LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczak ja sobie zamówiłam mniejszy lejek, bo ten standardowy w Neno byłby raczej za duży. Ten mniejszy ma chyba 21 mm, szczerze mówiąc nie wiem czy są jeszcze mniejsze, mam nadzieję, że tyle styknie.
Babulka zdrówka dla córci. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie!
Ja dziś mam ktg. Od kilku dni mam boleśniejsze skurcze, ale takie pojedyncze, ciekawe czy się coś zapisze. Częsciej mam takie niebolesne spięcia brzucha i najdziwniejsze jest, że w czasie takiego skurczu normalnie czuję bicie serca w gardle. 🤨 Jak spięcie przechodzi to to uczucie też znika. Nie wiem czy to normalne.
Wracając jeszcze do nocek, to jak Was czytam, to się zastanawiam czy ze mną aby wszystko ok, bo od 2. trymestru w zasadzie nie mam potrzeby wstawać na siku. Piję raczej normalnie, no może przed samym pójściem spać trochę mniej. Mnie raczej wybudza zgaga i każda zmiana pozycji. -
Akataa ja w 1 ciąży nie wstawalam wcale w nocy. Spalam jak zabita.
Co do lejka to nie mam pojęcia, może położna by tu cos zaradzila?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja ja swojego starszaka dzisiaj ostatni raz przed porodem posłałam do przedszkola. Teraz już tydzień spędzamy razem w domu, żeby nic nie złapał jak będziemy wracać do domu z maluszkiem. Jak narazie planujemy cały luty, żeby posiedział w domu, ale nie wiem ile wytrzymamy, bo to jest typ który lubi z domu wyjść, a nie w nim przebywać.
-
Dziewczyny czy będziecie korzystać z wizyt patronażowych położnej środowiskowej? Pytam bo u mnie w poz kazali się zgłosić pod koniec ciąży, ale ja to odwlekam, bo nie wiem o czym miałabym teraz z tą położną gadać. 😅 Poza tym wizyty obcej kobiety w połogu nadwyrężałyby mocno moją strefę komfortu i nie wiem na ile jest to rzeczywiście przydatne, czy nie wolałabym sobie ogarnąć prywatnej wizyty tylko w razie gdyby coś się działo lub miałabym z czymś problem...
-
Akataa no pewnie. To jest raczej standard, ja bym się nie odważyła wziąć na siebie odpowiedzialności, że z maluchem wszystko ok, ważyć go sama, oglądać siebie samą, latać gdzieś na kontrolę blizny i zdjęcie szwow itd. Jak się coś dzieje choćby z pępkiem czy cokolwiek innego to też ona od tego jest.
Isisi no ja właśnie też ją zabiorę przed porodem. Który masz teraz tydzień?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa chyba zamówię właśnie ten 21 mm. Zobaczymy.
Ja tez śpię słabo, ale to bardziej właśnie zmiany pozycji. Ani młoda na pęcherz w nocy nie ciśnie, ani zgag. Odpukać. Naprawdę ona jest kochana 🥹
A położna środowiskowa przyjdzie na 100%. Już ją poznałam i mam spotkania co tydzień. Działają we dwie położne, mimo wieku wiedza zaktualizowana. Baaaardzo dużo materiałów polecają właśnie czy z Hafiji, czy z innych „topowych” źródeł. -
Hejka, ja właśnie tez nie wiem do kiedy posyłać Młoda do przedszkola. U mnie 35+3 tydzień, poprzedni poród 40+6. Lekarka mówi, ze drugi poród jest zazwyczaj szybciej 😉. Narazie szyjka długa, zamknięta, ktg prawidłowe, skurcze się nie piszą, ale wiadomo, ze to może się zmienić bardzo szybko.
Tez nie wyobrażam sobie ciągłego wymyślania zajęć dla 2,5 łatki. No ale zobaczymy.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Gemma gratuluję porodu!
Ja urodziłam dziś, 3 dni na patologii żeby monitorować wątrobę i dziś o 9 30 indukcja, bez balonika bo wypadal. Sama oksytocyna plus przebicie pęcherza płodowego. Niestety bez znieczulenia bo akcja rozkręciła się szybko, 10:55 Lilia przybyła, 3kg waga 10/10 cyca mocno ssa ale nie wiem czy leci...będziemy ogarniać to w tych dniach. Ból straszny... ale już staram się zapomnieć, nie porozrywało jakos bardzo, nacinania nie było, tylko 1 samoistne pęknięcie w pochwie i szycie. Trzymam kciuki za pozostale mamusie !!!Moniek330, Babulka, stokrota, Gemma19, Pomarańcza, kurczak, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Ariane, gratulacje! Mamy kolejnego Maluszka na forum 🥰🥰🥰
Ariane lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ariane gratulacje!!! Kurcze, rzeczywiście dużo już dzieciaczków na świecie, a myślałam że ja będę jedną z pierwszych, w końcu termin na 1 lutego 😅 ale akurat ja mogę poczekać spokojnie 😅
Co do spania to mam różnie, czasami trudno zasnąć, czasami śpię jak zabita. Ale niestety wiele rzeczy już mi się nie chce, poza jedzeniem 😂Ariane lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, ciężka ta 1 noc, z cycka nic nie leci pomimo że mała ssa dobrze, może to kwestia wywoływania porodu albo inny problem, aż w nocy z obawy że jest głodna daliśmy jej mm szpitalnego, zjadła za dużo poulewało jej się a ja próbuję ogarnąć coś laktatorem ale nic nie czuję...będę ją oczywiście przystawiać No ale lekko nie jest cycki bolą nic nie leci a ona wściekła...Po tym mm chociaż się uspokoiła a ja 2h przespałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2023, 07:06
-
Ariane wielkie wielkie gratulacje, poszło bardzo szybko jak na wywoływany poród, nie licząc tych trzech dni spędzonych w szpitalu na obserwacji.
Brawo dla Ciebie I dla Małej ze tak się zgralyscie, że zdrowa i tak pięknie potrafi ssać od początku. Daj sobie jeszcze kilka godzin, dobę, a mleko popłynie!! To się bardzo szybko rozkręca!!
Jak trzeba podać coś mm to dajcie w oczekiwaniu na Twoje. I to wybudzanie też pamiętam jako bardzo bardzo męczące i stresujące, w ogóle w szpitalu to się mało co śpi, jeszcze działa adrenalina i jest się ciągle na czuwaniu. To są bardziej takie urywane godziny drzemek niż snu... Ale wszystko ma swój czas. Nasze organizmy są bardzo silne!!Ariane lubi tę wiadomość
-
Ariane gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Lilki 🥰 Dacie radę z tym karmieniem, trzymam kciuki!
Moja młoda wczoraj jak się położyliśmy spać tak napierała, że myślałam, że już zamierza wyjść. Tak, jak uciska i w pochwie kłuje momentami, na sekundy,, tak wczoraj dłuższe ukłucia i chyba przez 2 h trwające. Nie mogłam zasnąć… Potem się uspokoiła. Chyba już jej ciasno, bo tyłek tez wypycha…
Czyli już 3 maluszki mamy? 🥹 Gemma, Maija, Ariane. Czy o kimś zapomniałam? 🥹Ariane lubi tę wiadomość
-
Dzięki Sansi grunt to nie zwariować hehe staram się pracuje z laktatorem , bobas okazało się ma słaby jeszcze odruch ssania, dziś byla u mnie doradca , siary troszkę wypłynęło więc gdzieś powolutku się rozkręca, uczymy się obie i to chyba najtrudniejsze
Babulka, kurczak lubią tę wiadomość