X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się kochane się , przywitam w tym Nowym 2017 roku :*:*:*:*:*.

Jestem nie wyspana Ania nie wie co to sen , strasznie się kręciła a jak były sztuczne ognie , to myślałam że zaraz z brzucha wyskoczy , tak się wierciła myślałam że będzie spać , ale gdzie tam jak zaczęła się wypinać to aż zaczęło mnie boleć . Może pójdziemy na spacer choć mi się ne chce nigdzie wychodzić , dziewczynki nadal mają katar i kaszel chciałabym aby Marysia poszła przez te 9 dni do przedszkola widać że lepiej się czuje , ale kaszel jeszcze ma nie pójdzie przez te 4 dni pochodzi , 5 dni potem i zaraz ferie zimowe , w tym roku Lubelszczyzna jest pierwsza ;-) .

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dobrze ze trzymaja reke na pulsie. Lepiej niech zaloza szwy lub pessar bo troche jesCze za wczesnie na rozwiazanie. Teraz to pewnie przenosisz :). Laski szczesliwego nowego oby duzo lepszego 2017 :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Z okazji Nowego Roku życzę wszystkiego najlepszego:)

Ja spedziłam sylwestra z mężem, potrzebowaliśmy czasu dla siebie w zaciszu domowym. Na dodatek od wczoraj rano meczą mnie silne duszności, przy czym czuję się jakbym miała kołowrotek w klatce piersiowej który się ciągle kręci. Jutro będę u doktora po skierowanie na badania to powiem mu o tym... Chyba że wcześniej się uduszę...

Agata z pessarem to zwykle udaje się spokojnie donosić ciąże także to może być dobry pomysł.

f08af289ff.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was miala zakladany pessar ? Do kiedy udalo sie dotr,ymac dzieciaka w brzuchu?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko_90 Mojej siostry koleżanka miała zakładany pessar miała bardzo zagrożoną ciążę , groził jej przedwczesny poród, założyli jej jakoś mniej więcej w 4 msc i do samego porodu go miała , cały czas leżała siku mogła tylko wstać , jest wiele kobiet które noszą pessar , szwy takie specjalistyczne , i wszystko jest oki ;-) .

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej. Co tam u Was ? Ciężarówki jak samopoczucie? Mamuski jak maluszki?

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki w 2017 roku :)
    Jestem happy, że udało się utrzymać ciążę do stycznia, chociaż powiem Wam szczerze, że w Sylwestra siedziałam jak na szpilkach, ale jak wybiła 24:00 to odetchnęłam z ulgą :)
    Agata90 nie wiem czy pamiętasz, jakie u mnie było zagrożenie przedwczesnym porodem? Miałam mieć zakładany pessar, ale szyjka się tak skróciła, że nie było na co zakładać... Przeleżałam 1,5miesiąca i jak widzisz udało się :) Teraz malutka ani myśli o wychodzeniu :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Witam wszystkie mamuśki w 2017 roku :)
    Jestem happy, że udało się utrzymać ciążę do stycznia, chociaż powiem Wam szczerze, że w Sylwestra siedziałam jak na szpilkach, ale jak wybiła 24:00 to odetchnęłam z ulgą :)
    Agata90 nie wiem czy pamiętasz, jakie u mnie było zagrożenie przedwczesnym porodem? Miałam mieć zakładany pessar, ale szyjka się tak skróciła, że nie było na co zakładać... Przeleżałam 1,5miesiąca i jak widzisz udało się :) Teraz malutka ani myśli o wychodzeniu :)
    Ale jak założą Ci pessar lub szew to wiadomo będzie bezpieczniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej hej hej. Co tam u Was ? Ciężarówki jak samopoczucie? Mamuski jak maluszki?

Przywitam się i , ja z wami w tym 2017 roku ;-) .

Co do samopoczucia to u mnie to różnie to bywa raz , głowa boli raz plecy , czasami tak zmęczona jestem jakbym nie wiem ile km przeszła B-) ciągle do WC chodzę siku , apetyt dopisuje Ania to straszna wiercipiętka . W tą Sobotę już wizyta , w Środę idę na badania ciekawa jestem czy zrobi USG ostatnio miałam w Listopadzie 2016 roku ;-) .

A co u Ciebie Agatko ?.

Wczoraj mąż mnie zdenerwował , a ponoć jak np zacznie się źle Nowy Rok to tak będzie , cały czas , powinnam mężowi podziękować za rok pełen kłótni :-\ . W ten Czwartek przychodzi do nas ksiądz po kolędzie , rozumiem że on nie wierzący ateista , to powinien choć się zachować B-) . Dziewczynki moje się rozchorowały jutro juz Marysię zaprowadzę do przedszkola , dziś trochę ja przetrzymam , może jej w końcu minie ten kaszel katar , Marysia nam już zdrowieje za to Gabrysia jest teraz bardziej chora , mam dość tych chorób . Wczoraj z mężem na robiliśmy pierogów , i teraz gotuje się rosołek .

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Wychodze dzisiaj.Szyjka sie wydluzyla takze superr.Nie ma mowy o pessarze dzisiaj.Mam prowadzic luzacko wypoczynkowy tryb zycia.Oszczedzac sie i nie denerwowac.

Szczęśliwa Mamusia, BaskaW, Dotek lubią tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super. Oszczedzaj sie.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie wyprawkę szpitalna i ubrankowa stacjonarnie czy przez neta? Jak to się rozkłada kosztowo? Możecie polecić jakiej miejsca czy sklepy żeby nie przepłacać? Przede mną jeszcze pieluszki, ręczniki, pościele (w zasadzie cała pielęgnacja) no i ciuszki - te bielizniane wolałabym nowe. Dużo dostałam, muszę jeszcze posortowac i poprac no i dokładnie przejrzeć czego nie mam. Ogólnie nic mi się nie chce ;) w sylwestra byli znajomi, posprzątamąż sporo, pogotowalismy z mężem a goście zabawki do 7 rano ;) nie wiadomo kiedy minęło- magia eurobiznesu :D od sylwka mam lenia :P i lekko mnie przeraża wizja tych ubranek i całej reszty ;) dziś na szkołę rodzenia ma być pielęgnacja to pewnie znów pojawi się lista co kupić

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja juz z domu, w pt bylam ostatni dzien w pracy, do córki przychodzi jeszcze niania na 3godz i zabiera ją na spacer ja w tym czasie zrobilam dzis zakupy, spacer z psem, pranie i gruntowne sprzatanie łazienki, stopniowo musze doprowadzic mieszkanie do ładu bo ostatnio to tak z grubsza sprzatalam aby, zrobiłam juz liste rzeczy dla małego i zastanawiam sie jeszcze na tzw kokonem bo z corka niby nie mialam ale nie lubila spac w dzien w lozeczku i musialam ją na lozku poduchami odkładac

ps uzywala ktoras z Was suchego szamponu bo tak mysle czy do szpitala nie wziazc bo pamietam ze po porodzie ciezko mi bylo myc w szpitalu glowe

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja przez neta zarowno u corki i teraz zamawialam w aptece gemini leki, witaminy itp, posciel, reczniki, kocyki tez, pizamy dla mnie tez i pare rzeczy w internetowym smyku bo byly promocje np bujak tinny, lusterko benbat, kosz na pieluchy pare zabawek, ubranka w sklepie wolalam dotknac material, pieluchy tam gdzie byly promocje, srodki higieniczne dla mnie i wozek w rampersie bo mialam kupon znizkowy ze szkoly rodzenia, fotelik nosidlo mialam uzywany z baza bo na poczatku wygodniej mi bylo w tym nosic np do lekarza a potem zainwestowalam juz w porzadny, montowany na stale tylem od 0 do 18kg

Zuza1989 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • BaskaW Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Hej.Wychodze dzisiaj.Szyjka sie wydluzyla takze superr.Nie ma mowy o pessarze dzisiaj.Mam prowadzic luzacko wypoczynkowy tryb zycia.Oszczedzac sie i nie denerwowac.

Agatka, świetnie, że tak to się potoczyło:) ja sama próbuję sobie narzucić tryb luzacko-wypoczynkowy, ale jakoś nie wychodzi;/ w sobotę wieczorem przed wyjściem na sylwestra posiedziałam z 10 minut pochylona nad niskim stolikiem i układałam puzzle, po czym nie mogłam się podnieść. Złapał mnie taki skurcz brzucha, że ledwo doszłam do szafki po nospę i magnez, później trochę rozchodziłam. Nie wiedzieliśmy już czy jechać na IP, ale przeszło mi, tylko cały wieczór przesiedziałam na wpółleżąco oparta o poduszki. Aż się boję czwartkowej wizyty i sprawdzania szyjki... Ale byłam półtora tygodnia temu i wszystko było w porządku.

Wiecie, że nadal nie znam płci? Maluch jest tak ruchliwy, w dodatku odwrócony pleckami do świata a główką w dół, że nic nie chce pokazać:) trzyma sztamę z tatusiem;) dlatego u mnie wyprawka w kolorach neutralnych.

Zuza1989, ja jeszcze za dużo nie mam z wyprawki, ale ubranka kupowałam Tesco- dosyć fajne jakościowo, a przez internet na szafa-bobasa.pl - polecam ubranka, kocyk i pieluszki bambusowe, pozostałe na Allegro od justineX i r_p77. (Swoją droga po nicku widzę, że jesteśmy rówieśniczkami:)

Najlepszego w nowym roku. Myślę, że bardziej koszmarny niż poprzedni dla mnie być już nie może, ale na razie patrzę jeszcze w niego trochę z nadzieją, a trochę ze strachem.

0d1ydqk3ox1rli0g.png
    34bwskjofqfl8l00.png
    Aniołek 8 tc. 27 styczeń 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiuW My też na te 100% nie znamy płci ;-) , niby tam sugerował gin że wygląda na dziewczynkę ale ja tam USG nie wierzę , przekonany się pewnie dopiero jak urodzę :-P , w mojej trzeciej ciąży za każdym razem mi mówili że chłopak miał być Adaś , wszystko pod chłopca mieliśmy a tu co córkę urodziłam :-D śmiejemy się z mężem że zamiast Ani będzie synek dla którego nie mamy żadnego imienia , za bardzo na Anię się nastawiłam wolałabym aby już jednak córeczka była , choć jak będzie synek też będziemy szczęśliwi , najwazniejsze aby maleństwo było zdrowde .

Ja dużo rzeczy mam po dziewczynkach , od znajomej , i też w neutralnych kolorach , wolimy byc przygotowani na wszystko ;-) .

Zuza1989 lubi tę wiadomość

• Dotek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś po ktg. Mały nadal się nigdzie nie wybiera i niech tak więc zostanie bo mój dr idzie na urlop od czwartku do niedzieli :D więc rodzić mogę od 9 stycznia..

Zuza ja kosmetyczno, higieniczne rzeczy i pieluchy tetrowe kupiłam na aptekagemini. Są tam też ręczniczki ale ja musiałam dotknąć przed zakupem.

Ciuszki mam trochę od siostry, resztę kupiłam w lumpku, smyku, f&f, pepco;)

Ręczniczek z kapturkiem upolowałam kiedyś w kauflandzie, a oprócz tego kupiłam kąpielowy jysku i mrówce.

Chusteczki nawilżane czy pampersy kupuję tam gdzie trafię promocje. Polecam chusteczki z rossmana babydream bo mają w większości dobry skład. Warto czytać stronę srokao (tam blogerka rozbiera różne składy na czynniki pierwsze).

Pościel, wypełnienie, ochraniacz na łóżeczko mam ze strony amyoutlet. Tam w dziale wyprzedaży wypatrzyłam niedrogie komplety.

Wózek z bobowózki w zamościu.

Kocyk, rożek na stronie makaszka jak było 40% taniej

Łóżeczko z allegro, materac lateksowy hevea baby też allegro.

U nas już wszystko poprasowane mniej więcej od 30tc. Teraz bym chyba prasowała na siedząco:)

Migotka na szczęście dotrwałaś do bezpiecznego okresu ciaży. Teraz to już tylko rodzić:)

Szczęśliwa mam nadzieje że mój nie wykręci takiego numeru i nie okaże się dziewczynką bo będzie miała wszystko chłopięce:D

Zuza1989, Szczęśliwa Mamusia, BaskaW lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 - bardzo Ci dziękuję :) Ja też zamawiam leki na Gemini ;) pozostałe źródła sprawdzę :) DZIĘKUJĘ :)
    Monia85 - DZIĘKUJĘ <3 u nas też kasa już poszła niezła a jesteśmy dopiero w połowie...
    BasiaW - dzięki ;) no, na to wygląda, że jesteśmy rówieśniczkami ;))
    Dotek - dziękuję <3 :) posprawdzam sobie wszystkie strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:26

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Monia miałaś pokazać zdjęcia pokoiku :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podoba mi się :)

Monia85 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ