X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola Masz dużo racji ;-) mi siostry mówią żebym zadzwoniła do niego i mu powiedziała , że nie przyjdziemy, do ślubu dwa tygodnie i według mnie to nie wypada oni już tam kasę dali ,bo to od osoby i chcieć nie chcieć trzeba iść jak już potwierdziłam że przyjdziemy .

marcela29 Oby jak najszybciej Ci te mdłości przeszły :-) , moja siostra cioteczna do końca ciąży się z tym męczyła .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednią sobotę byłam na weselu do końca, a następnego dnia wstałam na poprawiny. I tańczyłam:) może bez szaleństw, ale jednak. Z tym, że to wesele w najbliższej rodzinie.

• kawola Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCELA tak o tego mi chodzi, wiem że przyjmuje w innych miejscach ale o luxmed konkretnie mi chodziło, bo chciałam się załapać na abonament ;)

SZCZĘŚLIWA jak dwa tygodnie to pewnie dopiero potwierdzają ostateczną liczbę gości, też ogólnie uważam że późno nie wypada odmawiać, ale różne sytuacje się ludziom przytrafiają , to nie jest tak że Ci się nie chce iść przecież, tylko bardziej wystąpiła sytuacja losowa :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to nie widzę nic złego w pójściu na wesele nawet i w 39 tygodniu ciąży, tu bardziej patrzę na sytuacje jak ktoś z góry wie że nawet nie potańczy :)

961lupjyvic92ect.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka nie martw się tym, zazwyczaj w lokalach podaje się ostateczną liczbę osób w tygodniu przed ślubem, my podawaliśmy w środę. No ale może zależy od lokalu. My też mamy wesele 17/18.09, ale po tym jak mnie mój mąż wku..wił na ostatniej imprezie podjęłam decyzje, że nie idziemy, a przynajmniej ja, o ostatnie wydarzenia sprawiły, że on chyba też nie chce iść. A tydzień później mamy Mazury, i tu jeszcze się waham, ale jak nic się do tego czasu nie wydarzy to pojadę. Tam będę siedziała w domku. Tylko muszę szpitale obczaić w okolicy.
    Dziewczyny macie jakiś pomysł na depilację bikini? Zawsze chodziłam do kosmetyczki na wosk, w I trym doktor nie pozwolił, ale liczyłam, że po tej wizycie już będę mogła, a teraz to nie ma szans. Kremy to pewnie straszna chemia?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola Dziękuję za radę :-D ;-) , ja już na prawdę nie wiem co myśleć mąż mówi , że idziemy że wyjścia nie ma , mi tak teraz głupio aby tak przez telefon mówić że jednak nie przyjdziemy , nie byłam jeszcze na weselu i ślubie chciałabym abyśmy gdzieś się wyrwali , na prawdę nie wiem z jednej strony chce iść z drugiej nie .

• kawola Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIA sama kombinowałam co tu robić z okolicami bikini i szukałam kremów, ale to chemia mocno więc odpuściłam. Zostało golenie, ale teraz to już na czuja muszę to robić bo nic nie widzę, potem M sprawdza czy jest Ok :P. Mam po takim goleniu mocne podrażnienie, ale smaruje i pomaga :)

961lupjyvic92ect.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia chyba żyleta pozostaje. Powiem Ci, że teraz to jest komediodramat z lusterkiem w roli głównej. Moja znajoma nazywa to lustrzycą;) Niektórzy zatrudniają mężów w roli ogrodnika, ale ja mam opór wolę poradzić sobie sama. A przed kolejną ciążą idę na laser!!!

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, ja to sobie nie wyobrażam... żeby teraz jakoś przetrwać, a później, jak się wszystko uspokoi i będzie brzuch to będę chodzić. Tylko czy wytrzymam po takiej długiej przerwie?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kremu do depilacji, przed użyciem przewertowalam neta czy można używać, wszędzie pisali ze można więc tym się ratuje, nie wyobrażam sobie maszynką ;-/

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Ja używam kremu do depilacji, przed użyciem przewertowalam neta czy można używać, wszędzie pisali ze można więc tym się ratuje, nie wyobrażam sobie maszynką ;-/
    Jakiej firmy?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje słońca oto moja druga beta 2833,41 pierwsza to 1090,20

Monia85, Wedmoczka, hewa81, kawola, Dotek, marcela29, Magdziulla, Kasiula09, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - Eveline różowy do depilacji pach, rak i okolic bikini

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZCZĘŚLIWA, piękny wynik :) Będzie dobrze!

KAWOLA, a czym smarujesz te podrażnienia po goleniu? Czymś specjalnym?
    Niestety, ciężarówki to mają problem ze strefa bikini :(
    Ja miałam już dawno zainwestować w depilator świetlny (np lumea), ale jakoś zawsze kasy brakowało, bo to koszt rzędu min 1000 zl. A mąż przy mojej propozycji kupna to się tylko śmiał, ze nie mam na co kasy wydawać. I teraz żałuję ....

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEWA medidermem https://www.doz.pl/apteka/p62135-Mediderm_krem_100_g
    powiem jak w reklamie, ten krem odmienił moje życie :P, serio nic mi nie pomagało na podrażnienia na skórze. Ja to w ogóle, mam problemy ze skórą po goleniu. Nogi muszę golić na olejek, żadne pianki czy kremy nie podchodzą. A golę wszystko na olejek isany http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,12346,isana-dusch-ol-olejek-pod-prysznic.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 16:49

hewa81 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa ja mam ten sprzęcik i bardzo sobie chwalę, niestety w ciąży nieprzydatny, a wielka szkoda.... Wydatek owszem spory, ale jak ktoś walczy z nadmiernym owłosieniem to jest wart swojej ceny.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Hewa ja mam ten sprzęcik i bardzo sobie chwalę, niestety w ciąży nieprzydatny, a wielka szkoda.... Wydatek owszem spory, ale jak ktoś walczy z nadmiernym owłosieniem to jest wart swojej ceny.

O widzisz, ja sie niestety nie uparłam przed ciążą, to teraz się męczę z maszynką :(
    Ale po ciąży ... nie ma bata .... muszę kupić i już, tym bardziej, ze ja jestem ciemną brunetką, a dla takich ta lumea jest najlepsza.
    Dzięki za opinię :)
    A powiedz mi jeszcze, odczuć bólowych nie ma prawda?

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.

Szczęśliwa mamusia gratuluję bety, przyrost prawidłowy. A co do lekarza to chyba też poszłabym jednak do młodszego mimo wszystko:)

f08af289ff.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam do bikini nakładki golącej z depilatora i jest ok, nogi mam na szczescie z glowy po depilacji laserowej, pachy tez zaczelam laserowo ale musialam przerwac ze wzg na ciaze, a bikini to bym chyba zrobila laserowo pod warunkiem ze mnie uspia, nie jest to delikatnie mowiac przyjemny zabieg:-\

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ