X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Anirak49 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa :) proszę o.. pocieszenie. Według kalendarza jestem w 5+2 tc. 15.05 miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki. 3 czerwca był stosunek z którego powstała ciaza. Około 14/15 dni po owulacji wyszła mi beta 877 (poniedzialek) dziś byłam u ginekologa i niestety nie widać nic.. zero pecherzyka.. jutro robie ponownie betę, ale zmartwiło mnie to, że w tym czasie jeszcze nic nie widać. Beta niby w normie, ale i tak się obawiam.. proszę chyba tylko i wyłącznie o słowa wsparcia, że jednak będzie dobrze.. :(

• Maija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirak49 wrote:
    Cześć, jestem tu nowa :) proszę o.. pocieszenie. Według kalendarza jestem w 5+2 tc. 15.05 miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki. 3 czerwca był stosunek z którego powstała ciaza. Około 14/15 dni po owulacji wyszła mi beta 877 (poniedzialek) dziś byłam u ginekologa i niestety nie widać nic.. zero pecherzyka.. jutro robie ponownie betę, ale zmartwiło mnie to, że w tym czasie jeszcze nic nie widać. Beta niby w normie, ale i tak się obawiam.. proszę chyba tylko i wyłącznie o słowa wsparcia, że jednak będzie dobrze.. :(
    Może ciąża jest po prostu młodsza? I dlatego nic nie widać 😊 bądź dobrej myśli, jutrzejsza beta powinna dużo powiedzieć 😉 trzymam mocno kciuki ❤️

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anirak49, może słaby sprzęt usg miał ginekolog, bo przy takiej becie to juz coś tam powinno być widać, jakaś zmianę, może pęcherzyk, ale coś tak! A nic nie mówił ginekolog ze np. Szyjka macicy się zmieniła, rozpulchnila?
    Koniecznie zbadaj betę czy przyrasta i może idź na inne usg?? Trzymam kciuki żebyś miała tu dla nas dobre wieści za kilka dni!!!

Anirak49 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis miałam pierwsze usg, jest w porządku, ładny pęcherzyk, zarodek w środku, serduszko juz pulsowało!!!
    5mm Dzidziusia♡♡♡
    Szereg badań zleconych, chyba wydam fortunę bo oczywiście prywatnie, mam brać 2 razy dziennie po pół tabletki duphastonu, tak prewencyjnie i witaminy femibion.

Akataa, Maija, kurczak, Gemma19, Monk@, MartitaS, Isisi lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria świetne wiadomości, super, że już widziałaś serduszko! 😍
    Ja mam jutro drugie usg, też liczę, że zobaczę to pulsujące cudeńko. Tylko nie wiem jak wytrzymam do 19, jak mnie już stres zżera. 😵‍💫

Sansivieria lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!! Też się ogromnie stresowałam, właściwie cały dzień myslalam tylko o tym czy będzie dobrze, bo już raz miałam ciążę obumarłą w 7 tyg...Wiec gdzieś to siedzi w głowie..
    Myślę że jutro zobaczysz mocne bicie serca i poczujesz, spokoj...aż do następnej wizyty 😉

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dzis miałam pierwsze usg, jest w porządku, ładny pęcherzyk, zarodek w środku, serduszko juz pulsowało!!!
    5mm Dzidziusia♡♡♡
    Szereg badań zleconych, chyba wydam fortunę bo oczywiście prywatnie, mam brać 2 razy dziennie po pół tabletki duphastonu, tak prewencyjnie i witaminy femibion.
    Super wiadomość ❤️

Sansivieria lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Sansivieria świetne wiadomości, super, że już widziałaś serduszko! 😍
    Ja mam jutro drugie usg, też liczę, że zobaczę to pulsujące cudeńko. Tylko nie wiem jak wytrzymam do 19, jak mnie już stres zżera. 😵‍💫
    Będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki ❤️

Akataa lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że poza dobrymi wieściami z wizyty co do Dzidziusia, to jestem chyba trochę rozczarowana..nie dostałam żadnego zdjęcia usg żeby pokazać Mezowi, nie założono mi karty ciąży, na wywiadzie u położnej nikt mnie nie zważył- a to wszystko było w poprzedniej ciąży. Lekarz ten sam..nie wiem co się zmieniło przez te 3 lata? Zapłaciłam 350zl bo jeszcze miałam pobraną cytologię. Kupilam duphaston 2 opakowania 56zl. A ile wydam na zlecone badania to nawet nie chce myśleć.. finansowo to bardzo poważne wydatki prowadzić sobie ciążę prywatnie.

kurczak lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Anirak49 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria Z istotniejszych rzeczy to mówił, że ma tu słaby sprzęt (przychodnia na nfz w szpitalu) I że jest pogrubione endometrium. I że według niego to wczesna ciaza po prostu. Zrobię jutro betę i pójdę do niego w czwartek prywatnie. Zobaczę czy na jego sprzęcie będzie jakaś różnica po 2 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 23:07

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirak49: słaby sprzęt + wczesna ciąża = nie stresuj się. Jestem pewna ze będzie dobrze!!!

Anirak49 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Anirak49 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiveria też na to liczę, dziękuję:) jam już beta będzie wyzsza jutro to będę spokojniejsza. 4 lata staraliśmy się o dziecko.. Bardzo mi zależy by się udało. Uciekam spać.. rano beta plus inne badania ze skierowania i mam nadzieję, że hcg będą już jutro wyniki :)

• MartitaS Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaJustyna wrote:
    O 20:30 nie wiem jak wytrzymam do tej godziny 😜 6t6d a Ty? 🙂
    Wizytę mam na 7:15 🙈 będzie 7+1 🙂

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • JustynaJustyna Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Wizytę mam na 7:15 🙈 będzie 7+1 🙂
    Ale wcześnie za to przez cały dzień będziesz spokojniejsza 🙂 o to mamy podobnie w lipcu tez miałyśmy 4 dni różnicy miedzy porodami 😁

Wysłany: 22 czerwca 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    5mm Dzidziusia♡♡♡
    Cieszę się ze u Was wszystko dobrze 🥰

Wysłany: 22 czerwca 2022, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirak49 wrote:

Będzie wszystko dobrze zobaczysz ze beta będzie ładnie przyrastać. Mówią ze na usg widać coś dopiero jak beta ma powyżej 1000 nie wiem ile w tym prawdy. Ale sam lekarz mówił ze ma słaby sprzęt a to dużo robi. Zobaczysz sama na wizycie czwartkowej ze wszystko jest w porządku a do tego czasu staraj się tym nie stresować 😊

Maija lubi tę wiadomość

• kurczak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria nie wiem czy Ciebie to pocieszy, ale wydałam ostatnio 400 zł, może zdjęcie (na którym na tamten moment był sam pęcherzyk) dostałam, ale żadnych zaleceń, przyjść za 3 tyg i tyle.

Sprawdziłam i w moim pakiecie Medicover mam prowadzenie ciąży, więc od lipca tam idę. Ale jeżeli coś mi nie będzie pasowało też mocno rozważam wizyty prywatne u zaufanej gin... Masz rację ile to kasy, ale co poradzić? 🥺

Ja ogólnie nie mam apetytu, nie mam zgag, wymiotów czy mdłości, ale czuję np. że jestem głodna, ale jednocześnie nic mi nje przejdzie przez gardło... Zaczęłam sobie robić jogurty, wstaję wcześniej, żeby robić ulubione śniadania. Ale dziś teraz siedzę na kanapie i nie wiem, co przygotować, bo na nic nie mam ochoty 🥺 Gdzie ja ogólnie kocham jeść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 07:08

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam karty ciąży. Jak wczoraj nie zabiłam swojej marchewki to dopiero następna wizyta Będzia tą właściwą koło 10tyg. Gdzie zakłada się kartę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 07:13

u5cvp2.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirak49 wrote:
    Sansivieria Z istotniejszych rzeczy to mówił, że ma tu słaby sprzęt (przychodnia na nfz w szpitalu) I że jest pogrubione endometrium. I że według niego to wczesna ciaza po prostu. Zrobię jutro betę i pójdę do niego w czwartek prywatnie. Zobaczę czy na jego sprzęcie będzie jakaś różnica po 2 dniach.
    No to wszystko jasne, czemu nie widział :) daj znać, jak beta :) trzymam mocno kciuki 🤞🏼

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdjęcie dostałam, a kartę ciąży ginekolog powiedział, że mogę iść sobie założyć na recepcji, ale to nie jest do niczego potrzebne, to relikt przeszłości jest i najważniejsze nosić ze sobą oryginały badań. To nie zakładałam, szczerze mówiąc, nawet się nie zastanawiałam, jak tylko wyszłam z gabinetu, to wybiegłam na parking do męża podzielić się wieściami 😂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ