LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam sorbifer co drugi dzien w kwestii żelaza, zobaczymy czy coś to pomoże. Na razie wyniki były takie już spadkowe ale jeszcze w miarę ok.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akata te wyniki w takiej kolejności miałaś ?
Trochę dziwne, ze cukier po dwóch godzinach nie opada tylko rośnie. Wiesz wyniki mieszczą się w normach, ale „krzywej” jako takiej nie ma.
Babulka wielkie ufffffff 😁
Odprowadziłam młoda, zrobiłam sobie śniadanie i … zasnelam 😱
Znowu mi się spanie mocno włączyło.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Babulka wrote:U mnie też ja jestem w dość młodej ciąży w grupie ale wolę tak. Potem w zimie z wielkim brzuchem będzie ciężej. W 1 ciąży na szkole byłam od 26tc to pod koniec już nawet nie mogłam na krześle wysiedzieć i tylko worek sako wchodził w grę a tutaj worków nie mają 🙈 u nas urofizjo też będzie i cieszę się, to bardzo oomaga w przygotowaniu do porodu
Akataa a będziesz robić posiew?
Dopytam jeszcze lekarza, ale chyba zrobię ten posiew.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Calanthea wrote:Akata te wyniki w takiej kolejności miałaś ?
Trochę dziwne, ze cukier po dwóch godzinach nie opada tylko rośnie. Wiesz wyniki mieszczą się w normach, ale „krzywej” jako takiej nie ma.
Babulka wielkie ufffffff 😁
Odprowadziłam młoda, zrobiłam sobie śniadanie i … zasnelam 😱
Znowu mi się spanie mocno włączyło.
Tak, w takiej kolejności. Hm, nie znam się na tym, sprawdziłam tylko, że w normie, zobaczymy co lekarz na to. 🤔
-
Tak same wartości są super. Natomiast z krzywa chodzi o to, żeby wyszła krzywa. Na czczo jest nisko, potem cukier wybija i po dwóch godzinach spada. U Ciebie on jeszcze wzrósł. Sprawdzalas sobie cukry po posiłkach w domu glukometrem ?
Tez jestem ciekawa co Ci lekarz na to powie. 🤷🏻♀️Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Z tego co czytałam, to w krzywej najważniejsze jest, żeby wyniki mieściły się w widełkach dla danej godziny. Nawet jeżeli po 2h jest wzrost, ale w normie, to po prostu organizm później wyrzuca ten cukier, ale nadal w normie. To moje zdanie
-
My się zdecydowaliśmy na eugenix b, szpital nie ma nic przeciwko żeby przynieść swoją szczepionkę, ale jak chcecie ją ogarnąć to lepiej nie na ostatni moment, bo możecie napotkać mur ze strony lekarza rodzinnego czy nawet apteki 🤷🏼♀️ bo recepta musi być wystawiona na mamę, ale to jest szczepionka dla noworodka i lekarz miał problem jak to zrobić, bo żeby coś zapisać dla noworodka to musi mieć PESEL. Koniec końców udało się i wypisał tak jak chcieliśmy, czyli z moim peselem i z dopiskiem że dla dziecka. Teraz w aptece się wymądrzają że tak nie powinno być, ale już też sprawa dogadana. Już myślałam że się nie uda. Rok temu pierwszą córkę szczepiliśmy też engerixem i nie było takich cyrków jak teraz.
-
Akataa wrote:Tak, w takiej kolejności. Hm, nie znam się na tym, sprawdziłam tylko, że w normie, zobaczymy co lekarz na to. 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Co do wyników badań lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, dla glukozy najważniejsze są widełki, a co do bakterii, to przy pozostałych wskaźnikach prawidłowych raczej nie ma infekcji.
Niestety z usg gorzej, Mały jest naprawdę mały, wg pomiarów i szacunku wagi ląduje na 6 percyntylu zaledwie. 😞 Wg tych pomiarów ciąża wygląda na ok 2 tyg. młodszą (a na początku była idealnie w termin lub nawet nadrabiała). Z tego powodu mam przyjść na kontrolne usg za 2 tyg., żeby sprawdzić jak maluch przyrasta. Lekarz kazał się na razie nie stresować, może po prostu będzie malutki, ale jednak ciężko się nie martwić.
Na pocieszenie dostałam śliczny profil naszego Maleństwa.
Ariane lubi tę wiadomość
-
Też mnie troszkę Akataa zastanowiło, że po dwóch godzinach cukier jest wyższy...Ale skoro lekarz powiedział, że ok to ..ok 👍🏻😊 chociaż może diabetolog powinien się wypowiedzieć...?
Natomiast u mnie, godzinę temu nastąpił zjazd. Trochę na własną prośbę. Jadłam ostatni posiłek o przed 13, później wpadłam w wir obowiązków, siadłam na kanapę i czuję, że mam odlot, ręce mi się trzęsą, zaczynam czuć, że słabnę, a sama w domu z synkiem. Nauczona doświadczeniem szybko zmierzyłam poziom cukru glukometrem...i 58. 🤯😳 Maskara. Zjadłam ciastka męża (bo ja raczej unikam), poprawiłam kanapką i dopiero zaczęło rosnąć...ale strach mnie obleciał nieziemski. Mam nadzieję, że nie zaszkodzilam malutkiej tym spadkiem... Muszę jeść regularnie, bo widzę, że zaczynam mieć problem. Muszę pogadać o tym z ginem... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 17:57
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Akataa wrote:Co do wyników badań lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, dla glukozy najważniejsze są widełki, a co do bakterii, to przy pozostałych wskaźnikach prawidłowych raczej nie ma infekcji.
Niestety z usg gorzej, Mały jest naprawdę mały, wg pomiarów i szacunku wagi ląduje na 6 percyntylu zaledwie. 😞 Wg tych pomiarów ciąża wygląda na ok 2 tyg. młodszą (a na początku była idealnie w termin lub nawet nadrabiała). Z tego powodu mam przyjść na kontrolne usg za 2 tyg., żeby sprawdzić jak maluch przyrasta. Lekarz kazał się na razie nie stresować, może po prostu będzie malutki, ale jednak ciężko się nie martwić.
Akataa a ile waży maluch? Trzymam kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo, moze tak jak mowi bedzie drobniejszy po prostu
-
Akataa a przepływy były sprawdzane ? Jeśli tam jest wszystko Ok, to chyba sama waga nie jest az tak istotna w tym czasie już dzieci rosną inaczej. W sensie tak jak się rodzą. Jedne 2 kg inne 4 kg. Genetyka, ale dobrze, ze gin chce sprawdzić. O widzisz, to dobrze wiedzieć, ze w ciazy ważne są widełki, a nie sama krzywa.
Maija mnie właśnie ostatnio pytał diabetolog czy nie mam spadków cukru po posiłkach, bo podobno w ciazy się zdarzają. Pomimo, ze są cukry Ok, kazał mi tego pilnować.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea wrote:
Maija mnie właśnie ostatnio pytał diabetolog czy nie mam spadków cukru po posiłkach, bo podobno w ciazy się zdarzają. Pomimo, ze są cukry Ok, kazał mi tego pilnować.
Myślisz, że to może być groźne? 😢Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Calanthea wrote:Akataa a przepływy były sprawdzane ? Jeśli tam jest wszystko Ok, to chyba sama waga nie jest az tak istotna w tym czasie już dzieci rosną inaczej. W sensie tak jak się rodzą. Jedne 2 kg inne 4 kg. Genetyka, ale dobrze, ze gin chce sprawdzić.
Ariane, kurczak lubią tę wiadomość
-
Ariane wrote:kurde nie znam sie ale jak patrze to tak na 25 tydzien 700 gramow to nie jest jakos bardzo malo...wrecz piszą że okolo tyle średnio waży, mam nadzieje ze wszystko sie okaże ok za 2 tyg
Póki co Mały szturcha mnie aż miło. 🥰 Śmieję się, że jeszcze po tej wczorajszej glukozie go trzyma, bo jest wyraźnie aktywniejszy. A i znów ustawiony główkowo, także ja nie wiem czy on się w ogóle obraca. 🤔
Ariane, Babulka lubią tę wiadomość