LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ariane gratulacje:)
Ja tez po badaniach, wszystko w najlepszym porządku, maleńka porządnie przebadana i nic złego doktor nie zauważył.
Zdjęć kilka mam w 3D i dwa filmiki, ale cały czas zasłaniała się rękami i dosłownie nogami tez wiec nie są jakieś super wyraźne.
Podczas badania tak wariowała, że ciężko było ją uchwycić. Waga 376 g.
Łożysko tez mi się podniosło i nie ma tendencji do przodowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 00:49
Babulka, Akataa, Sansivieria, stokrota, Ola111, Ariane, Isisi lubią tę wiadomość
-
Ariane, Mari gratulacje zdrowych, silnych dziewczynek 🥰 Na razie w takim razie girl power
Nie mogłam dzisiaj spać na prawym boku, bo mnie coś kłuło wtedy. Nie mogłam się przekręcić, bo już czułam ból. Nie wiem co to. Teraz rano przeszło… dzieciak już coś uciskał? Chyba niemożliwe 😳 Ale za to pospane do 6! LuksusAriane lubi tę wiadomość
-
Ariane, Mari super wiadomości !!!! ❤️
Olencja super, ze kolejne badania wychodzą ok, oby tak dalej 💪
Zazdroszczę Wam, ze już wiecie kogo w brzuchu macie, ja mam kolejna wizytę dopiero 5 października, a kto wie czy tym razem się pokaże. Jak nie to chyba zacznę kupować wyprawkę w kolorach jedynie neutralnych …
Co do laktatora to dla mnie jest to must have. Z córka na szybko kupowaliśmy ręczny, bo trudno było jej cycka złapać, a miałam dużo pokarmu i myślałam, ze ręce mi odpadną. Wtedy mówiło się, ze najlepsza jest madela i się na nią nastawiłam, na jednego cycka, a na drugiego kupię to takie coś co się zakłada, żeby mleko nie uciekało.
Mąż dzisiaj młoda odwiózł, a ja jeszcze leżę, fajnie tak nie zrywać się z rana 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 07:49
kurczak, olencja, Ariane lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Jak któraś zrobi jakiś risercz o kolektorach to dajcie znać 😅 Bo też nie wiem czy to wszystko jedno który, czy czymś się różnią 😉
U mnie do połowowych jeszcze kawał czasu, dziś tylko upuściłam sobie z 5 probówek krwi w tym glukozę i boję się, żeby mi nie wyszła za wysoka bo ostatnio ze słodyczami trochę przeginałam, codziennie coś 😬2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja mam bardzo mało szmatek różowych,raczej będę unikać tego koloru a że teraz wybór jest ogromny to nie ma z tym problemu mam dużo niebieskich bo to mój ulubiony kolor 😁
Słuchajcie, Hela chyba przestała balowac po nocy, wczoraj na jodze troszkę się wiercila jak był relaks a potem o 21 gimnastyka wieczorna tylko. Także chyba przez to łożysko które się przesunęło nie czuje już jej tak często -
Ja początkowo też miałam mało różowych ale potem 🙈
Poza tym takich ciuszków naprawdę neutralnych płciowo jest dość mało tzn dla mnie niebieskie spioszki są neutralne ale już bodziak w różyczki niekoniecznie 🤣 Także moja córka ma sporo ubrań z kolekcji męskiej, ale z kolei te z damskiej zwykle byłyby trudne do założenia chłopcu (co oczywiście jest tylko kwestią kulturową ale jednak). Także chyba łatwiej dziewczynkę ubrać 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dla Córki gdy byla w brzuszku tez zaczelam kupować szarości, beże, biel...a gdy już się pojawiła na świecie 80% poszło w różu, jakoś takie śliczne te rzeczy ze ciężko, że szkoda wziąć coś stonowanego i neutralnego, gdy już masz Ją koło siebie.
Teraz dla Synka ciągle nic nie mam...ani imienia, ani ciuszków...Trzeba to jakoś rozbujać, żeby nie był taki pokrzywdzony...🤭
Mari, Twoja Coreczka też juz taka duża! Świetnie! Najważniejsze że dokładnie przedabana i zdrowa! Gratulacje! -
Ostatnio jak szukałam dla siebie gaci byłam w kaphalu i widziałam kolekcje w kolorze ziemi...ok powiem Ci Babulka że wyglądało toto jak brudny lumpex
Lepiej jakby postawili na kolory jesieni, butelkowa zieleń, ciepły brąz, kurkuma, to jeszcze jakoś by mi przypominało kolory ziemi, ale te sprane brudne beże, buraczki i przydymione bakłażany nie wyglądają -
Może to zależy od danego materialu i farby a może kwestia gustu 😁 ale ja ostatnio zauważyłam że jakość tych sieciowkowych ciuchow jest juz tak dramatyczna, że tego sie nie da opisac. Nawet te sklepy co trzymały poziom typu hm kids teraz ma po prostu szmatki tyle ze drogie. Juz wole kupowac w sinsayu i pepco bo na jedno wychodzi a 3x taniej2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Może to zależy od danego materialu i farby a może kwestia gustu 😁 ale ja ostatnio zauważyłam że jakość tych sieciowkowych ciuchow jest juz tak dramatyczna, że tego sie nie da opisac. Nawet te sklepy co trzymały poziom typu hm kids teraz ma po prostu szmatki tyle ze drogie. Juz wole kupowac w sinsayu i pepco bo na jedno wychodzi a 3x taniej
I tu mamy temat na zeszyt Moniki 😁 kiedy i w czym i jak pierzemy rzeczy. -
A to trzeba zeszyt? 😅 Wrzucasz do pralki, jakiś proszek dla dzieci albo płatki mydlane i w najwyższej możliwej temperaturze i tyle 😁 prasowanie możesz sobie darować Szczególnie jak suszysz w suszarce2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Haha robi się 🤣
Tu dla zainteresowanych praniem pieluch wielorazowych, bo wiem że któraś tutaj chce wypróbować metodę:
https://pielola.wielocentrum.pl/jak-prac-pieluchy-wielorazowe-praktyczny-poradnik/#W_czym_prac_pieluchy_wielorazowe
Do prania ciuszków polecane płyny do prania: Bobini, Lovela, a do płukania Cocolino Sensitive lub Lenor Sensitive.
Z tym praniem w wysokiej temperaturze to trzeba się upewnić czy ciuszki przeżyją, bo większość ma zalecenie do 30-40stopni. Do szpitala z tego co się orientowałam polecane są rzeczy od Mamaginekolog, bo te można spokojnie wyprać w wyższych temperaturach, a po szpitalu wiadomo- trzeba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 10:18
Akataa, olencja lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Póki co ja mam same używane ciuszki, jeśli zależy Wam na dobrym "odkażeniu", polecam Nappy Fresh, wtedy nie trzeba prac w wysokiej temperaturze, bo chyba w 40 stopniach.
Ze szpitala raczej proponuję wyrzucić rzeczy 😊 niepotrzebne siedlisko bakterii przynoszone do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 10:19
Moniek330, Ariane, Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja piorę wszystkie dziecięce w programie dziecięcym na 60 stopni, na początku była to Lovela do prania i płukania, teraz zwykły proszek taki jak my żadne rzeczy mi się nie zniszczyły, a większość mam z pepco i smyka
Co do kolektora pokarmu to ja kupiłam zwykły gumowy gdzieś w akpolu za 20-30 złotych pierwszy lepszy, a służył swietnie!
Jezuuu, znowu ta wyprawka zaczyna gdzieś nad głowa wisieć a mój mały czas chory i siedzimy w chacie, to nawet nie mam kiedy się za to zabrać 😬
-
A tu jeszcze fajny artykuł, który uczy rozróżniać co jest co, bo ja miałam z tym problem 😅
https://fazymazy.com/strona/jak-ubrac-niemowlakaolencja, Ariane lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g