X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Wiecie jakie fajne grtisy dają w tej mojej szkole rodzenia. Zestaw połogowy to próbki wkładek laktacyjnych, próbki do higieny po porodzie, jakiś proszek czy coś wspomajaący laktacje, majtki siateczkowe, woda... a jeszcz efajniejszy zewstaw noworodkowy 2 butle 0+ jedna Lovi jedna campol, dwa smoczki lovi i campol, jakas masc na otarcia skóry, szczotka i grzebyczek do włosków, próbki jakieś różne...

Jak się czujecie??

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj miałam ciężki wieczór, bo musieliśmy uśpić kotka, którego niedawno przygarnęliśmy. Wątroba jej wysiadła. W weekend jedziemy do Wawy i mam w planach pojechać do ikei po różne drobiazgi. Od dzisiaj w Tesco -30% na f&f z kartą, może w piątek zajadę, bo będę u kosmetyczki.
    Też trochę dostałam gratisów w szkole rodzenia, m.in butelkę i smoczki, tylko że wcześniej kupiłam. Może komuś innemu się przyda.
    Za tydz wizyta i walczę żeby utrzymać tylko 1,5 kg na plusie :)

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie noce są straszne, nie mogę się ułożyć. Jak kładę się na lewym lub prawym boku to mały kopie bo mu niewygodnie. A jak kładę się na plecach to jemu wygodnie za to ja mam trudności z oddychaniem. Rogal mi bardzo pomaga bez niego to bym chyba spała na stojąco:)

Monia biedny kiciulek ale najważniejsze że już się nie męczy. Moja siostra też od 3 dni biega do weterynarza ze swoją kotką bo jakąś ma jelitówkę. Wenflon w łapce ma i kroplówki podają i zastrzyki. Trochę już jepiej bo zaczyna jeść.

Dzięki za info o promocji w tesco:) w piątek się wybiorę i znowu pewnie coś kupie:P

Teraz mamy z mężem na tapecie zakup kamery żeby uwieczniać jak nasz dzidziuś się rozwija i jego najważniejsze momenty. Spory wydatek ale to na wiele lat. Za x lat chetnie się wraca do takich wspomnień. Ja mam nagranie z przyjęcia mojego komunijnego to jest tam uwiecxnionych sporo osób z rodziny które już umarły.

Może na czarny piątek będą jakieś promocje:D

Agatka super, przynajmniej butelkowe zakupy Ci odpadają bo dostałaś:)

f08af289ff.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocje będą jak najbardziej, nie interesowałam się elektroniką, ale wiem że w Tesco czarny piątek zaczął się już dzisiaj, zniżki na elektronikę też

Dotek, Zuza1989 lubią tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest czarny piątek pierwsze słysze??

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień promocji :) Ostatni piątek listopada

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhyyyy dobrze wiedzieć :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wizyty lepiej bo nie martwie sie juz o tą szyjkę, w pracy ten tydzien mam luzniejszy, wczoraj maz skrecil corce sanki i tak jej siewspodobaly ze spac w nich chciala i do lozeczka nie dalo rady jej odlozyc, a potem w nocy wstala o 2.30 i gadac jej sie zachcialo takze niewyspana jestem:-/
    jutro mamy kinderbal u chrzesniaka meza i tak leci dzien za dniem

Anjouek lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czarny piatek jakies sklepy dzieciece obchodza? smyk, hm, zara ktos cos wie?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dobrze że jesteś spokojniejsza:) szkoda że narazie nie zanosi się na zimę, córcia miałaby radochę ze śniegu:)

f08af289ff.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    U mnie od wizyty lepiej bo nie martwie sie juz o tą szyjkę, w pracy ten tydzien mam luzniejszy, wczoraj maz skrecil corce sanki i tak jej siewspodobaly ze spac w nich chciala i do lozeczka nie dalo rady jej odlozyc, a potem w nocy wstala o 2.30 i gadac jej sie zachcialo takze niewyspana jestem:-/
    jutro mamy kinderbal u chrzesniaka meza i tak leci dzien za dniem

ojej, wspolczuje niewyspania ale zachowanie córki przeurocze :) w sumie tak mi to przypomnialo mnie z dziecinstwa, zawsze kazda nowa rzecz to chciałam z nią/ na niej spac :P eh... nowe zimowe buty wkladalam podekscytowana pod poduszke hihi i rodzice sie ze mnie do tej pory hihrają jak sobie cos kupie, pytając czy bede z tym dzis spac :P kiedys jak mialam z 6 lat to taki rozkladany plastikowy stoleczek schowalam pod poduszke :) ale to juz nie bylo wygodne i sie spac na nim nie dalo :D wiec skonczyl kolo lozka :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej w czwartek. Leze nic nie robie ale powoli chyba sie trzeba za cos brac. Zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko_46 Ja to najchętniej bym wcale , z łóżka nie wstawała , i nigdzie nie wychodziła ale niestety trzeba .

Witam się i ja :*:*:*:*.

Jeszcze trochę i wizyta już w tą Sobotę , ciekawi mnie , czy Ania będzie nadal Anią czy przemieni się w synka ;) . Samopoczucie jakieś takie nijakie , zimno mgła jak nie wiem , mąż jutro na 16.40 idzie do chirurga ciekawa jestem co mu powie . Zaraz, ryz mi się ugotuję a później sos słodko - kwaśny zrobię ;) .

Zuza1989 lubi tę wiadomość

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja miałam pracowity poranek, bo musiałam zrobić obiad zanim poszłam na paznokcie :) Teraz leniuchuję, a później szkoła rodzenia.

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja już czuję 8 miesiąc:( do 1 nie mogłam zasnąć, od 3 nie spałam a jak po śniadaniu o 8 się zdrzemnełam to mi się śniło że para mężczyzn o odmiennej orientacji chciała mi odebrać dziecko:/

f08af289ff.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj bylam w Tesco i kupilam kilka rzeczy dla mojej niuni w tym kombinezonik taki misiowy na wyjscie ze szpitala, wrocilam szczesliwa i pokazalam go tesciowej a ona oczywiscie mnie skrytykowala bo jej zdaniem dzieci ze szpitala zabiera sie w rozku. Tak mnie wkurzyla ze pol nocy spac nie moglam

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i nie dotarłam do tej szkoły rodzenia... ale dzwoniłam i spokojnie mogę się zapisać :) będę tam w poniedziałek, albo wtorek :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karola_kcr Nowa

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Dzisiaj znalazłam to forum i postanowiłam się przywitać.
    Jestem w 8 tygodniu pierwszej ciąży. I jestem jeszcze trochę zagubiona. Mam nadzieję, że dostanę od Was jakieś przydatne porady :)
    Na chwilę obecną potrzebuję dobrego lekarza przyjmującego w Lublinie na NFZ. Byłam już na pierwszej wizycie i USG, Pani Doktor jakoś mi nie przypadła do gustu. Mam mnóstwo pytań i wątpliwości a niestety na wizycie nie dowiedziałam się nic! :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zdecydowałam że zrobię USG 3/4D - i chyba najlepiej w LUCXMEDZIE tylko w który mają najlepszy sprzęt. Myślałam o Swatowskim, a może ktoś jeszcze jest w tym dobrym. A i faktycznie w luxmedzie kosztuje to 200 zł?? pytam bo 6 alt temu płaciłam 350zł.

Karola_kcr witaj u Nas i czuj się jak u Siebie. Jesteś z Lublin? Na NFZ to cieżko - fakt ja chodzę ale po znajomości... także sama rozumiesz, ale na Staszica w rpzychodni przyjmuje Semczuk-Sikora i widzę że sporo babek do niej chodzi więc może jest spoko, nie wiem tak porponuje. Pytania i watpliwości możesz też zadaewać tutaj nie jesteśmy lekarzami ale każda z nas coś przeżyła i może Ci pomóc.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka w luxmedzie 200 zł i nagranie na pendrive dostaniesz. A sprzet podobno na koncertowej najlepszy. Ja byłam u dr Kondrackiej i byłam zadowolona.

Monia85, Agatka_46 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ