rossmana i nie ma żadnych pieluszkowych problemów .
U nas zaczęły się kołki do tego mam małą złośnice także jest ciekawie -
nick nieaktualnyKochane byłam wczoraj na wizycie na NFZ u mojego gina nie zrobił mi USG ma bardzo stary sprzęt trochę go zaniepokoiło moje bóle podbrzusza nie mam ich często od czasu do czasu, nie mam plamień ani nic z tych rzeczy , mam dziś być do niego na 10.50 do jego specjalistycznego gabinetu mam przyjechać do Dęblina , badał mnie gin nie stwierdził nic nie pokojącego jednak woli zobaczyć czy wszystko jest dobrze.
-
Kawola, fajnie że dzielisz sie swoja nowa zdobytą wiedzą ja pokupowałąm głownie bodziaki i pajace, glownie z lumpka, i pare perelek w postaci kombinezonow po pare zlotych a są jak nowe
a co u mnie, zaliczylam pierwsze KTG, ale zero skurczów, wiec malej chyba sie nie spieszy
a co do witamin to ja sie przerzucilam po femibionie na doppel hertz premium mama, maja najwieksza zawartosc dha i kosztuja ok 30 zl. -
nick nieaktualnyKochane byłam dziś u gina wszystko z moją szyjką jest dobrze , szczelna i zamknięta na 4 spusty mam brać magnez , porobić badania i być spokojna , maluszek ruszał się jak szalony niestety płci nie znam nadal a to zdjęcie maleństwa jak rączkami mnie dotka :*:*:*:*.https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8909ff4f0760.jpg