LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tylko spodnie na gumce z podwyższonym stanem teraz się sprawdzają. Siostra mi wysyła pakę ubrań ciążowych i chyba z legginsów zaraz będę musiała zacząć korzystać. 😅
-
A ja akurat w spodnie wchodzę, tylko jedna para jest przyciasna, ale pozostałe ok. A przytyłam z 2 kg 😂 ale biorąc pod uwagę fakt, że chodzę do pracy to już szukam spodni ciążowych, żeby jakoś człowiek wyglądał 😂
Kupujecie może te adaptery do pasów samochodowych? -
U mnie brzuch nie do ukrycia już zdecydowanie 😁 słyszałam, że w drugiej ciąży szybciej ten brzuszek się pokazuje, ale nie sądziłam, że aż tak 😉 ja już całkowicie przerzuciłam się na spodnie i ogólnie ubrania ciążowe. I tak już wszyscy wiedzą 😊Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Wiewioora wrote:A ja akurat w spodnie wchodzę, tylko jedna para jest przyciasna, ale pozostałe ok. A przytyłam z 2 kg 😂 ale biorąc pod uwagę fakt, że chodzę do pracy to już szukam spodni ciążowych, żeby jakoś człowiek wyglądał 😂
Kupujecie może te adaptery do pasów samochodowych?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Wiewioora wrote:A ja akurat w spodnie wchodzę, tylko jedna para jest przyciasna, ale pozostałe ok. A przytyłam z 2 kg 😂 ale biorąc pod uwagę fakt, że chodzę do pracy to już szukam spodni ciążowych, żeby jakoś człowiek wyglądał 😂
Kupujecie może te adaptery do pasów samochodowych? -
Chyba nie będę robić amnio. Boje się że już nie dostanę drugiej szansy na ciążę po poronieniu związanym z tym badaniem. Niby wszyscy uspokajają że to minimalne ryzyko,ale ja nie będę kusić losu. Nie po tylu latach. Mąż i tak mi powiedział że nie umiałby zabić dziecka więc co mi amnio oprócz tego że może wyszłaby jakaś anomalia nie pływająca na życie dziecka? Jeśli ma nie przeżyć to nie przeżyje. Jeśli ma żyć to z pełnym pakietem niepewności co do zdrowia. Bo nawet rzekomo zdrowe dziecko z dobrym kariotypem może być na coś chore i tyle.
Mam jeszcze wizytę u genetyka i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję.kurczak lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:A możecie polecić jakiś konkretny adapter? Też się zastanawiam nad zakupem 😜15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Wiewioora wrote:A możecie polecić jakiś konkretny adapter? Też się zastanawiam nad zakupem 😜
https://allegro.pl/oferta/multi-smart-ag-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-8241274564Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 12:26
-
Ja bym amnio tez nie robila..te nieinwazyjne jak najbardziej jeśli będzie trzeba ale ryzykować z amnio to nie...bo i po co??? Co mi to więcej powie???
Olencja, ja myślę że emocje powoli opadną, oswoisz sei z myślą że może być wszystko, zdrowie lub choroba..jest na to jeszcze cala ciąża.. ja im więcej o tym czytam tym bardziej biorę pod uwagę że może być wszystko. -
olencja wrote:Chyba nie będę robić amnio. Boje się że już nie dostanę drugiej szansy na ciążę po poronieniu związanym z tym badaniem. Niby wszyscy uspokajają że to minimalne ryzyko,ale ja nie będę kusić losu. Nie po tylu latach. Mąż i tak mi powiedział że nie umiałby zabić dziecka więc co mi amnio oprócz tego że może wyszłaby jakaś anomalia nie pływająca na życie dziecka? Jeśli ma nie przeżyć to nie przeżyje. Jeśli ma żyć to z pełnym pakietem niepewności co do zdrowia. Bo nawet rzekomo zdrowe dziecko z dobrym kariotypem może być na coś chore i tyle.
Mam jeszcze wizytę u genetyka i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję.
Specjalnie Cię pytałam,gdzie robiłaś to nifty. Jeśli wysyłali do Chin ,jest ubezpieczone. Czyli dużo pewniejsze, bo robione z dokładnością. Nikt nie dałby komuś ot tak tyle kasy z ubezpieczenia, tylko dlatego, że badanie zrobiono na szybko i byle jak, zwłaszcza że nie oszukujmy się mało kto robi to badanie bez żadnych podstaw. Ja Ci mówię ,że to będzie dziewczynka z małym, pięknym noskiem ❤️Sansivieria lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
olencja wrote:Chyba nikomu nie udało się z tego ubezpieczenia dostać kasy. Z tego co czytałam to pic na wodę
No ciekawe właśnie jak to jest... Nie zagłębiałam się w to 🤔Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Cześć dziewczyny!
Olencja bardzo się cieszę z wyników Twojego nifty. Mimo, że jest jeszcze sporo niejasności to na pewno pojawiło się wielkie światełko w tunelu Ciekawe co powie genetyk. Natura potrafi zaskakiwać i nie być do końca jednoznaczna. Gratulacje dziewczynki .
Kawoholiczka świetne wieści ! Gratulacje.
Isisi trzymam kciuki za Twoje badania ! Pewnie na wyniki statystyki miała Twoja historia. Wszystko będzie dobrze .
Ja dzisiaj natomiast najadłam się mega stresu. Poszłam rano do pracy i w toalecie na bieliźnie zobaczyłam skrzep krwi. No normalnie mnie zamurowało. Potem miałam taka jasnoróżowa wydzielinę.
Zadzwoniłam od razu do mojej ginekolog i poradziła mi żebym przyjechała do niej do szpitala. Zrobiła mi badanie i usg i całe szczęście wszystko dobrze, dzidziuś ma już 7 cm !! Powiedziała, ze ten skrzep mógł być z szyjki macicy, ale jest prawidłowa. Dała mi luteinę dopochwowo i zaleciła odpoczynek. Ale oczywiście już najczarniejszy scenariusz w głowie, w internecie tez piszą, ze skrzepy nie oznaczają nigdy nic dobrego, człowiek się tylko nakręca.
W sobotę i tak mamy wizytę kontrolną to potwierdzimy czy wszystko ok. -
Jezu Mari chyba bym umarla w tym wc jakbym zobaczyła krew!
Słuchajcie a ja sobie z wlazlam kolejny problem. Na tym zafajdanyn wyniku nifty na samym dole są tzw dodatkowe ustalenia i tam jest coś takiego jak duplikacja jednego chromosomu. Przeszukałem net u oznacza ona mnóstwo chorób typu opóźnienie w rozwoju, autyzm, padaczkę itd. więc siedzę u znów ryczę że kuźwa bed emusiala zrobić amnio. -
olencja wrote:Jezu Mari chyba bym umarla w tym wc jakbym zobaczyła krew!
Słuchajcie a ja sobie z wlazlam kolejny problem. Na tym zafajdanyn wyniku nifty na samym dole są tzw dodatkowe ustalenia i tam jest coś takiego jak duplikacja jednego chromosomu. Przeszukałem net u oznacza ona mnóstwo chorób typu opóźnienie w rozwoju, autyzm, padaczkę itd. więc siedzę u znów ryczę że kuźwa bed emusiala zrobić amnio.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
olencja wrote:Po prostu że wykryto wadę chromosomu. Jest tam takie miejsce na wyniku specjalne w tym celu zrobione.
Ale nie napisali którego chromosomu ?
Kurcze ja bym chyba robiła to amnio na Twoim miejscu bo strasznie dużo tu niewiadomych 😔 bardzo współczuję stresów, ale chyba lepiej wiedzieć na czym się stoi, a jednak amnio to już pewność, że albo jest dobrze albo nie. Ja mówię ze swojego punktu widzenia, bo nie wykluczalam amnio jeśli jakiekolwiek badania budziłyby moją wątpliwość...
Trzymaj się, przytulam 😔Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗