LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh dziewczyny, u nas po szczepieniu nic nie było, ale kolki są już niemal codziennie.. Espumisan teraz odkładam, będzie sam probiotyk, zobaczymy czy zadziała... I jak kolki były bardzo intensywne ale dwie godziny tak teraz potrafi być już marudny od 14 a skończyć ok 19/20 już z intensywnym płaczem. Niech one się skończą, bo poza tym jest to tak radosny chłopak 🥰 wjechały piosenki z akademii pana Kleksa 😅 i różne pozycje bujania. I myślę nad nosidlem jakimś...
Akataa a kiedy dokładnie było szczepienie? Moja mama pielęgnacja która kiedyś szczepila mówiła że do 4 dni potrafi gorączka się utrzymywać, ale też inne szczepionki kiedyś były, teraz mówiła że tych już nie kojarzy i kalendarz szczepień zmienial się prawie co rok 😁
A co do fizjo to ja muszę się wybrać , bo tak napieprza mnie prawy bark i szyja, mam ograniczoną ruchomość aż 🙄 boje się żeby w końcu nie wypuścić młodego z rąk jak tak dalej pójdzie...
Mma, fajnie że się odzywasz, skierydo chirurgii to że względu na naczyniaka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 02:58
Mmma lubi tę wiadomość
-
U nas kolki przy starszej zaczynaly sie od 16 i trwaly do polnocy 😱
Polecam sprobowac suszarke do wlosow glownie jako dzwiek kub dzwiek okapu kuchennego, uspokaja. Cieplo moze lepiej z termoforka na brzuszek (termoforek z pestek wisni lub mr B tego typu). Masowanie brzuszka, noszenie na brzuszku, kolysanie na pilce do cwiczen. Duzo mowienia do dziecka, spiewania i spokoj. Dziecko czuje nerwy. Wiem ze to trudne. Najlepiej w razie opadu sil wyjsc z pokoju i zamienic sie z kims na chwile do ochloniecia.
U nas teraz mniej intensywne kolki ale zdarzaja sie napady placzu. Osteopata pomaga moim zdaniem, ale trzeba chyba chodzic regularnie. U nas bylo lepiej a teraz znowu troche gorzej ale dajemy rade. Tak samo espumisan (bobotic obecnie) i delicol. Podobno placz powoduje witamina D dlatego zmienilismy na vigantol w jednej kropli.
Tak, skierowanie do chirurga onkologa z naczyniakiem. Oprocz tego usg glowki kontrolne bo urodzilismy sie z torbielami w glowce ktore mialy zniknac i idziemy na kontrole czy zniknely.
Starsza tez dostala skier do chirurga ale jej wyszla przepuklina pachwinowa
U nas teraz intensywnie, codzien jakies wizyty, badania itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 07:20
-
Akataa to raczej nie od szczepienia, lepiej sprawdzić u pediatry.
U nas standardowo od 15 jest płacz i tylko na rączki ale nawet nie wpadłam na to, że to nietypowe po harcach jakie zapewniała mi starsza 🙈
Za to ostatnio już nawet nie od 15 tylko cały dzień. Wsadzilam wczoraj w chustonosidlo ale nie zaakceptowała 😏 No i niestety wybudzają ją w nocy wymioty. Przeczytałam wczoraj chpl rotatequ i tam jak wół jest napisane że ostra biegunka i wymioty są przeciwwskazaniem do szczepienua więc nie wiem co ta pediatra mi wciska, że trzeba zaszczepic Będzie ciężka walka widzę, bo niestety nic nie wskazuje, żeby jej miało to rzyganie przejśćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 14:14
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, a jakie masz chustonosidło ? My chcemy coś kupić i myślimy o lenny lamb hybryd, ale chętnie poczytam opinie o jakiś innych wynalazkach.
Co do szczepionki na Rota to ja również czytałam, ze przy problemach brzuszkowych może się to jeszcze bardziej nasilić.
U nas od szczepienia bez rewolucjo, ale kupa sama woda.
Czy u waszych maluchów ( szczególnie tych karmionych mm ) zmniejszyła się liczba kup ? U nas były 4-6 dziennie, a od kilku dni jest jedna konkretna i jakieś kleksy jedynie. To Ok ?
Akataa mi pediatra mówiła, ze ewentualna gorączka po szczepieniu do 72 godzin .
Starsza na zapalenie gardła chyba 🤦🏻♀️ Najpierw ich izolowałam, bo córka nie miała szczepienia na Rota i lekarka kazała zwrócić uwagę, teraz gardlo.
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Mam caboo tą chustę taką.
Współczuję choroby, niech ta wiosna już idzie 🥺
Dziewczyny ja z tematem kupy 😅 Którejś z Was dziecko robi brązową przy kp? Przy mm wiem że to normalne ale przy kp jakoś dziwne mi się to wydaje 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea, wspolczuje chorób. Mnie tez łapie ból gardła a jak widzę to pseudowiosne za oknem to jest mi niedobrze.
Babulka, ja kojarzę tylko kupę żółtawa bądź brudno żółta, albo jak to mówi moja Polozna curry.
Brązowego koloru jak u starszych dzieci to nie kojarzę. A co Hafija mówi na ten temat?25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Na zagranicznych stronach wyczytalam ze moze byc brazowa jak jest rzadko robiona a u nas ostatnio bylo rzadziej. No zobaczyny co lekarz powie przy okazji.
Ja sie dzis zorientowalam ze moje meczarnie z eliminacja i prowokacja sa bez sensu bo w moim mleku kokosowym jest soja 🤦🤦🤦🤦 A mam wrażenie ze ona na soje wlasnie reaguje 🤦 Wiec nie wiem czy mam teraz zaczynac od nowa czy ki czort 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
U nas jest musztarda w dalszym ciagu przy kp.
Nie mam doswiadczenia z chustonosidlami.
Przy starszej mialam chuste dluga z lidla. Motalysmy sie w kazdej chwilii, nie mialam porownania z innymi chustami ale nauczylam sie tą i bylo spoko.
Teraz mam jeszcze chuste elastyczna i jest wypas. Wiazanie robie na sobie a potem wkladam dziecko, wyjmuje bez rozwiazywania. No bajka. Swietna. Przekonalam sie do elastycznej i moge polecic. Przynajmniej orzy takim maluchu. Starszej nie motalam jak byla noworodkiem, tzn probiwalam ale wiecej sie napocilysmy i nakrzyczalysmy, potem jak miala ze 2msc. A tu na elastycznej od poczatku.
Moge powiedziec ze przy marudzeniu bolach brsuszka po spaniu w chuscie blisko mamy dziecko jest spokojniejsze pozniej, orzynajmniej ja tak zauwazylam ze nam to pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 09:40
Akataa lubi tę wiadomość
-
My dziś mieliśmy właśnie konsultację z chustonoszenia, mały nawet całkiem spokojny, na koniec zasnął w tej chuście, mimo że ja jeszcze z babką gadałam. 😅 To były nasze najlepsze próby jak dotąd, bez płaczu i konieczności uspokajania smoczkiem. Technicznie jeszcze sporo niedociągnięć (dosłownie 🤪 - ciężko utrzymać odpowiednie napięcie materiału), ale ponoć to kwestia wprawy, także będziemy ćwiczyć. Dostałam kilka wskazówek, więc powinno być już tylko lepiej. 🙂
Mmma, kurczak lubią tę wiadomość
-
Akataa ale super!
U nas z brzuszkiem dalej rollercoaster. A mi sie zrobil bolesny guzek pod pachą i nie wiem co z nim w ogóle zrobić, przysięgam, że nie jade do żadnego lekarza 😂 Mam dość.
Fizjo dziś małą tak rozmasował i porozciagal ze caly dzien spi. Nawet usg potem przespala 😂 Niestety dość słabo trzyma główkę i praktycznie jej nie podnosi, plus preferencja stron jest spora więc będziemy chodzić regularnie.Mmma, kurczak lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
To ja Wam powiem ze wyczulam sobie ze trzy tyg temu jakies zgrubienia w piersi i poszlam na usg i wyszly dwa torbiele.
U nas jest wzmozone napiecie szyi i glowe to nam dzwiga od poczatku bardzo dlugo dlatego u nas w druga strone trzeba i stad fizjo.do tego glowe do tylu bardzo odgina... Ale poza tym okz radosna dziewczynka u nas ppreferencja stron tez sie pojawia ale juz nad tym pracujemy od dwoch tyg i jest lepiej. Tak samo jak pracujemy nad gorna warga i ukrwieniem. Neurologopedka przebadala mloda i tak to wszystko prawidlowe tylko ta gorna warga i ukrwienie dziasla, na to mamy cwiczenia/masaz.
A dzisiaj udalo sie zapisac do chirurga onkologa z naczyniakiem na maj takze czekamy a i tak intensywnie leci bo ciagle jakies wizyty.
-
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: [email protected]
Dziękuję Ci -
Mmma widzę ze u Ciebie tez co dzien to jakas wizyta. Ja dzis jedynie teleporada wiec mam plaże 🤣
Stokrota osteopata to nie jest zawód medyczny. Bardziej uciski, dociski itp. fizjo to sama wiesz, sa różne metody cwiczenia. Ja bylam ze starsza u osteo jednego z najbardziej polecanych i pomylil w karcie pacjentow. To jeszcze luz, zdarza sie kazdemu ale on macajac ja po glowie itp w ogóle sie nie zorientowal, ze to nie to dziecko i mi wciska cos ze jest poprawa od poprzedniego razu ewidentnie. A ja na to ze jestem pierwszy raz... Możecie sobie wyobrazić jak przebiegala dalej wizyta. Moj maz byl u osteo dla dorosłych, podlaczyla go do jakichs maszyn, cos tam uciskala i nawet akupunkture robila - roznica zerowa. Ja jestem zniechecoba ale sporo osob sobie chwali.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dzień dobry Dziewczyny!
Nie odzywałam się, bo musieliśmy skupić się na pozytywach, wypracować jakieś swoje rutyny, spróbować się zrozumieć z małą. Naprawdę nie wiem, dlaczego wraz z dzieckiem nie rodzi się instrukcja? Gdzieś tam razem z łożyskiem?
Dzieje się u Was! Babulka czytałam, że z Mała i zmianami Ok, cieszę się! Akataa pięknie wyglądacie w tej chuście. Tez mnie to kusi 😍
Trzymajcie się, dzielne Kobiety 🥰Babulka lubi tę wiadomość