LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Babulka,muszę go wypytać na następnej wizycie bo teraz mnie wziął z zaskoczenia z tą zmianą mleka, on ogólnie mi mówił że niewiadomo czy ona ma alergię i że zrobimy to na zasadzie sprawdzenia czy będzie poprawa z tymi kolkami przy tym lepiej strawnym mleku plus te ograniczenia dla mnie,kupki ma dobre więc on chyba nie jest pewien czy ta alergię ma i próbujemy eliminować żeby zobaczyć czy będzie poprawa i po czym. Bo w zasadzie mam i nowe mleko i krople na gazy i ograniczyć nabiał a zwłaszcza mleko..co do tej laktozy fakt przecież ja ją mam...ja już nie myślę racjonalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 12:22
-
Jeszcze z tego wszystkiego poszłam do pediatry myśląc że wzięłam wszystko, typu książeczka,smoczek a nie wzięłam pieluszki i obsikala wagę jak ją ważył...masakra no ale nic człowiek się uczy całe życie plus taki że wazy już 3800 , po wypisie było 2900 więc nabiera masy
-
Ariane bo u niemowląt nie da się stwierdzić alergii inaczej niż przez próbę eliminacja-prowokacja. Przy czym ograniczenie nic Ci nie da. Albo wykluczasz calkowicie albo to nie ma sensu. Niestety to też jest tak ze bmk jest najczestszym alergenem ale nie jedynym... Takze jak nie ma poprawy po eliminacji bmk to próbuje się z innymi alergenami w diecie. To nie jest latwe dlatego jak już robic to porządnie.
No to bardzo ladna waga 😊2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny jestem po wizycie. Lekarka zaprzeczyła jakby to były wody płodowe wczoraj. Ale w toalecie przed wizytą na wkładce krew… Szyjka się skraca, rozwarcie 1 cm. Jutro na KTG. Podobno córka czyli starania, żeby jak najszybciej być z mamą.
Teraz już jestem w domu i czuje co kilka minut napięcia brzucha… chyba coś powoli rusza 🤨 -
Kurczak trzymam kciuki i czekamy!
A za mnie trzymajcie żebym nie urodziła,bo dziś mam termin z usg 🙈 Może chociaż do połowy przyszłego tygodnia wysiedzi 🙏kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Kurczak trzymam kciuki i czekamy!
A za mnie trzymajcie żebym nie urodziła,bo dziś mam termin z usg 🙈 Może chociaż do połowy przyszłego tygodnia wysiedzi 🙏
Babulka, ja mam dziś z USG prenatalnego, a jutro z USG mojej lekarki. I ona przyjęła ten jutrzejszy. Ale jak widać Młoda może chcieć pogodzić oba terminy 🤣🤣🤣 A nie zarazili Cię w domu? Dobrze się czujesz? -
Widzisz jakie ugodowe dziecko 😁
Na razie lekko kaszle ale dosc rzadko i lekko. Mam nadzieję że na tym się skończy a oni zdążą się ogarnąć zanim urodzę 🤦 Jak nie to cóż, walizki mam ze sobą 🙈kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Wanda jest już na świecie. 3220, 57cm. Skończyło się CC. Ale to nic. Śpi sobie właśnie na mnie, a ja chyba nie zasnę dluuuugo!!! Potem napisze więcej.
Dziękuje za Wasza obecność i wsparcie przez cały okres ciąży. To piękna sprawa ❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥Akataa, Babulka, Ariane, Sansivieria, MartitaS, Moniek330 lubią tę wiadomość
-
kurczak wrote:Wanda jest już na świecie. 3220, 57cm. Skończyło się CC. Ale to nic. Śpi sobie właśnie na mnie, a ja chyba nie zasnę dluuuugo!!! Potem napisze więcej.
Dziękuje za Wasza obecność i wsparcie przez cały okres ciąży. To piękna sprawa ❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥
Gratulacje, witamy Wandzię! 🩷 Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.
Ps. Jak będę miała kiedyś córkę, to też będzie jej na imię Wanda. 😍kurczak lubi tę wiadomość
-
My dziś wychodzimy. 🥳 Wprawdzie bilirubina spada trochę za wolno zdaniem pediatry (spadek 2% zamiast min. 3%), ale dała mi wybór czy się świecimy dziś do 15 czy do jutra, aktualnie poziom ma ok 11, więc zdecydowałam, że dziś wychodzimy. Skonsultowałam się z zaufaną położną i mnie w tym utwierdziła i dała kilka rad co do postępowania w domu przy żółtaczce. U mnie wyszła niedokrwistość (hemoglobina przy przyjęciu 13,5, po porodzie 8,5 🥴) i dostałam Feroplex. Na diecie szpitalnej ciężko by było to ogarnąć, więc tym bardziej się cieszę na wypis i normalne żarcie.
Jestem tak wymęczona, że przespałam porę karmienia (przy żółtaczce muszę go wybudzać co max 3h), dobrze, że dziecko się w końcu upomniało. Mam nadzieję, że w domu jakoś się lepiej zorganizujemy i chociaż trochę odeśpię ten tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 11:52
kurczak lubi tę wiadomość
-
Mi położna polecała Biogaie jak będzie brzuch bolał zamiast Espumisanu i tym podobnych. A teraz jak powiedziałam, że młody chyba ma kolki to stwierdziła żeby najpierw zmienić witaminę D na inną bo od niektórych może brzuch boleć.
Kurczak gratulacje!
kurczak lubi tę wiadomość
-
Ariane ja stosowałam biogaje przy pierwszym Dziecku, ale wtedy to ja wszystko stosowałam na kolki (espumisan, delikol, sam simplex i biogaje), ale ostatecznie uważam że nic tych kolek nie powstrzymało, minął czas i same się skończyły. Niestety....
Teraz też juz podaję bobotic, 2 krpole do każdego karmienia, położna byla wczoraj i zezwoliła, bo nasz Mały ewidentnie ma brzuszkowe problemy od początku. Co zaśnie to się biedny wybudza bo Go zaboli...
Kurczaku, wielkie wielkie gratulacje! Ależ to też u Ciebie się pięknie rozkręciło!
Akataa, oj nie liczyłabym na odespanie zarwanych nocy w domu...zwłaszcza gdy się karmi piersią...Ale u nas już dziś spało się ciut lepiej, może jakieś 5 godzin by się w sumie uzbierało...kurczak lubi tę wiadomość