X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Calanthea, rozczulił mnie Twój tata z myciem okien i świezymi bułkami 🥰. Mega fajne 😉. Powodzenia jutro w szpitalu i daj znać, jaki maja na Was plan.
    Kochana, ale żeby nie było tak różowo, byłam ciut zmęczona tym pobytem ;)
    Dam, dam. Oby szybko się wyjaśniło. Nie obraziłabym się za cesarkę w tym tygodniu 🫣

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Sansi myślisz że to kwestia zblizajacego sie porodu ze takie trudnosci z corka?
    Myślę że tak, niestety, i szykuje się na ciąg dalszy po porodzie, nawet dopuszczam, myślę ze może być gorzej, że mnie Córka odsunie od siebie, żeby mnie jakoś "ukarac" będzie wybierała Tate...ech, no ewidentnie zrobiło się nieciekawie, ja Jej teraz często odmawiam.roznych zabaw związanych z aktywnością z oczywistych powodów ichyba Jej to bardzo dokucza, jest zawiedziona. Widzę po Niej że też już Ją męczy i niecierpliwi ta moja ciaza.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane nie powinno tak być. Pomoc to pomoc a nie robienie czegoś kosztem pasywnej agresji (nazywajmy rzeczy po imieniu). Jesteś cudowną mamą a dzieci niestety nie mają bateryjek wyjmowanych jak przychodzi czas drzemki 😅 To nie Twoja wina, zresztą dziecka też nie. Tak samo jak nie potrafią kupy zrobić czasami, tak i nie potrafią zasnąć i się wyregulować.

Calanthea trzymam kciuki 🤞

Sansi u mnie było podobnie niedawno, nawet rysowala nasza rodzine, że ona z tata a na osobnej kartce ja z dużym brzuchem :( Mówiła mi, że mnie nie kocha itp, no masakra, tak jak mówisz było widać, ze chce mi dopiec. Teraz nie chodzi do przedszkola i więcej czasu razem spędzamy, naprawdę staram się jak mogę, żeby czuła moje zaangażowanie w tych ostatnich dniach w szczególności. I poprawiło się, ale też przygotowuję się psychicznie, że jak wrócę ze szpitala może być różnie. Dużo z nią o tym rozmawiam i podkreślam, że jak tylko będę mogła to od razu do niej wrócę. Cały czas jej powtarzam jak ją kocham i że mam szczęście,ze mam taką córeczkę,jaka jest już duża i samodzielna itp. I jak lubię się z nią bawić i się cieszę, że jesteśmy razem w domu i mamy tyle czasu dla siebie. I też jest już zmęczona ciążą i pyta się kiedy w końcu siostra się urodzi. Dla nas dorosłych kobiet ciąża to jest wyzwanie emocjonalne a co dopiero dla takiego dziecka 😏 Ale wierzę, że finalnie będzie dobrze.
    Chociaż szczerze mówiąc kompletnie nie mam wyobrażenia jak to będzie wyglądało. Czy druga córka będzie z tych spokojniejszych, czy wda się w siostrę, która potrafiła po 8-10h dziennie płakać.

Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka dzięki ze to piszesz, bo dziś było u nas jakieś apogeum złości, aż po słowa "nie kocham mamy" skierowane do mnie z kolan Taty...rozpłakałam się, wyszłam z domu się przewietrzyć i ochłonąć. Ponoć mnie szukala i chciała mnie gonić...ech, też źle zrobiłam. Jestem jak narazie pogubiona w tym, jak wyznaczać granice, a jednocześnie być czułą i troskliwą jak przed ciążą..boję się jak my to poukładamy w domu jak juz będziemy we czworo..
    Więc widzisz, Ty masz z Mężem sprawy do poukładania, a ja z Córka... łatwo nie jest. Dzięki za wsparcie!!

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam dziś gorszy dzień, niewyspanie, nerwy i człowiek w pewne rzeczy wątpi zwłaszcza jak ciągle ma szpile. Sansivieria, ja bym pewnie zareagowała tak samo z tym płaczem i spacerem, ciężko zareagować inaczej bo te słowa bolą pomimo ze ona tak nie myśli naprawdę a jesteśmy tylko ludźmi i mamy swoje emocje, jestem pewna że jak już dzidziuś sie pojawi to wszystko się ułoży

Sansivieria lubi tę wiadomość

age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane, wspolczuje przeżyć z teściowa. Wiem, ze łatwo powiedzieć, ale nie bierz tego do serca. Co ja wogole interesuje, jak masz ułożonych szafkach 🤔. Dla swoich dzieci i tak jesteś najlepsza mama. Niektórzy to naprawdę nie maja wyczucia.
    Sansi, wiem, ze to mało picieszajace, ale dzieci niestety w tym wieku tak mogą reagować i często są agresywne. Dobrze, ze wyszłaś, nie wiem, co by było lepsze.
    Babulka, 8-10 godzin płaczu, mamo… 🙈. Chyba 2 razy nie będziesz miała tak ciężko, czego Ci życzę.

Ariane, Sansivieria lubią tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szczepiły swoje dzieci mam pytanie, czy korzystałyście z tej szczepionki skojarzonej 6w1? taką nam polecił pediatra, miały Wasze dzieci po tym jakieś odczyny? Mam tez do wyboru pneumokoki albo na NFZ (10 szczepów) albo płatną 13 szczepów za370 zł i tak się waham...

age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala, leżę na patologii i wyglada na to, ze jeszcze poleże. Wod jest dalej w dolnej granicy normy, ciśnienie trochę wariuje, a młody wazy 3800 😳

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea, co za Klocuszek rośnie...spojrzałam na pierwszej stronie ze TP na 24 lutego dopiero..czy tyle będziesz musiała juz zostać w szpitalu, jakie są propozycje??

Ariane, ja niestety bylam kompletnie zielona co do szczepień przy Córce, brałam wszystko na NFZ, nawet jak byly 4 wkłucia, brrr...nie wiedziałam tego!
    Teraz na pewno będę chciała uniknąć tylu wkłuc, ale dopiero będę się na bieżąco dowiadywać juz w przychodni.

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane, ja szczepilam 6w1. Odczynu nie było, tylko bardzo duża płaczliwość. Pneumokoki tez szczepilam, ale nie wiem jakie, bo w De one były darmowe.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea ojej, szkoda że się zapowiada długi pobyt 😏 Warunki masz chociaż dobre?

Ariane ja szczepilam 6w1 i nic się nie działo.
    6w1 jest bezpieczniejsza niż te nfztowskie już pomijając ilość wkluc. Ja szczepolam obowiazkowe + zalecane więc to i tak bylo dużo ukluc, jeszcze jakby to rozbijac to sobie nie wyobrażam.
    Pneumokoki szczepilam tym z 13 szczepami a teraz nie wiem jeszcze ktore wybiore. 10 jest darmowa a to też tanie nie jest. Plus jeszcze za hexacime musze zaplacic i meningo 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 14:05

Ariane lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka sala 6 osobowa, łazienka na korytarzu w stanie opłakanym, podobno porodówka wyglada lepiej … nie wiem.
    Odwiedziny są normalnie. Do tp porodu raczej nie będą mnie trzymać, chociaż leżę z kobietami, które są po terminie i leżą dalej, a jedna Pani z cukrzyca jest w 40 tygodniu i tez jej każą czekać. Był u mnie moj lekarz, mówił, żebym jutro już nie brała heparyny, budzi to we mnie odrobine nadziei 🫣

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduje się ze szpitala, okazuje się że młody jest na ukos, jak zaczną się skurcze do jutra to jest szansa na poród sn, jak nie to jutro cesarskie 😳 nie spodziewałam się takiego obrotu (dosłownie 😅) spraw, wolałabym żeby młody się jednak ustawił jak trzeba, ale z drugiej strony mam pewność że jutro najpóźniej będziemy już razem 🙂

kurczak lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, No to robi się ekscytująco. Powodzenia dla Was!
    Ariane, u nas pneumokoki tez było ze 13 szczepami (Prevanar).

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was, na dniach nowe bobasy :) co do szczepionek trochę czytałam i wychodzi na to że ta na 13 szczepów jest lepsza pod wieloma względami więc ją kupię i 6w1 :)

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobiło!

Calanthea dużo siły, 6 osób to średnia perspektywa. Obyś za długo nie musiała tam jednak siedzieć 🥹

Pomarańcza - chyba też by mnie to pocieszało. Powodzenia, trzymam kciuki za Ciebie i synka :)

202302176752.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj tutaj dzieje. Trzymamy kciuki za Was dziewczyny!
    Sansi ze starszakiem jest chyba coraz lepiej. Trudno jest określić jak on to wszystko odbiera bo nam nie powie :( ale jak go pytam czy lubi Stasia to kiwa głową, że tak. Napewno przyzwyczaił się już, że mały jest z nami w domu i tak już zostanie. Jeszcze trochę problematyczny jest płacz małego bo starszak też wtedy zaczyna płakać z obawy, że coś złego się dzieje.

Staś póki co jest grzecznym dzieckiem. Owszem cały czas siedziałby na mnie ale to chyba każdy noworodek tak ma. W ciągu dnia dużo śpi a w nocy budzi się co 30-60 minut na cyca i tak do 4. O 4 zasypia mocniej i śpi do 8 ale wiadomo, że ja tyle nie pośpię co o bo muszę starszaka wyprawić do przedszkola.
    Teraz dopiero wiem jaką więź utraciłam ze starszakiem jak musiałbyć w szpitalu przez miesiąc po narodzinach

• Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea no to niezły macie hostel 😏 Może rzeczywiście coś miał na myśli, skoro masz nie brać heparyny 🤞

Pomarańcza ale numer 😁 No tak to jest z planowaniem czegokolwiek z dzieckiem, obkreci się i koniec 😆 Może jeszcze się wstawi jak przyjdą skurcze? A w którym szpitalu w końcu jesteś?

Stokrota to niezłe nocne życie prowadzi Staś. 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea, współczuję sali 6osobowej 😢 ja mam 3 osobową i jest po remoncie, czysto i miło. Nie ma telewizora ale może i lepiej 😂

Babulka, jestem w Kartuzach. Lekarka która mnie przyjmowała super, ma dzisiaj dyżur więc będzie kontrolować sytuację. Pielęgniarki też mile na oddziale, jedynie głodna jestem trochę bo na obiad się nie załapałam 😁 jak mnie badały dwie lekarki to miałam poczucie że jestem w dobrych rękach.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 🙂 Wszyscy sobie chwalą ten szpital :) To czekamy na radosną nowinę ❤🥳

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ