LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozostaje nam liczyć, że nas to ominie 🥺 Moja córka ze względu na wiek niezaszczepiona, więc przeraża mnie to. Na szczęście (w tym przypadku) też ta heparyna mnie jakoś zabezpiecza. Ale boję się bardzo2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Polecam grupę Szczepienia-rozwiewamy wątpliwości.
To nie są żadne końskie dawki, są dostosowane do małych dzieci. Zaleca się bardziej łączenie szczepień niż ich rozdzielanie, głównie ze względu na to, że z tak malutkim dzieckiem w przychodni masz ryzyko złapać jakąś chorobę oraz, że jest problem z dostępem do pediatrów. Jakby wszystko rozdzielac, to nic tylko siedzieć w przychodni... A nie ma to naukowego uzasadnienia.
dzieki Babulka za polecenie, bede sie dowiadywac z roznymi opiniami sie spotykam takze dobrze bedzie ich poznac jak najwiecej
-
Co do szczepien na covid ja pewnie 4ta dawke przyjmę, pytanie kiedy, mam astmę więc boję się tego świństwa bardzo ( pomimo ze powaznej infekcji nie mialam od lat i oby jak najdluzej)
Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych karmieniem ;)od rana segreguje wszystko co potrzebuje i znalazłam w necie temat ( sorka jesli juz temat byl) osłonek na brodawki sutkowe, używałyście może, uważacie że jest sens kupić cos takiego?
https://www.empik.com/nuk-oslonka-brodawki-sutkowej-silikonowa-rozmiar-m-2-szt-nuk,p1241914444,dziecko-p?mpShopId=0 -
olencja wrote:To już cztery dawki serwują!?! Nieźle
olencja lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ariane wrote:Co do szczepien na covid ja pewnie 4ta dawke przyjmę, pytanie kiedy, mam astmę więc boję się tego świństwa bardzo ( pomimo ze powaznej infekcji nie mialam od lat i oby jak najdluzej)
Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych karmieniem ;)od rana segreguje wszystko co potrzebuje i znalazłam w necie temat ( sorka jesli juz temat byl) osłonek na brodawki sutkowe, używałyście może, uważacie że jest sens kupić cos takiego?
https://www.empik.com/nuk-oslonka-brodawki-sutkowej-silikonowa-rozmiar-m-2-szt-nuk,p1241914444,dziecko-p?mpShopId=0Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jak Ci aż się poranily od ubrania to co innego.
Ale nawet i bez tego karmienie na początku niestety boli i w mojej ocenie bardzo. Tylko chyba mało się o tym mówi.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Jak Ci aż się poranily od ubrania to co innego.
Ale nawet i bez tego karmienie na początku niestety boli i w mojej ocenie bardzo. Tylko chyba mało się o tym mówi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 14:21
-
Odnośnie szczepień dużo pisze mama pediatra na swoim blogu i na ig.
I ostatnio słuchałam fajnego live’a na profilu alaantkowe z pediatra ali_jacz, trochę tam było tez o szczepieniach.Babulka, Ariane lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
kinga1185 wrote:Odnośnie szczepień dużo pisze mama pediatra na swoim blogu i na ig.
I ostatnio słuchałam fajnego live’a na profilu alaantkowe z pediatra ali_jacz, trochę tam było tez o szczepieniach. -
Raczej pro. Czytałam jedna książkę neutralna, ale po niemiecku. Przy czym te szczepienia, które były odradzane, właściwie już nie istnieją, bo szczepionki są ciężko dostępne w wersji pojedynczej. Osobiście polecam poczytać za i przeciw.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
kinga1185 wrote:Raczej pro. Czytałam jedna książkę neutralna, ale po niemiecku. Przy czym te szczepienia, które były odradzane, właściwie już nie istnieją, bo szczepionki są ciężko dostępne w wersji pojedynczej. Osobiście polecam poczytać za i przeciw.
-
ostatnio dziewczyny pokazywały koty to i ja pochwale się moim pomocnikiem
https://ibb.co/RjHWZ1P
https://ibb.co/FhX6gwm
kojarzy któraś z Was może podcasty Kasi Sawickiej? sluchalam dzis o trudnych dzieciach i babka ogólnie dużo mówi o psychologii dziecięcej, jest pedagogiem, dopiero zaczynam jej słuchać (mąż ją znalazł ) ale brzmi ciekawie
https://www.youtube.com/watch?v=Z8FkJBYADpk&ab_channel=KasiaSawicka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 16:46
-
A jakie są przeciw dla szczepionek? Ale mówię o faktach, nie o jakichś historiach o autyzmie itp. I o współczesnych szczepionkach.
Ariane ja słuchałam trochę Kasi Sawickiej. Ogólnie ciekawie mówi, ale myślę, że nie rusza tak do końca tematu trudnych dzieci. Tzn jak byłam w ciąży to mi się wydawało, że wszystko omówiła ale potem urodziłam dziecko 🤣
Jaki cudowny słodziak 🥺😍Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dzięki Babulka
no pewnie takie podcasty to jedno a życie później weryfikuje, natomiast mamy w rodzinie takie dziecko które bardzo lubi rządzić i trochę po posłuchaniu rozumiem skad to się wzielo, a wiadomo nie biorą się takie zachowania znikąd. To co słucham to co prawda juz materiały na troszkę starsze dzieci ale jest to i tak ciekawe, chociażby to że dzieci którym się nigdy nie daje żadnej decyzyjności pozniej chcą postawić na swoim w innych sytuacjach, tak samo osaczanie dzieci nadopiekuńczość itd, i to się trochę w rodzinie potwierdza -
Właśnie to dla mnie się niestety nie sprawdza w życiu. Dzieci mają swój charskter od urodzenia i widać to dobitnie po bliźniakach dwujajowych. Owszem ona fajnie pokazuje jak stanowczo ale z miłością podchodzić do dyscypliny dzieci, ale niestety to nie jest tak, że jak będziesz super wychowywać takie "rządzące" dziecko, to ono rządzić przestanie. Prawdopodobnie dalej będzie próbować, inaczej na każdym etapie rozwoju ale jednak.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka, ja mogę tylko powiedzieć, co wyczytałam w tej książce. Generalnie szczepionki maja w sobie aluminium. I lepiej podaż tych metali zminimalizować, dlatego na plus jest szczepienie skojarzone, bo tylko jedna podaż. Pisali tam jeszcze, ze niektóre szczepionki mogą zwiększać ryzyko cukrzycy, AZS. Ale niestety noe pamietam, które dokładnie szczepionki.
Ogólnie ja zaszczepiłam na wszystko poza rotawirusami, ale teraz się nad tym zastanowię mając już przedszkolaka w domu. Nie wyobrażam sobie u niemowlaka tego dziadostwa.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka