LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa nie rób sobie tego, wielkość piersi nic nie ma do produkcji mleka (sama mam małe a mi tryskało jak w tych barokowych fontannach- oczywiście bez problemow tez sie nie obylo). Z ta kanapka to nigdy nie wiedzialam o co chodzi i nigdy tak nie robiłam 😅 Mleko będziesz miała jak uwierzysz, że je masz. Jak sobie będziesz wkręcać obawy to rzeczywiscie moze byc problem. Nie wiem czemu to tak dziala ale niestety tak jest. Podstawa laktacji to spokoj i przystawanie dziecka a w razie czego numer do dobrej cdl
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Akataa nie rób sobie tego, wielkość piersi nic nie ma do produkcji mleka (sama mam małe a mi tryskało jak w tych barokowych fontannach- oczywiście bez problemow tez sie nie obylo). Z ta kanapka to nigdy nie wiedzialam o co chodzi i nigdy tak nie robiłam 😅 Mleko będziesz miała jak uwierzysz, że je masz. Jak sobie będziesz wkręcać obawy to rzeczywiscie moze byc problem. Nie wiem czemu to tak dziala ale niestety tak jest. Podstawa laktacji to spokoj i przystawanie dziecka a w razie czego numer do dobrej cdl
No trochę mnie podniosłaś na duchu. 😊 Mam nadzieję, że jednak będzie mi dane karmić. (Nie)śmieszna sprawa - już na długo przed staraniami śniło mi się, że nie umiałam karmić właśnie ze względu na te małe piersi. 😅 -
Nie mam porównania ale wg mnie małymi łatwo się karmi. Przystawiasz dziecko i nie musisz się martwić, że piers za daleko siega, ze trzeba iles poduszek zeby to dziecko utrzymac itp. I jak przysniesz to nie przydusisz Dla mnie mega wygoda
Grunt to nie słuchać złotych rad o za chudym mleku i jnnych takich rewelacji 😉 I nie spinać się, bo w razie czego mm to też mlekoAkataa, kurczak lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa ja też mam malutkie piersi. Przed ciąża nosiłam biustonosz 70A a teraz miseczka więcej bo 75B. I tak samo było poprzednio. Karmiłam 1,5 roku w różnych pozycjach, na siedząco, na leżąco. Uwierz Kochana że dasz radę tylko się już teraz nie nakręcaj negatywnie. Nie poddaj się na dzień, dwa po porodzie, Bobas też w tych pierwszych dniach nie wypija od razu szklanki mleka! Zanim On zwiększy potrzeby to Twoje piersi się też dostosują, natura jest mądra i sama zadziała tylko spokoj i wiara w siebie!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 20:38
Akataa, kurczak, Ariane lubią tę wiadomość
-
W ogóle mnie chyba najbardziej wsparła przy kp nie cdl tylko koleżanka z takiej grupy jak ta nasza tutaj, która wtedy miała już trzecie dziecko. Jakoś cdl mi kompletnie nic nie wniosła do tego wszystkiego a ona zawsze znajdowała jakieś rozwiązanie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Początki KP mogą być naprawdę ciężkie, ale kilka dni i sytacja się unormuje ja też z tych z bardzo małymi piersami, a udało się i karmiłam pierwszego syna normalnie, mleka to miałam w zanadrzu nawet... Tu wcale nie wielkość decyduje.
Po doświadczeniach z pierwszym synem obawiam się, karmienia w szpitalu. Poprzednim razem to był a mnie dramat, syn ciągle płakał mimo, że go przystawiałam, ale po cc na zimno od razu tego mleka nie było tyle, żeby się najadł. Jego placz potęgował we mnie frustracjie, że nie daje rady, a po powrocie do domu, jak poczułam luzz, że nie jestem z tym wszystkim sama tylko każdy stara się pomóc jak tylko może najlepiej od razu popłynęła rzeka mleka. Więc przyłącze się do dziewczyn, że z tym tematem na spokojnie trzeba. Może i od 1 chwili nie będzie się mleko lało strumieniem, ale za kilka dni będzie go wystarczająca ilość. A w razie co zawsze jest modyfikowanekurczak lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, ze nie napisałam tutaj, ale założyłam, ze wszyscy są już na FB
Wczoraj droga cesarskiego cięcia na świat przyszedł moi drugi synek Beniamin 🥰 3610 g i 58cm, 7 punktów, potem 8 (prawdopodobnie związane z lekami na uspokojenie, które dostałam po podaniu znieczulenia). Bardzo dobre doświadczenie planowana cesarka, chociaż dzisiaj łupie brzuszek 😬 mały był przed chwila odsluzowywany, bo nic nie chciał jesc tyle miał tych wód w brzuszku. W ogóle nie płacze i duuuzo śpi 🥰 tak jak jego braciszekPomarańcza, Sansivieria, kinga1185, kurczak, Babulka, Moniek330, Ariane lubią tę wiadomość
-
Gemma gratulacje! ❤️❤️❤️Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Powiem Wam, że ja tez zawsze byłam pewna, że nie będę miala pokarmu przez małe piersi. Tak samo nosiłam od zawsze miseczkę A 😒 ale jak kiedyś będąc już w ciąży badałam sobie piersi i zobaczyłam, że pod wpływem nacisku wypływa z nich siara to byłam w niezłym szoku 🤯 dodatkowo sutki zrobiły mi się takie ogromne, wystające 🫣 zaczęłam wtedy wierzyć, że jednak może ogarnę to KP 😄
Czy Wy sypiacie w nocy ? Ja praktycznie w ogóle 😒Sansivieria lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Moniek330 wrote:Powiem Wam, że ja tez zawsze byłam pewna, że nie będę miala pokarmu przez małe piersi. Tak samo nosiłam od zawsze miseczkę A 😒 ale jak kiedyś będąc już w ciąży badałam sobie piersi i zobaczyłam, że pod wpływem nacisku wypływa z nich siara to byłam w niezłym szoku 🤯 dodatkowo sutki zrobiły mi się takie ogromne, wystające 🫣 zaczęłam wtedy wierzyć, że jednak może ogarnę to KP 😄
Czy Wy sypiacie w nocy ? Ja praktycznie w ogóle 😒
Co do spania to u mnie tak różnie. Raczej śpię, ale nie jest to taki super regenerujący sen, raczej na czuwaniu.
-
Akataa, ale wiesz siara to i tak żaden wyznacznik że pokarm będzie, także to są tylko moje nadzieje 🫣 pamiętaj tylko żeby nie wywierać na sobie presji, nie uda się to będziemy karmić mm, napewno nie będziemy przez to gorszymi mamami 🙂
Ja mam nocne fobie, że poród się zacznie właśnie w nocy, sprawdzam czy mi wody nie odchodzą, biegam na siku non stop, swoją drogą nie wiem skąd się tyle tego uzbiera.. Isisi, mam dokładnie to samo- sen w ciągu dnia jest znacznie spokojniejszy..Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Boze Dziewczyny, u mnie czuwania brak 😜. Wstaje wprawdzie w nocy do kibelka, ale ogólnie to jak dzwoni budzik, żeby Młoda wstała do przedszkola, to mogłabym jeszcze spać i spać 😜. Może to tez dlatego, ze pierworodna ma różne noce i w sumie od ponad 2 kat mam przerywany sen 😜.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Dziewczyny co do Waszych rozkmin dot. karmienia- chciałam dopakować laktator do torby. No i przymierzyłam lejek. Wg instrukcji za duży. Mniejszy rozmiar dokupić mogę, ale nie wiem czy tez nie będzie za duży, bo dla brodawek 17-18mm. Mam mała brodawkę 11-12mm. Piersi nie wcale jakieś małe… nie wiem, mam zagwozdkę. To się jeszcze może zmienić? 🙄
-
Oj u mnie też sen gorszy, a zwykle aż do tego 9 miesiąca nic mi nie przeszkadzało. Teraz te zmiany pozycji mnie wybudzają. W ogóle samo zasypianie trwa długo, czy to na początek nocy, czy w przerwach na siku, wstawaniu do Córki żeby Ją okryc. A najgorzej jak się obudzę o takiej godz 5, wtedy to juz raczej nie zasnę aż wstajemy do przedszkola o tej 7 rano.. Ale też myślę jak Stokrota ze może się przyzwyczajamy w ten sposób do nocnego wstawania do Maluszkow, na pewno nie będzie to juz taki totalny szok, że przerywane noce będą normą przez kilka najbliższych lat..
-
Ja to się chyba nigdy nie przyzwyczaję do wstawania w nocy i niemożności odespania tego w dzień 🤔
Byłam dziś na wizycie z ktg, waga już 3kg, wszystko ok, szyjki na usg mi nie zbadał bo zasłabłam leżąc na plecach i musieliśmy przerwać 🥴 Ale na fotelu nie była rozwarta. Pobrany gbs i posiew i teraz niestety mam ktg co tydzien, co nie byłoby problemem gdyby nie to że starsza jest znowu chora i nie mam z kim jej zostawić 😥 Do przyszłego tygodnia pewnie będzie zdrowa ale to jest męczarnia jak się nie ma nikogo do opieki nad dzieckiem 😢kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska