X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, jak noc?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija noc Ok, ale chyba jadę na IP bo naparza jak wściekłe :(

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • olencja Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz i daj znać.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze radzą dziewczyny. Jedz i to sprawdź!

202302176752.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    To u nas bardzo podobnie. Z tym, że jak zaczęła chodzić do przedszkola to jest tak padnięta po całym dniu, że o 21 zasypia bardzo szybko, max do 30 minut w łóżku a czasem i w 15 zaśnie.
    Ale za to w nocy częściej się budzi. Jak ma drzemkę i sama się wybudzi to raz wystarczy potulic trochę i humor dobry, raz trochę dłużej popłacze. Ale jak wybudzę przed czasem to klękajcie narody 🙆‍♀️
    Natomiast dla mnie to i tak luksus, bo były wcześniej takie przeboje, że ja myślałam, że się fizycznie wykończę 🥴
    No u nas w przedszkolu Młoda spi i jest wypoczęta. Ja teraz mam takie myśli, ze się wykończę, bo jestem wieczorami mega zmęczona a ona chyba nie 😜

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma czekamy na info od Ciebie !

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Maija noc Ok, ale chyba jadę na IP bo naparza jak wściekłe :(

Trzymam kciuki za poprawę!

age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na izbie, miałam badanie na krześle i usg, wszystko Ok (chociaż super było w naszym pięknym polskim szpitalu gdzie nie ma spódniczek nawet na stanie i sobie z gola dupa chodziłam po gabinecie :))) oraz na usg najpierw dopochwowo, a potem przez brzuch wiec bluzeczka do samej góry, a dół goło i wesoło 🥴🥴🥴 chyba sobie w wolnej chwili napisze do rzecznika praw pacjent, bo to po prostu zwykle poniżenie - wiem, ze w szpitalu ginekologicznym ogólnie pokazuje się swoje najbardziej intymne miejsca, ale jest różnica kiedy robisz to bo musisz, a kiedy po prostu bez sensu leżysz nago :/ i jeszcze sobie młody chłopak na specjalizacji wszedł w trakcie bez pukania, zajebiscie). Wzieli mocz i krew do badania (morfologia i crp chyba), lekarka mówiła, ze po wynikach decyzja czy leczenie w domu czy w szpitalu. Teraz tylko 2h sobie muszę tu pokwitnac…

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nasze szpitale i ich poziom :/ jak tak sobie myślę to ilekroć byłam w jakimś szpitalu na ginekologii to nigdy spodniczki nie było, a kwestia chodzenia z gołym tyłkiem to tu to tam po gabinecie to standard :(

a i jeszcze po stracie ciąży położyli mnie na sali z kobietami które urodziły, i to szpital w dużym mieście nie mający jakiejś złej opinii czy coś, jeszcze chyba musi dużo wody w Wiśle upłynąć zanim będzie u nas jakiś standard

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2022, 13:38

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma trzymam kciuki.
    Ja za to nigdy nie używam tych spódniczek, ale fakt, że zawsze i wszedzie kaza mi sie ubrac po badaniu na fotelu, potem usg przez brzuch i jeśli trzeba było dopochwowo to tylko zsuwalam spodnie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, 3mam kciuki, żeby było dobrze

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sen mojej Córki to był zawsze problem, nigdy nie działały u nas rady, sterowanie drzemkami, czy przesuwanie godziny zasypiania. Ale ja Komsty slucham dla uspokojenia i dla zrozumienia. Rzadko jest tak żeby Córka zasnęła w 15 min i zwykle przed 21 się to nie zdarza. A drzemki dzienne to juz zapomniałam, zrezygnowała tyz przed 2 urodzinami. Ale to już przeszłość, teraz w nocy śpi bardzo dobrze. Zobaczymy jak będzie z Braciszkiem , ale biorę pod uwagę że wcale nie musi być lepiej, że niemowlę wcale nie przesypia 20 godzin z 24 na dobę.

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do domu, wszystkie badania wyszły Ok. Zalecenie mam iść do urologa. Zastanawiam się, czy skoro zostały wykluczone jakieś przyczyny zapalne plus z małym wszystko dobrze, to może to jednak ból kręgosłupa jak myślałam na pocZatku? Nie wiem, aż jak wariatka się czuje, a wiem, ze (nadal) boli…

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma dobrze, że wyniki OK. Może to faktycznie te plecy? Może jakiś fizjoterapeuta? Dobrze, że pojechałaś i to sprawdziłaś!

U mnie w gabinecie też nie ma spódniczek. I najpierw mam badanie na tym krześle gin., czy jak to się nazywa, a potem idę na USG dopochwowe i przez brzuch. No nie jest to zbyt komfortowe, paradowanie nago, ale na szczęście USG jest we wnęce, więc nie ma dramatu… Niemniej i tak musiałam się przemóc.

Dziewczyny dostałam trochę ubranek i szczerze powiedziawszy to niektóre w dużo lepszym stanie znajduje w lumpach… O ile spodenki to jeszcze, o tyle bodziaki to tak średnio bym powiedziała. Więc na początek na pewno kupię małej jakieś zestawy nowych, tylko dla niej 🙂 A niektóre co się nadają to sobie zostawię na potem, albo jako „awaryjne”. Zamówiłam też pierwszą rzecz na Vinted, zobaczymy czy się nie zrażę ;)

Chciałam jeszcze Was zapytać o odzież ciążowa. O ile spodni sobie dwie pary kupiłam, bluzy mam kilka szt oversize, o tyle niepokoją mnie tshirty. Czy możecie powiedzieć jak wypada rozmiarówka tej odzieży w danych sklepach? Ja jestem niska (156), dość szczupła, ale mam spore piersi 🤨 Zwłaszcza teraz. Chętnie bym zamówiła coś na Vinted, ale nie wiem w jaki rozmiar celować…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma ja bym jednak poszła do tego urologa, wg mnie ból nerek a ból kręgosłupa to są inne rzeczy, w sensie inaczej się to czuje. Może być tak, że dziecko po prostu naciska Ci na nerkę albo na jakiś nerw i dlatego tak boli. Także trzeba sprawdzić co to w końcu.

Kurczak ja też miałam niektóre ubranka od kogoś w takim kiepskim stanie i na początku trzymałam a potem wywaliłam to albo wzięłam na szmaty. Szczerze to dziecko do 3 mcy jak nie dostanie akurat sraczki itp to tak nie niszczy tych ubrań. Zaczyna niszczyć jak zaczyna pełzać albo raczkowac a już najbardziej jak zaczyna rozszerzać dietę, to wtedy warto mieć faktycznie ubrania do wyrzucenia, bo to się po prostu często nie dopierze jak nie zastosujesz jakiejś mocniejszej chemii.

Ubrania ja mam z hm mama, lidla i sinsay, to rozmiarowka wypada tak, jak ta normalna wg mnie. Może minimalnie większe są spodnie w biodrach jednak. Ale ja przed ciążą nosiłam M i teraz M jest na mnie dobre.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, najwyżej pójdzie na szmaty. Ale takie, co mi się nie podobają, a są w dobrym stanie i nie wstyd to przekażę jakiejś mamie potrzebującej.

Wiesz co jedno dziecko, po którym dostałam bardzo ulewa. Chyba jak się od razu o takiego bodziaka nie zadba, dobrze nie zabierze to lipa, albo często ulewa to już nic nie pomoże? Nie wiem 🧐

Okej. Dziękuje. Bo nawet jakbym chciała stacjonarnie kupić to u mnie w mieście w sieciówkach niewiele dla ciężarnych jest do przymiarki…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ulewa to się dopiera, przynajmniej u mnie nie było problemu. Z tych pierwszych dni jak siarą ulewała to się nie dopierało. Ale ja nie używałam żadnych odplamiaczy itp, po prostu tetra za tetrą podkladane wszędzie i najwyżej do śmieci albo na szmaty. A takie mleczko ulane albo zwymiotowane się dopierało ładnie.
    Natomiast kupa mleczna u mnie się nie dawała sprać często nawet mimo, że od razu zapierałam. A czasami to mi się nawet nie chciało w tym babrać jak było naprawdę źle 😬

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, to jest szansa, że dopiorę te bodziaki. Bo one ewidentnie przy szyjce lekko przybrudzone. A jak nie to trudno :)

Z tymi kupami to jakieś łaskawsze, bo nie ma plam :)

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że ta osoba po prostu te po kupie wywaliła 😅

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha może tak :)

A czy był tutaj już poruszany temat niani lub kamerki? 🤭 Na pierwszy czas jest to zbędne? Czy jednak przydaje się? Jakie macie doświadczenia? Mieszkamy w mieszkaniu, nie w domu, totalnie nie wiem. Przyda się dopiero potem? 🧐

202302176752.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ