X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, ja jutro też idę do Medicover na pierwszą wizytę u nich i będę myśleć, gdzie będę chodzić, bo już i bez tego będzie dość wydatków teraz :(

kurczak lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Sansivieria nie wiem czy Ciebie to pocieszy, ale wydałam ostatnio 400 zł, może zdjęcie (na którym na tamten moment był sam pęcherzyk) dostałam, ale żadnych zaleceń, przyjść za 3 tyg i tyle.

Sprawdziłam i w moim pakiecie Medicover mam prowadzenie ciąży, więc od lipca tam idę. Ale jeżeli coś mi nie będzie pasowało też mocno rozważam wizyty prywatne u zaufanej gin... Masz rację ile to kasy, ale co poradzić? 🥺

Ja ogólnie nie mam apetytu, nie mam zgag, wymiotów czy mdłości, ale czuję np. że jestem głodna, ale jednocześnie nic mi nje przejdzie przez gardło... Zaczęłam sobie robić jogurty, wstaję wcześniej, żeby robić ulubione śniadania. Ale dziś teraz siedzę na kanapie i nie wiem, co przygotować, bo na nic nie mam ochoty 🥺 Gdzie ja ogólnie kocham jeść...

Z tym jedzeniem mamy identyczne objawy. Też nie mam na nic ochoty, mimo że czuje się głodna. Troche jem z konieczności.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Powiem Wam, że poza dobrymi wieściami z wizyty co do Dzidziusia, to jestem chyba trochę rozczarowana..nie dostałam żadnego zdjęcia usg żeby pokazać Mezowi, nie założono mi karty ciąży, na wywiadzie u położnej nikt mnie nie zważył- a to wszystko było w poprzedniej ciąży. Lekarz ten sam..nie wiem co się zmieniło przez te 3 lata? Zapłaciłam 350zl bo jeszcze miałam pobraną cytologię. Kupilam duphaston 2 opakowania 56zl. A ile wydam na zlecone badania to nawet nie chce myśleć.. finansowo to bardzo poważne wydatki prowadzić sobie ciążę prywatnie.
    Co do wizyt prywatnych w instytucie gdzie mam swoją Panią ginekolog mam zamiar wykupić pakiet ciążowy (8 wizyt, wszystkie USG, badania z krwi kilkakrotne itp) za 3400zl.
    Jedna wizyta samodzielna to koszt 250 (plus zależy co zleca dodatkowo). Więc to naprawdę sporo pieniędzy, niestety nie wiem jak u was ale u mnie dostać się do gin na nr graniczy z cudem.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ no to trzymam kciuki, żeby było git, zawsze to jakieś finansowe odciążenie by było.

eRKow masz na to jakiś patent? Mam uczucie, że jakbym teraz coś przełknęła to mnie zemdli... Wypiłam kawę, piję tylko jedną dziennie, dużo mleka zawsze. Jak u Was z kawą?

Akataa lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow., ale w ciąży muszą Ci znaleźć termin zdaje się, że w ciągu tygodnia. Jeśli mówimy o NFZ. Ja się trochę obawiam w Medicover, bo też ciężko jest z terminami, ale jak byłam teraz prywatnie i lekarz przyjmuje tylko w poniedziałki, to też super łatwo do niego się nie dostanę - w ciągu tygodnia nie, a najbliższy poniedziałek z reguły cały już zajęty, na kolejny pojedyncze terminy... Więc ta dostępność też taka wątpliwa i się zastanawiam sama... Może faktycznie lepszy sprzęt ma, ale znajoma prowadziła ciążę w Medicover i było ok...

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, czekamy na wieści 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam jedna bezkofeinowa rano ale od w zoraj nie mam na nią ochoty. Myślę że lepiej unikać kofeiny, lub pić ja w innej postaci. Jakoś kawa mimo że ja kocham w ciąży mnie nie przekonuje.
    Mnie już w zasadzie wszystkie objawy ciąży przeszły. Nawet dziś spałam na brzuchu.

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Medicover też jest pakiet prowadzenie z badaniami ,ale sobie tak myślę że wywalę prawie 4tys i poronie to co,oddadzą mi? Chyba lepiej płacić pojedynczo za wizyty i badania.

u5cvp2.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Monk@ no to trzymam kciuki, żeby było git, zawsze to jakieś finansowe odciążenie by było.

eRKow masz na to jakiś patent? Mam uczucie, że jakbym teraz coś przełknęła to mnie zemdli... Wypiłam kawę, piję tylko jedną dziennie, dużo mleka zawsze. Jak u Was z kawą?

Ja takie lekkostrawne rzeczy, sałatka, mała kanapka, ewentualnie zupy. Ale to naprawdę porcje minimalistyczne. Mąż się dziwi że zawsze mało jadłam, ale teraz to już w ogóle, a brzuch mam wzdęty cały czas.
    Co do kawy, to na lepsze trawienie pije jedna ale np co 2-3 dni. Ogólnie jestem kawoszem i piłam kilka czarnych, ale obecnie mi poporostu nie smakuje. (To właśnie przez to że rano się obudziłam i kawa mi nie smakowała pobiegłam po test)🤣

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    W Medicover też jest pakiet prowadzenie z badaniami ,ale sobie tak myślę że wywalę prawie 4tys i poronie to co,oddadzą mi? Chyba lepiej płacić pojedynczo za wizyty i badania.
    Tu u mnie można płacić ratami (trymestralnie) w razie poronienia kolejnego trymestru się nie opłaca.

Na NFZ chyba wypada znać jakiegoś lekarza, ja nie znam. Ta moja prywatnie w Warszawie a na NFZ w Toruniu - to nie będę jeździć taki kawał. Kontrolnie, na badania raz na jakiś czas mi to nie przeszkadzało więc nie rozglądałam się za lekarzami na NFZ, teraz te koszty jednak będą znacznie większe...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie znam nikogo na NFZ więc nie pomogę. Chodzę do zoz wola ma Grzybowskiej ale nie wiem jak tam wygląda prowadzenie ciąży.
    Pytanie czy chodzenie na NFZ i prywatnie to nie za duże ryzyko,jednak USG wcale nie jest tak obojętne dla płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 08:00

u5cvp2.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, teraz to mnie nastraszyłaś, nie słyszałam i tym, miałam, że jest w pełni bezpieczne. Zastanawiam się w takim razie, czy iść jutro do gina, skoro byłam w poniedziałek prywatnie...

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Wizytę mam na 7:15 🙈 będzie 7+1 🙂
    I jak? I jak? 😊 Czekamy na wieści ❤️

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Akataa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:

Ja w ciąży prezrzuciłam się na Inkę, okazjonalnie wypiję kawę bezkofeinową, ale mniej mi smakuje. Zwykłej wolę nie pić, może raz na jakiś czas taką słabiutką, ale też mnie już jakoś do niej nie ciągnie, a przed ciążą nie było życia bez mocnej czarnej kawy. 😅

Maija lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do finansów to racja, prywatne prowadzenie ciąży mocno obciąża portfel. Ja na szczęście mam takie ubezpieczenie zdrowotne z pracy, że jak idę do placówki niewspółpracującej, to się mogę ubiegać o częściowy zwrot kosztów ns podstawie faktury. Ale nie jestem pewna czy nie ma jakichś limitów, póki co dopiero 2 razy z tego skorzystałam. Niestety prowadzenie ciąży z tego pakietu byłoby bez sensu, bo słabo z terminami. Do endokrynologa jedynie tak chodzę i jak mam skierowanie na badania, to część też mogę zrobić z pakietu.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Ja w ciąży prezrzuciłam się na Inkę, okazjonalnie wypiję kawę bezkofeinową, ale mniej mi smakuje. Zwykłej wolę nie pić, może raz na jakiś czas taką słabiutką, ale też mnie już jakoś do niej nie ciągnie, a przed ciążą nie było życia bez mocnej czarnej kawy. 😅
    Ja uwielbiałam kawę, teraz mam odruch wymiotny na sam zapach...🤢 Ogólnie tą ciążą jest zupełnie inna. Co chwilę się martwię, bo porównuję ją cały czas do ciąży z synem. "Wtedy tak miałam, a teraz nie, może jest coś źle...?". Wiecie, cały czas mózg mi mieli. Tydzień temu przestał mnie boleć brzuch, a w pierwszej ciąży bolał mnie CAŁĄ ciążę (teraz i tak nie bolał mnie tak, jak w poprzedniej). Po jedzeniu miewam mdłości, czasami mocniejsze, czasami słabsze. Bolą mnie piersi, też z różną intensywnością. No i odpadam bardzo szybko wieczorem...

A Wy jakie macie objawy?
    Mam wizytę dopiero w sobotę, na szczęście bliżej niż dalej....

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też już jakiś czas temu przestał boleć brzuch a teraz przestaja boleć piersi, także obawiam się że 9 lat czekania i po zawodach 😭
    Jeszcze wczoraj ten chirurg,no zła jestem jak pies. I to profesor,stwierdził że nie szkodzi ciąży....tylko czemu nagle mi objawy przeszły.

u5cvp2.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaJustyna wrote:
    Ale wcześnie za to przez cały dzień będziesz spokojniejsza 🙂 o to mamy podobnie w lipcu tez miałyśmy 4 dni różnicy miedzy porodami 😁
    Wcisnęli mnie dodatkowo przed kolejkę 😁 a ze starszakiem na kiedy miałaś termin? Moja gwiazda trochę się spieszyła i jak wybiła północ i 37+0 postanowiła się pojawić na świecie 😁 a termin na 05.08 🙈

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i włosy zaczęły mi wypadać a przez dwa miesiące miałam spokój i nic nie leciało :(

u5cvp2.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam za tydzień 🙈 też bym chciała już dzisiaj, ale niestety muszę jeszcze poczekać 🙂

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ