X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy ten czas zleciał?
    Byłam dzisiaj na wizycie... Mały waży 2100g 😱. Termin CC mam na 24 stycznia. Jeszcze półtora miesiąca i maluch będzie z nami. Szok, że to już

Ariane lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, stokrota, to przecież JUŻ!!!

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam, później nadrobię co się działo na forum, ale byłam dzisiaj na wizycie :D i jestem cała w skowronkach, bo ciąża będzie trwała maksymalnie do 17 stycznia :o 🥰 ale lekarz sądzi, ze jeszcze wcześniej się skończy 😬 także maksymalnie 35 dni do porodu :o
    Plus mały wazy 2100 g 🥳

Babulka lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Gemma to jeszcze wcześniej niż u nas 😱

• kurczak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy takie szybkie dziewczyny? :D Cukrzyce ciążowe?

Pięknie się to toczy tutaj. Dopiero co testy robiłyśmy, a już zaraz, już za momencik… 😍🥹

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem kiedy nam ta ciąża tak zleciała ? … ja dzisiaj wzięłam się za segregowanie ubranek i jutro ruszam z praniem. Chyba nie ma już na co czekać.
    Która szczepiła się już na krztusiec ? Czego się spodziewać po ? Jutro mam wizytę i pewnie szczepienie.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukrzyca jest (ale taka byle jaka :D w sensie ze cukry idealne), ale prawdopodobnie wystąpi stan przedrzucawkowy jak w poprzedniej ciąży. Na razie wyniki są super, ale gin znając moja historie mówi, ze najbezpieczniej jest skończyć ciąże właśnie wtedy. Chociaż jak już pisałam mówił, ze sądzi, ze i tak szybciej to nastąpi 🫠

kurczak lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jeju! To dopiero konkrety! Z lutowych robią się styczniowe! A to przecież do świąt zleci jak z bicza strzelił, a po Nowym Roku to juz można niemal godziny odliczać! Ale już blisko macie Gemma i Stokrota!!!! Dzieciaczki juz ponad 2 kg, Wow! To jest właśnie super w cesarce, że już znasz termin przejścia Dziecka na świat i Mąż może zapalnowac wolne, a babcia/ciocia/koleżanka może dotrzeć do opieki nad Starszakiem w domu na czas porodu.
    Mój Synek ostatnio demoluje mi brzuch, dosłownie. Rozpycha się strasznie, rozciąga skórę do granic możliwości i na granicy bólu wciska się w organy. Autentycznie, to dla mnie nowość, ho Córka mnie ledwo stukała, miziala, a przecież i tak po porodzie dala bardzo popalić. Wiec nie chce myśleć jaki tam w brzuchu może być temperament..
    Babulka, kciuki za jutro, odezwij się po wizycie co u Was słychać!!

age.png
    age.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie cukrzyca a komplikacje przy poprzednim porodzie i trauma z nim związana. Wiem, że to operacja i nic nie gwarantuje ale boje się, że drugiego synka mogę mieć z niepełnosprawnością przez poród SN

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, już tak blisko... Do mnie to ostatnio zaczęło docierać i pojawił się stres czy podołam 🫣

U mnie te rozpychania były ostatnio takie, że wylądowałam na IP, bo brzuch strasznie mi twardniał, okazało się że młoda się obróciła i jest ułożona pośladkowo, chyba przez to miałam te straszne twardnienia bo brzuch był wtedy w przeróżnych kształtach... Ale co stresu przeżyłam to moje, bo ani nospa ani magnez ani kąpiel nie pomagały...

A znów od rana męczy mnie okropny ból kręgosłupa na dole, dosłownie nie mogę się zgiąć.. 3 trymestr ewidentnie nie jest dla mnie 😕

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea, ja miałam już szczepionkę na krztusiec. Po szczepionce odczuwałam trochę ból ramienia przez 2-3 dni. No i ciężko było spać na tej stronie. Poza tym nic nie zauważyłam.

Babulka lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka rozumiem, ważne żebyś czuła się na tyle, ile możliwe bezpiecznie i komfortowo :)

Moniek dobrze, że to tylko te obroty… Ja mam bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym. Póki co mini masaż męża pomaga…

Sansi to za to moja młoda jakby delikatniejsza :D Pokopie, ale jest raczej wyrozumiała. Zobaczymy jak dalej. Macie jakieś doświadczenia co do temperamentu dziecka właśnie, a „zachowania” w brzuchu? :D

Chciałam jeszcze zapytać o czapkę zimowa. Nie mam doświadczenia, ale chyba warto coś cieplejszego na główkę zamówić. Kupię w jakimś sklepie, może być sieciówka jakaś małą na głowę niemowlaka? Dotychczas widziałam takie „na 62”, to chyba za duże?

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek tak samo miałam. Ból bardzo silny a to tylko tak się ułożyła. Z tym, że ja widziałam "naocznie" tą głowę wypchaną, więc wiedziałam, że to to. ;)

Kurcxak ja kupowałam na allegro dla starszej taką ciepłą małą cxapeczkę i teraz też mi posłuży. Wg mnie te bawełniane cienkie to za mało na zimę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chcę coś cieplejszego. Mam bawełniane takie cieńsze i tak mi się wydaje, że to mało. Jeżeli będzie wszystko ok i będzie forma względna to będziemy chcieli spacerować, wiec potrzebujemy, bo nie wierzę, że w marcu już będą upały 😂

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a w lutym może być jak teraz, właśnie byłam w dwóch labach, zaraz bede jechać do trzeciego (tak mam skierowania 🤣) i wymarzlam niesamowicie. Może na vinted poszukaj? Chyba na allegro też są.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem kiedy nam ta ciąża tak zleciała ? … ja dzisiaj wzięłam się za segregowanie ubranek i jutro ruszam z praniem. Chyba nie ma już na co czekać.
    Która szczepiła się już na krztusiec ? Czego się spodziewać po ? Jutro mam wizytę i pewnie szczepienie.

Ja miałam wczoraj i tylko mam ból ręki w tym miejscu, podobno jakies negatywne reakcje sa bardzo rzadko

Moniek wspolczuje Ci tych przygod na IP, dobrze że wszystko jest ok , juz blizej niż dalej :)

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zachowań w brzuchu to wg mojego doświadczenia i moich koleżanek (czyli nie jest to grupa badawcza jednak 😅) to temperament w brzuchu przekłada się na temperament poza brzuchem. Co ma sens, bo wg badań temperament jest cechą wrodzoną :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, czyli temperament mojego Synka nakazuje mi szykować się na ostra jazdę po porodzie. Widocznie z Córka to była zaledwie rozgrzewka🤭 Mały się dużo dużo więcej rusza niż spi. Jak będzie tak po porodzie to chyba oczy na zapałkach będę trzymać. O której bym się nie przebudziła w nocy (a ciagle spie bardzo dobrze, odpukać) On jest jakby na czuwaniu i po kilku sekundach juz czuję jak się wierci. Budzę się rano On juz w ruchu, kładę się spać On jeszcze nie śpi. W dzień chyba tylko gdy chodzę jest spokojniejszy, każdy mój odpoczynek to Jego aktywność.
    Trzeba się nastawić na 100% nieodkladalne Dziecko!!!!😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 09:59

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Sansiviera u mnie to samo 🤪. Chłopak w porównaniu z córka to wiercipięta straszny,i właśnie się obawiam, co mnie czeka. Córka była spokojna (po mamusi 😉) a z opowieści teściowej wiem, ze mąż to płakał dużo, mało spał No i jest bardzo temperamentny 🤨.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mój synuś zapowiada się być dość spokojnym ale aktywnym głównie w nocy noworodziem. 😅
    Co do czapeczki, to ja oczywiście planuję zrobić na drutach taką wełnianą, z merynosa. Wczoraj skończyłam robić wełniane gatki, przydadzą się przy pieluchach wielorazowych, tylko muszę je jeszcze zalanolinować. 😊
    20221212-214736.jpg
    Także dziś może siądę do czapeczki i może jakieś "rękawiczki" do kompletu, chociaż ciężko mi kolor wybrać, bo jeszcze nie mam kombinezonu. Macie jakieś ciepłe i godne polecenia kombinezony? Będę polować na vinted.

Ja dziś miałam szczepienie na krztusiec, na razie tylko lekko ręka boli. Teraz czekam na dentystę jeszcze, sprawdzić czy nic mi się w paszczy niepokojącego nie dzieje. 😅 A potem na drugi koniec miasta do apteki odebrać maść. Jestem skazana na autobusy i własne nogi, więc trochę męczący maraton, zwłaszcza, że chodniki to praktycznie same zaspy... jak wrócę, to pewnie padnę. 😮‍💨

Ariane, Babulka, Sansivieria, Moniek330, kurczak lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ