LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthea usg bioderek jest refundowane. Akurat za to nie płaciłam chociaż.
Moja starsza nie chce już żebym ją usypiała (akurat dzisiaj miałam możliwość). Serce pęka 💔😭2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, to myśle, ze będziemy pic ciepła kawę w tym kosmosie 😉.
Rozumiem, ze serce Ci pęka. Może jeszcze jej się 10x odmieni, albo ma tak chwilowo.
A dziewczyny, do fuzji chodzicie, żeby coś konkretnego sprawdzić, czy tylko na kontrole?25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
My też jutro szczepimy 6w1 i też się stresuje...mamy ciągle niespokojne noce i dnie, więc jak nam dojdzie gorączka to nie wiem jak to wytrzymamy.
Ze starsza ciągle walczę o posłuch i żeby chodziła do przedszkola.. No mówię Wam, jak mnie wieczorem głowa boli to nie od Synka tylko z tej całodniowej walki ze Starsza. -
Babulka u nas był może ze 2-3 tyg po porodzie taki czas ze Starsza mnie mocno odsunela, a teraz znów nikogo innego do siebie nie dopuszcza tylko mnie. Idzie zwariować, zmienia się to bardzo szybko i pewnie jeszcze nie koniec.. Wiec myślę że u Was też to jest przejściowe.
-
Kinga ja ide bo mnie ciaza mocno przeczołgala pod katem kregoslupa, miednicy i ogolnie w ramach profilaktyki obnizenia macicy itd.
U mnie na szczęście starsza mnie nie odrzuca, dużo się tuli itd ale ta ksiazeczka wieczorem i zasypianie z trzymaniem za stópki to było dla mnie mega ważne. Ale nie usypialam jej juz dawno i po prostu sie odzwyczaila. Coraz ciezej mi w ogóle sie miedzy nie rozdzielic bo malutka juz tez domaga sie zabawiania, musi sie ciagle cos dziac bo inaczej krzyczy. A starsza musi czekac bo a to robie jedzenie, karmie, przewijam, jeszcze musze przeciez cokolwiek w chacie ogarnac typu zmywarke włączyć. A ona czeka z tymi zabawkami 😭 Serio nie radzę sobie ostatnio2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Calanthea wrote:Akataa jak po szczepieniu u Was ? My jutro i już mam stresa.
Dziś u osteopaty to był tak wychillowany, że nie mogłam uwierzyć, że to moje dziecko. 😄 W ogóle w szoku byłam jak go osteopata złapał tak jedną ręka gdzieś pod plecami, drugą na brzuszku i w ogóle nimi nawet nie ruszał, a zaraz poszedł piękny koncert pierdzioszków i zielona kupa. Porozluźniał mu też nóżki i w barkach. Po wizycie miałam wrażenie, że syn jest taki bardziej wiotki, tzn. nie spina się tak bardzo, no i brzuszek na pewno wyraźnie bardziej miękki. Leżąc dalej się wygina w łuk, no ale pewnie nie ma co liczyć na spektakularne zmiany po jednej wizycie. -
Aha, myślałam, ze idziecie z dzieciakami.
Babulka, oj tak biedne te starszaki. To boli strasznie, ale mam nadzieje, ze za rok będziemy patrzeć, jak będą się razem troszkę bawić. Tak sobie właśnie myśle, ze moja dała dziś taki popis, żeby w jakiś sposób zaznaczyć swoje istnienie 🥹, choć staram się mieć dla niej chwile każdego dnia.
Sansi, właśnie czasem te starszaki trudniejsze nuz niemowlaki.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Kinga z małą też chodzę Masz rację, trzeba się trzymać wizji, że będą miały siebie nawzajem 🥺
Akataa ale super! Ja raz byłam u osteopaty ze starszą ale ta wizyta to była porażka. Jakoś się zniechęciłam do szukania innego.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kinga ja wychodzę z założenia, ze każde dziecko powinno być po porodzie sprawdzone przez dobrego fizjo. Tak naprawdę kontrolnie w pierwszym roku życia powinno się co 3 mce, żeby uczyć się dobrych nawyków i wyłapać nieprawidłowości, wcześnie zauważone potrafią naprawdę wybawić od długo miesięcznej, albo nawet wieloletniej rehabilitacji. Ja naprawdę gorąco polecam.
Babulka co Ty gadasz ! Ja nawet skierowania nie dostałam, wszystko prywatnie. Do neurologa dostałam, ale wizyta na za rok 😂😂😂
Akataa to super, ze poszło gładko. Mam nadzieje, ze i my tak przejdziemy.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Calanthea, tez tak czytam na polskich stronach. Z tym, ze niemiecka służba zdrowia działa nieco inaczej, tzn. Z chodzeniem prywatnie to jest różnie (nie do każdego lekarza czy specjalisty można iść prywatnie, ludzie nie robią prywatnie badań krwi, itd. Jedynie u dentysty jest więcej usług prywatnych), ale do fizjoterapeuty potrzeba skierowanie od pediatry. Jeśli pediatra nic nie widzi, to nie mam podstaw, żeby tam iść. Ja byłam z me starsza u osteopaty, bo miała troszkę problem z prostym trzymaniem główki, ale po jednej wizycie problem się skończył. Tam akurat byłam prywatnie. I sam tez czasem idę.
Teraz będę patrzeć, ale tak naprawdę wszystko zależy od dobrego pediatry.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Jesteśmy po szczepieniu, same obowiązkowe. Zmierzony ma 61cm a zważony 5,5kg. Wzrost na 97 centylu (?!), waga na 57 centylu.
Narazie śpi i póki co nie marudzi, nie płacze...czekam co dalej..po jakim czasie może się coś zadziac? Pielęgniarka mowila ze już po godzinie dwóch od padania szczepionek..jak było u Was?? -
My już 4 godziny od szczepienia, Tadziula śpi. Mieliśmy 6w1, Prevenar13 i Rota. Wysępiłam tez skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i będziemy sobie chodzi do naszej fizjo na fundusz. Chociaż tyle
Babulka lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
U nas noc bardzo słaba, nie miał jakiejś gorączki, bo nie wylapalam wiecej nóż 37,4, ale i tak dawałam pedicetamol bo był wyraźnie niespokojny, nie mógł spac, kręcił się, kopał..usnal spokojniej dopiero o 3 w nocy, obudził się po 2 godz, zjadł i usnął z powrotem do 8. Teraz w dzień wydaje się, że już jest ok, spi spokojnie druga godzinę.. nie ma żadnych pęcherzy czy zaczerwienienia na nóżkach.
-
U nas wcziraj było spoko, w nocy był niespokojny, dziś w ciągu dnia przespał 3h ciągiem, ale się wybudzał na kilka sek., a teraz usnął prawie jak go mąż na kanpie zabawiał. Coś mi się to podejrzane wydawało, bo chodzi spać zazwyczaj o 21, wiŵc sprawdziłam temp. i ma 38,4. Podałam pedicetamol. Mam nadzieję, że to wciąż efekt szczepienia (choć już dużo czasu minęło), a nie choroba jakaś... 😒
-
Hej. Nie odzywalysmy sie wybaczcie.
Corcia urodzona 20.02 z waga 3780g.
Urodzona z naczyniakiem na nozce, dosc duzy 4x4cm. Wizyty u neonatologa a obecnie mamy skierowanie do poradni chirurgii onkologicznej dla dzieci i zobaczymy co dalej.
Poza tym jest ok, takie troche problemy z brzuszkiem ale w porownaniu ze starsza jest lepiej. Tez bylismy u osteopaty i byla poprawa. Bylismy tez u neurologopedy i fizjoterapeuty. Mamy zwiekszone napiecie miesni szyi.
Szczepienie wybralismy 5w1 i mamy po swietach.
Pozdrawiamy i zyczymy zdrowka:)Sansivieria lubi tę wiadomość