Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Po dzisiejszym dniu powiem Wam tyle: co za szczęście ze mamy porody na luty! Mijałam się dziś na małej imprezie sportowej z ciężarna kobieta, taki 8 miesiąc, oj męczyła się strasznie w tym upale. Jak ja się cieszę że przez lato przejdę jeszcze bez brzucha!!!
    Też już o tym myślałam..

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Po dzisiejszym dniu powiem Wam tyle: co za szczęście ze mamy porody na luty! Mijałam się dziś na małej imprezie sportowej z ciężarna kobieta, taki 8 miesiąc, oj męczyła się strasznie w tym upale. Jak ja się cieszę że przez lato przejdę jeszcze bez brzucha!!!
    Ja 2 lata temu byłam w takiej sytuacji, urodziłam 15 lipca 🙈 oj z takim dużym brzuchem przy upałach było bardzo ciężko i też źle znosiłam upały w połogu... A teraz będzie całkiem odwrotnie 🙈
    Tylko zastanawiam się jak na końcówce będzie zimno jak zapne kurtkę 😅

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • JustynaJustyna Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ot tak łapią mnie od kiedy wiem ze jestem w ciąży. Dzisiaj nawet nie zdążyłam zjeść śniadania i już na kanapie leżałam 😕

Tez się cieszyłam ze nie mamy wielkich brzuchów w upały. Bo to tylko męczarnia. Rodziłam syna 11 lipca i było mega ciężko nogi tak spuchnięte ze żadne buty nie pasowały.

MartitaS o ja tez dwa lata temu rodziłam 11 lipca a 15 ja mam urodziny 😁

MartitaS lubi tę wiadomość

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dziś się śmiałam sama do siebie odnośnie kurtki, że zamówiłam ostatnio zimowa taka fajną, bo promocje były, rozmiar XS... I co mi z takiej kurtki na zimę na ten sezon 🤣

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Mam to samo przemyślenie :) I już dziecko będzie większe to będzie można wiosnę i lato wykorzystać na powrót do formy i aktywnie spędzać czas, w miarę możliwości oczywiście :) Miłego dnia dziewczyny, ja dzisiaj zmiana popołudniowa, teraz kawa i chill z kotem na kolanach ;)

Monk@ lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Mam to samo przemyślenie :) I już dziecko będzie większe to będzie można wiosnę i lato wykorzystać na powrót do formy i aktywnie spędzać czas, w miarę możliwości oczywiście :) Miłego dnia dziewczyny, ja dzisiaj zmiana popołudniowa, teraz kawa i chill z kotem na kolanach ;)
    O tak! Ja myślałam, że po porodzie średnio z temperaturą i ruszaniem się z domu, ale masz rację, jak dzieciaczki podrosną, będzie już ciepło, to będzie przyjemniej na jakieś aktywności na dworze :)

A z kurtką, to trudno, kupi się większą 🙈 u mnie już czeka o rozmiar większa, bo kiedyś kupiłam nieco za dużą, a potem jeszcze schudłam, ale obawiam się, że jedząc tyle, ile obecnie jem, i tamta będzie za mała 😂

kurczak lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że wcale nie jem jakoś więcej, a 1,4 kg już na plusie. 🙈 Myślę, że spadek poziomu aktywności swoje zrobił. W tym tempie to czeka mnie nie tylko wymiana jesienno-zimowej garderoby, ale i letniej. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie zgromadziłam parę namiotów. Nie widać czy to tusza czy ciąża 😁
    I też myślałam o tym że lepiej w upał nie rodzic.

u5cvp2.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła w sierpniu bliźniaki 🫠 pod koniec biedna się ledwo ruszała 😬
    A mi powolutku zaczyna wracać smak i węch, naprawdę myślałam ze oszaleje bez tych zmysłów 😩 choroba tez odpuszcza, chociaż dalej robie nebulizacje i kaszel wstrętny :/
    W ogóle jak sobie czytam wasze odczucia, to się zastanawiam jak to jest, ze w pierwszej ciąży ja naprawdę ledwo żyłam, leżałam w łóżku ze zmęczenia pół dnia i inne takie, a teraz? Pobudka kiedy dziecko wstanie czyli między 6 a 8, trzeba mu sniadanko zrobić, zabawić, na spacer pójść, obiad zrobić… :D nie mogę narzekać, bo mam ogrom pomocy od męża i przyjaciółki, ale jest różnica z dzieckiem :D i tak to chyba natura stworzyła, ze albo te objawy są słabsze w kolejnej ciąży, albo po prostu nie mogę sobie pozwolić na taki odpoczynek? No i mam nadzieje, ze to nie objaw niczego złego, wizyta już za dwa dni! 🥰

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z Was ma pakiet w Medicover/Luxmed i planuje chodzić i tu + prywatnie? Jak to najlepiej rozegrać? Bo ciążę prowadzi się u jednego tylko lekarza i kartę ciąży u niego zakłada?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Moja siostra rodziła w sierpniu bliźniaki 🫠 pod koniec biedna się ledwo ruszała 😬
    A mi powolutku zaczyna wracać smak i węch, naprawdę myślałam ze oszaleje bez tych zmysłów 😩 choroba tez odpuszcza, chociaż dalej robie nebulizacje i kaszel wstrętny :/
    W ogóle jak sobie czytam wasze odczucia, to się zastanawiam jak to jest, ze w pierwszej ciąży ja naprawdę ledwo żyłam, leżałam w łóżku ze zmęczenia pół dnia i inne takie, a teraz? Pobudka kiedy dziecko wstanie czyli między 6 a 8, trzeba mu sniadanko zrobić, zabawić, na spacer pójść, obiad zrobić… :D nie mogę narzekać, bo mam ogrom pomocy od męża i przyjaciółki, ale jest różnica z dzieckiem :D i tak to chyba natura stworzyła, ze albo te objawy są słabsze w kolejnej ciąży, albo po prostu nie mogę sobie pozwolić na taki odpoczynek? No i mam nadzieje, ze to nie objaw niczego złego, wizyta już za dwa dni! 🥰
    Też totalnie mam takie wrażenie. Że przy dziecku nawet nie mam możliwości się zastanowić, czy coś mi dolega, czy boli. Nie ma czasu polegiwac w ciągu dnia, człowiek inaczej funkcjonuje niż w pierwszej ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 18:22

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak mam, jak mam jakieś zajęcie :) ale już mnie tak w pracy wszystko irytuje (zresztą nie tylko w pracy), że chyba wolałabym iść na zwolnienie i przeżywać te dolegliwości 😂 już ja bym sobie zorganizowała czas 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie. Dostałam na wizycie listę badań do zrobienia, lekarz wystawił mi zlecenie do diagnostyki. Myślicie że mogę te badania zrobić w swojej przychodni?

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, a któraś z Was ma pakiet w Medicover/Luxmed i planuje chodzić i tu + prywatnie? Jak to najlepiej rozegrać? Bo ciążę prowadzi się u jednego tylko lekarza i kartę ciąży u niego zakłada?
    Ja mam Medicover ale nie będę tam prowadzić ciąży ani na NFZ. Biorę lekarza z kliniki polecanego.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ja od lipca wykupiłam, wiem że jest tam jedma gin polecana u mnie w mieście i zamierzam pójść i sprawdzic. Jak mi się "spodoba" to będę tam prowadzić. Jak nie to chyba prywatnie... 🥺

Monk@ lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie druga ciąża to zupełnie co innego, w pierwszej do połowy chodziłam do pracy, ale później to juz skupiałam się na sobie, dużo chodziłam z psem i czytałam. Chodziłam spać późno, wstawałam późno...to był super czas. Teraz właściwie nie ma różnicy między czasem sprzed ciąży a po pozytywnym teście. Tylko o wiele szybciej się męczę robiąc to samo.

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie. Dostałam na wizycie listę badań do zrobienia, lekarz wystawił mi zlecenie do diagnostyki. Myślicie że mogę te badania zrobić w swojej przychodni?
    A to na NFZ?
    Odpłatnie myślę, że możesz zrobić wszędzie 😉

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która dzis wizytuje? Dajcie znać co i jak!!

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Ja od lipca wykupiłam, wiem że jest tam jedma gin polecana u mnie w mieście i zamierzam pójść i sprawdzic. Jak mi się "spodoba" to będę tam prowadzić. Jak nie to chyba prywatnie... 🥺
    Prowadzenie ciąży jest w pakiecie? Bo w moim jest dodatkowo płatne więc bez sensu trochę.

u5cvp2.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpłatnie, gdzie tam na NFZ 😂
    Ale chyba pójdę i do swojej przychodni (żeby zrobić kontrolne badanie tarczycy, będzie to samo laboratorium) a całą resztę pójdę do diagnostyki. Więc będą mnie kłuć dwa razy 😜

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ