X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Po dzisiejszym dniu powiem Wam tyle: co za szczęście ze mamy porody na luty! Mijałam się dziś na małej imprezie sportowej z ciężarna kobieta, taki 8 miesiąc, oj męczyła się strasznie w tym upale. Jak ja się cieszę że przez lato przejdę jeszcze bez brzucha!!!
    Też już o tym myślałam..

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Po dzisiejszym dniu powiem Wam tyle: co za szczęście ze mamy porody na luty! Mijałam się dziś na małej imprezie sportowej z ciężarna kobieta, taki 8 miesiąc, oj męczyła się strasznie w tym upale. Jak ja się cieszę że przez lato przejdę jeszcze bez brzucha!!!
    Ja 2 lata temu byłam w takiej sytuacji, urodziłam 15 lipca 🙈 oj z takim dużym brzuchem przy upałach było bardzo ciężko i też źle znosiłam upały w połogu... A teraz będzie całkiem odwrotnie 🙈
    Tylko zastanawiam się jak na końcówce będzie zimno jak zapne kurtkę 😅

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • JustynaJustyna Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak ot tak łapią mnie od kiedy wiem ze jestem w ciąży. Dzisiaj nawet nie zdążyłam zjeść śniadania i już na kanapie leżałam 😕

Tez się cieszyłam ze nie mamy wielkich brzuchów w upały. Bo to tylko męczarnia. Rodziłam syna 11 lipca i było mega ciężko nogi tak spuchnięte ze żadne buty nie pasowały.

MartitaS o ja tez dwa lata temu rodziłam 11 lipca a 15 ja mam urodziny 😁

MartitaS lubi tę wiadomość

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dziś się śmiałam sama do siebie odnośnie kurtki, że zamówiłam ostatnio zimowa taka fajną, bo promocje były, rozmiar XS... I co mi z takiej kurtki na zimę na ten sezon 🤣

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Mam to samo przemyślenie :) I już dziecko będzie większe to będzie można wiosnę i lato wykorzystać na powrót do formy i aktywnie spędzać czas, w miarę możliwości oczywiście :) Miłego dnia dziewczyny, ja dzisiaj zmiana popołudniowa, teraz kawa i chill z kotem na kolanach ;)

Monk@ lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Mam to samo przemyślenie :) I już dziecko będzie większe to będzie można wiosnę i lato wykorzystać na powrót do formy i aktywnie spędzać czas, w miarę możliwości oczywiście :) Miłego dnia dziewczyny, ja dzisiaj zmiana popołudniowa, teraz kawa i chill z kotem na kolanach ;)
    O tak! Ja myślałam, że po porodzie średnio z temperaturą i ruszaniem się z domu, ale masz rację, jak dzieciaczki podrosną, będzie już ciepło, to będzie przyjemniej na jakieś aktywności na dworze :)

A z kurtką, to trudno, kupi się większą 🙈 u mnie już czeka o rozmiar większa, bo kiedyś kupiłam nieco za dużą, a potem jeszcze schudłam, ale obawiam się, że jedząc tyle, ile obecnie jem, i tamta będzie za mała 😂

kurczak lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że wcale nie jem jakoś więcej, a 1,4 kg już na plusie. 🙈 Myślę, że spadek poziomu aktywności swoje zrobił. W tym tempie to czeka mnie nie tylko wymiana jesienno-zimowej garderoby, ale i letniej. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie zgromadziłam parę namiotów. Nie widać czy to tusza czy ciąża 😁
    I też myślałam o tym że lepiej w upał nie rodzic.

u5cvp2.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła w sierpniu bliźniaki 🫠 pod koniec biedna się ledwo ruszała 😬
    A mi powolutku zaczyna wracać smak i węch, naprawdę myślałam ze oszaleje bez tych zmysłów 😩 choroba tez odpuszcza, chociaż dalej robie nebulizacje i kaszel wstrętny :/
    W ogóle jak sobie czytam wasze odczucia, to się zastanawiam jak to jest, ze w pierwszej ciąży ja naprawdę ledwo żyłam, leżałam w łóżku ze zmęczenia pół dnia i inne takie, a teraz? Pobudka kiedy dziecko wstanie czyli między 6 a 8, trzeba mu sniadanko zrobić, zabawić, na spacer pójść, obiad zrobić… :D nie mogę narzekać, bo mam ogrom pomocy od męża i przyjaciółki, ale jest różnica z dzieckiem :D i tak to chyba natura stworzyła, ze albo te objawy są słabsze w kolejnej ciąży, albo po prostu nie mogę sobie pozwolić na taki odpoczynek? No i mam nadzieje, ze to nie objaw niczego złego, wizyta już za dwa dni! 🥰

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z Was ma pakiet w Medicover/Luxmed i planuje chodzić i tu + prywatnie? Jak to najlepiej rozegrać? Bo ciążę prowadzi się u jednego tylko lekarza i kartę ciąży u niego zakłada?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Moja siostra rodziła w sierpniu bliźniaki 🫠 pod koniec biedna się ledwo ruszała 😬
    A mi powolutku zaczyna wracać smak i węch, naprawdę myślałam ze oszaleje bez tych zmysłów 😩 choroba tez odpuszcza, chociaż dalej robie nebulizacje i kaszel wstrętny :/
    W ogóle jak sobie czytam wasze odczucia, to się zastanawiam jak to jest, ze w pierwszej ciąży ja naprawdę ledwo żyłam, leżałam w łóżku ze zmęczenia pół dnia i inne takie, a teraz? Pobudka kiedy dziecko wstanie czyli między 6 a 8, trzeba mu sniadanko zrobić, zabawić, na spacer pójść, obiad zrobić… :D nie mogę narzekać, bo mam ogrom pomocy od męża i przyjaciółki, ale jest różnica z dzieckiem :D i tak to chyba natura stworzyła, ze albo te objawy są słabsze w kolejnej ciąży, albo po prostu nie mogę sobie pozwolić na taki odpoczynek? No i mam nadzieje, ze to nie objaw niczego złego, wizyta już za dwa dni! 🥰
    Też totalnie mam takie wrażenie. Że przy dziecku nawet nie mam możliwości się zastanowić, czy coś mi dolega, czy boli. Nie ma czasu polegiwac w ciągu dnia, człowiek inaczej funkcjonuje niż w pierwszej ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 18:22

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak mam, jak mam jakieś zajęcie :) ale już mnie tak w pracy wszystko irytuje (zresztą nie tylko w pracy), że chyba wolałabym iść na zwolnienie i przeżywać te dolegliwości 😂 już ja bym sobie zorganizowała czas 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie. Dostałam na wizycie listę badań do zrobienia, lekarz wystawił mi zlecenie do diagnostyki. Myślicie że mogę te badania zrobić w swojej przychodni?

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, a któraś z Was ma pakiet w Medicover/Luxmed i planuje chodzić i tu + prywatnie? Jak to najlepiej rozegrać? Bo ciążę prowadzi się u jednego tylko lekarza i kartę ciąży u niego zakłada?
    Ja mam Medicover ale nie będę tam prowadzić ciąży ani na NFZ. Biorę lekarza z kliniki polecanego.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ja od lipca wykupiłam, wiem że jest tam jedma gin polecana u mnie w mieście i zamierzam pójść i sprawdzic. Jak mi się "spodoba" to będę tam prowadzić. Jak nie to chyba prywatnie... 🥺

Monk@ lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie druga ciąża to zupełnie co innego, w pierwszej do połowy chodziłam do pracy, ale później to juz skupiałam się na sobie, dużo chodziłam z psem i czytałam. Chodziłam spać późno, wstawałam późno...to był super czas. Teraz właściwie nie ma różnicy między czasem sprzed ciąży a po pozytywnym teście. Tylko o wiele szybciej się męczę robiąc to samo.

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie. Dostałam na wizycie listę badań do zrobienia, lekarz wystawił mi zlecenie do diagnostyki. Myślicie że mogę te badania zrobić w swojej przychodni?
    A to na NFZ?
    Odpłatnie myślę, że możesz zrobić wszędzie 😉

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która dzis wizytuje? Dajcie znać co i jak!!

age.png
    age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Ja od lipca wykupiłam, wiem że jest tam jedma gin polecana u mnie w mieście i zamierzam pójść i sprawdzic. Jak mi się "spodoba" to będę tam prowadzić. Jak nie to chyba prywatnie... 🥺
    Prowadzenie ciąży jest w pakiecie? Bo w moim jest dodatkowo płatne więc bez sensu trochę.

u5cvp2.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpłatnie, gdzie tam na NFZ 😂
    Ale chyba pójdę i do swojej przychodni (żeby zrobić kontrolne badanie tarczycy, będzie to samo laboratorium) a całą resztę pójdę do diagnostyki. Więc będą mnie kłuć dwa razy 😜

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ