X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, zależy Czy macie duże mieszkanie, czy jeżeli dziecko będzie spało np. W sypialni samo, czy będziesz słyszała, ze się obudziło.
    My mamy, ale Młoda spi/ spala na pietrze a my byliśmy na dole, wiec się przydaje do dziś.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak my inwestujemy w nianie i monitor. Dzidziuś będzie miał od początku swój pokój, mamy spore mieszkanie będę czuła się bezpieczniej. Kupujemy prawdopodobnie używane nianie z agenty z kamerka i monitor baby sense 7.

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kamerke xiomi 360 dla kota to i dla dziecka się nada 😁

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kamerkę, jak dziecko śpi w pokoju obok to możesz sobie zajrzeć czy wszystko ok, natomiast tak jak drzemka się przedłużała, to zaglądałam i... często było po drzemce bo się budziła 😆 Natomiast płacz u nas słychać przez ściany, więc do tego systemów nie potrzebowałam.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 2 października 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie bardzo chwalę i monitor oddechy i kamerkę. Kamerkę używamy do tej pory. A z kolei monitor oddechu kupiliśmy po około 3 tyg. Od narodzin, ale on mi dał takie poczucie bezpieczeństwa i dopiero wtedy zaczęłam "normalnie " spać w nocy. (Fakt 2 razy załączył się fałszywy, alarm)

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamerka to dla mnie absolutny must Have, używamy codziennie :) zamykasz drzwi od pokoju, dziecko ma spokój, a ty nie musisz nasłuchiwać i zgadywać czy śpi czy nie :)

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 października 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez korzystałam z kamerki, ale nie od razu tylko dopiero gdzieś od skończone ego roczku, bo jak wspomniałam u nas spanie było tragiczne w dzień i w nocy i nawet nie było potrzeby włączać kamerki na takie turbo drzemki w dzień. Jak już się ustaliło ze śpi raz na dzień około 2 godzin to wtedy kupilam kamerkę i korzystałam dopóki tych drzemek zupełnie nie wyeliminowała.

age.png
    age.png
  • mari Koleżanka

Wysłany: 3 października 2022, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduje się będąc od soboty na zwolnieniu:) Wreszcie , chociaż szczerze mówiąc jest mi mega dziwnie i nie wiem co zrobię z tym czasem🙈
    Jeśli chodzi o wyprawkę to babcia zaszalała i poczyniła pierwsze zakupy, prababcia również. Wiec powoli, powoli się zbierają rzeczy ❤️
    Mieliśmy tez wizytę kontrolna i wszystko jest Ok, łożysko się podniosło, chociaż jak pozwoliliśmy sobie raz na współżycie to mega później plamilam wiec dalej mamy zakaz. Dodatkowo twardnieje mi brzuch, wiec mam włączona luteinę 3 razy dziennie dopochwowo i spasmoline 3 x. Pani doktor powiedziała, ze lepiej mieć to pod kontrola, żeby nie zaczęła się szyjka skracać . Mała na usg znów bardzo wariowala :) I coraz mocniej czuje jej ruchy :)
    Cały czas debatujemy tez nad imieniem, ale na razie stanęło na Blance :)

fa4d8902b1.png
    Czekamy na dziewczynkę 💕
    1 🤰
    03.06.22 ⏸️
    17.06.22 - 5,1 mm <3
    24.06.22- 7,5 mm
    21.07.22- 49 mm

• kurczak Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Kurczak my inwestujemy w nianie i monitor. Dzidziuś będzie miał od początku swój pokój, mamy spore mieszkanie będę czuła się bezpieczniej. Kupujemy prawdopodobnie używane nianie z agenty z kamerka i monitor baby sense 7.

Od początku dzidzia w swoim pokoiku, a Wy w swoim? Czy jakoś inaczej?

Ok. Dziękuję za Wasze wiadomości. Muszę w takim razie coś wybrać, wpisać na listę wydatków 🤭

Mari cudne wieści! A na zwolnieniu… jakoś nie wiem jak ten czas mija 🤭 Teraz spoko pogoda to ja np sporo spaceruje :)

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zobaczysz ze Cie się spodoba na zwolnieniu: można spokojnie poczytać zaległe książki albo w ogóle się dokształcać w tematach mama i dziecko. Można zwyczajnie sobie pozwolić na odpoczynek, zwłaszcza że te nasze brzuszki będą coraz cięższe i będą twardnieć.
    Ja bym się mega wystraszyła gdybym po wspolzyciu tak plamiła jak piszesz, my jeszcze sobie pozwalamy bo nic się nie działo niepokojącego, ale choć dodania są super to jednak juz jest coraz niewygodniej...
    U nas od rana leje i wieje. Jakoś dostarczyłam Małą do przedszkola i zabieram się za przegladanie kartonu ubranek bo na weekendzie dostałam taka niespodziankę od szwagra.
    Miłego dnia Dziewczynki!!

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super 😊
    Przyzwyczaisz się do zwolnienia, trzeba wejść w inny tryb. A potem czas leci jak dziki 😆

Ja w piątek mam połówkowe, ktoś ze mną? 😃
    I wtedy się wezmę za kartony ☺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka - ja mam teraz w środę drugie prenatalne, a w czwartek wizytę u mojej gin, 22 tydz. To już połówkowe? 🤭

202302176752.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam rocznicę osiemnastki 😁🍰🍰🍰🍰🍰 stawiam torta!
    Ciekawe jak za rok będę obchodzić urodziny?😮

Ariane, Babulka, kurczak, Gemma19 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczku taki jest plan, ale na wszelki wypadek kupujemy tez baby huga. Zobaczymy co wyjdzie. Córka z nami praktycznie nie spała od samego początku, zasypiała odkładana do łóżeczka, ale wiem, ze z drugim może być różnie.
    Tez mam w środę usg , doczekać się nie mogę. Miesiąc malucha nie widziałam, może w końcu powie czy jest Tadziem czy Lilą 🙄

Właśnie dostałam maila z potwierdzeniem sesji świątecznej ❤️ W zamyśle miała być głównie córka z okazji 10 urodzin, ale cykniemy tez rodzinne z brzuszkiem i naszym kundelkiem. Doczekać się nie mogę.
    Ide zaraz z córa do stomatologa ( az jej wolne zrobiłam z tej okazji ), akurat kilka dni temu ukruszył mi się kawałek plomby mam nadzieje, ze przy okazji naprawia.

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    A ja dziś mam rocznicę osiemnastki 😁🍰🍰🍰🍰🍰 stawiam torta!
    Ciekawe jak za rok będę obchodzić urodziny?😮
    Olencja wszystkiego najlepszego !!!! 🍾🍾🍾

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Olencja wszystkiego najlepszego !!!! 🍾🍾🍾
    Sękju!❤️🍉🍉🍉

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja sto lat sto lat! 🥳🥳🥳

Kurczak drugie prenatalne to polowkowe :)

Calanthea ale chociaż macie imiona wybrane a u nas chyba do porodu będzie bezimienna 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 10:44

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja zdrówka, spokoju i szczęścia! Za rok będzie jeszcze piękniej!

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Olencja sto lat sto lat! 🥳🥳🥳

Kurczak drugie prenatalne to polowkowe :)

Calanthea ale chociaż macie imiona wybrane a u nas chyba do porodu będzie bezimienna 😅
    Taaa wybrane.
    Mi się nie podoba Lilka, staremu Tadzio … taki nasz kompromis 😀😀

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 3 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Olencja :)

age.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ