X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ależ długo ta Wasza Mała nie chce wyjść, jak na drugi poród to trzyma się Ciebie ze wszystkich sił. Ale teraz to może już chodzi o to że czekacie na poprawę zdrowia, więc akurat jak chciałaś ostatnio.. ech...cierpliwości Kochana!!

Kurczak, szpital trzeba przetrzymać i odliczać godziny do wyjścia! Jednym się udaje zupełnie krótko, a Wy musicie ciut dłużej. Ale lepiej że Was zostawiłam od razu niz za dzuen, dwa wracać że strachem z domu do szpitala..
    Więc Kochana glowa do góry, wiemy co przechodzisz, chyba każda z nas trafiła na przynajmniej jedna "starą głupią położna", więc też tozumiemy Twoje łzy i bezradność. A laktacja wymaga wytrwałości i zaufania do siebie samej, dokładnie jak Akataa pisała.

kurczak lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te skurcze nieregularne ale już bolą dość konkretnie i ja jednak nie chcę rodzić 🤣 Zmieniłam zdanie!!!

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Babulka, to samo pomyślałam w piątek, jak miałam tylko 2 skurcze. Poczułam przerażenie 😜

Babulka lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Mam te skurcze nieregularne ale już bolą dość konkretnie i ja jednak nie chcę rodzić 🤣 Zmieniłam zdanie!!!
    No kochana chyba już nie ma odwrotu. 😅 Kciuki za sprawną akcję!

kurczak, Babulka lubią tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, czekamy na relacje.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam ❤️ Juzt pojechalismy do domu z tego hotelu bo wyzdrowieli i cos te skurcze nieregularne byly. W domu nagle jeden za drugim i mowie ze chyba nie d rady w aucie do tego lepszego szpitala i musimy tu blisko gdzie nie ma zzo. W aucie mowie ze mam nadzieję ze chociaz jakies rozwarcie bedzie a tam na izbie pelne prawie 🤦 lecieli ze mna na porodowke na wozku 🤣 potem to wcsle tak szybko nie szlo ale przyszła na świat po jakiejs godzinie czy cos takiego. 4210 i 59 cm 😱 i najgorsze - miała węzeł prawdziwy na pepowinie 😭 na szczęście luzny i nic jej sie nie stalo. Ma straszna sapke i mam nadzieję ze to tylko to a nie infekcja. Dziękuję za Wasze wsparcie ❤️

kinga1185, Sansivieria, Ariane, Akataa, kurczak, Moniek330, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, gratulacje. Ale dorodna dziewczyna . Odpoczywajcie i poznawajcie się. W sumie szybko poszło 😉

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ale akcja! Gratulacje! 🥳

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za Wasze słowa otuchy. To naprawdę dla mnie ważne! Myślałam, że będę twarda, jeszcze znajomi czy rodzina piszą „dacie radę, jesteście dzielne” itp. A w środku serce mi się łamie. Ciężki to był dzień, nie chciała mała leżeć pod lampą. Mąż przyjechał, pomagał. Ja chyba z 2 km z mała na rękach zrobiłam po sali. Już straciłam nadzieje na szybkie wyjście. I co? Zajebista położna na nocnej zmianie. Tak mną pokierowała i wsparła, że jedziemy z koksem! Bilirubina spadła i jest szansa na jutro. Ale zobaczymy. Jak nie jutro to super, że mi to mówicie, że lepiej teraz dzień dłużej niż wracać! Dziękuje! ❤️‍🔥

Babulka! Ale Ty jesteś zawodniczka! ❤️‍🔥Tak szybko i jeszcze kawał dziewczyny! 😳 Gratulacje! 🥰🥰🥰

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka !!!! Super 😍😍😍😍 szybka akcja i jaka duża dziewczyna ! Przypomnij mi jakie były prognozy ? Ja się o tych węzłach naczytałam tez przed porodem i jak na ktg młodemu tętno spadało to zaraz miałam wizje.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak takie spadki nastroju kilka dni po porodzie to norma, wszystko bedzie Cie dotykalo x1000. Ale to naświetlanie dlugo nie potrwa, pamiętaj to minie ❤️
    Prognozy ostatnio byly na ok 3900, bo w 38tc czyli tydzien temu miala 3,5 na usg. Ale ciesze sie ze nie wiedzialam ze taka bedzie waga bo pewnie panikowalabym jezzcze bardziej. O wezlach rozmawialam ostatnio nawet z lekarzem... Ech koszmar.

Dodam ze sCzescie ze nie inwestowalam w zadne super koszule porodowe bo nawet nie zdazylam jej zalozyc 🤣 jak na izbie zbadali mi rozwarcie to juz spodni nie kazali nakladac nawet tylko na wózek i jazda 😆

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka niby się pamięta, ale wizualizowałam sobie same pozytywne scenariusze. Ale pamietam też, że mam prawo mieć emocje i płakać. I żadne babsko, wypalone w swoim zawodzie mi nie powie, że nie. Śmieje się, że urodziłam, ale instrukcji w zestawie nie było. Tak się czuję. Ale jedziemy z koksem. Już 2 x nakarmiona w nocy, śpi dzielnie na podświetlanej tacce, a ja mogę chociaż oddech wziąć. Tak to wisiała mi na cycku i nic z tego nie było ;)

Babulka to dobrze, że nie pojechaliście do tego dalszego szpitala co? 🤪 59 cm… moja ma 57 i te niektóre pajace to ledwo, ledwo. Nie spodziewałam się! 🤭

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, bardzo dobrze piszesz ☺️ Nigdy za łożyskiem nie znajdują instrukcji jakoś 😁 Ja właśnie nie śpię, bo nie umiem odłożyć a z nią przytuloną się boję. Plus taką ma sapke i ulewanie, ze zupelnie oczu nie moge zamknac 🙈

No mysle ze jakbym sie uparla na ten dalszy szpital to moglabym na izbie urodzic 🙈 Chociaż u mnie mimo rozwarcia parte się zaczęły dopiero jak przebili pęcherz, tak to ciągle rozwierające chociaż już nie było co rozwierać. Z pierwszą też tak było, nie chciał sam pęcherz pęknąć.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję kolejnych maluszków ❤️ pięknie nam to forum obfituje w dzieciaczki 🥰

Ja niestety małej nie miałam przy sobie jak się okazało że ma żółtaczkę położne zabrały ją na naświetlania i tam bez mojej zgody karmiły mm i dały smoczka. Woziły ją do mnie na karmienie co 5-6h i nie miałam jak rozkręcić laktacji. Gdy przywoziłam ją im z powrotem dobijały mnie że jest niespokojna po moim karmieniu i muszą jej podawać mm. Bardzo podcięło mi to skrzydła, przestałam w siebie wierzyć i miałam ochotę się poddać zwłaszcza jak praca z laktatorem nie przynosila poprawy. Dopiero cdl która u mnie była postawiła mnie z powrotem na nogi i dała motywację.

Także na szpital nie mogę narzekać bo poród mimo że był ciężki to miałam bardzo dobrą opiekę, ale potem na oddziale było trochę gorzej..

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek bardzo mi przykro, że tak Ciebie i malutką potraktowano. 🥺 Bez względu na to jak byś chciała/nie chciała karmić powinnaś być priorytetem dla położnych. Bardzo mnie to razi,kiedy ludzie, którzy wybrali taki zawód tak go poniewierają.

Ja na razie na opiekę nade mną i dzieckiem nie mogę narzekać, wszystko super. Ale organizacja 🥴

Spalam dzisiaj 15 min. Do chyba 4 Ala nie dawala, zamknelam oczy to przyszly pobrac jej krew. Po chwili mi pobrac krew. Za 20 min zmierzyc mi cisnienie. Potem dziewczyna obok wstala i nagle zaczela mi cos opowiadac. 🙄 Potem slysze znowu kroki ale mysle sobie chrzanie to, nie ruszam sie. Pani Beatoo, pani Beatooo. Tak? Czy zrobiła pani już siku? 🤦 Tak zrobilam. Mija kolejna chwila i przychodzi i sie pyta a czy maluszek zrobil kupe a same ją przewijaly 🥴 zasnęłam. Za 15 min babka mnie budzi daje mi jakis papierowy listek!!!!!! I mazaka. I mowi jak pani wstanie to prosze wypisac imie dziecka i date urodzenia i my z tego wyklejamy takie ozdobne drzewo. ALE TO NA SPOKOJNIE JAK PANI SIE WYSPI. No skisłam.

Jeszcze co najmniej dwie położne są przeziębione 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAbulka gratulacje! niezła akcja :) no spanie w szpitalach to jest dramat...

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Dziewczyny, gratuluję kolejnych maluszków ❤️ pięknie nam to forum obfituje w dzieciaczki 🥰

Ja niestety małej nie miałam przy sobie jak się okazało że ma żółtaczkę położne zabrały ją na naświetlania i tam bez mojej zgody karmiły mm i dały smoczka. Woziły ją do mnie na karmienie co 5-6h i nie miałam jak rozkręcić laktacji. Gdy przywoziłam ją im z powrotem dobijały mnie że jest niespokojna po moim karmieniu i muszą jej podawać mm. Bardzo podcięło mi to skrzydła, przestałam w siebie wierzyć i miałam ochotę się poddać zwłaszcza jak praca z laktatorem nie przynosila poprawy. Dopiero cdl która u mnie była postawiła mnie z powrotem na nogi i dała motywację.

Także na szpital nie mogę narzekać bo poród mimo że był ciężki to miałam bardzo dobrą opiekę, ale potem na oddziale było trochę gorzej..

Moniek ale lipa :( To, co na oddziale z noworodkiem się przeżywa to masakra. Dobra opieka i fachowa pomoc to przecież podstawa. Jak my mamy sobie dać radę w tej roli pozostawione same sobie?
    Mam fart, ze ona w tej żółtaczce może tutaj obok mnie być. Ale tez była po moim niespokojna. Jednak położna mi to tak wczoraj wieczorem przedstawiła i dopingowała ze ściąganiem, że widząc jak ona się uspokoiła po mm, ja tez uspokoiłam się i miałam czas zjeść, wypić, ściągnąć pokarm i odespać. Jak mnie dziś obudziła lekarka to nie wiedziałam jak się nazywam! Za to pediatra rano fatalna! Nie zbadała w ogóle tej bilirubiny tylko powiedziała „za krótko się naświetlacie”. Jak zapytałam o poziom to mówi: „nie mierzyłam, ale dzisiaj nie wyjdziecie”. Ja pierdziele! Walczę o kazda minutę w tym niebieskim ustrojstwie, a ona nie ma czasu sprawdzić postępów…

Babulka to ładny tam macie sajgon 😂😂😂 U nas najlepsze są salowe od 6 rano 😍😍😍

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, ja Ci powiem, se nas wypuścili z żółtaczka i ile mnie to stresow i nerwow kosztuje. Młody jak to przy żółtaczce śpioch, pilnuje godzin karmienia, tu daje cycka, tu dokarmiam, żeby zjadł jak najwiecej, a tak przynajmniej wiesz, ze jednak jesteście pod jakaś opieką. Jaki u Was był najwyższy poziom ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się może z mm kozim Capri Care? Poszukuję opinii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 15:38

age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka rowniez i ode mnie wielkie gratulacje! Piękna akcja porodowa i jaka dorodna Córka! Chyba największe Dziecko na naszym wątku! Brawo dla Ciebie!
    Rozśmieszyłaś mnie Twoim "spaniem" na oddziale, choć pewnie Tobie śmiesznie nie jest..

Moniek bardzo współczuję tych przeżyć, a wiem że akurat laktacja to ogromne wyzwanie dla świeżej mamy..super ze jednak się nie poddałaś i ktoś przyjazny się znalazl w tej nieprzyjaznej atmosferze..

age.png
    age.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ