LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthea wrote:Taaa wybrane.
Mi się nie podoba Lilka, staremu Tadzio … taki nasz kompromis 😀😀2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny czy Wy tez macie takie zaćmienia umysłowe ? Pojechałam do tego stomatologa, Pani w recepcji patrzy na mnie dziwnie, w końcu pyta czy umówiona jestem, mówię, ze tak. Sprawdza, sprawdza i mówi No tak, ale na 14 … To nie pierwszy raz, ze mylę godziny, albo zapominam, nawet w telefonie potrafię blednie zapisać. Masakra jakaś😵Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Dziewczyny czy lekarz rekomendował Wam szczepienie przeciwko krztuśccowi po 28tyg? Ostatnio mi na wizycie mówił i się zastanawiam czy to standardowa procedura.
Udało mi się ogarnąć położna środowiskową i w czwartek mamy z mężem wizytę edukacyjną przedporodowąBabulka lubi tę wiadomość
-
Ariane wrote:Dziewczyny czy lekarz rekomendował Wam szczepienie przeciwko krztuśccowi po 28tyg? Ostatnio mi na wizycie mówił i się zastanawiam czy to standardowa procedura.
Udało mi się ogarnąć położna środowiskową i w czwartek mamy z mężem wizytę edukacyjną przedporodowąAriane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea wrote:Właśnie odnośnie szczepienia na krztusiec. Szczepicie się ?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Olencja wszystkiego najlepszego!
Ja nawet nie slyszałam o takim szczepieniu dla kobiet w ciąży. Mój lekarz chyba tego nie praktykuje.
Calathea sama niedawno o to pytałam na tym forum 🙃 miałam masakryczne zaniki pamięci ale na całe szczęście póki co minęło.olencja lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Tak, szczególnie, że mam 3 latkę w domu (wprawdzie zaszczepiona ale nie będę ryzykować).Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Ariane wrote:Właśnie z tym covidem...ja miałam 3cią dawkę w grudniu, więc może mi lekarz doradzi czy i kiedy najlepiej 4ta dawka
Ariane, kurczak lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Ja jestem pod opieką immunologa i dostałam zalecenie zaszczepienia się na covid jak tylko wejdzie mi skierowanie. Mam też 3 dawki za sobą, covida nie przechodziłam. Na razie nie przyjęłam tej 4 dawki i nie wiem czy przyjmę.
Stokrota to nie jest kwestia praktyki lekarza, to zalecenie ptg. Oczywiście nieobowiązkowe ale masz na to miejsce w karcie ciąży (prawdopodobnie).
Calanthea nie robimy tego szczepienia w czasie starań tylko pod koniec ciąży, bo to szczepienie dla bobo, nie dla nas Dziecko dostaje wtedy przeciwciała, które utrzymują się do czasu aż będzie mogło dostać swoje własne szczepienia sanepidowskie albo 5w1/6w1, w zależności czy chcesz płacić czy nie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dziecko dostaje wtedy przeciwciała, które utrzymują się do czasu aż będzie mogło dostać swoje własne szczepienia sanepidowskie albo 5w1/6w1, w zależności czy chcesz płacić czy nie.
szczepienia bobasa to kolejny temat o którym muszę się więcej dowiedzieć, wolałabym nie naparzać od razu jakąś końską dawkę i płacić mogę jeśli to ma być zdrowsze, no ale jestem w tym zielona -
Calanthea wrote:Aaaaa widzisz Babulka to teraz już mi wszystko wyjaśniłaś.
A powiedz rozmawiałaś może na temat szczepienia na COVID ze swoim hematologiem ?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ariane wrote:szczepienia bobasa to kolejny temat o którym muszę się więcej dowiedzieć, wolałabym nie naparzać od razu jakąś końską dawkę i płacić mogę jeśli to ma być zdrowsze, no ale jestem w tym zielona
To nie są żadne końskie dawki, są dostosowane do małych dzieci. Zaleca się bardziej łączenie szczepień niż ich rozdzielanie, głównie ze względu na to, że z tak malutkim dzieckiem w przychodni masz ryzyko złapać jakąś chorobę oraz, że jest problem z dostępem do pediatrów. Jakby wszystko rozdzielac, to nic tylko siedzieć w przychodni... A nie ma to naukowego uzasadnienia.Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Z hematologiem nie, bo wiem, że zaleca się szczepić. Pytałam czy ma to jakiś wpływ na krzepnięcie, skoro biorę leki p-krzepliwe i dostałam odpowiedź, że nie. Natomiast covid niesie duże ryzyko związane z ukł. krzepnięcia dla matki i płodu. Dlatego niestety boję się bardzo covida a wszyscy w okół chorują
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙