Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas mały ładnie śpi w ciągu dnia. Większość czasu przesypia więc dużo rzeczy mogę na spokojnie wtedy zrobić 😉 ale za to w nocy gorzej śpi 🙈 w nocy często się budzi (praktycznie co godzinę-dwie) i coś tam mruczy, stęka 😂. Karmię go i zasypia. I tak się bawimy do rana 🙈 kiepsko mi się śpi z takimi częstymi pobudkami. Mam nadzieję, że niedługo ogarnie to nocne spanie.
Dzisiaj czeka nas pierwsza kąpiel (do tej pory było tylko szybkie mycie na przewijaku i wrzaski jakbym go ze skóry obdzierala). Córka uwielbiała się kąpać, zobaczymy jak synek zareaguje 🙈 ogólnie nie lubi być rozebrany, taki delikatny panicz się nam trafił 😂 -
Mój też delikatny panicz, wyje jak tylko bez pampersa leży. Ogólnie jest ciepłolubny, nawet chusteczek mokrych nie toleruje bo są zimne...
U nas spacery na okrągło, mi dobrze robi przebywanie na świeżym powietrzu bo już na głowę dostawałam w domu. A tak codziennie od tygodnia po 5-7 km robimy i zaraz jakoś fajniej. Myślałam że po spacerach będzie dlugi spał, ale co Wy. Od razu się budzi i mleko dostaje.
Faktycznie nocki są najgorsze.. dzisiaj przysnęłam przy jego karmieniu 🙈 na szczęście to było 20 sekundowe zamknięcie oczu. Dni fajnie nam mijają. U nas miesiąc życia, nie mogę uwierzyć że zostały 2 tygodnie połogu, który wydaje mi się że mam za sobą od tygodnia dobregoCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
nick nieaktualnyKiki to chyba chłopaki ogólnie tacy delikatniejsi od dziewczynek są 🙈 moją córkę to nic nie ruszało, ani kąpiel, ani rozbieranie czy mokre chusteczki. Bardzo mało i rzadko płakała. A ten to wyje przy zmianie pampersa 🥴
Zazdroszczę tych spacerów! My dzisiaj poszliśmy, ale tylko 20 minut 🙈 nie chciał spać i zaczął mi płakać pod koniec. On cały czerwony od płaczu a wiało dość konkretnie więc szybko nawijka do domu 😬 szkoda, bo chętnie bym pospacerowala na świeżym powietrzu. -
Hej . Za nami już ponad tydzień wspólnych dni z maluchem .
I potwierdzam mój synek królewicz także nie lubi leżeć z goła pupa bez pampersa , a gdy go przebieramy w bodziaki inne bo przesikane .. to wyje chodzbym najgorsza rzecz mu zrobiła z mężem.
Także gdy jest u mnie na rękach to oaza spokoju . Kochany słodki misio.
A gdy mąż go weźmie na ręce to wrzask odrazu .. bardzo przykro mi gdy widzę męża jak się stara a mały płacze jak tylko dotknie go.
U nas 2 pierwsze nocki były fatalne .. spaliśmy z mężem 2 h max w te dni . Mały wgl w nocy nie spał.
Teraz się przestawił na dzień. W nocy spi wiadomo pobudka na karmienie i spanko ale w dzień to od 10 do 16 lub 17 nie spi .. nie chcę poprostu i obserwuje sobie świat dookoła 😀.
Wydaje mi się że przybrał na wadze sporo .
U mnie stan psychiczny trochę się poprawił.. wypłakałam to co miałam . Chociaż czasami dalej płacze gdy wspomnę sobie że mógłby mój skarb nie przeżyć swoich narodzin. Jest przesłodki i jest dla mnie całym światem. 🥰🥰
Mala.mi trzymam kciuki aby było to już niebawem ! 🥰Mala.mi lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.
Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
💪Starania na nowo - od 2023
🩺Diagnoza : PCOS ❗️
💊Stymulacja:Luteina,CLO.
🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️ -
Mała.mi szykuj się na 29 lutego 🤣🤪🤪🤪🤪
Mala.mi, Tiril lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Znam dwie osoby z tej daty i uwierz mi są super. A i raz na 4 lata okazja do większego świętowania:) pomysl niby masz 28 lat A tak naprawdę 7 🤣🤣.
Nadal nic się nie ruszyło?
Kręć może sutkami mi to rozkręciło skurcze. Jakiś porządny spacer zrób 😉Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę końcówki połogu… u mnie jeszcze 3tyg.
Mam pytanko o szczepienie. Czy któraś z Was zdecydowała się na te 6w1?
My bierzemy i wiem, że niepotrzebnie martwe się na zapas, ale przeżywam każde jej szczepienie 🙈
Ja ostatnio kiepsko śpię… jak kiedyś mała dostała mleczko i zasnęła, tak teraz muszę usypiać ją ponad godzinę 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 12:31
-
nick nieaktualnyMy będziemy szczepić tymi bezpłatnymi na nfz. Córkę też nimi szczepilismy. Nie było żadnych powikłań a córka alergiczka więc był trochę strach 😬. Nie miała po nich gorączki ani nic. Jedynie na jednej nóżce wychodził jej delikatny odczyn, który schodził po kilku dniach. Jedyny minus jak dla mnie to ilość kłuć. No przy każdym szczepieniu po 3-4 wkłucia więc się uplakala zawsze. Więc młodego też będziemy tak szczepić, chociaż on jest zupełnie inny niż córka więc nie wiadomo jak zareaguje 🙈 pewnie będę płakać razem z nim ... Nam akurat położna i pielęgniarka zalecała wtedy te szczepionki z NFZ, ale generalnie widzę że większość rodziców (przynajmniej z naszego otoczenia) wybiera 6w1 i są zadowoleni ☺️
Werson a jak tam z laktacją?Werson lubi tę wiadomość