X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Na Kawolę jęczę, u mnie wszystko Oki :) a jak u Ciebie?

U mnie ok, jeśli uznać mdłości i wymioty za normę w tym stanie.

Niech ja znajdę tego co nazwał ten stan błogosławionym!

Monia85, Dotek lubią tę wiadomość

• Dotek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    U mnie ok, jeśli uznać mdłości i wymioty za normę w tym stanie.

Niech ja znajdę tego co nazwał ten stan błogosławionym!

To tak samo dziwię się kto nazwal poród "siłami natury" :D Jakbym powiedziała że moimi siłami rodze to się zgadzam:D

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    To tak samo dziwię się kto nazwal poród "siłami natury" :D Jakbym powiedziała że moimi siłami rodze to się zgadzam:D

Tutaj to trochę racji jest. Niezależnie od naszego chcenia lub nie, bóle jednak się zaczną. Coś tam natura do powiedzenia ma.
    Chociaż i naszych sił trzeba, oj trzeba.

Przeżyłam to dwa razy i pomimo naprawdę dobrych wspomnień cieszę się, że mam mieć planową cesarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 17:07

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po cesarce ile trzeba czekać z następną ciążą?

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziewczyny a po cesarce ile trzeba czekać z następną ciążą?

Z tego co słyszałam to około roku.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz ale kiedyś było zalecenie 2 lata przed kolejną ciążą. Każdy organizm inaczej się goi. Moja kuzynka po roku zaszła w ciąże to miała robioną drugą cesarkę na cito bo macica chciała się rozejść na szwie co zagrażało i jej i dziecku. Trzeba się pytać dra:)

Ja to bym chciała mieć dzieci co 3-4lata:) Jedno wysiada z wózka a drugie wsiada.

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawola Tam leżeć i odpoczywać , w razie czego może sobie torbę spakuj lepiej mieć niz nie mieć :).

• mikka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Nie wiem jak teraz ale kiedyś było zalecenie 2 lata przed kolejną ciążą. Każdy organizm inaczej się goi. Moja kuzynka po roku zaszła w ciąże to miała robioną drugą cesarkę na cito bo macica chciała się rozejść na szwie co zagrażało i jej i dziecku. Trzeba się pytać dra:)

Ja to bym chciała mieć dzieci co 3-4lata:) Jedno wysiada z wózka a drugie wsiada.
    Ja czekalam 5 lat z druga ciaza i mysle ze to zbyt dlugo...trzeba bylo sie starac duzo wczesniej a tak teraz nie wiem jak to bedzie... No ale to tak sobie mozna chciec a my nie mielismy ani pieniedzy ani warunkow na kolejne dziecko

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka tak jak piszesz. właśnie nie taka prosta sprawa narobić dzieci jak kogoś nie stać. Ja tez najpierw szukałam pracy stałej żeby po ciąży mieć gdzie wrócić i w zasadzie to było rozsądne bo mój małż ma od roku problem ze znalezieniem pracy więc dorywcze zlecenia łapie, staż ale nie jest łatwo. A jak się namyśliliśmy na dziecko to pojawiły się problemy z płodnością. Puki co z jednym dzieckiem damy rade ale czy nas za 3 lata będzie stać na rodzeństwo to niewiadomo. Albo czy uda się pyknąć drugiego malucha;)

f08af289ff.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Cudu nie było sikaniec negatywny...

jutro zrobię bete żeby mieć pewność....czekam na @ i walczymy dalej :)

Miłego dnia :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka Ja życzę Tobie , abyś nie miała tej @ przez najbliższe 9 msc :D :D , masz bardzo śliczny avatar :D :D.

Od rana mdłości mnie męczyły , potem zawroty glowy jutro do dentystki idę , ale chyba odwołam wizytę , bo mam syfa przy ustach nie jest to opryszczka , więc dentystka musi poczekać pójdę jutro po odbiór bety mojej drugiej , już piątku się nie mogę doczekać , nasze szczęście może juz zobaczę :D :D.

Wedmoczka lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Wedmoczka Ja życzę Tobie , abyś nie miała tej @ przez najbliższe 9 msc :D :D , masz bardzo śliczny avatar :D :D.

Od rana mdłości mnie męczyły , potem zawroty glowy jutro do dentystki idę , ale chyba odwołam wizytę , bo mam syfa przy ustach nie jest to opryszczka , więc dentystka musi poczekać pójdę jutro po odbiór bety mojej drugiej , już piątku się nie mogę doczekać , nasze szczęście może juz zobaczę :D :D.

Dzięki Mamusia...ale to raczej tylko złudzenie...beta tylko potwierdzi że nici z tego :(

umieram od migreny od 3 dni i chciałabym wiedzieć na 100% że nie udało sie by móc coś co mi ulży zażyć...
    też mam mdłości ale to raczej od migreny :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że teścior nie wyszedł ale dobrze że chcesz zrobić betę Wedmoczka. A na ból głowy może paracetamol weź? Ja kiedyś nie miałam nic od bólu to wzięłam nospe i też mi przeszło( pewnie mózg rozkurczyło).

Ale dzisiaj się piwa napiłam przez sen, 2 butelki aż czułam smak :)

f08af289ff.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Szkoda że teścior nie wyszedł ale dobrze że chcesz zrobić betę Wedmoczka. A na ból głowy może paracetamol weź? Ja kiedyś nie miałam nic od bólu to wzięłam nospe i też mi przeszło( pewnie mózg rozkurczyło).

Ehh właśnie od 3 dni tylko paracetamolem się ratuję...ale za słaby tylko trochę osłabia ból...też nie chce go brać w max dawkach 3x1 biorę ale to jak już nie idzie wytrzymać :( no i te mdłości...dawno już nie miałam takiego ataku :(

a tak swoją drogą to ciekawa jestem ile poczekam na @ jak to nie ciąża??

P.S Dobre z tym piwem to pewnie jak u staraczek z testami ciążowymi pozytywnymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:06

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin nie pozwolił zażywać nawet paracetamolu.. O.o ..to jak to jest w końcu? Ja bóle głowy przesypiam + zimne okłady na głowę i dużo wody. Gin zabronił jakichkolwiek leków.. oprócz no-spy jakby mnie brzuch bolał.

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka ech szkoda. No ale poczekam jeszcze na betę. No ale tak jak pisałam - teraz już jesteś "gotowa" tylko czekać, aż zaskoczy.

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:

:) mózg to nie mięsień więc nie mogło go rozkurczyć :D No-spa nie działa też na mięśnie czaszki :)

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE jest tak, że nigdzie nie ma badań, które potwierdzą bądź zaprzeczą, że dany lek szkodzi lub nie szkodzi kobietom w ciąży, bo żadna kobieta w ciąży nie da zrobić na sobie badań nad lekiem. Nikt nie da gwarancji. Dlatego znajdziesz różne informacje na ten temt. Generalnie z tego co wiem paracetamol większość lekarzy uznaje za lek bezpieczny i ogromna większość go bierze. Ja w ciąży w ogóle leków przeciwbólowych-skurczowych nie biorę, poza ciążą zresztą też jestem lekosceptyczna, ale gdybym była pod bramką paracetamol bym wzięła.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka na początku ciąży miewała takie bole migrenowe że kilka razy wylądowała na IP i też jej paracetamol podawali...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka Szkoda że teścior nie wyszedł , pozytywny ale i tak czekam na betę ;) .A mi opryszczka wyskoczyła dentystka musi poczekać , jutro do mojej rodzinnej polecę niech przepisze coś na to.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ