Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:U mnie ok, jeśli uznać mdłości i wymioty za normę w tym stanie.
Niech ja znajdę tego co nazwał ten stan błogosławionym!
To tak samo dziwię się kto nazwal poród "siłami natury" Jakbym powiedziała że moimi siłami rodze to się zgadzam:D -
nick nieaktualnyDotek wrote:To tak samo dziwię się kto nazwal poród "siłami natury" Jakbym powiedziała że moimi siłami rodze to się zgadzam:D
Tutaj to trochę racji jest. Niezależnie od naszego chcenia lub nie, bóle jednak się zaczną. Coś tam natura do powiedzenia ma.
Chociaż i naszych sił trzeba, oj trzeba.
Przeżyłam to dwa razy i pomimo naprawdę dobrych wspomnień cieszę się, że mam mieć planową cesarkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 17:07
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jak teraz ale kiedyś było zalecenie 2 lata przed kolejną ciążą. Każdy organizm inaczej się goi. Moja kuzynka po roku zaszła w ciąże to miała robioną drugą cesarkę na cito bo macica chciała się rozejść na szwie co zagrażało i jej i dziecku. Trzeba się pytać dra:)
Ja to bym chciała mieć dzieci co 3-4lata:) Jedno wysiada z wózka a drugie wsiada.
-
nick nieaktualny
-
Dotek wrote:Nie wiem jak teraz ale kiedyś było zalecenie 2 lata przed kolejną ciążą. Każdy organizm inaczej się goi. Moja kuzynka po roku zaszła w ciąże to miała robioną drugą cesarkę na cito bo macica chciała się rozejść na szwie co zagrażało i jej i dziecku. Trzeba się pytać dra:)
Ja to bym chciała mieć dzieci co 3-4lata:) Jedno wysiada z wózka a drugie wsiada."Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
Mikka tak jak piszesz. właśnie nie taka prosta sprawa narobić dzieci jak kogoś nie stać. Ja tez najpierw szukałam pracy stałej żeby po ciąży mieć gdzie wrócić i w zasadzie to było rozsądne bo mój małż ma od roku problem ze znalezieniem pracy więc dorywcze zlecenia łapie, staż ale nie jest łatwo. A jak się namyśliliśmy na dziecko to pojawiły się problemy z płodnością. Puki co z jednym dzieckiem damy rade ale czy nas za 3 lata będzie stać na rodzeństwo to niewiadomo. Albo czy uda się pyknąć drugiego malucha;)
-
Bry
Cudu nie było sikaniec negatywny...
jutro zrobię bete żeby mieć pewność....czekam na @ i walczymy dalej
Miłego dniaPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualnyWedmoczka Ja życzę Tobie , abyś nie miała tej @ przez najbliższe 9 msc , masz bardzo śliczny avatar .
Od rana mdłości mnie męczyły , potem zawroty glowy jutro do dentystki idę , ale chyba odwołam wizytę , bo mam syfa przy ustach nie jest to opryszczka , więc dentystka musi poczekać pójdę jutro po odbiór bety mojej drugiej , już piątku się nie mogę doczekać , nasze szczęście może juz zobaczę .Wedmoczka lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Wedmoczka Ja życzę Tobie , abyś nie miała tej @ przez najbliższe 9 msc , masz bardzo śliczny avatar .
Od rana mdłości mnie męczyły , potem zawroty glowy jutro do dentystki idę , ale chyba odwołam wizytę , bo mam syfa przy ustach nie jest to opryszczka , więc dentystka musi poczekać pójdę jutro po odbiór bety mojej drugiej , już piątku się nie mogę doczekać , nasze szczęście może juz zobaczę .
Dzięki Mamusia...ale to raczej tylko złudzenie...beta tylko potwierdzi że nici z tego
umieram od migreny od 3 dni i chciałabym wiedzieć na 100% że nie udało sie by móc coś co mi ulży zażyć...
też mam mdłości ale to raczej od migrenyPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Szkoda że teścior nie wyszedł ale dobrze że chcesz zrobić betę Wedmoczka. A na ból głowy może paracetamol weź? Ja kiedyś nie miałam nic od bólu to wzięłam nospe i też mi przeszło( pewnie mózg rozkurczyło).
Ale dzisiaj się piwa napiłam przez sen, 2 butelki aż czułam smak -
Dotek wrote:Szkoda że teścior nie wyszedł ale dobrze że chcesz zrobić betę Wedmoczka. A na ból głowy może paracetamol weź? Ja kiedyś nie miałam nic od bólu to wzięłam nospe i też mi przeszło( pewnie mózg rozkurczyło).
Ale dzisiaj się piwa napiłam przez sen, 2 butelki aż czułam smak
Ehh właśnie od 3 dni tylko paracetamolem się ratuję...ale za słaby tylko trochę osłabia ból...też nie chce go brać w max dawkach 3x1 biorę ale to jak już nie idzie wytrzymać no i te mdłości...dawno już nie miałam takiego ataku
a tak swoją drogą to ciekawa jestem ile poczekam na @ jak to nie ciąża??
P.S Dobre z tym piwem to pewnie jak u staraczek z testami ciążowymi pozytywnymiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:06
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
A mi gin nie pozwolił zażywać nawet paracetamolu.. ..to jak to jest w końcu? Ja bóle głowy przesypiam + zimne okłady na głowę i dużo wody. Gin zabronił jakichkolwiek leków.. oprócz no-spy jakby mnie brzuch bolał.
-
nick nieaktualny
-
Dotek wrote:Szkoda że teścior nie wyszedł ale dobrze że chcesz zrobić betę Wedmoczka. A na ból głowy może paracetamol weź? Ja kiedyś nie miałam nic od bólu to wzięłam nospe i też mi przeszło( pewnie mózg rozkurczyło).
Ale dzisiaj się piwa napiłam przez sen, 2 butelki aż czułam smak
mózg to nie mięsień więc nie mogło go rozkurczyć No-spa nie działa też na mięśnie czaszki -
nick nieaktualnyAnnaE jest tak, że nigdzie nie ma badań, które potwierdzą bądź zaprzeczą, że dany lek szkodzi lub nie szkodzi kobietom w ciąży, bo żadna kobieta w ciąży nie da zrobić na sobie badań nad lekiem. Nikt nie da gwarancji. Dlatego znajdziesz różne informacje na ten temt. Generalnie z tego co wiem paracetamol większość lekarzy uznaje za lek bezpieczny i ogromna większość go bierze. Ja w ciąży w ogóle leków przeciwbólowych-skurczowych nie biorę, poza ciążą zresztą też jestem lekosceptyczna, ale gdybym była pod bramką paracetamol bym wzięła.
-
Moja koleżanka na początku ciąży miewała takie bole migrenowe że kilka razy wylądowała na IP i też jej paracetamol podawali...Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny