LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Olej migdałowy fajnie się sprawdza, balsam z Palmersa znów fajnie się wchłania, ale czuć że zostawia miękką skórę. Ja na zmianę teraz kupiłam masełko do ciała z Nacomi dla kobiet w ciąży. Zostawia taką fajną tłustą warstwę o ile lubicie taki efekt i pięknie pachnie ☺️Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ja czytałam, ze nieważne co stosujemy i tak górą geny. I jak mamy to w nich zapisane to i tak będą 😔 Już sama nie wiem Na wszelki wypadek też i coś stosuję 🙊
Ruszam zaraz na prenatalne! Niby się nie stresuję, ale od 4 już nie śpię (choć to moja czysta pora pobudki w ciąży 😭)... Także na pewni jakiś stresik jest. Dziś USG i pobranie krwi,na 17.08 dopiero omówienie... 😔
-
Kurczak kciuki za prenatalne! Stresik jest zrozumiały, na pewno po usg trochę odetchniesz. 🤞
Co do smarowideł ja mam balsam z Body Boom Mama. Ciężko teraz ocenić skuteczność, ale ma dobry skład i lekką konsystencję. Póki co, mi odpowiada, aczkolwiek nie łudzę się, że uchroni mnie całkiem od rozstępów, bo mam do nich niestety duże skłonności. 😔 -
Kurczak, daj znać po i trzymam kciuki🍀 myślę że coś się dowiesz na USG 🙂
Olencja, daj znać po wizycie u genetyka, trzymam kciuki również!
Ja póki co używam zwykłego masła do ciała, kakaowe. Pięknie pachnie a to, że się smaruje to i tak cud, ja mam problem z systematycznym smarowaniem ciała 😅 -
Kurczak trzymam kciuki!!
Co do balsamów, to w pierwszej ciąży jakiś z rossmana miałam, ale nie stosowałam regularnie, bo nie znoszę się smarować 😖 a poza tym rozstępy ma moja mama i moje siostry i ja tez, wiec mogę litrami to kłaść na skore a i tak nic nie da. Taka uroda niestety już jako nastolatka zaczęłam mieć na brzuchu, ale malutkie i niewidoczne, a jak w ciąży mi wywaliło, to mam do połowy brzucha, nawet wyzej chociaż trochę zbladły, ale myśle, ze w tej ciąży to już będę miała do żeber 🙄 nic innego jak jakieś laserowe zabiegi mi zostają jak urodzę wszystkie dzieci xd
Dziewczyny, które robiły nifty - ile dokładnie czekalyscie na wyniki? Miałam robione tydzień temu i po cichu czekam dziś albo jutro… -
Gemma19 wrote:Kurczak trzymam kciuki!!
Co do balsamów, to w pierwszej ciąży jakiś z rossmana miałam, ale nie stosowałam regularnie, bo nie znoszę się smarować 😖 a poza tym rozstępy ma moja mama i moje siostry i ja tez, wiec mogę litrami to kłaść na skore a i tak nic nie da. Taka uroda niestety już jako nastolatka zaczęłam mieć na brzuchu, ale malutkie i niewidoczne, a jak w ciąży mi wywaliło, to mam do połowy brzucha, nawet wyzej chociaż trochę zbladły, ale myśle, ze w tej ciąży to już będę miała do żeber 🙄 nic innego jak jakieś laserowe zabiegi mi zostają jak urodzę wszystkie dzieci xd
Dziewczyny, które robiły nifty - ile dokładnie czekalyscie na wyniki? Miałam robione tydzień temu i po cichu czekam dziś albo jutro…
Ja czekałam dokładnie 3 dni robocze, w sumie 5 dni bo był weekend jeszcze. Więc szybciutko, ja robiłam na testdna 😉Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Hej Dziewczyny, Kurczak 3mam kciuki za prenatalne. U mnie dziś też termin prenatalnych. Narazie nie mam czasu się stresować, bo w pracy dość innych spraw.
A ja w smarowidla też nie wierzę. Smaruje się na szybko jakimś balsamem i to tyle. Po 1szej ciąży mam parę rostepow na biodrach, nie jakoś strasznie.
Dam znać jak wyszło prenatalne i czy będę robić nifty. Olencja mam nadzieję, że gentyk Cie uspokoi.
Staraj się nie zamartwiać na zapas, żebyś po urodzeniu miała siłę zajmować się noworodkiem i żeby nie dopadła Cie depresja poporodowa, tym bardziej, że sama piszesz, że już chorowałaś. 3mam kciuki.
Pozdr.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ja już po USG. Trafił mi się super miły lekarz, a się stresowałam, bo słyszałam, że tam czasem przyjmuje taki jeden nieprzyjemny. I choć mam "twardą dupe" to w połączeniu z obawami o badania daje to troszkę stresiku
USG - wszystko w normie, niskie ryzyka. Także super, kamień z serducha. Krew mi pobrano i 17.08 omówienie u genetyka. Widziałam fasole pierwszy raz od miesiąca i teraz już dobrze mogłam dostrzec rączki, nóżki... 🥰 Wcześniej tylko "fasolka". Fajna sprawa.
Dziękuje dziewczyny za kciukasy! Dobrze Was mieć.
Kinga powodzenia!
Gemma: piękna sprawa 💝 Widzę, że drugi chłopak tak? 😍Gemma19, Sansivieria, Isisi lubią tę wiadomość
-
Rozmowq z genetykiem z IMId beznadziejna. Nic się nie dowiedziałam oprócz tego co wiem,czyli że zalecana amnio bo nifty zdarza się się że się myli. Nawet nie zaproponował mikromacierzy. Porażka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2022, 11:26
-
Nie wiem właśnie, jeszcze w środę prywatną wizyta więc może coś normalnego się dowiem,coś czego nie mogłam się doszukać w necie. Serio,jestem załamana poziomem tej rozmowy. Sądziłam że tam to już na pewno wszystko mi wyjaśnia no bo gdzie jak nie w IMID. Także nadal jestem w tym samym punkcie. Dno i metr mułu. Jestem wściekła że trafiłam na jakiegoś zjeba.
-
Gemma gratuluję pięknych wyników i kolejnego Synka! Dobrze mieć na tym etapie takei konkrety! Super! Korzystaj i ciesz się!
Kurczak, świetnie ze tak sprawnie poszło usg i miły lekarz, to też dużo daje..gratulacje zdrowego Maluszka! Z usg nie było jeszcze widać płci?Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Kinga to czekamy jeszcze na Twoja relacje z dzisiaj, kciuki zacisniete!
U mnie jutro prenatalne, o 7 pobierają krew, a kolo 10-11 usg, dam znać czego się dowiem, stresuje się bardzo..mój wiek jednak mnie martwi..czuje się 10 lat młodziej no ale ciało ma swoją metrykę...
Po cichu liczę na płeć z obrazu usg... -
Sansivieria wrote:Kinga to czekamy jeszcze na Twoja relacje z dzisiaj, kciuki zacisniete!
U mnie jutro prenatalne, o 7 pobierają krew, a kolo 10-11 usg, dam znać czego się dowiem, stresuje się bardzo..mój wiek jednak mnie martwi..czuje się 10 lat młodziej no ale ciało ma swoją metrykę...
Po cichu liczę na płeć z obrazu usg...Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Sansivieria wrote:Kurczak, świetnie ze tak sprawnie poszło usg i miły lekarz, to też dużo daje..gratulacje zdrowego Maluszka! Z usg nie było jeszcze widać płci?
Nie! Miał podkurczone lekko nóżki i ukrył skrzętnie to, co między nogami 🤭 Tak, to że lekarz miły to jednak dużo daje. Ostatnio widziałam gdzieś na insta, żeby częściej mówić ludziom w ich pracy, że robią dobrą robotę (jeżeli tak jest ), albo po prostu podziękować i powiedzieć miłe słowo. I zapadło mi to w pamięć. Dziś wychodząc od lekarza podziękowałam, jak zawsze, ale też dodałam "za miłą i przyjazną wizytę". Na co dzień pracuję z klientem, też mogę mieć słabszy dzień, zwłaszcza jak 30ty raz ktoś mnie pyta o to samo, ale nie mogę być nieuprzejma. Trochę też jesteśmy "klientkami", a często czujemy się jak intruzy...
Sansivieria po krwi i USG masz też tak, jak ja konsultację z lekarzem? W sensie za jakiś czas czy szybciej? Bo to też pewnie by Ci skróciło czas ewentualnych stresów...
Olencja trafiłaś na jakiegoś zmęczonego pracą zjeba? Czy jakiś niekompetentny?