X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga chyba grzyby nie są tak groźne jak bakterie i zapewne zdazysz wyleczyć do porodu :)

Akataa co to, ślimak? 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ślimaczek. Sałata chyba prosto od rolnika była. 🤪 Już abstrahując od 2 kawałków wędliny na 3 kromki chleba... 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam 3 tabletki i mam nadzieje, ze przejdzie. Nie czytam już czy to groźne. Fajnie byłoby się nie zarazić od córki tym co ma. Bo leży biedna i nie ma na nic siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 21:51

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa ślimaczek niech trochę Cię rozśmieszy..
    Kochana, ja przy Corce nigdy nie miałam wyciekow z drugiej piersi podczas karmienia inną. Masz tyle pokarmu ile teraz trzeba, kupki idą, Mały spokojny, spadki są zawsze przez te dwie pierwsze doby, u nas np urodzeniowa 3680, pierwsza doba 3420, druga 3390 a na wyjściu juz 3410. Na szczęście obyło się bez żółtaczki, ale na sali miałam dwie dziewczyny, które musiały, za wyjątkiem karmień, trzymać na lampach swoje Maluszki.

Akataa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa tzn ekologiczna ta sałata 😅 A wędlinę to musisz kłaść na ten chleb i tak odsuwać co gryz,to taka szpitalna metoda 🤣

Kinga lepiej się nie zarazić 🥺 U nas mąż się wyniósł na czas choroby a ja przy córce w maseczce chodzę, bo nie wiem czy się od niego wczoraj nie zaraziła. Mam nadzieję, że się z tego szybko wykaraskacie.

Sansi ja tak musiałam trzymać na lampie a dziecko cały czas wyło do cycka i na ręce. To była masakra 😭

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tej lampy się obawiam. Koleżanki z sali córka super pod nią spała cały czas, ale same położne przyznały, że to się rzadko zdarza. Mam nadzieję, że dziś dostanę więcej optymistycznych wieści, bo po kolejnej nieprzespanej nocy już ledwo tu funkcjonuję.

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa trzymam kciuki! Dużo sił. Dawaj znać jak u Ciebie i maluszka.

Ja dzisiaj siedząc na kanapie poczułam mały „wyciek”, poszłam do łazienki i plama, przezroczysty płyn… Chyba to mogą już być wody sączące? 🤨 To nie mocz na 100%. Chyba nie ma co panikować, nie wiem czy gdzieś w aptece dostanę te wkładki do sprawdzenia czy to wody… Jutro wizyta planowana, to może dotrwam i się dowiem 🤨

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i córka ma gorączkę.😭 A spała dzisiaj ze mną bo byłam z nią sama i nie miał kto jej przejąć. Naprawdę chyba się załamię.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak jak nie masz pozytywnego gbs to spokojnie do wizyty chyba możesz poczekać. No chyba, że byłoby tych wód bardzo dużo.

Babulka mam nadzieję, że nic nie złapiesz. Ty się naprzeżywasz w tej ciąży, masakra... 😔

My się grzejemy na lampie. ☀️ 20230215-103028.jpg
    Leci też kolejna kroplówa. 😔 Jak wszystko będzie ok, to wyjdę w piątek. Dziś mam nawał, cyce jak kamienie, a mały nie ściąga tyle by mi ulżyć. Rozmawiałam z położną ze szkoły rodzenia i oglądała jak przystawiam i jak synek ssie i wychodzi na to, że syn jest po prostu zbyt leniwy, prawdopodobnie przez tą żółtaczkę, dlatego chwilę poje aktywnie, a potem wisi na cycku i śpi, ale nie da sobie zabrać. Mąż mi przywiezie laktator i będę go troszkę podkarmiać odciągniętym po kp. Plus tej lampy jest taki, że synek śpi 2-3 h ciągiem i ja mogę w tym czasie odpocząć, od zeszłej soboty nie spałam ciągiem dłużej niż 1h i więcej niż 4h w ciągu doby. Niestety drzemanie w dzień też jest średnie, bo strasznie tu głośno, co chwilę ktoś wpada do pokoju. Już naorawdę nie marzę o niczym bardziej, jak własnym łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 14:15

kurczak lubi tę wiadomość

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa mam ujemny właśnie, także poczekamy. W razie czego pojedziemy. Nie mam pewności czy to to, ale nie wiem co innego.

Dobrze, że masz choć chwilkę wytchnienia, gdy mały śpi. W domu odpoczniecie. Chociaż: co ja mówię, odpoczniecie… No ale co u siebie to u siebie, tak jak mówisz…

Babulka najgorzej… :( Mam nadzieje, że się nie zarazisz, a i córka za mocno nie dokazuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 14:41

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa, juz jesteś bliżej niż dalej wyjścia! Zobacz jak pokarm się ładnie pojawił, zobaczysz ze sie szybko dogracie i karmienie stanie się przyjemnością! U nas po powrocie do domu pierwsza noc byla starsza bo nie dawal się obudzić żeby podać choć kilka kropli mleczka czy to mojego czy mm, ale w następna noc już wyciągnął dwie piersi na raz, widać tez musiał się wzmocnić, poczul większy głód!

W szpitalu nie ma.miejsca na odpoczynek...nawet jak Dziecko na to pozwala to tam.jest taki rumor, chalas, ciągle trzaskanie drzwiami, gadanie, wołanie, skrzypienie łóżek...do dziś to słyszę, okropność! Dlatego choć w domu jest się już zdanym na siebie, to jednak jest jakiś spokoj, komfort, swoje cztery ściany..
    U nas wczoraj i dzisiaj spokojne dni, Synek spi w dzień po 3 godz a pomiędzy tylko przewijam i karmie. W nocy już gorzej, jakby był nasycony snem z dnia..Ale też nie ma tragedii jak na tygodniowe niemowlę...

Akataa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, łącze się w bólu. U nas dziś dzień totalnie leżący u Młodej. Gorączka cały czas jest dochodzi do 40 stopni., spada tylko na chwile. Jutro idziemy do lekarza jak nie będzie lepiej.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Kurczak jak nie masz pozytywnego gbs to spokojnie do wizyty chyba możesz poczekać. No chyba, że byłoby tych wód bardzo dużo.

Babulka mam nadzieję, że nic nie złapiesz. Ty się naprzeżywasz w tej ciąży, masakra... 😔

My się grzejemy na lampie. ☀️ 20230215-103028.jpg
    Leci też kolejna kroplówa. 😔 Jak wszystko będzie ok, to wyjdę w piątek. Dziś mam nawał, cyce jak kamienie, a mały nie ściąga tyle by mi ulżyć. Rozmawiałam z położną ze szkoły rodzenia i oglądała jak przystawiam i jak synek ssie i wychodzi na to, że syn jest po prostu zbyt leniwy, prawdopodobnie przez tą żółtaczkę, dlatego chwilę poje aktywnie, a potem wisi na cycku i śpi, ale nie da sobie zabrać. Mąż mi przywiezie laktator i będę go troszkę podkarmiać odciągniętym po kp. Plus tej lampy jest taki, że synek śpi 2-3 h ciągiem i ja mogę w tym czasie odpocząć, od zeszłej soboty nie spałam ciągiem dłużej niż 1h i więcej niż 4h w ciągu doby. Niestety drzemanie w dzień też jest średnie, bo strasznie tu głośno, co chwilę ktoś wpada do pokoju. Już naorawdę nie marzę o niczym bardziej, jak własnym łóżku.
    Super, ze pojawił Ci się nawał ! Ja już dziś rano miałam depresje, bo u mnie tego pokarmu ciagle jak na lekarstwo, ale dzisiaj była położna i trochę mnie podniosła na duchu. U nas tez jest żółtaczka, na szczęście pod obserwacja w domu. Nie wiem od czego to zależy, ze jedne dzieci naświetlaja, a inne nie ? Położna dziś powiedziała, ze jak zacznie lepiej przybierać to i żółtaczka ustąpi. Od wypisu za mało mały przybrał, a ja myślałam, ze on tak dużo je.

Babulka trzymaj się dzielnie ✊

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Akataa w szpitalu nie da się spać 🥺
    kinga1185 wrote:
    Babulka, łącze się w bólu. U nas dziś dzień totalnie leżący u Młodej. Gorączka cały czas jest dochodzi do 40 stopni., spada tylko na chwile. Jutro idziemy do lekarza jak nie będzie lepiej.
    Matko to ciężko u Was. Próbujesz się jakoś izolować żeby się nie zarazić?

Calanthea zalesy od poziomu bilirubiny i czy spada czy skacze.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam z nią pare godzin sama i ciężko było się izolować…
    Może się uchowam. Zobaczymy

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś i wczoraj w maseczce i puszczalam bajki a sama uciekalam 🤦 Ale w nocy do mnie przyszła to nie miałam wyjścia :( Teraz z nią mąż siedzi skoro już i tak oboje są chorzy a ja się wyprowadziłam i liczę na cud 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja też dziś i wczoraj w maseczce i puszczalam bajki a sama uciekalam 🤦 Ale w nocy do mnie przyszła to nie miałam wyjścia :( Teraz z nią mąż siedzi skoro już i tak oboje są chorzy a ja się wyprowadziłam i liczę na cud 🥺
    Jakaś masakra z tymi chorobami, ja codziennie martwię się, żeby młody się nie zaraził, nie pamietam kiedy byłam tak chora. Podobno ratuje go moje mleko, oby, bo nie wyobrażam sobie takiego maluszka chorego.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u pediatry bo mała ma jakieś krostki na buzi plus te kolki, gazy ją męczą ciągle. Finalnie lekarz przepisał Bebilon pepti 1 a ja mam wykluczyć nabiał na 2tyg plus kropelki na gazy, czy któraś z Was stosowała może kiedyś takie mleko? zastanawiam się czy córcia może mieć w przyszłości nietolerancję laktozy od tego ? Niby po 2 tyg mam wprowadzać do mojej diety nabiał z powrotem i obserwować,może to faktycznie moja wina bo jem sporo nabialu

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane pediatra powinien Ci wytlumaczyc ze nietolerancja laktozy a eliminacja nabialu to dwie zupełnie inne pary kaloszy. Jesli wyeliminujesz nabiał, to w Twoim mleku nadal bedzie laktoza!!! Ludzkie mleko ZAWSZE zawiera laktoze choćbyś jadła sam szczaw.

Jeśli lekarz podejrzewa, że dziecko ma alergie na bialko mleka krowiego,to dobrze że zmienił mleko a Ty faktycznie musisz wyeliminować nabial ale nie tylko. Bialko mleka krowiego jest tez w slodyczach, parowkach, wedlinach, deserach, w niektorym pieczywie, ogólnie wszedzie i żeby ta eliminacja miala sens musisz czytac sklad wszystkiego co jesz i patrzeć czy jest mleko, ser, serwatka itd. Dodatkowo powinnas na ten czas wyeliminowac wolowine, cielecine i wszystko od krowy oraz nabial od innych zwierzat (kozi, owczy).

To nie ma zwiazku z laktozą. Jak po 2-3 tygodniach zobaczysz poprawę, to wtedy wykonujesz prowokacje,czyli zjadasz cos z bmk. Ale tego się nie robi na chybił trafił tylko zgodnie z tzw drabiną mleczną i stopniowo. Jeśli dziecko zaakceptuje jakąś formę białka, np zapieczone, to jesz normalnie w diecie takie produkty. Jak nie, to niestety dla Ciebie diera eliminacyjna i kolejna próba np po 2-3 mcach.

Mam nadzieję, że Ci to rozpisano szczegółowo bo jak nie to szkoda Twojego wysiłku i cierpienia bobasa.

Nie wiem czy pepti jest calkowicie pozbawione bmk, bo za czasow mojej starszej corki taki byl tylko nutramigen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 11:48

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok przeczytałam z ciekawości skład pepti i na 1 miejscu jest hydrolizat bialka z serwatki z mleka. Więc... Po co masz nabial eliminować skoro podasz bialko w mm to nie mam pojęcia. I tak dostanie bmk tylko w bardziej strawnej formie.

U mnie w przychodni zaden z 3 pediatrow nie potrafil sobie poradzic z kp przy alergii na bmk, mieli po prostu wiedze z lat 80tych. Musialam niestety to ogarniać prywatnie i zaluje ze nie zrobilam tego od razu bo po prostu szkoda mi cierpienia dziecka przez ten czas.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ