X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jakiegoś większego apetytu niż przed ciążą. Ja to się boje, że się nie przewrócić i w sumie mało wychodzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już wybrany szpital, w którym pracuje mój lekarz prowadzący. Rodziłam tam już wcześniej i byłam zadowolona. Poza tym tam mam najbliżej.

Co do tych kg, nie wiem czy planujecie karmić piersią, ale przy kp kilogramy szybko lecą 🤪 w ogóle nie ma się co przejmować wagą w ciąży, najważniejsze żeby było zdrowo dla nas i dla dzidziusia.

Mała.mi ja też boję się żeby się nie poślizgnąć i nie polecieć na brzuch. No trzeba uważać.

Powiem Wam, że jeśli chodzi o wygląd to ja uwielbiam to, jak hormony ciążowe działają na moje włosy i cerę 🥰 zero pryszczy, syfow, tłustej skóry. Włosy się nie przetłuszczają, spokojnie mogę je myć raz w tygodniu 😁 i nie wypadają.

Mala.mi, Werson lubią tę wiadomość

• Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak włosy to i ja mam piękne 😉, też mi się teraz w ciąży nie przetłuszczają😊, a cerę ogólnie mam bezproblemową i ciąża nie wpłynęła na jej stan.(a mówią, że córki zabierają urodę 😅)

• Werson Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze pieska i muszę z nim wychodzić sama minimum 2x dziennie, wieczorem już wychodzi mąż. Mam dobre buty zimowe i ratują mi tyłek przed fikołkami 😆

Ja planuje karmić piersią najdłużej jak się da i właśnie słyszałam, że przy karmieniu kg lecą ale i macica się szybciej obkurcza.

Ja z włosami to mam na odwrót. Szybciej mi sie przetłuszczają i wypadają na potęgę, ale za to cerę mam świetną

age.png
  • Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze jakieś 'pozytywy' ciąży?😊
    Werson, stosujesz coś na włosy, żeby były w lepszej kondycji?
    Czytałam, że po porodzie wiele kobiet skarży się na wypadanie włosów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 16:55

Werson lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak dwa miesiące po porodzie zaczęły wypadać. Sypało się ze mnie strasznie 🤣 aż zrobiły mi się łyse zakola 🙈 na szczęście szybko mi odrosły. Ale w pewnym momencie musiałam sobie zrobić grzywkę bo te odrastające zakola sterczały na wszystkie strony 🤭😆 więc teraz też cieszę się pięknymi włosami póki mogę, bo jak mnie czeka powtórka z rozrywki to ja pierniczę 🙈
    Na włosy polecam wcierki i olejowanie 👍

• Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy u mnie też tak będzie 😔 ja mam dość gęste włosy, więc delikatne wypadanie nie będzie straszne, tylko gorzej jak będą wychodzić garściami 😱

• Werson Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Macie jeszcze jakieś 'pozytywy' ciąży?😊
    Werson, stosujesz coś na włosy, żeby były w lepszej kondycji?
    Czytałam, że po porodzie wiele kobiet skarży się na wypadanie włosów...

A jak ruchy waszych maleństw? Ja już poczułam co to kopniak w żebro, w wątrobę 😆🙈 a w nocy to jakbym miała węgorza w brzuszku… tak się rozciąga 😂

Chciałam stosowa wcierke z Anwen, ale boję się czy nie dostanę uczulenia, bo jej wcześniej nie stosowałam. Postanowiłam z włosami zadziałać po porodzie. Mi fryzjer powiedział, żebym zaczęła stosować witaminy, ale odpuściłam temat.

Pochwalę się że mam już praktycznie wszystkie ubranka dla małej. Została wyprawka tzw „apteczna”. Polecacie Gemini i dr Max? Albo Allegro?

age.png
  • Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to czasami tak się rusza, jakby miała wyskoczyć zaraz🙈.
    Ja też jeśli chodzi o ubranka mam wszystko, poza tym wózek i nosidełko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też ruchliwy. Uaktywnia się głównie wtedy jak matka się położy odpocząć 🤪 mocno kopie, cały brzuch mi się rusza 😆

Werson ja czasami zamawiam w Gemini, często mają różne fajne promocje. Ale z wyprawkowo aptecznych rzeczy kupiłam póki co tylko bepanthen baby na pupę bo była promocja w Rossmanie. Muszę się za to wziąć w końcu 🙈
    Z ubranek też mam już wszystko.

• Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyczno-aptycznych narazie nie mam nic.

Jeszcze około dwa miesiące i nasze maleństwa już będą z nami🤩
    Nie mogę uwierzyć, że to tak szybko zleciało.

• Werson Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko pieluchy Pampersa, które dostałam od znajomej, ale chyba będę używać Dady bo cenowo wychodzi korzystniej + w biedronce często są promocje 1+1 lub 2+2

Ja myślę że po świętach zacznę zamawiać, mam też wybraną koszulę do porodu i muszą ją w końcu zamówić.
    Ja chciałam zamówić podpaski poporodowe, ale kurde te co chce są wyprzedane i na Gemini i na dr. Max 🙄

Mala.mi lubi tę wiadomość

age.png
  • Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, żeby używać pieluszek DADA. Koszulę do szpitala też już mam. A reszta leży w sklepach na półce 🙈. A jeszcze troszkę tego zostało do zgromadzenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kupione pampersy z dady 1+1 na promocji. Muszę jeszcze dokupić. Z Pampersa też są fajne, tylko trzeba polować na promocję bo drogo wychodzą 🙈 mi np kompletnie nie odpowiadały z Rossmana te babydream. Jakieś takie sztywne te pampersy były i kiepsko wchłaniały.

A ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym. I wszystko super 🥰 mały ma ok 1580 g. Niestety nie dał sobie zrobić foto buzi. Tak że nadal nie mam żadnej ładnej i wyraźnej fotki na pamiątkę 🤣. No nic, najważniejsze że wszystko w porządku 😉

Mala.mi, Werson lubią tę wiadomość

• Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Też mam kupione pampersy z dady 1+1 na promocji. Muszę jeszcze dokupić. Z Pampersa też są fajne, tylko trzeba polować na promocję bo drogo wychodzą 🙈 mi np kompletnie nie odpowiadały z Rossmana te babydream. Jakieś takie sztywne te pampersy były i kiepsko wchłaniały.

A ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym. I wszystko super 🥰 mały ma ok 1580 g. Niestety nie dał sobie zrobić foto buzi. Tak że nadal nie mam żadnej ładnej i wyraźnej fotki na pamiątkę 🤣. No nic, najważniejsze że wszystko w porządku 😉

No to super😊. Nie chce się fotografować maluszek 😜.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślałyście w czym wasze bobaski będą spały?
    Bo chyba nie powinny pod kołdrą i na poduszce?
    Ja myślałam żeby w łóżeczku miał samo przescieradlo, a spał w spiworku. Myślę czy jeszcze w rożku powinien być czy już nie.. Chętnie poczytam co Wy planujecie

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki u nas w łóżeczku będzie tylko prześcieradło. I tak, będzie spał na początku w rożku, a jak mu nie będzie odpowiadało to śpiworek. Moja córka skończyła teraz dwa latka i nadal tak śpi, że w łóżeczku ma tylko prześcieradło i w śpiworku, bez kołderki i poduszki. Małe dzieci nie potrzebują poduszki, a z kołderki nie potrafią korzystać, tylko się w nią plątają 🙈 ja córkę na początku czasami przykrywałam kocykiem, ale jak zaczęła się wiercić i obracać to trzeba było pilnować i poprawiać ten kocyk 🤪 śpiworek jest wygodniejszy, tylko więcej ściągania przy przewijaniu. Kocyki są, jak dla mnie, ok w ciągu dnia.

• Mala.mi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nawet nie pomyślałam jak ma spać moje dziecko😱. Dlatego skorzystam z Waszych porad.
    Macie zwykle łóżeczka czy dostawki?

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko. Już złożone 2 metrów od łóżka. Bardzo mi się podobają te warkocze do łóżeczka, ale zastanawiam się czy to kupić.. Jeśli macie to macie na całe łóżeczko czy tylko na 3 z 4 stron? Ja początkowo myślałam żeby kupić na każdą stronę ale nie wiem czy nie lepiej jakbym w nocy widziała buźkę dziecka w razie czego. Co myślicie?
    Ja dzisiaj ma hm dwa spiworki zamówiłam, rozmiar 50-56. Hm podobno większy wypada a znowu nie chce żeby dziecko mi się topiło w tym spiworku, u nas raczej Ok max 3 kg będzie miało i ja i mąż drobni byliśmy, dzieci w rodzinie jak się rodza to też malutkie więc wydaje mi się że rozmiarem się wpasowalam

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zwykłe łóżeczko, nie dostawke. Te warkocze do łóżeczka są piękne 😍 ja jednak z początku wolę nie zakładać żadnych ochraniaczy. Takie malutkie dziecko z początku się nie obraca i nie wierci (nie przemieszcza się po łóżeczku), ochraniacze są według mnie zbędne. Ja wolę widzieć dziecko przez szczebelki. No i lepsza cyrkulacja powietrza. Ale to tylko moje zdanie 🤪 co innego jak dziecko już trochę większe i wędruje przez sen 🙈 wtedy bardziej przydatne, bo dziecko się tak nie obija o szczebelki i nie wkłada rączek i nóżek między szczeble. Moja córka np bardzo się wierci w nocy i już od pół roku śpi w łóżeczku turystycznym (ale na porządnym materacu), bo ściany są z siatki, więc są miękkie a i przewiew powietrza jest.
    A tak w ogóle to łóżeczko łóżeczkiem ale u nas mały pewnie i tak najwięcej będzie spał ze mną na naszym łóżku 🙈🤣

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ