LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka taki śluz gesty, glutowaty zdarza się i mi. Ja zauważyłam, że na codzień go nie ma, a pojawia się po współżyciu. Jak pierwszy raz go zobaczyłam to też miałam myśl, że to czop...
Melduję, że u nas też będzie chłopiec 💙 i już czuje jego kopniaczki 🥰
Co do tematu wyprawki to już wyjęłam ubranka po pierwszym synku, żeby przejrzeć i zorientować się co jeszcze trzeba dokupić, część białych rzeczy brzydko zżółkła więc muszę dokupić kilka kompletów ubranek. Myślę już nad zrobieniem listy i po wizycie rozpocznę zakupy tak, żeby to było rozłożone w czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 07:54
Akataa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na ip i dziewczyna przede mną szła do porodu i tak sobie pomyślałam patrząc na nią, że jednak nie warto do szpitala jechać samemu. Nie mówię o sali porodowej ale chociaż żeby przejść przez izbę. Ona już była na takim etapie, że nie mogła mówić a nie wiem czy wiecie (te co rodziły to na pewno wiedzą), ale tam trzeba tone biurokracji wypełnić. Dziewczyna rodzi, nie może iść a oni się ją pytają jaka przychodnia dla dziecka wybrana do karty szczepień itd 😂 te wszystkie papiery są potrzebne, gbs, karty ciąży,ostatnie badania itd itp. Ja tego nie przechodziłam, bo rodzilam z patologii, więc wypełniałam to nie rodząc jeszcze. Ale pamiętam,ze tam nawet jakas ankieta była jaki masz zawód i jakie warunki w domu zapewnisz 😆Jak ją lekarz jako nie wiem która osoba zapytał która ciąża i który poród to już myślałam, że mu strzeli 😂 po torby musiał mąż iść, on potem też jej ciuchy dawał z walizki itd. Pytali go o jej szczepienia, infekcje, cuda na kiju, jeszcze ta ankieta covidowa 🤦♀️
Druga dziewczyna przyszła z mamą i też mama za nią odpowiadała kiedy czop odszedł a kiedy wody itd. Także myślę, że fajnie jednak mieć kogoś kto nas nie tylko autem zawiezie ale też wejdzie i przejdzie przez tą izbę, bo to aż tragikomedia jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 09:58
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ufff, nadrobiłam 🫣 Sporo napisałyście. Co do porodu rodzinnego to dzięki za wartościowe rady dlaczego warto. Ja nie wiem czy mąż będzie chciał być, ale raczej jak powiem, że ja chcę to będzie. Najwyżej będziemy reagować na bieżąco Ale przekonuje mnie też oprócz wsparcia i obecności bliskiej osoby w takim momencie, aspekt bezpieczeństwa.
My płci jeszcze nie znamy. Wizyta za dwa tygodnie niecałe. Zobaczymy 🫣 Ja myślę, że chłopak, ale jak będzie psikus w postaci dziewczynki to też git
Dziś rano mąż dał mi pospać. O 6.30 kot przyszedł już domagać się śniadania. Mąż wstał, nakarmił kocie dziecko i przymknął mi drzwi od sypialni, żebym mogła odespać 🥰 Śmieje się, że kot nas już testuje. W tym tygodniu bardzo słabo spałam. Co noc pobudki o 3,4… słucham po nocach podcastów, bo nie mogę spać. Przed ciążą tak nie miałam… 🙄 -
Kurczak, piona, bo za 1,5 tygodnia też mam wizytę i liczę na wieści o płci 😊 a co do nocy... Jeny, jakie ja dzisiaj miałam koszmary 😳 śniło mi się, że jakieś dzieciaki szły środkiem ulicy, a ja je potracilam. Nic nikomu się nie stało, ale masakra. A kolejny sen był taki, że dorabiałam na L4 i ZUS nie chciał mi wypłacać kasy xd za późno ogarnęłam się że już nie mogę dorabiać? Nie wiem skąd to przyszło, skoro jedyne czym zajmuje się na zwolnieniu to odpoczywanie, drobne prace na moim RODos i sprzątanie mieszkania 😅 i kurde nikt mi za to nie płaci ..🤣
A tak z ciążowych spraw, macie już w piersiach pokarm? W sensie jak jestem bez stanika to na koszulkach czasami robią mi się takie plamki na wysokości sutków. Moja mama mówiła że normalka, ona też miała dość wcześnie takie "ulewanie" siary 😳 a Wy? Bo nikt z koleżanek w ciąży nie chwalił się takimi zmianami w ciele 😅 -
Pomarańcza wrote:Kurczak, piona, bo za 1,5 tygodnia też mam wizytę i liczę na wieści o płci 😊 a co do nocy... Jeny, jakie ja dzisiaj miałam koszmary 😳 śniło mi się, że jakieś dzieciaki szły środkiem ulicy, a ja je potracilam. Nic nikomu się nie stało, ale masakra. A kolejny sen był taki, że dorabiałam na L4 i ZUS nie chciał mi wypłacać kasy xd za późno ogarnęłam się że już nie mogę dorabiać? Nie wiem skąd to przyszło, skoro jedyne czym zajmuje się na zwolnieniu to odpoczywanie, drobne prace na moim RODos i sprzątanie mieszkania 😅 i kurde nikt mi za to nie płaci ..🤣
A tak z ciążowych spraw, macie już w piersiach pokarm? W sensie jak jestem bez stanika to na koszulkach czasami robią mi się takie plamki na wysokości sutków. Moja mama mówiła że normalka, ona też miała dość wcześnie takie "ulewanie" siary 😳 a Wy? Bo nikt z koleżanek w ciąży nie chwalił się takimi zmianami w ciele 😅
Po ściśnięciu piersi wypływa mi siara, od 2 tygodni
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Czyli to normalka z tymi snami … ja co noc to nowa historie przeżywam 🫣
U nas tez płeć nieznana - jutro mam wizytę liczę, ze coś może się dowiem. Jutro dzidziusia będzie oglądać ze mną córcia. Lekarz się zgodził, a ona doczekać się nie może. Ostatnio jak słyszała serduszko była pod dużym wrażeniem, jak dojdzie do tego obraz … może być ciekawie 😂
Pomarańcza to się zdarza, ale w sumie wcale nie jest jakieś bardzo często. Ostatnio gdzieś czytałam, se niektóre kobiety tak maja. Mi się pokarm pojawił po pierwszym przystawieniu córki.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Pomarańcza to samo z tymi snami! Serio mam rano zagadkę czy to jawa czy sen. Chwilę mi zajmuje rozwikłanie tej zagadki. A na kiedy masz termin? Wcześniej nie było widać nic? Mój się za bardzo ruszał bąbelek i nie dało się uchwycić.
Calanthea ale super! Córka będzie miała super wspomnienia 😍
-
To widzę, że nie tylko ja dziś miałam koszmary 🙈 mi się dziś śniło, że jakiś chłopak mnie prześladował, uciekałam przed nim a potem widziałam, jak przecina komuś twarz, że aż szczękę było widać.. brrr. Jak małe dziecko budziłam męża, żeby nie spał bo idę do WC i mega się boję 🤣 dla mnie to coś odmiennego, bo dotychczas baaaardzo często miałam erotyczne sny 🙈Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Jejku ja na szczęście nie mam aż takich koszmarów, bardziej psychodeliczne sny. Koszmar parę razy też wpadł ale nie aż taki straszny. Ostatnio wyciągnęłam poduszkę ciążową i o wiele lepiej mi się śpi. Tylko że mnie córka budzi nie raz w nocy a najpóźniej o 7 rano i tyle ze spania 😵
Pomarańcza ja nie mam wypływu ale widać, że w piersiach już coś tam ruszyło bo są twarde. W pierwszej ciąży dopiero mleko poleciało i to w małych ilościach przy przystawieniu. Początkowo to dosłownie po kropelce leciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 15:54
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Pomarańcza ja mam też wypływy siary już od jakiś 2 tyg. W pierwszej ciąży też tak miała, a od około 26 tyg było tego tyle, że musiałam używać wkładek laktacyjnych 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 18:45
-
kurczak wrote:
Dziś rano mąż dał mi pospać. O 6.30 kot przyszedł już domagać się śniadania. Mąż wstał, nakarmił kocie dziecko i przymknął mi drzwi od sypialni, żebym mogła odespać 🥰 Śmieje się, że kot nas już testuje. W tym tygodniu bardzo słabo spałam. Co noc pobudki o 3,4… słucham po nocach podcastów, bo nie mogę spać. Przed ciążą tak nie miałam… 🙄
Myslalam ze tylko ja mam problem ze snem... ja jak zasne to sie budze srednio co godzine, dwie, zasypiam po pewnym czasie a pozniej znow sie budze, rozwalony mam sen totalnie, nie pamietam zebym w tej ciazy przespala tak z 5godzin pod rząd
-
Maija u nas na 100% chłopiec
Co do snów, to brak, aż dziwne! Ale w odróżnieniu od was śpię jak susel, oprócz około 2x w nocy wycieczka siku, a tak to czasami nadal pobudki do synusia. Ogólnie od kiedy nie karmie, to maz mu daje mleczko w nocy, ale czasami biedak się budzi i płacze, wiec się rozbudzamy na maxa na około 15 minut. Ale na szczęście nie zdarza się to często
Kurde ja już trochę niby czułam jakieś ruchy, ale rzadko i teraz wcale nie mam czegoś takiego, ze jak się położę i skupie xd to kopie No cóż, muszę uzbroić się w cierpliwość, a wizyta za tydzień w poniedziałek -
Isisi wrote:Pomarańcza ja mam też wypływy siary już od jakiś 2 tyg. W pierwszej ciąży też tak miała, a od około 26 tyg było tego tyle, że musiałam używać wkładek laktacyjnych 🙊Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja koszmarów nie mam, dzisiaj miałam dziwny sen, ale tak to raczej rzadko. Jeżeli chodzi o budzenie się to wiadomo, 2-3 pobudki na siku, ale zdarzyło się kilka w 100% przespanych nocy 😂
Czy któraś z Was ma poduszkę ciążowa? Mam 161 cm, jak poczytałam to stwierdziłam że chce typ U, tylko nie wiem czy za mała nie jestem do niej 😀