LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek330 wrote:A tu jeszcze fajny artykuł, który uczy rozróżniać co jest co, bo ja miałam z tym problem 😅
https://fazymazy.com/strona/jak-ubrac-niemowlaka
Dzieki Monia! super ściąga dla takiego laika jak ja ktory nie ogarnia, fajnie ze podali wage bobasa vs rozmiar ciuszkow, jak dobrze pojdzie i bedzie porod z terminem patrzac na wage moja przy porodzie i meza to powinnam isc raczej w 56/62 ewentualnie kilka mniejszych
Moniek330 lubi tę wiadomość
-
Ja nie ogarniam w co ubrać dzieciaka w domu, na dwór, itp. no oglądam te obrazki i ciągle nie potrafię się nauczyć co zakładać.wszedzie jest jak ubrać dziecko do snu. No ale ono czasem nie śpi, to mam je rozbierać co godzinę?🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 14:05
-
kurczak wrote:No dlatego tez chciałabym to zrobić teraz, bo jeszcze wywietrzę na balkonie A soda słyszałam, że super do bieli. Czy na innych nie pozostawia płam?
-
olencja wrote:Ja nie ogarniam w co ubrać dzieciaka w domu, na dwór, itp. no oglądam te obrazki i ciągle nie potrafię się nauczyć co zakładać.wszedzie jest jak ubrać dziecko do snu. No ale ono czasem nie śpi, to mam je rozbierać co godzinę?🤔
kurczak, Babulka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Akata
Olencja, na początku to głównie śpi Dziewczyny tutaj pisały, że na początek śpioszki, bodziaki, pajacyki i daje mi to pogląd jak te warstwy dopasować. Ja też mam jakieś małe legginsiki. Jak będzie mi już to całe zakładanie tych rzeczy szlo lepiej to pewnie i spodenki założymy Patrzę jak w rodzinie kuzynki ubierają nieraz. Ale teraz same letnie dzieciaki były w sumie to tez inaczej. Bodziaki i koniec, bo upały były 🫣
Udało mi się na olx znaleźć przewijak w super stanie i w dobrej cenie dopasowany do komody, która już mamy. Także jestem happy. Co trzeba nowe to będzie nowe, ale moja wewnętrzna cebula się raduje, jak coś znajdę w dobrej cenie. Mocno z mężem ciśniemy,, żeby nadpłacić kredyt i na macierzyńskim, przy niższych dochodach, ale większych wydatkach 🤪 mieć lżej 🙂Babulka lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:Kurczaku a jak sądzisz, twoje starsze kocie dziecko przyjmie młodsze rodzeństwo? Bo ja się trochę boje ze mój będzie chciał spać z siostrą w łóżeczku 😱
Myśle, że z dystansem. Ona się boi nagłych ruchów i krzyków. Jak przychodzą do nas dzieci, które „umieją w koty” to się nawet pogłaskać da. Jak krzyczące czy biegające to się chowa. Pewnie na początku będzie oszołomiona. Ale pewnie tez dlatego, że ja będę miała jakieś inne dziecko na kolanach, a nie ją 🤣
A Twój taki śmiały? Nasza woli kartony i plecaki niż ludzkie łóżka. Może i młodej oszczędzi 🤣 -
olencja wrote:Ja nie ogarniam w co ubrać dzieciaka w domu, na dwór, itp. no oglądam te obrazki i ciągle nie potrafię się nauczyć co zakładać.wszedzie jest jak ubrać dziecko do snu. No ale ono czasem nie śpi, to mam je rozbierać co godzinę?🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
kurczak wrote:Myśle, że z dystansem. Ona się boi nagłych ruchów i krzyków. Jak przychodzą do nas dzieci, które „umieją w koty” to się nawet pogłaskać da. Jak krzyczące czy biegające to się chowa. Pewnie na początku będzie oszołomiona. Ale pewnie tez dlatego, że ja będę miała jakieś inne dziecko na kolanach, a nie ją 🤣
A Twój taki śmiały? Nasza woli kartony i plecaki niż ludzkie łóżka. Może i młodej oszczędzi 🤣
Babulka ale to ile warstw to chyba też zależy od temp w domu. Ja lubię jak jest chłodno. Szczególnie w nocy. A w dzień może zamiast śpiworki będzie Toto małe wolało jakiś kocyk lekki. No nie wiem, zielona jestem jak kabaczek 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 14:40
-
Ogólnie gdzieś czytałam, że dziecko ubieramy tak jakby o jedną warstwę grubiej niż same jesteśmy ubrane wychodząc np na dwór. Ale nie wiem jakie to ma przełożenie na codzień 😄Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Olencja jak masz chłodno w domu to najwyżej właśnie czymś przykryjesz dotyka się karku czy jest ciepły czy zimny. Ja jednak też dostałam zjebkę w szpitalu, bo dziecko miałam w 6 dobie życia w jednej warstwie plus cienkim kocyku (tam upał w tych szpitalach) i wrzeszczala ciągle, przyszła położna, zawinela w kocyk i na to rożek i cisza 😌 także jej po prostu zimno było 🙈
Dziewczyny, czy któraś ma doświadczenie z tarczycą? Ja jestem od 5tc na euthyroxie 25 i wyniki ladne, ostatnie w Sierpniu robione a dziś nagle tsh 4 😱😱😱
Widzę że endo już zobaczył bo wygrała mi się recepta na 50 euthyroxu. To normalne że mi tak wywaliło? Dziecku się nic nie stanie? 🥺kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kurczak moja mała miala niestety długo żółtaczkę i antybiotyk dożylnie bo rosło jej crp. Okropne to było.
Dokładnie, trzeba patrzeć zdroworozsądkowo2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:
Widzę że endo już zobaczył bo wygrała mi się recepta na 50 euthyroxu. To normalne że mi tak wywaliło? Dziecku się nic nie stanie? 🥺
absolutnie nic sie dziecku nie stanie, podebrał CI bobas hormonow i tarczyca nie wydala, ja tarczycy nie mam w ogole i biore 125 letroxu obecnie bo mi do 2 tsh skoczylo, to czeste zjawisko ze tsh skacze w ciazy
-
Babulka wrote:Olencja jak masz chłodno w domu to najwyżej właśnie czymś przykryjesz dotyka się karku czy jest ciepły czy zimny. Ja jednak też dostałam zjebkę w szpitalu, bo dziecko miałam w 6 dobie życia w jednej warstwie plus cienkim kocyku (tam upał w tych szpitalach) i wrzeszczala ciągle, przyszła położna, zawinela w kocyk i na to rożek i cisza 😌 także jej po prostu zimno było 🙈
Dziewczyny, czy któraś ma doświadczenie z tarczycą? Ja jestem od 5tc na euthyroxie 25 i wyniki ladne, ostatnie w Sierpniu robione a dziś nagle tsh 4 😱😱😱
Widzę że endo już zobaczył bo wygrała mi się recepta na 50 euthyroxu. To normalne że mi tak wywaliło? Dziecku się nic nie stanie? 🥺
Tak tarczyca może być niewydolna i nagle tsh rośnie. Spokojnie bierz 50 i za miesiąc zbadaj znów hormony.Babulka lubi tę wiadomość
-
Kurczak zdecydowanie każdemu życzę szybkiego wypisu, nie będę Wam smęcić, bo sama nie chcę tego wspominać 😅 ale to było bardzo trudne doświadczenie dla nas obu i długo się po tym zbierałyśmy.
Ariane dzięki 🙏 9 sierpnia miałam tsh 0,8 a teraz takie coś. W ogóle nigdy nie miałam problemów z tarczycą a badam regularnie, przed ciążą było ok a z pozytywnym testem nagle ponad 3 😱 od razu dostalam euthyrox 25 i było dobrze aż do tego sierpnia. No ale 4 to już przegięcie 🙆♀️
Olencja dzięki. Ciekawe czy mi zostanie ta niedoczynność po ciąży 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 15:44
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska