Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też mam już wybrany szpital, w którym pracuje mój lekarz prowadzący. Rodziłam tam już wcześniej i byłam zadowolona. Poza tym tam mam najbliżej.
Co do tych kg, nie wiem czy planujecie karmić piersią, ale przy kp kilogramy szybko lecą 🤪 w ogóle nie ma się co przejmować wagą w ciąży, najważniejsze żeby było zdrowo dla nas i dla dzidziusia.
Mała.mi ja też boję się żeby się nie poślizgnąć i nie polecieć na brzuch. No trzeba uważać.
Powiem Wam, że jeśli chodzi o wygląd to ja uwielbiam to, jak hormony ciążowe działają na moje włosy i cerę 🥰 zero pryszczy, syfow, tłustej skóry. Włosy się nie przetłuszczają, spokojnie mogę je myć raz w tygodniu 😁 i nie wypadają.Mala.mi, Werson lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze pieska i muszę z nim wychodzić sama minimum 2x dziennie, wieczorem już wychodzi mąż. Mam dobre buty zimowe i ratują mi tyłek przed fikołkami 😆
Ja planuje karmić piersią najdłużej jak się da i właśnie słyszałam, że przy karmieniu kg lecą ale i macica się szybciej obkurcza.
Ja z włosami to mam na odwrót. Szybciej mi sie przetłuszczają i wypadają na potęgę, ale za to cerę mam świetną -
Macie jeszcze jakieś 'pozytywy' ciąży?😊
Werson, stosujesz coś na włosy, żeby były w lepszej kondycji?
Czytałam, że po porodzie wiele kobiet skarży się na wypadanie włosów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 16:55
Werson lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tak dwa miesiące po porodzie zaczęły wypadać. Sypało się ze mnie strasznie 🤣 aż zrobiły mi się łyse zakola 🙈 na szczęście szybko mi odrosły. Ale w pewnym momencie musiałam sobie zrobić grzywkę bo te odrastające zakola sterczały na wszystkie strony 🤭😆 więc teraz też cieszę się pięknymi włosami póki mogę, bo jak mnie czeka powtórka z rozrywki to ja pierniczę 🙈
Na włosy polecam wcierki i olejowanie 👍 -
Mala.mi wrote:Macie jeszcze jakieś 'pozytywy' ciąży?😊
Werson, stosujesz coś na włosy, żeby były w lepszej kondycji?
Czytałam, że po porodzie wiele kobiet skarży się na wypadanie włosów...
A jak ruchy waszych maleństw? Ja już poczułam co to kopniak w żebro, w wątrobę 😆🙈 a w nocy to jakbym miała węgorza w brzuszku… tak się rozciąga 😂
Chciałam stosowa wcierke z Anwen, ale boję się czy nie dostanę uczulenia, bo jej wcześniej nie stosowałam. Postanowiłam z włosami zadziałać po porodzie. Mi fryzjer powiedział, żebym zaczęła stosować witaminy, ale odpuściłam temat.
Pochwalę się że mam już praktycznie wszystkie ubranka dla małej. Została wyprawka tzw „apteczna”. Polecacie Gemini i dr Max? Albo Allegro? -
nick nieaktualnyMój mały też ruchliwy. Uaktywnia się głównie wtedy jak matka się położy odpocząć 🤪 mocno kopie, cały brzuch mi się rusza 😆
Werson ja czasami zamawiam w Gemini, często mają różne fajne promocje. Ale z wyprawkowo aptecznych rzeczy kupiłam póki co tylko bepanthen baby na pupę bo była promocja w Rossmanie. Muszę się za to wziąć w końcu 🙈
Z ubranek też mam już wszystko. -
Ja mam tylko pieluchy Pampersa, które dostałam od znajomej, ale chyba będę używać Dady bo cenowo wychodzi korzystniej + w biedronce często są promocje 1+1 lub 2+2
Ja myślę że po świętach zacznę zamawiać, mam też wybraną koszulę do porodu i muszą ją w końcu zamówić.
Ja chciałam zamówić podpaski poporodowe, ale kurde te co chce są wyprzedane i na Gemini i na dr. Max 🙄
Mala.mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mam kupione pampersy z dady 1+1 na promocji. Muszę jeszcze dokupić. Z Pampersa też są fajne, tylko trzeba polować na promocję bo drogo wychodzą 🙈 mi np kompletnie nie odpowiadały z Rossmana te babydream. Jakieś takie sztywne te pampersy były i kiepsko wchłaniały.
A ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym. I wszystko super 🥰 mały ma ok 1580 g. Niestety nie dał sobie zrobić foto buzi. Tak że nadal nie mam żadnej ładnej i wyraźnej fotki na pamiątkę 🤣. No nic, najważniejsze że wszystko w porządku 😉Mala.mi, Werson lubią tę wiadomość
-
Tiril wrote:Też mam kupione pampersy z dady 1+1 na promocji. Muszę jeszcze dokupić. Z Pampersa też są fajne, tylko trzeba polować na promocję bo drogo wychodzą 🙈 mi np kompletnie nie odpowiadały z Rossmana te babydream. Jakieś takie sztywne te pampersy były i kiepsko wchłaniały.
A ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym. I wszystko super 🥰 mały ma ok 1580 g. Niestety nie dał sobie zrobić foto buzi. Tak że nadal nie mam żadnej ładnej i wyraźnej fotki na pamiątkę 🤣. No nic, najważniejsze że wszystko w porządku 😉
No to super😊. Nie chce się fotografować maluszek 😜. -
Dziewczyny a myślałyście w czym wasze bobaski będą spały?
Bo chyba nie powinny pod kołdrą i na poduszce?
Ja myślałam żeby w łóżeczku miał samo przescieradlo, a spał w spiworku. Myślę czy jeszcze w rożku powinien być czy już nie.. Chętnie poczytam co Wy planujecieCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
nick nieaktualnyKiki u nas w łóżeczku będzie tylko prześcieradło. I tak, będzie spał na początku w rożku, a jak mu nie będzie odpowiadało to śpiworek. Moja córka skończyła teraz dwa latka i nadal tak śpi, że w łóżeczku ma tylko prześcieradło i w śpiworku, bez kołderki i poduszki. Małe dzieci nie potrzebują poduszki, a z kołderki nie potrafią korzystać, tylko się w nią plątają 🙈 ja córkę na początku czasami przykrywałam kocykiem, ale jak zaczęła się wiercić i obracać to trzeba było pilnować i poprawiać ten kocyk 🤪 śpiworek jest wygodniejszy, tylko więcej ściągania przy przewijaniu. Kocyki są, jak dla mnie, ok w ciągu dnia.
-
Ja mam łóżeczko. Już złożone 2 metrów od łóżka. Bardzo mi się podobają te warkocze do łóżeczka, ale zastanawiam się czy to kupić.. Jeśli macie to macie na całe łóżeczko czy tylko na 3 z 4 stron? Ja początkowo myślałam żeby kupić na każdą stronę ale nie wiem czy nie lepiej jakbym w nocy widziała buźkę dziecka w razie czego. Co myślicie?
Ja dzisiaj ma hm dwa spiworki zamówiłam, rozmiar 50-56. Hm podobno większy wypada a znowu nie chce żeby dziecko mi się topiło w tym spiworku, u nas raczej Ok max 3 kg będzie miało i ja i mąż drobni byliśmy, dzieci w rodzinie jak się rodza to też malutkie więc wydaje mi się że rozmiarem się wpasowalamCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
nick nieaktualnyJa też mam zwykłe łóżeczko, nie dostawke. Te warkocze do łóżeczka są piękne 😍 ja jednak z początku wolę nie zakładać żadnych ochraniaczy. Takie malutkie dziecko z początku się nie obraca i nie wierci (nie przemieszcza się po łóżeczku), ochraniacze są według mnie zbędne. Ja wolę widzieć dziecko przez szczebelki. No i lepsza cyrkulacja powietrza. Ale to tylko moje zdanie 🤪 co innego jak dziecko już trochę większe i wędruje przez sen 🙈 wtedy bardziej przydatne, bo dziecko się tak nie obija o szczebelki i nie wkłada rączek i nóżek między szczeble. Moja córka np bardzo się wierci w nocy i już od pół roku śpi w łóżeczku turystycznym (ale na porządnym materacu), bo ściany są z siatki, więc są miękkie a i przewiew powietrza jest.
A tak w ogóle to łóżeczko łóżeczkiem ale u nas mały pewnie i tak najwięcej będzie spał ze mną na naszym łóżku 🙈🤣