LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomarańcza kciuki, żeby akcja ruszyła!
Ja właśnie po badaniu na ip. Wciąż nic nie wskazuje na zbliżający się poród. Na ktg kilka marnych skurczy opisanych jako "stawianie się macicy". Rozwarcie w ogóle nie postąpiło, dalej na opuszek, szyjka wysoko. Mały przez tydzień prawie nie urósł, wpada w 11pc. Jak do niedzieli (7 doba po terminie) nic nie ruszy, to mam się zgłosić do szpitala i będzie indukcja (chyba cewnik na początek).
Jestem załamana tą wizytą i wizją hospitalizacji, bo jakoś nie wierzę, żeby nagle coś się zaczęło dziać. Jeszcze Młody odpalił tryb akrobaty i od czasu ktg ciągle mi okopuje żebra. 😮💨 -
Calanthea, myślę że akurat ludzie są najważniejsi w takich sprawach. Może być super szpital i warunki, ale pamięta się czy lekarze/położne były ok czy nie..
Akataa, chyba już oswoiłam się z myślą o cesarce, bo młody trochę fikal teraz spokój, też jakoś nie czuje żeby miał nagle zacząć się naturalny poród. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie samo się zaczęło 🤞🏻🍀
Akataa, kurczak lubią tę wiadomość
-
Akataa w kazdej chwili moze ruszyc takze oby sie zaczelo.
Calanthea bylismy ale nie za wiele z tego wyniknelo. Mamy sie zglosic na kolejne spotkanie po porodzie jak juz bedziemy gotowi zeby oboje dzieci oddac komus na te 2-3 godziny. Czyli kuzwa za 3 lata 🤷♀️ Bo nie wiem jak inaczej.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, szkoda ze z ta terapia tak wyszło… powiem Ci, ze my korzystaliśmy i tez myślałam, ze będzie kapa i pewnie będzie się ciągnęło, ale koleś był na 1szej rozmowie bardzo rzeczowy i już nam zadawał zadania i fajnie to poprowadził. W każdym razie po tym spotkaniu czuliśmy, ze coś rusza w pozytywnym kierunku. Teraz znowu byśmy potrzebowali chyba, ale to już inna historia… już nie mówiąc o tym, ze mój mąż potrzebuje indywidualnej terapii (a może każdy z nas…).
Gdyby Cię interesowały namiary, to daj znać. Koleś ma terminy dość krótkoterminowo.
Ja tez dołączam do teamu ciężko z córka 🤪. Boze, od soboty jest wszystko źle i ona jest na nie, No i znowu jej usypianie to jest jakaś masakra. Co wieczór płacz i już mówi wieczorem, ze ona nie chce spać…wczoraj to już tez się popłakałam z bezsilności. Bie wiem, jak to będzie z małym bobasem, bo mój mąż to daje sobie wejść na głowę i jest za mało asertywny i się jej pyta: chcesz spać? A ona mu zawsze odpowiada nie. No i on mi gada, No ale ona nie chce spać… ręce mi opadają, na serio. Jakiś bym jej słuchała, to bym chodziła spać o 1szej w nocy, bo to jest dziecko, które samo nie padnie… także tak, u nas wesoło i serio tego nie widzę. No ale jak pójdę do szpitala, to jakoś będą musieli sobie poradzić.
No i żeby jeszcze było bardziej kolorowo Mlida ma dziś biegunkę, ale poza tym nawet w dobrej formie jest… oby tylko dziś i oby mnie nie złapało.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Kinga oby to było jednorazowe 🥴 Jeszcze biegunki brakuje 😏
Mój mąż też bardziej by skorzystal z terapii wlasnej niz par. U nas problemy sa zbyt zlozone zeby po godzinnej rozmowie je rozwiazac i to wiedzialam juz przed wizyta. Na pewno bysmy na tym skorzystali no ale teraz to nawet nie mamy jak sie umowic na nastepna sesje 🤷♀️ I nie bede miala z kim zostawić malutkiego dziecka + 3latki. Nie mam takiej osoby po prostu. Także nie wiem, sprawa jest chyba beznadziejna.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kinga moja córka już od rana tym balsamem wysmarowana. A zastanawiałam się jak zamawiałam ile polezy, bo przecież nie chodzi do przedszkola 🥴🤦♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Wspolczuje…ta zima serio jest straszna. u nas tez jest jeszcze katar. Ale nie zmienia się w zielone gluty. Muszę więcej z nią wychodxic na dwór, choć w te deszcze i wiatry nie mam najmniejszej ochoty.
Zdrówka życzę!25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Niestety nie chce, nawet mu to przez głowę nie przechodzi. A mi się nie chce go instruować.
Mi dziś aplikacja pokazała, że 38+0. Trochę nie wierzę, że to się dzieje... Ale cóż, wizytę u terapeuty zaliczylismy, projekt kosmos z córką skończymy dzisiaj, mogę rodzić...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Aha, zrozumiałam inaczej. No niestety faceci są dziwni…
U mnie tez dziś 38+0 wg OM, bo wg owulacji to 37+4. No ciekawe jak będzie 😉.
Właśnie jestem na ktg i Maky ma dziś jakieś wysokie tętno… zobaczymy jak będzie przez 20 minut.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ja mam tą spacerówkę Co do amortyzacji to zależy do czego porównać, dla mnie słaba jest. Ale na pewno pojedzie po gruncie czy po bruku. Natomiast w porównaniu do Espiro Next to bardzo sztywny wózek. Za to w porównaniu do tych wszystkich cybexow na malych kolkach to calkiem w porządku
kinga1185 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Przepraszam że nie odniose się do Waszych spraw, jestem zmęczona ( a niby tylko CC to nie poród a wydobycie dziecka 🤣), ale melduje że Józio ma 10pkt, waży 3,510kg i ma 55cm. Jest cudny❤️ więcej napisze jak zyskam trochę sił 🥰
stokrota, Sansivieria, Akataa, Ariane, Babulka, kurczak, Moniek330 lubią tę wiadomość
-
Wow, Pomarańcza! Pięknie! Moje wielkie wielkie gratulacje! Jesteś Bohaterką, bo dzieki Tobie nowe Życie jest na świecie!!
Synek na schwal! Dochodź do siebie i koniecznie się odezwij bo ciekawi nas jak to było...
Tymczasem zdrówka, siły i miłości!!!