LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno się nie odzywałam, później nadrobię co się działo na forum, ale byłam dzisiaj na wizycie i jestem cała w skowronkach, bo ciąża będzie trwała maksymalnie do 17 stycznia :o 🥰 ale lekarz sądzi, ze jeszcze wcześniej się skończy 😬 także maksymalnie 35 dni do porodu :o
Plus mały wazy 2100 g 🥳Babulka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja nie wiem kiedy nam ta ciąża tak zleciała ? … ja dzisiaj wzięłam się za segregowanie ubranek i jutro ruszam z praniem. Chyba nie ma już na co czekać.
Która szczepiła się już na krztusiec ? Czego się spodziewać po ? Jutro mam wizytę i pewnie szczepienie.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
U mnie cukrzyca jest (ale taka byle jaka w sensie ze cukry idealne), ale prawdopodobnie wystąpi stan przedrzucawkowy jak w poprzedniej ciąży. Na razie wyniki są super, ale gin znając moja historie mówi, ze najbezpieczniej jest skończyć ciąże właśnie wtedy. Chociaż jak już pisałam mówił, ze sądzi, ze i tak szybciej to nastąpi 🫠
kurczak lubi tę wiadomość
-
Wow, jeju! To dopiero konkrety! Z lutowych robią się styczniowe! A to przecież do świąt zleci jak z bicza strzelił, a po Nowym Roku to juz można niemal godziny odliczać! Ale już blisko macie Gemma i Stokrota!!!! Dzieciaczki juz ponad 2 kg, Wow! To jest właśnie super w cesarce, że już znasz termin przejścia Dziecka na świat i Mąż może zapalnowac wolne, a babcia/ciocia/koleżanka może dotrzeć do opieki nad Starszakiem w domu na czas porodu.
Mój Synek ostatnio demoluje mi brzuch, dosłownie. Rozpycha się strasznie, rozciąga skórę do granic możliwości i na granicy bólu wciska się w organy. Autentycznie, to dla mnie nowość, ho Córka mnie ledwo stukała, miziala, a przecież i tak po porodzie dala bardzo popalić. Wiec nie chce myśleć jaki tam w brzuchu może być temperament..
Babulka, kciuki za jutro, odezwij się po wizycie co u Was słychać!! -
Jej dziewczyny, już tak blisko... Do mnie to ostatnio zaczęło docierać i pojawił się stres czy podołam 🫣
U mnie te rozpychania były ostatnio takie, że wylądowałam na IP, bo brzuch strasznie mi twardniał, okazało się że młoda się obróciła i jest ułożona pośladkowo, chyba przez to miałam te straszne twardnienia bo brzuch był wtedy w przeróżnych kształtach... Ale co stresu przeżyłam to moje, bo ani nospa ani magnez ani kąpiel nie pomagały...
A znów od rana męczy mnie okropny ból kręgosłupa na dole, dosłownie nie mogę się zgiąć.. 3 trymestr ewidentnie nie jest dla mnie 😕Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Stokrotka rozumiem, ważne żebyś czuła się na tyle, ile możliwe bezpiecznie i komfortowo
Moniek dobrze, że to tylko te obroty… Ja mam bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym. Póki co mini masaż męża pomaga…
Sansi to za to moja młoda jakby delikatniejsza Pokopie, ale jest raczej wyrozumiała. Zobaczymy jak dalej. Macie jakieś doświadczenia co do temperamentu dziecka właśnie, a „zachowania” w brzuchu?
Chciałam jeszcze zapytać o czapkę zimowa. Nie mam doświadczenia, ale chyba warto coś cieplejszego na główkę zamówić. Kupię w jakimś sklepie, może być sieciówka jakaś małą na głowę niemowlaka? Dotychczas widziałam takie „na 62”, to chyba za duże? -
Moniek tak samo miałam. Ból bardzo silny a to tylko tak się ułożyła. Z tym, że ja widziałam "naocznie" tą głowę wypchaną, więc wiedziałam, że to to.
Kurcxak ja kupowałam na allegro dla starszej taką ciepłą małą cxapeczkę i teraz też mi posłuży. Wg mnie te bawełniane cienkie to za mało na zimę.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
No a w lutym może być jak teraz, właśnie byłam w dwóch labach, zaraz bede jechać do trzeciego (tak mam skierowania 🤣) i wymarzlam niesamowicie. Może na vinted poszukaj? Chyba na allegro też są.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea wrote:Dziewczyny ja nie wiem kiedy nam ta ciąża tak zleciała ? … ja dzisiaj wzięłam się za segregowanie ubranek i jutro ruszam z praniem. Chyba nie ma już na co czekać.
Która szczepiła się już na krztusiec ? Czego się spodziewać po ? Jutro mam wizytę i pewnie szczepienie.
Ja miałam wczoraj i tylko mam ból ręki w tym miejscu, podobno jakies negatywne reakcje sa bardzo rzadko
Moniek wspolczuje Ci tych przygod na IP, dobrze że wszystko jest ok , juz blizej niż dalej
-
A co do zachowań w brzuchu to wg mojego doświadczenia i moich koleżanek (czyli nie jest to grupa badawcza jednak 😅) to temperament w brzuchu przekłada się na temperament poza brzuchem. Co ma sens, bo wg badań temperament jest cechą wrodzoną
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Haha, czyli temperament mojego Synka nakazuje mi szykować się na ostra jazdę po porodzie. Widocznie z Córka to była zaledwie rozgrzewka🤭 Mały się dużo dużo więcej rusza niż spi. Jak będzie tak po porodzie to chyba oczy na zapałkach będę trzymać. O której bym się nie przebudziła w nocy (a ciagle spie bardzo dobrze, odpukać) On jest jakby na czuwaniu i po kilku sekundach juz czuję jak się wierci. Budzę się rano On juz w ruchu, kładę się spać On jeszcze nie śpi. W dzień chyba tylko gdy chodzę jest spokojniejszy, każdy mój odpoczynek to Jego aktywność.
Trzeba się nastawić na 100% nieodkladalne Dziecko!!!!😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 09:59
-
Boże Sansiviera u mnie to samo 🤪. Chłopak w porównaniu z córka to wiercipięta straszny,i właśnie się obawiam, co mnie czeka. Córka była spokojna (po mamusi 😉) a z opowieści teściowej wiem, ze mąż to płakał dużo, mało spał No i jest bardzo temperamentny 🤨.
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Czyli mój synuś zapowiada się być dość spokojnym ale aktywnym głównie w nocy noworodziem. 😅
Co do czapeczki, to ja oczywiście planuję zrobić na drutach taką wełnianą, z merynosa. Wczoraj skończyłam robić wełniane gatki, przydadzą się przy pieluchach wielorazowych, tylko muszę je jeszcze zalanolinować. 😊
Także dziś może siądę do czapeczki i może jakieś "rękawiczki" do kompletu, chociaż ciężko mi kolor wybrać, bo jeszcze nie mam kombinezonu. Macie jakieś ciepłe i godne polecenia kombinezony? Będę polować na vinted.
Ja dziś miałam szczepienie na krztusiec, na razie tylko lekko ręka boli. Teraz czekam na dentystę jeszcze, sprawdzić czy nic mi się w paszczy niepokojącego nie dzieje. 😅 A potem na drugi koniec miasta do apteki odebrać maść. Jestem skazana na autobusy i własne nogi, więc trochę męczący maraton, zwłaszcza, że chodniki to praktycznie same zaspy... jak wrócę, to pewnie padnę. 😮💨Ariane, Babulka, Sansivieria, Moniek330, kurczak lubią tę wiadomość