X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Ja piorę wszystkie dziecięce w programie dziecięcym na 60 stopni, na początku była to Lovela do prania i płukania, teraz zwykły proszek taki jak my :) żadne rzeczy mi się nie zniszczyły, a większość mam z pepco i smyka :D
    Co do kolektora pokarmu to ja kupiłam zwykły gumowy gdzieś w akpolu za 20-30 złotych :) pierwszy lepszy, a służył swietnie!
    Jezuuu, znowu ta wyprawka zaczyna gdzieś nad głowa wisieć :D a mój mały czas chory i siedzimy w chacie, to nawet nie mam kiedy się za to zabrać 😬
    Mój też chory 🙄

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Maleńka w brzuchu już którąś noc z rzędu robi mi pobudkę przed 5 rano... Dzięki temu już obejrzałam kolejny odcinek nowego sezonu Opowieści podręcznej 🤣 także coś czuję, że będę na bieżąco z nowościami 🙈

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Ariane, Mari super wiadomości !!!! ❤️
    Olencja super, ze kolejne badania wychodzą ok, oby tak dalej 💪

Zazdroszczę Wam, ze już wiecie kogo w brzuchu macie, ja mam kolejna wizytę dopiero 5 października, a kto wie czy tym razem się pokaże. Jak nie to chyba zacznę kupować wyprawkę w kolorach jedynie neutralnych …

Co do laktatora to dla mnie jest to must have. Z córka na szybko kupowaliśmy ręczny, bo trudno było jej cycka złapać, a miałam dużo pokarmu i myślałam, ze ręce mi odpadną. Wtedy mówiło się, ze najlepsza jest madela i się na nią nastawiłam, na jednego cycka, a na drugiego kupię to takie coś co się zakłada, żeby mleko nie uciekało.

Mąż dzisiaj młoda odwiózł, a ja jeszcze leżę, fajnie tak nie zrywać się z rana 😁

A w którym jesteś tygodniu ? U nas na 80% chłopak, ale wizytę u mojego lekarza mam 4 października a 17 połówkowe więc mam nadzieję że już będzie pewniaczek :) pierwszy też syn więc chyba będę królową 😄

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym praniem po szpitalu to chyba przesada. Co gorsza z wyrzucaniem. Myślę że jakiś proszek dezynfekujący do pralek domowych plus żelazko dadzą radę. Mamaginekolog to głównie marketing ;)

A kiedy będziecie to wszystko prały i układały? Bo za wcześnie nie ma co żeby się nie kurzyło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 11:34

Ola111 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A w którym jesteś tygodniu ? U nas na 80% chłopak, ale wizytę u mojego lekarza mam 4 października a 17 połówkowe więc mam nadzieję że już będzie pewniaczek :) pierwszy też syn więc chyba będę królową 😄
    17+6 u nas niby widział „wypustkę” ale sam nie wiedział i powiedział, ze nie będzie mówił w żadna stronę. Ja mam połówkowe 10.

Te kolektory spoko są podobno u mamy ginekolog, nie wiem jak tam z jakością, mam od nich jedynie kalendarz ciążowy.
    Ja prałam ubrania w Loveli, ale ze miałam tez wszystkie od kogoś to wypralam wszystko … w 90* 🤷🏻‍♀️ kam trochę bzika na punkcie bakterii takich „nie z domu” ( w domu syf mnie nie przeraża 😂😂). Teraz już tez myślałam, ze wszystko przyjdzie nam kupić, bo właśnie te ubranka pomimo, ze kolory są neutralne to one nie są. Niby mam jakieś bezowe pajace i niebieskie, ale tu kwiatuszek, tu kotek z różowa kokardka, albo delikatna falbanka, No nie da rady chłopaka w to ubrać, ale w razie chłopaka koleżanka męża zaproponowała ciuszki 😁 także nie będę zupełnie bez niczego.

Olencja ja na grudzień zapowiedziałam mężowi malowanie pokoików, jak to zrobi chce najpierw ogarnąć pokój, wiec pewnie w styczniu się za to wezmę, ale ja mam termin na koniec lutego.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari wrote:
    Ariane gratulacje:)
    Ja tez po badaniach, wszystko w najlepszym porządku, maleńka porządnie przebadana i nic złego doktor nie zauważył.
    Zdjęć kilka mam w 3D i dwa filmiki, ale cały czas zasłaniała się rękami i dosłownie nogami tez :D wiec nie są jakieś super wyraźne.
    Podczas badania tak wariowała, że ciężko było ją uchwycić. Waga 376 g.
    Łożysko tez mi się podniosło i nie ma tendencji do przodowania.

Dzieki dziewczyny! super Mari ze wszystko dobrze i lozysko sie podnosi :)

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Ariane, Mari gratulacje zdrowych, silnych dziewczynek 🥰 Na razie w takim razie girl power :)

Nie mogłam dzisiaj spać na prawym boku, bo mnie coś kłuło wtedy. Nie mogłam się przekręcić, bo już czułam ból. Nie wiem co to. Teraz rano przeszło… dzieciak już coś uciskał? Chyba niemożliwe 😳 Ale za to pospane do 6! Luksus :D

Przybijam piątkę z niemożnością spania... :D u mnie tragiczna noc, jakies bóle w lewym kolanie i biodrze, chyba przedobrzyłam z lewą stroną i się czuję jak babcia jakaś, a co do bóli to wczoraj nie łaziłam jakos dużo a wsiadając do taxy bolały mnie pachwiny w nocy to samo przewracając sie z lewego na prawym tez odczuwam bole w dole

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chałupa była malowana na wiosnę więc to już odpuszczę. Może w grudniu wystarczy jak to wypiore,bo nie wiem w sumie czy w zesniej nie urodzę jak mi łożysko padnie. W razie co przez miesiąc nie będę otwierać szaf i wpuszczać kota do gabinetu królewny 🤣

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    Przybijam piątkę z niemożnością spania... :D u mnie tragiczna noc, jakies bóle w lewym kolanie i biodrze, chyba przedobrzyłam z lewą stroną i się czuję jak babcia jakaś, a co do bóli to wczoraj nie łaziłam jakos dużo a wsiadając do taxy bolały mnie pachwiny w nocy to samo przewracając sie z lewego na prawym tez odczuwam bole w dole
    Jak nas teraz boli to co będzie w styczniu 😱 u mnie spanie dłuższy czas na boku oznacza ból bioder więc ląduje na plecach. Napilam się soku pomidorowego pikantnego i Helena zaczęła dyskotekę. Będzie dziewczyna fanką krwawej merry?🤣

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Jak nas teraz boli to co będzie w styczniu 😱 u mnie spanie dłuższy czas na boku oznacza ból bioder więc ląduje na plecach. Napilam się soku pomidorowego pikantnego i Helena zaczęła dyskotekę. Będzie dziewczyna fanką krwawej merry?🤣
    A śpisz na poduszce z biedry ?
    Mi coś ostatnio ręce cierpną, w jakoś takich dziwacznych pozycjach śpię.
    Ale wstyd się przyznać dziś, mąż wrócił po nocce, odwiózł młoda, wszedł do łóżka i mówi, żebym się jeszcze zdrzemnęła, wstałam 40 minut temu 😱😂😂

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    17+6 u nas niby widział „wypustkę” ale sam nie wiedział i powiedział, ze nie będzie mówił w żadna stronę. Ja mam połówkowe 10.

Te kolektory spoko są podobno u mamy ginekolog, nie wiem jak tam z jakością, mam od nich jedynie kalendarz ciążowy.
    Ja prałam ubrania w Loveli, ale ze miałam tez wszystkie od kogoś to wypralam wszystko … w 90* 🤷🏻‍♀️ kam trochę bzika na punkcie bakterii takich „nie z domu” ( w domu syf mnie nie przeraża 😂😂). Teraz już tez myślałam, ze wszystko przyjdzie nam kupić, bo właśnie te ubranka pomimo, ze kolory są neutralne to one nie są. Niby mam jakieś bezowe pajace i niebieskie, ale tu kwiatuszek, tu kotek z różowa kokardka, albo delikatna falbanka, No nie da rady chłopaka w to ubrać, ale w razie chłopaka koleżanka męża zaproponowała ciuszki 😁 także nie będę zupełnie bez niczego.

Olencja ja na grudzień zapowiedziałam mężowi malowanie pokoików, jak to zrobi chce najpierw ogarnąć pokój, wiec pewnie w styczniu się za to wezmę, ale ja mam termin na koniec lutego.

Ja 17+3 więc rodzimy razem;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    A śpisz na poduszce z biedry ?
    Mi coś ostatnio ręce cierpną, w jakoś takich dziwacznych pozycjach śpię.
    Ale wstyd się przyznać dziś, mąż wrócił po nocce, odwiózł młoda, wszedł do łóżka i mówi, żebym się jeszcze zdrzemnęła, wstałam 40 minut temu 😱😂😂
    Nie,bo się czuje jakbym miała pięć osób w łóżku. Nawet zasnąć na tym nie mogę. Także mecze się okrutnie co noc.

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Ja 17+3 więc rodzimy razem;)
    O super ! Już myślałam, ze sama tu do końca zostanę 😁

Olencja to fakt, ze jest mega duża, ale jak mnie pachwiny gdzieś ciągną to pomaga.

Ola111 lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Jak nas teraz boli to co będzie w styczniu 😱 u mnie spanie dłuższy czas na boku oznacza ból bioder więc ląduje na plecach.

mam tak samo, biodra kolana jak przedobrzę na jakimś boku, w pozniejszych miesiacach to bede chyba lewitowac z braku snu....

a poduszka z biedry mi tak srednio pomaga, poce sie w niej, moze pozniej bedzie bardziej przydatna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 12:32

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore wszystko po szpitalu w 90st, zwykle bawelniane ciuszki spokojnie to przeżyją, nie trzeba specjalnie od mamyginekolog ;) po prostu wystarcza takie bez tych wszystkich gumowych nadruków. Tak samo nie biore żadnych poduszek i innych takich rzeczy do szpitala bo nie da się tego zdezynfekowac potem.

Prac zamierzam jakos w grudniu/styczniu, zależy jeszcze kiedy się będę porodu spodziewać :) Myślę, że tak żeby w 35tc mieć już poukładane :)

Mnie aż tak wszystko nie boli, ale używam poduszki ciążowej. Wiadomo, że ona jest uciążliwa ale no... lepiej nie będzie na razie 😅

Moja mała też chora 🙈 ale jutro już planuje wysłać do przedszkola.

Gemma a to ja też kupię pierwszy lepszy🙂

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam właśnie pytać jak tam Wasze starszaki się mają w przedszkolach/żłobkach? My póki co chodzimy wzorowo.
    Pranie (gdy już będę miala co) myślę robić po nowym roku i wtedy ogólnie pewnie kupimy juz wszystko (z wózkiem, łóżeczkiem na czele). Ja każde pranie prasuję, bo jakoś nie mogę się przemoc żeby prosto z suszarki założyć Dziecku czy sobie...po prasowaniu te rzeczy są o wiele milsze, bardziej miękkie i gładkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 13:01

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A toto się nie pokuli od wysokiej temp? Mam za dużo rzeczy 50/56 i się boje ze jak to wpitole na 90 to mi pozostanie kupienie nowej wyprawki :/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://sklep.clovin.com.pl/plyny-do-dezynfekcji-prania/clovin-ii-septon-liquid-1-5l-wirusobojczy-juz-w-40-stopniach

Takie cus znalazłam. Może się nada. Część ubranek od koleżanki mam chyba z lumpexu bo charakterystycznie waniają, tą chemia lumpeksowa.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Póki co ja mam same używane ciuszki, jeśli zależy Wam na dobrym "odkażeniu", polecam Nappy Fresh, wtedy nie trzeba prac w wysokiej temperaturze, bo chyba w 40 stopniach.

Ze szpitala raczej proponuję wyrzucić rzeczy 😊 niepotrzebne siedlisko bakterii przynoszone do domu.

Czy ten środek zabija też zapachy?

Upolowałam trochę cudnych ciuchów w lumpach, za śmieszne pieniądze. Teraz czytałam, że warto dać do prania kilka łyżek octu i do tego zwykły nasz proszek i będzie git. Któraś ma w tym doświadczenie? Myśle, że teraz wypiorę je, żeby mi nie leżały takie śmierdzące, a przed urodzeniem jeszcze raz jak wszystko będę prać 🤔

202302176752.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płukanie w occie lub namaczanie w wodzie z sodą oczyszczoną powinno załatwić wszelkie zapaszki. Co prawda sprawdzane na butach wspinaczkowych, ale te potrafią walić niemiłosiernie. 🤢 Ostatnio też testowałam ocet na bluzie bo śmierdziała jakąś stęchlizną i też się udało ten zapaszek wytępić, tylko na początku czuć troszkę ten ocet, ale szybko wietrzeje.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ