X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Śpijcie póki możecie, bo później Wam pęcherz nie da;)

Wedmoczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, obyś o następnej zapomniała przez nawał pieluch;);)

Monia to łap kominiarza, nie tylko za guzik, kolejne papiery z głowy. Na jakim etapie jesteście?

hewa81, Wedmoczka lubią tę wiadomość

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Śpijcie póki możecie, bo później Wam pęcherz nie da;)

Wedmoczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, obyś o następnej zapomniała przez nawał pieluch;);)

Monia to łap kominiarza, nie tylko za guzik, kolejne papiery z głowy. Na jakim etapie jesteście?
    Mieszkamy, tylko odbioru nie mamy, trochę mebli na górze brakuje, kostki i ogrodzenie :)

start lipiec 2013
  • mikka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Wedmoczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:)

Mikka powodzenia na wizycie. Fajnie by było jakby Cie na jakieś masaże skierowali. Ja odkąd pamiętam zawsze miałam problem z dużym bólem krzyża 3 dni przed okresem. Nie raz utrudniało mi wstawanie, siadanie, chodzenie. A u Ciebie to po ciąży się zrobiło?
    Tak bo w ciazy przytylam mega duzo i jednak te nadprogramowe 28 kg zrobilo swoje i tak ciagle bylo mi nie po drodze do ortopedy albo bpor.rehabilit. az w koncu moja rodzinna bo obejrzeniu wynikow rtg kazala mi isc bez gadania... Milego dnia dziewczyny :) ps.MOnia-taki to urok ciazy, idzie sie wczesnie spac bo oczy sie same zamykaja a potem pol nocy kreci z miejsca na miejsce...

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • mikka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia-wez wyslij tego kominiarza od razu do mnie bo u nas tez musi zrobic odbior :D

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nieważne kiedy i co robicie już swoje, powoli i się urządzicie.
    My kupiliśmy mieszkanie, a też wieeele rzeczy brakuje. Mebli mamy kilka, ale robimy wszystko bez kredytu tzn. wystarczy nam, że mamy kredyt na samo mieszkanie, resztę powoli sobie zrobimy. Teściowej trochę brakuje dużego stołu z krzesłami, bo tak mogłabym obiady rodzinne kupić, ale jakoś dziwnie mi się z tym nie śpieszy;);)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    ja miałam wczoraj wizyte i wszytsko jest ok :-) następna miałabyć 16 sierpnia ale planujemy wyjazd więc będzie 23 , ale mam zamiar wybrać się jeszcze do mojej ginekolog 11 sierpnia-może już coś bedzie widać :-)
    planujemy urlop ale wczoraj ginekolog nam odradza i nie wiem co robić -wszystko zaplanowane zaliczka zapłacona -Zakopane nie daleko ale to jednak podróż :-)
    i mam pytanie-mam wesele brata i chciałam zrobić balejaż-myslicie ze można -zapomniałam zapytać lekarza :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka ja też miałam zaplanowany wyjazd nad morze i chyba nic z tego nie wyjdzie :-/ Trochę się boję jechać tyle samochodem a jak by nie daj Boże coś się tam zadziało to wtedy taki kawał od domu :-/ tylko że u mnie od początku jest zagrożenie, już dwa miechy siedzę w domu na zwolnieniu

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Witam !
    ja miałam wczoraj wizyte i wszytsko jest ok :-) następna miałabyć 16 sierpnia ale planujemy wyjazd więc będzie 23 , ale mam zamiar wybrać się jeszcze do mojej ginekolog 11 sierpnia-może już coś bedzie widać :-)
    planujemy urlop ale wczoraj ginekolog nam odradza i nie wiem co robić -wszystko zaplanowane zaliczka zapłacona -Zakopane nie daleko ale to jednak podróż :-)
    i mam pytanie-mam wesele brata i chciałam zrobić balejaż-myslicie ze można -zapomniałam zapytać lekarza :-)
    Moja fryzjerka mówi, że farba dziecku nie przeszkadza, ewentualnie zapach mamusi. Ale... hormony lubią płatac figle i raz jej się zdarzyło, że jedno pasemko rozjaśniło się bardzie, na biało, po prostu się spaliło. Ja tez się wybieram przed weselem. Tylko o tym jednym przypadku słyszałam, a każdy reaguje inaczej. Ciesze się ze jest dobrze :) byłaś u B?

start lipiec 2013
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u B a na 11 zapisałam się do S :-) on twardo chcę mi nadal widzieć u siebie-mam trochę czasu żeby pomyśleć :-)
    ja też czytałam ze balejaż jest najlzejszy z zabiegów na włosach bo własciwie nie ma kontaktu ze skórą :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    jatoszka ja też miałam zaplanowany wyjazd nad morze i chyba nic z tego nie wyjdzie :-/ Trochę się boję jechać tyle samochodem a jak by nie daj Boże coś się tam zadziało to wtedy taki kawał od domu :-/ tylko że u mnie od początku jest zagrożenie, już dwa miechy siedzę w domu na zwolnieniu
    nad morze też bym na pewno nie pojechała bo to kawał drogi ode mnie ale do Zakopanego jakieś 4 h jazdy :-) u mnie zagrożenia nie ma ale poronienie za mną i trzeba dmuchać na zimne :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

To ja odsypiam za was wszystkie i ciągle mi mało :)

Dzięki za życzenia :) U nas fajnie rozłożone w czasie następna 5 cywilnego jest pod koniec stycznia i mam zamiar jej nie świętować :)

Kiedyś sprawdzałam na pewno w pakiecie nie ma masaży...a reszta nawet na NFZ jak chodziłam nie za bardzo pomogła

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka Witam Cię wśród nas moja droga :D , skąd jesteś ?.

My we wrześniu będziemy świętować , 3 rocznicę naszego ślubu cywilnego ;) .

Ale u mnie paskudna pogoda , mrzy jakoś jutro już wizyta juz doczekać się nie mogę , będziecie się śmiać maz moj powiedział ze jestem jakaś super płodna :D :D :D , a ja mu na to a Ty to co

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli ciąża nie jest zagrożona to po tym 12 tc nie wiem dlaczego miałoby się zakazywać podróży. Ja w 4/5 msc byłam w górach.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Wedmoczka Witam Cię wśród nas moja droga :D , skąd jesteś ?.

Można powiedzieć że z Lublina bo mieszkam tu od 2002 roku :)

Trzymam kciuki za Twoją wizytę :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja przez to że dużo muszę pić to też cały czas wstaję w nocy. My pomimo "zaawansowania" ciąży też zrezygnowaliśmy z wyjazdów w tym roku. Jakoś bym się bała. Teraz po tej kolce nerkowej wogólę boję się z Lublina ruszyć ;/ więc teraz siedzę w domu, piję wodę i płuczę nerki :) A w pon wizyta :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wybieram w ostatni weekend września na mazury :)

start lipiec 2013
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny jeśli ciąża nie jest zagrożona to po tym 12 tc nie wiem dlaczego miałoby się zakazywać podróży. Ja w 4/5 msc byłam w górach.
    a u mnie będzie jakiś 7 -8 tydzień :-)
    słyszeliście o tej promocji kolportera i juraparku w bałtowie ? ja już kupiłam i bilety drukuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:20

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych w drugiej i kolejnej ciąży... 13 tc- czy można czuć ruchy? Maskara to moja 2 ciąża w pierwszej ruchy poczułam 17 -18 tc.. teraz raz na jakis czas czuje w miejscu gdzie jest dziecko ( wiem gdzie jest po USG) ale tylko wtedy jak by się dziecko przekręciło - nie są to kiszki bo kiszki inaczej mi grają... ale sama w to nie wierze że można ruchy czuć tak wcześnie - tym bardziej że mam trochę tłuszczu na brzuchu... co o tym myślicie ? jest to takie uczucie jak w pierwszej ciązy..... masakra zwariowałam!

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko_46 Z tymi ruchami to różnie bywa , raz wczesniej czuć raz później , ja sądzę że jak późno przy pierwszej ciąży czułaś ruchy to powinnaś jakoś wcześniej odczuć , czasami jest też tak że czuje się dokładnie , ruchy jak przy pierwszej ciąży lub później , ja przy pierwszej ciąży miałam między 16 a 17 tc ciąży , przy drugiej ciąży to 17/18 , a przy trzeciej to już w 12 tc czułam najpierw takie łaskotki , potem były motylki , i już następnie takie mocniejsze kopnaki , jak co kolwiek poczułaś to na pewno maleństwo ;) :* .

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakiś bałagan się zrobił na ovu. Szczęśliwa jak po wizycie?

start lipiec 2013
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ