LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano nie potrafię się obudzić. Czytam Wasze posty i po prostu nie rozumiem nic. Takie mam jakieś zaćmienie, kompletnie nie potrafię poskładać literek. Dramat.
Mdłości miewam w godzinach popołudniowych, piersi pobolewają, im bliżej wieczoru, tym bardziej odczuwam grawitację 🙈 brzuch nie boli mnie już od tygodnia...jedynie przy szybszej zmianie pozycji, czuję więzadła (taki kłujący ból, chwilowy).
Jutro mam wizytę na 10. Bardzo się stresuję, czy wszystko w porządku. Ta ciąża jest zupełnie inna.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
U nas pierwsza wizyta była 22.06 i widać było pęcherzyk 11,1 mm z pęcherzykiem żółtkowym.Troszkę mnie martwi, że jeszcze nie było serduszka, czy za szybko jeszcze było na jego zobaczenie? Kolejną wizytę mam zaplanowaną na 13 lipca. Zaczęłam rozmyślać i się martwić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 15:06
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
kawoholiczka wrote:U nas pierwsza wizyta była 22.06 i widać było pęcherzyk 11,1 mm z pęcherzykiem żółtkowym.Troszkę mnie martwi, że jeszcze nie było serduszka, czy za szybko jeszcze było na jego zobaczenie? Kolejną wizytę mam zaplanowaną na 13 lipca. Zaczęłam rozmyślać i się martwić...
kawoholiczka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
kawoholiczka wrote:U nas pierwsza wizyta była 22.06 i widać było pęcherzyk 11,1 mm z pęcherzykiem żółtkowym.Troszkę mnie martwi, że jeszcze nie było serduszka, czy za szybko jeszcze było na jego zobaczenie? Kolejną wizytę mam zaplanowaną na 13 lipca. Zaczęłam rozmyślać i się martwić...
Mi moja gin mówiła ze jak pojawi się ciałko żółte to po dwoch dniach pojawia się zarodek a później serduszko także spokojnie kochana na następnej wizycie zobaczysz już dzidziusia z serduszkiem ❤️kawoholiczka lubi tę wiadomość
-
Kawoholiczka, byłaś bardzo wcześnie ja kojarzę, że Ty jakoś tydzień po mnie byłaś czy nawet więcej, a wizytę miałaś dwa dni po mnie. U mnie ledwo to serduszko było widoczne. Na następnej na pewno będzie
Dziewczyny, a co z tym jedzeniem? Ja jestem wiecznie głodna... Już teraz brzuch wielki, obrosłam już tłuszczykiem, ale nie chcę się głodzić... I wcześniej bym powiedziała, żeby jeść jakieś niskokaloryczne rzeczy, zapychające, ale od wielu mnie powoli odrzuca... Jak sobie z tym radzicie?kawoholiczka lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Kawoholiczka, byłaś bardzo wcześnie ja kojarzę, że Ty jakoś tydzień po mnie byłaś czy nawet więcej, a wizytę miałaś dwa dni po mnie. U mnie ledwo to serduszko było widoczne. Na następnej na pewno będzie
Dziewczyny, a co z tym jedzeniem? Ja jestem wiecznie głodna... Już teraz brzuch wielki, obrosłam już tłuszczykiem, ale nie chcę się głodzić... I wcześniej bym powiedziała, żeby jeść jakieś niskokaloryczne rzeczy, zapychające, ale od wielu mnie powoli odrzuca... Jak sobie z tym radzicie?
Właśnie sobie z tym nie radzę 😂 planuje jeść mniej bo skończy się pierwszy trymestr a ja już będę pulchna a tego bardzo nie chce i muszę znaleźć jakiś sposób 🤷♀️ -
Dziękuję za odpowiedzi Dziewczyny. Ja to chciałam zaraz na betę lecieć albo do Medicover na usg, żeby sprawdzić to ❤. Mąż każe mi się uspokoić, nawet herbatę mi zaparzył ziołową z melisą - niestety nie wypiłam, bo były w niej inne zioła, których w ciąży nie można. Ale się starał, no liczy się gest.😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 20:20
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Cześć Dziewczyny, to i ja się nieśmiało przywitam. Dziś zrobiłam 2 testy i od razu wyszły 2gie kreski. Wydaje mi się, że dzis jest 5+3, TP 25.02. Mam już jedna córeczkę, która w sierpniu skknczy 2 lata, a o którą staraliśmy sue całe 5 lat. A udało się dzięki in vitro. Planowaliśmy 2gi Transfer pod koniec roku, bo musiałabym odstawić Mała od piersi. Plan był do końca sierpnia 😜. Ta ciaza to jest dla mnie totalne zaskoczenie! I udało się zajść w nią zajsc na wakacjach 🙈. Bety robić nie będę, bo w Niemczech prywatnie nie jest to takie proste. W poniedziałek zadzwonię umówić się na wizytę. Strasznie się boję, czy wszystko będzie ok, wiadomo, jak kazda z Was. Ostatnio jakoś widzę dużo chorych dzieci i człowiek się boi, tym bardziej, że będę dojrzała mama 😜.
Biorę femibion dla karmiacych i euthyrox. Objawów malo: pragnienie i ciągnięcia w brzuchu, może trochę senność.
To tyle o mnie. Mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do końca.
Pozdrawiam i postaram się poczytac wątek.Kofii, Gemma19, Maija, Isisi, kurczak lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Monk@ wrote:Kawoholiczka, byłaś bardzo wcześnie ja kojarzę, że Ty jakoś tydzień po mnie byłaś czy nawet więcej, a wizytę miałaś dwa dni po mnie. U mnie ledwo to serduszko było widoczne. Na następnej na pewno będzie
Dziewczyny, a co z tym jedzeniem? Ja jestem wiecznie głodna... Już teraz brzuch wielki, obrosłam już tłuszczykiem, ale nie chcę się głodzić... I wcześniej bym powiedziała, żeby jeść jakieś niskokaloryczne rzeczy, zapychające, ale od wielu mnie powoli odrzuca... Jak sobie z tym radzicie? -
Zrobiłam badania, progesteron niby w normie 25.8 ale czy nie powinien być w ciąży wyższy?