LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej !
Moniek ja tam uważam, ze lepiej zawsze sprawdzić i przy okazji infekcje zaleczysz.
Babulka u nas tez mokro, wczoraj wracaliśmy od teściowej w największa śnieżyce, a dziś śladu po niej nie ma.
Stokrotka oj rozumiem doskonale. Ja to już zupełnie odzwyczaiłam sie od mieszkania z rodzicami, a ostatnio tato był u nas 3 tygodnie, pomoc ogromna - nawet okna mi umył, o codziennych obiadach i świeżych buleczkach co rano nie wspominając, ale to jednak za długo i dla niego i dla nas. Trzeba trochę odpocząć od siebie i na nowo zatęsknić
Ja jutro rano ide do szpitala, dzisiaj sie nacieszam córcią ( już jej trochę lepiej i gorączka odpuściła ). Idziemy później na jakiś obiad, dopakuje torbę i liczę ze za tydzień będę już w domciu z Tadziem ✊✊Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Babulka, ja zrobiłam masaż krocza aż … 2 razy. W mojej ulotce pisali, żeby robić 10 minut codziennie, ja dałam radę 3 minuty. Tez mi ciężko już to robić. I do tego przy tym masażu ciagle twardnial mi brzuch. No ale od poniedziałku znów się mobilizuje. Polozna mi mówiła, ze te ścianki już trochę zahartowane po 1szym porodzie i jak nie było strasznie przy 1szym porodzie, to powinno być podobnie. Ponoć to indywidualne predyspozycje rozciągliwości. Podobnie jak skłonność do rozstępów.
Akata, u mnie podobnie jak u Ciebie, ciąża liczona wg OM, a wg owulacji 3 dni młodsza. Tez się trochę obawiam, ze będą cisnęli i trochę wagi, bo ostatnio już było 3200, a przez 3 tygodnie może jeszcze trochę przybrać 🙈.Babulka lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
kinga1185 wrote:Babulka, ja zrobiłam masaż krocza aż … 2 razy. W mojej ulotce pisali, żeby robić 10 minut codziennie, ja dałam radę 3 minuty. Tez mi ciężko już to robić. I do tego przy tym masażu ciagle twardnial mi brzuch. No ale od poniedziałku znów się mobilizuje. Polozna mi mówiła, ze te ścianki już trochę zahartowane po 1szym porodzie i jak nie było strasznie przy 1szym porodzie, to powinno być podobnie. Ponoć to indywidualne predyspozycje rozciągliwości. Podobnie jak skłonność do rozstępów.
Akata, u mnie podobnie jak u Ciebie, ciąża liczona wg OM, a wg owulacji 3 dni młodsza. Tez się trochę obawiam, ze będą cisnęli i trochę wagi, bo ostatnio już było 3200, a przez 3 tygodnie może jeszcze trochę przybrać 🙈.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Babulka mi mąż zrobił masaż ze 3 razy, ja sama może 2, ale często siadam sobie okrakiem po prostu na twardym, gładkim wałku do rolowania oglądając serial i staram się rozluźnić, a potem trochę na nim pobujać i zauważyłam, że jak potem mąż mnie masował to już ten dyskomfort był dużo mniejszy, więc chyba też coś to daje.
Babulka lubi tę wiadomość
-
kurczak wrote:No! Niedaleko mamy lasek, pętla taka wyszła. Z wózkiem tam będziemy chodzić. Idźcie na spacerek! Piękne słoneczko tylko ostrożnie na tym lodzie! Powodzenia
-
To trochę mnie pociesza bo tak mi się nie chce tam wyginac 🙈 jeszcze z tym bolącym żebrem. W 1 ciąży też nie robiłam no ale w sumie skończyło się nacięciem. Tyle że nie miałam z nim żadnych problemów, ładnie się zagoilo.
Jutro mamy spotkanie u terapeuty z mężem. Nie wiem czy to jest najlepszy pomysł w 38 tc 🥴
Jak to odpekam, plus jeszcze skończymy z córką makietę ukladu slonecznego 🤣 i kalendarz dla dzieci i finito 👌 Wtedy mogę rodzić dopiero.
Akataa właśnie się zastanawialam jak Ty się nie slizgasz w tych plenerach, a to raczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 15:24
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jeju, ja Was podziwiam że Wam się chce spacerów, ostatnio narzekałam na brak snu to znów teraz mam go takie pokłady, że mogłabym spać i spać. Obudziłam się o 10, potem zasnęłam o 12 i spałam do 14, wczoraj tak samo.. i dalej czuję, że jestem śpiąca 🙈 mieliśmy jechać do teściów, ale tak cholernie mi się nic nie chce.. 🫣Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Akataa raczki to jedno z moich odkryć! Jak rok temu dziewczyny zrobiły mi panieński na początku kwietnia to na Śnieżkę bez tego ani rusz. Piękna przygoda 😍
Najchętniej bym dziś jeszcze raz wyszła, bo sąsiedzi nad nami łażą i tupią nogami. Jezuuuu. Jestem zmęczona tym 😂 W takich sytuacjach marzymy o domu, ale jak pomyśle o kosztach to mi słabo.
Calanthea to jest ciekawe z tymi rozstępami! Myślałam, że skoro teraz mi nie wyszły to jak mi się zachce kiedyś drugiego dziecka to „mam luz”, a tu jednak… 🥹 -
Też bym pospała ale z tym małym żywiołem to nierealne 😅 Czasem jak ją namówię na drzemkę to kimam razem z nią.
Kurczak ja w 1 ciąży bardzo dbałam smarowalam szczotkowalam i nie mialam rozstepow. Teraz olewam to totalnie i też nie mam 😂 Na razie, bo ponoć potrafią nawet dzień przed porodem wyjść.kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea, ja tez nie wiem jak to jest z rozstępami. Ja w 1szej ciąży nie robiłam nic, teraz tez nie. Gdzieś mi rozstępów wyszedł jeden na biodrze w poprzedniej ciąży, teraz jeszcze nic nie widziałam.
Kiedyś słyszałam, ze ryzyko rozstępów przy ciąży jest u bardzo młodych mam (poniżej 25 roku życia), ale to już było dawno, wiec nie wiem, czy to aktualne.
Babulka, lepiej teraz spróbować terapii niż po porodzie, bo po 1sze z czasem może być różnie, a po drugie komunikacja przy baby blues może być jeszcze większym wyzwaniem.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Kinga wiem ale sądzę, że do porodu zdążymy się spotkać z terapeutą góra raz. To nawet terapii nie zaczniemy tylko wstępne konsultacje.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja też dzisiaj byłam na spacerze, schody zaliczone,ostry kebab też 🤣 i dalej cisza, proszę, tłumacze, straszę, nic nie działa 😂 oby się dzisiaj zaczęło samo 😭
Co do masażu krocza myślałam że będę taka regularna jak przy szczotkowaniu. Dupa, kilka razy, ale było mi niewygodnie, a mąż robił to za mocno i sam po pierwszym razie powiedział że się do tego nie nadaje 😅 także odpuściłam, chodziłam na jogę, mam nadzieję że coś pomogło.
Babulka, trzymam kciuki za sesję, lepiej teraz zacząć nawet jeśli tylko wstępne konsultacje. Daj znać po jak wrażenia.kurczak lubi tę wiadomość
-
To ja tu skupiam się czy nie zacznę rodzic a o czym ja myślę skoro póki co, z wyjątkiem styczniowych cesarek, nasze lutowe dzieci wolą wysiedzieć ile się da w brzuszkach..
Ja tez dzis sporo spacerowałam, poranne sanki z Córka a popołudniu "ostatni taki" zimowy leśny spacer we dwoje, hihi...czuję teraz pachwiny przy najmniejszym uniesieniu nogi, ale warto było, cudowna zimowa sceneria, mrozik, lekko pruszacy śnieżek...aż mam humor lepszy!
A przydało się coś na poprawę humoru, bo Córka ostatnio strasznie mnie "trenuje" i próbuje...ech, ciężkie nam sie zrobiły relacje od kilku tygodni..
Babulka trzymamy kciuki za pozytywne rozmowy i porozumienie!!Babulka, kurczak lubią tę wiadomość
-
Podziwiam Was ja bylam dzis w zabce 20m od bloku po czekoladę i tylko patrzylam czy sie wypiernicze z tym brzuchem czy nie 🙈 Modle sie zeby jutro nie bylo gololedzi bo musze mloda zwiezc do tesciow takimi stromymi serpentynami a po moim ostatnim wyczynie to jakoś stracilam pewnosc za kierownica na sniegu 🥴
Sansi myślisz że to kwestia zblizajacego sie porodu ze takie trudnosci z corka?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
stokrota wrote:Cześć dziewczyny! Widzę, że czekacie z niecierpliwością na porody a ja czekam z aż teściowa pojedzie do domu 🤣 wyobraźcie sobie, że zamiast zapytać to ona czeka aż ja pójdę do łazienki i leci do Stasia wziąć go na ręce. Wkurza mnie taka dziecinada. Ja próbuje go chwilę zostawić w łóżeczku bo jest nie odkładalny a ona go wyciąga. No dobra ale podobno dzisiaj jedzie. Oczywiście dużo pomogła przy starszaka ale jednak nie przyzwyczajeni jesteśmy do mieszkania razem przez dwa tygodnie.
Starszak już przyzwyczaił się do młodszego brata ale tata jest tylko jego i nie bardzo może zajmować się Staśkiem bo zazdrość się pojawia.
oj znam ten ból...moja teściowa jest od tygodnia, jeszcze będzie tydzień, ciągle sie dowiaduję co robię nie tak, że nie tak w szafkach, że nie tak w lodówce, ciągle coś także moje poczucie beznadziei rośnie jak dodać nieumiejętność usypiania małej ale co tam, nie ma nic za darmo, przynajmniej co drugą noc mogę całą przespać a że się czuję jak beznadziejna matka to juz inna sprawa, widocznie taka cena pomocy
-
Ariane wrote:oj znam ten ból...moja teściowa jest od tygodnia, jeszcze będzie tydzień, ciągle sie dowiaduję co robię nie tak, że nie tak w szafkach, że nie tak w lodówce, ciągle coś także moje poczucie beznadziei rośnie jak dodać nieumiejętność usypiania małej ale co tam, nie ma nic za darmo, przynajmniej co drugą noc mogę całą przespać a że się czuję jak beznadziejna matka to juz inna sprawa, widocznie taka cena pomocy
Babulka, Ariane lubią tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Ariane nie daj sobie tego wmówić! Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka i mam nadzieje, że w środku to wiesz! Teściowe już miały swoje szanse na układanie życia, ale swojego, nie naszego czy naszych mężów 😒 Dużo siły 😘
Mnie młoda uciska na dole, nie mogę dobrze nogi podnieść, jakaś nowość… czyli chyba jest niżej? Zobaczymy…Babulka, Ariane lubią tę wiadomość