X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście prawdopodobnie to był tylko śluz 🙂 Bo szyjka długa i zamknięta.

Akataa, Ariane lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 4 września 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka taki śluz gesty, glutowaty zdarza się i mi. Ja zauważyłam, że na codzień go nie ma, a pojawia się po współżyciu. Jak pierwszy raz go zobaczyłam to też miałam myśl, że to czop...

Melduję, że u nas też będzie chłopiec 💙 i już czuje jego kopniaczki 🥰

Co do tematu wyprawki to już wyjęłam ubranka po pierwszym synku, żeby przejrzeć i zorientować się co jeszcze trzeba dokupić, część białych rzeczy brzydko zżółkła więc muszę dokupić kilka kompletów ubranek. Myślę już nad zrobieniem listy i po wizycie rozpocznę zakupy tak, żeby to było rozłożone w czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 07:54

Akataa, Babulka lubią tę wiadomość

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko rano po nocy spłynie taka wodnista wydzielina a potem od południa sucho.
    Nadal u mnie dziewczę,tak jak zaplanowałam i nie ruchliwe ;)
    Tp też bez zmian

Babulka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na ip i dziewczyna przede mną szła do porodu i tak sobie pomyślałam patrząc na nią, że jednak nie warto do szpitala jechać samemu. Nie mówię o sali porodowej ale chociaż żeby przejść przez izbę. Ona już była na takim etapie, że nie mogła mówić a nie wiem czy wiecie (te co rodziły to na pewno wiedzą), ale tam trzeba tone biurokracji wypełnić. Dziewczyna rodzi, nie może iść a oni się ją pytają jaka przychodnia dla dziecka wybrana do karty szczepień itd 😂 te wszystkie papiery są potrzebne, gbs, karty ciąży,ostatnie badania itd itp. Ja tego nie przechodziłam, bo rodzilam z patologii, więc wypełniałam to nie rodząc jeszcze. Ale pamiętam,ze tam nawet jakas ankieta była jaki masz zawód i jakie warunki w domu zapewnisz 😆Jak ją lekarz jako nie wiem która osoba zapytał która ciąża i który poród to już myślałam, że mu strzeli 😂 po torby musiał mąż iść, on potem też jej ciuchy dawał z walizki itd. Pytali go o jej szczepienia, infekcje, cuda na kiju, jeszcze ta ankieta covidowa 🤦‍♀️
    Druga dziewczyna przyszła z mamą i też mama za nią odpowiadała kiedy czop odszedł a kiedy wody itd. Także myślę, że fajnie jednak mieć kogoś kto nas nie tylko autem zawiezie ale też wejdzie i przejdzie przez tą izbę, bo to aż tragikomedia jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 09:58

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Na szczęście prawdopodobnie to był tylko śluz 🙂 Bo szyjka długa i zamknięta.

no to super !

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam 🫣 Sporo napisałyście. Co do porodu rodzinnego to dzięki za wartościowe rady dlaczego warto. Ja nie wiem czy mąż będzie chciał być, ale raczej jak powiem, że ja chcę to będzie. Najwyżej będziemy reagować na bieżąco :) Ale przekonuje mnie też oprócz wsparcia i obecności bliskiej osoby w takim momencie, aspekt bezpieczeństwa.

My płci jeszcze nie znamy. Wizyta za dwa tygodnie niecałe. Zobaczymy 🫣 Ja myślę, że chłopak, ale jak będzie psikus w postaci dziewczynki to też git :)

Dziś rano mąż dał mi pospać. O 6.30 kot przyszedł już domagać się śniadania. Mąż wstał, nakarmił kocie dziecko i przymknął mi drzwi od sypialni, żebym mogła odespać 🥰 Śmieje się, że kot nas już testuje. W tym tygodniu bardzo słabo spałam. Co noc pobudki o 3,4… słucham po nocach podcastów, bo nie mogę spać. Przed ciążą tak nie miałam… 🙄

202302176752.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak, piona, bo za 1,5 tygodnia też mam wizytę i liczę na wieści o płci 😊 a co do nocy... Jeny, jakie ja dzisiaj miałam koszmary 😳 śniło mi się, że jakieś dzieciaki szły środkiem ulicy, a ja je potracilam. Nic nikomu się nie stało, ale masakra. A kolejny sen był taki, że dorabiałam na L4 i ZUS nie chciał mi wypłacać kasy xd za późno ogarnęłam się że już nie mogę dorabiać? Nie wiem skąd to przyszło, skoro jedyne czym zajmuje się na zwolnieniu to odpoczywanie, drobne prace na moim RODos i sprzątanie mieszkania 😅 i kurde nikt mi za to nie płaci ..🤣

A tak z ciążowych spraw, macie już w piersiach pokarm? W sensie jak jestem bez stanika to na koszulkach czasami robią mi się takie plamki na wysokości sutków. Moja mama mówiła że normalka, ona też miała dość wcześnie takie "ulewanie" siary 😳 a Wy? Bo nikt z koleżanek w ciąży nie chwalił się takimi zmianami w ciele 😅

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Kurczak, piona, bo za 1,5 tygodnia też mam wizytę i liczę na wieści o płci 😊 a co do nocy... Jeny, jakie ja dzisiaj miałam koszmary 😳 śniło mi się, że jakieś dzieciaki szły środkiem ulicy, a ja je potracilam. Nic nikomu się nie stało, ale masakra. A kolejny sen był taki, że dorabiałam na L4 i ZUS nie chciał mi wypłacać kasy xd za późno ogarnęłam się że już nie mogę dorabiać? Nie wiem skąd to przyszło, skoro jedyne czym zajmuje się na zwolnieniu to odpoczywanie, drobne prace na moim RODos i sprzątanie mieszkania 😅 i kurde nikt mi za to nie płaci ..🤣

A tak z ciążowych spraw, macie już w piersiach pokarm? W sensie jak jestem bez stanika to na koszulkach czasami robią mi się takie plamki na wysokości sutków. Moja mama mówiła że normalka, ona też miała dość wcześnie takie "ulewanie" siary 😳 a Wy? Bo nikt z koleżanek w ciąży nie chwalił się takimi zmianami w ciele 😅
    Sny w ciąży to jest mega odjazd :D Ja później nie wiem, czy to jawa, c zy sen, bo są czasami tak realistyczne, że szok :P

Po ściśnięciu piersi wypływa mi siara, od 2 tygodni :P

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to normalka z tymi snami … ja co noc to nowa historie przeżywam 🫣
    U nas tez płeć nieznana - jutro mam wizytę liczę, ze coś może się dowiem. Jutro dzidziusia będzie oglądać ze mną córcia. Lekarz się zgodził, a ona doczekać się nie może. Ostatnio jak słyszała serduszko była pod dużym wrażeniem, jak dojdzie do tego obraz … może być ciekawie 😂
    Pomarańcza to się zdarza, ale w sumie wcale nie jest jakieś bardzo często. Ostatnio gdzieś czytałam, se niektóre kobiety tak maja. Mi się pokarm pojawił po pierwszym przystawieniu córki.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fatalnie śpię od miesiąca, snów nie mam żadnych przez to. Zacznę znów zakładać zegarek co mi sen mierzy to zobaczę ile faktycznie przesypiamy bo mam wrażenie że może godzinę snu mam w nocy a tak to ciągle przewracanie się z boku na bok.

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza to samo z tymi snami! Serio mam rano zagadkę czy to jawa czy sen. Chwilę mi zajmuje rozwikłanie tej zagadki. A na kiedy masz termin? Wcześniej nie było widać nic? Mój się za bardzo ruszał bąbelek i nie dało się uchwycić.

Calanthea ale super! Córka będzie miała super wspomnienia 😍

202302176752.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko ja dziś miałam koszmary 🙈 mi się dziś śniło, że jakiś chłopak mnie prześladował, uciekałam przed nim a potem widziałam, jak przecina komuś twarz, że aż szczękę było widać.. brrr. Jak małe dziecko budziłam męża, żeby nie spał bo idę do WC i mega się boję 🤣 dla mnie to coś odmiennego, bo dotychczas baaaardzo często miałam erotyczne sny 🙈

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja na szczęście nie mam aż takich koszmarów, bardziej psychodeliczne sny. Koszmar parę razy też wpadł ale nie aż taki straszny. Ostatnio wyciągnęłam poduszkę ciążową i o wiele lepiej mi się śpi. Tylko że mnie córka budzi nie raz w nocy a najpóźniej o 7 rano i tyle ze spania 😵

Pomarańcza ja nie mam wypływu ale widać, że w piersiach już coś tam ruszyło bo są twarde. W pierwszej ciąży dopiero mleko poleciało i to w małych ilościach przy przystawieniu. Początkowo to dosłownie po kropelce leciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 15:54

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Isisi Ekspertka

Wysłany: 4 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza ja mam też wypływy siary już od jakiś 2 tyg. W pierwszej ciąży też tak miała, a od około 26 tyg było tego tyle, że musiałam używać wkładek laktacyjnych 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 18:45

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:

Dziś rano mąż dał mi pospać. O 6.30 kot przyszedł już domagać się śniadania. Mąż wstał, nakarmił kocie dziecko i przymknął mi drzwi od sypialni, żebym mogła odespać 🥰 Śmieje się, że kot nas już testuje. W tym tygodniu bardzo słabo spałam. Co noc pobudki o 3,4… słucham po nocach podcastów, bo nie mogę spać. Przed ciążą tak nie miałam… 🙄

Myslalam ze tylko ja mam problem ze snem... ja jak zasne to sie budze srednio co godzine, dwie, zasypiam po pewnym czasie a pozniej znow sie budze, rozwalony mam sen totalnie, nie pamietam zebym w tej ciazy przespala tak z 5godzin pod rząd

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie co do piersi to na poczatku mnie bardzo bolaly, a od drugiego trymestru sie uspokoilo i czasami leciutki bol tylko, zero wyplywu nic

age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija u nas na 100% chłopiec :)

Co do snów, to brak, aż dziwne! Ale w odróżnieniu od was śpię jak susel, oprócz około 2x w nocy wycieczka siku, a tak to czasami nadal pobudki do synusia. Ogólnie od kiedy nie karmie, to maz mu daje mleczko w nocy, ale czasami biedak się budzi i płacze, wiec się rozbudzamy na maxa na około 15 minut. Ale na szczęście nie zdarza się to często :)
    Kurde ja już trochę niby czułam jakieś ruchy, ale rzadko i teraz wcale :( nie mam czegoś takiego, ze jak się położę i skupie xd to kopie :/ No cóż, muszę uzbroić się w cierpliwość, a wizyta za tydzień w poniedziałek

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isisi wrote:
    Pomarańcza ja mam też wypływy siary już od jakiś 2 tyg. W pierwszej ciąży też tak miała, a od około 26 tyg było tego tyle, że musiałam używać wkładek laktacyjnych 🙊
    Jak przełożyło sie to później na ilość pokarmu po porodzie, ewentualne trudności z kp? Zastanawiam się, bo w pierwszej ciąży nic kompletnie z piersiami się nie działo, może do 10 tygodnia bolały dość mocno, a później już nic. Po porodzie nie miałam pokarmu, to była droga przez mękę. W obecnej ciąży widzę ogromne zmiany w piersiach, zmianę koloru i rozmiaru brodawek, no i ten wyciek. O bólu piersi nie wspomnę, towarzyszy mi cały czas. Ciekawe, czy będzie mi dane karmić drugie dziecię już bez większych problemów...? 🤔

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszmarów nie mam, dzisiaj miałam dziwny sen, ale tak to raczej rzadko. Jeżeli chodzi o budzenie się to wiadomo, 2-3 pobudki na siku, ale zdarzyło się kilka w 100% przespanych nocy 😂
    Czy któraś z Was ma poduszkę ciążowa? Mam 161 cm, jak poczytałam to stwierdziłam że chce typ U, tylko nie wiem czy za mała nie jestem do niej 😀

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ