LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka, nie mam ćwiczeń. Muszę przejrzeć na YT i zobaczyć co jestem w stanie robić i skonsultować może nawet z fizjo. Chociaż czy dam radę się zmotywować? Dziś zrobiłam zakupy, ugotowałam obiad i chyba nie mam siły na więcej. Masakra… koc i kanapa to moje przeznaczenie 🫠😂
My dwie Wigilie, najpierw u mojej rodzinki, potem u siory męża, z teśćmi.. Może zrobię jakieś ciasto i coś wege dla nas, mąż zadeklarował współtworzenie 😂 Ale co z tego wyjdzie… Mam podobnie jak Ty Babulka. Święta chciałabym żeby były przyjemnością, a nie orką na ugorze… jeszcze z brzuchem.
Jestem ciekawa co na szczepionki powie moja lekarka. W czwartek poproszę o skierowania… -
Kurczak ja to samo, rano musialam jechac po ta szczepionke dla corki i zawiezc ja do przychodni, zakupy spozywcze, upiec kotlety na obiad i w zasadzie juz sie nadaje pod kocyk. A tu po corke trzeba jechac 🙈🙈🙈
kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Też chciałabym już pod kocyk. Ostatnio coś źle sypiam, budzę się przed 5, zasnąć już nie mogę. A jak już oko przymknę, to u mojego męża się budzik odzywa i zaczyna się życie. Także tego. Torbę spakowałam, poprałam ubranka, zostało jeszcze kilka spraw do ogarnięcia, ale myślę, że w styczniu jakoś dam radę. W środę diabetolog, a w czwartek przejdę się jeszcze do gina, by sprawdzić, czy wszystko okej - chcę spokojnie przeżyć przerwę świąteczną i niczym się nie martwić 😉
Na Święta zamówiliśmy jedzonko, nie mam już siły się krzątać w kuchni. Tym bardziej, że święta obchodzimy sami, więc nie chcę się z niczym już spinać. Upiekę tylko ciasta, pierniczki z synkiem udekorowaliśmy, a choinkę i ozdoby świąteczne mamy już od zeszłego tygodnia...
Martwię się położeniem małej, chciałabym, żeby już była obrócona główką w dół...😥
dafney lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija ja tez słabo sypiam. To jest naprawdę męczące. Pociesza mnie to, że pewnie po porodzie to każda minuta snu będzie zbawienna i ciało tego sobie może nie będzie odmawiać 🫢 Wy ze starszymi dziećmi na pokładzie to dopiero macie wyzwanie Cudowna opcja z tym zamawianiem. Ja uwielbiam gotować, ale to świąteczne szaleństwo nie dla mnie.
Babulka, wstałam zrobić jeszcze jakieś ciasto „na szybko”. I pękła mi pokrywa od miksera oraz zbiłam dwie szklanki. Chyba trzeba było leżeć pod kocem… -
Kurczak po porodzie raczej też się nie śpi No niestety takie uroki macierzyństwa.
Macie rację, lepiej siedzieć na tyłku bo jeszcze coś się zepsuje 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja mialam totalne czuwanie jak starsza się urodzila, taka adrenalina ze nie było mowy o zasnieciu. Niestety tez dlugo nie bylo mi dane karmic na spiocha bo za kazdym karmieniem byla wielka kupa 😏
Ciekawe jak będzie tym razem 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja tez mam podejście do Świat jak Wy. U nas zawsze było sprzątanie każdego kata, mycie okien i gotowanie i zdenerwowana mama 😉.
U mnie okna nie umyte, ustrojony tylko dom i coś tam ugotujemy dla naszej trójki, bez szaleństw. Napewno nie będę się zajeżdżać, bo najważniejsze, ze jesteśmy razem i mamy wolne.Babulka, Akataa, kurczak lubią tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Miałam właśnie teleporade z moją dr immunolog (ona jest konsultantem wojewódzkim, więc wie co robi), przy okazji zapytałam o to szczepienie i mówi, że nie ma żadnego problemu z zaszczepieniem dziecka donosową na grypę czy to w ciąży czy to przy noworodku.
No i mówi, że sama też powinnam się zaszczepić, bo w tym sezonie grypa jest bardzo zjadliwa (oczywiście ja nie donosową tylko normalnie w zastrzyku).kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
U mnie w domu jednak raczej te obowiązki się rozkładały, choć w kuchni faktycznie mama królowała. Ja pewnie bym sporo rzeczy odpuściła, ale moja córcia tak uwielbia święta i wszystko co z nimi związane, ze nie potrafię jej odmówić, pomoże mi lepić pierogi, mąż tez zapowiedział wsparcie, odpocznę w czasie świat.
Ja jutro mam wizytę, w sumie udało mi się, bo miałam na początku miesiąca odwołana ze względu na chorobę doktora, może uda się jakieś zdjęcie w 3D zrobić ❤️
Tadzio mi się jakoś tak obrócił, ze czuje go zupełnie inaczej - mam wrażenie, ze kopie mnie tak do środka, wcześniej kopniaki były pod cyckami, teraz są na dole, nie wiem co on tam nawyrabiał.Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
ja wlasnie po wizycie, waga 2050 i wszystkie parametry w normie położenie główkowe
Mieliśmy fajne dzis USG bo byla obudzona i ruchliwa w pewnym momencie spojrzala prosto w przyrzad do USG i widzielismy cala buzie, pozniej memlanie paluszka, ucho, oczko, prezentowala sie w całej krasie hehe super widoki, chociaz raz nie byla odwrocona pupą
A co do szczepień, w srode mam przeciwko covidowi i dzis ginekolog tez mi radził to przeciw grypie, boje sie tylko czy nie za duzo naraz wszystkiego.... a na grype sie jeszcze nigdy nie szczepilam, ma to za soba ktoras z Was to szczepienie?Babulka, Moniek330, Sansivieria, kurczak, Akataa, Isisi lubią tę wiadomość
-
Canathea, uśmiałam się z tego "co on tam nawyrabiał" 😂 moje dziecko ma od nocy adhd, dziś z kilkoma przerwami ale daje czadu mocno. Już nawet w żebra oberwałam 🙈
Z tymi przygotowaniami do świąt to widzę tylko ja taka nienormalna, bo co roku mam zrobioną listę do sprzątania i sprzątam wtedy każdy najmniejszy zakamarek w domu, każdą płytkę, pajęczynę, no po prostu święta by się nie odbyły dla mnie bez tego 🙈 w tym roku teściowa umyła mi okna, mąż pomógł z większymi porządkami, także też jest ogarnięte 😂Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Calanthea wrote:Ariane, ale super, masz jakieś fajne zdjęcia ?
Moniek nie jesteś sama, u mnie okna mył mąż
niestety nie udalo sie, zbyt szybko sie przemieszczala a co do Swiat to ja zamowilam jedzenie z zaufanego miejsca i w sumie to tyle, posprzatane z wierzchu i jesli cos mąż pomoze to bedzie wiecej, minimum wysilku w tym roku
kurczak lubi tę wiadomość
-
My dziś wizytowaliśmy, Okruszek przybrał ok 400g w te 2 tyg. i tym samym nieznacznie przekroczył 2kg. Teraz wpada w 16 percentyl, więc mniej więcej się trzyma tego swojego miejsca na siatce. Wszystko ok, kolejna wizyta za 2 tyg. 🙂
Sansivieria, Babulka, Ariane, kurczak, Isisi, Moniek330 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Wszystkie pomiary prawidłowe, waży 1500 gr, ostatnio kardiolog wyszło 1400 gr ponad tydzień różnicy, biorąc pod uwagę błąd, to doktor mówi, ze jest bardzo dobrze, choć patrząc na Wasze pomiary to wydaje się drobinka.
Niestety ładnego zdjęcia buzi nie mamy, mamy są to ładne zdjęcie tylka i jajec 🙄 tyle nam pokazał.Sansivieria, Akataa, kurczak, Isisi, Moniek330 lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea czyli taki sam z niego model jak i z mojego, całą ciążę dupą do świata. 😂
Nas różnią prawie 3 tyg także tą wagą nie masz się co przejmować. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 16:21
-
Babulka dokładnie 🤦🏻♀️ A jeszcze rano mężowi mówiłam, ze dupe zobaczę, co najwyżej i proszę.
Akataa ja to mam wrażenie, ze on się wczoraj właśnie tak obrócił dupa do świata. Widać, gdzie to wszystko ma 🤷🏻♀️😂Babulka lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙