X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście żadnych alergii (jeszcze) wszystkie szczepienia ze szpitala przeszła super, trochę płakała, ale szybko jej przeszło.

Ja mam nadzieję że ona dobrze zniesie te szczepionki 🙏

U mnie z laktacją kiepsko, jesteśmy już tylko na mleku MM.

age.png
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę te z NFZ. Powinnam za tydzień już zaszczepić ale moja rodzinna kazała o miesiąc przeczekać i dopiero w kwietniu szczepienia robić.

Werson lubi tę wiadomość

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson szkoda, że z kp kiepsko. Ale najważniejsze, że Bianka ma się dobrze ☺️

My szczepienie mamy pod koniec marca.

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam już co prawda marcową mamusią ❤️ odezwę się do Was za kilka dni i opowiem o swoich 'przeżyciach'. Trzymajcie się ❤️

Werson, Vilka, Kiki25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi gratulacje! Będziemy czekać ♥️

Mala.mi lubi tę wiadomość

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:
    Zostałam już co prawda marcową mamusią ❤️ odezwę się do Was za kilka dni i opowiem o swoich 'przeżyciach'. Trzymajcie się ❤️
    Gratulacje !
    To już są wszystkie rozpakowane ?
    My walczymy z kolkami .. macie jakieś sprawdzone sposoby ?

Aniołek [*] 31.10.2021 - 9 tyd.

Synuś 40 tyd.+4 - czekamy na ciebie- luty 2024🤱
    💪Starania na nowo - od 2023
    🩺Diagnoza : PCOS ❗️
    💊Stymulacja:Luteina,CLO.
    🩸Suplementy: fertistim, omega , sanprobi super formuła.
    🥚Drożność jajowodów: oba drożne ✅️
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi wrote:

Gratulacje 🥰

Sheelie wrote:
    Gratulacje !
    To już są wszystkie rozpakowane ?
    My walczymy z kolkami .. macie jakieś sprawdzone sposoby ?

Mi położna poleciła Delicol. Słyszałam też że ciepła kąpiel pomaga, możesz też przyłożyć do brzuszka ciepły termofor.

Bianka ma się dobrze, ale walczymy z okropnymi wzdęciami, daje jej espumisan i wciąż szukam idealnej butelki do karmienia. Mała od początku jadła ze suavinexa, ale zaczęła „ciumkać” i położna poleciła zmienić butelkę, bo może przez to ma te wzdęcia. Z butelki Avent je strasznie wolno a zakupiłam już smoczek 1m+, lansinoh też odpada. Czekam na paczkę z butelkami MAM i dr. Brown

age.png
  • Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Mi położna poleciła Delicol. Słyszałam też że ciepła kąpiel pomaga, możesz też przyłożyć do brzuszka ciepły termofor.

Bianka ma się dobrze, ale walczymy z okropnymi wzdęciami, daje jej espumisan i wciąż szukam idealnej butelki do karmienia. Mała od początku jadła ze suavinexa, ale zaczęła „ciumkać” i położna poleciła zmienić butelkę, bo może przez to ma te wzdęcia. Z butelki Avent je strasznie wolno a zakupiłam już smoczek 1m+, lansinoh też odpada. Czekam na paczkę z butelkami MAM i dr. Brown

Hmm może moj Kacper też ma wzdecia jednak?
    Bardzo dużo pierdzi a kupki są co 3 dni .. biedak się męczy przez to, brzuszek okrągły, napięty, Tak u mnie to samo było butelka avent bardzo ciężko synkowi szło ssanie z niej pokarmu . Butelka lovi znów za szybko.. Mały się krztusił.. a teraz mamy butelkę Mam i także ciumka z niej .. ale jak narazie jest jedną z najlepszych butelek .. słyszałam o butelce dr.brown dużo dobrych opini.
    Tak termofor i masowanko brzuszka idzie w ruch zawsze.
    Także dodaje mu espumisan. I od wczoraj widzę poprawę.. tak to cały dzień mały płakał a ja byłam wykończona.

• Werson Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    Hmm może moj Kacper też ma wzdecia jednak?
    Bardzo dużo pierdzi a kupki są co 3 dni .. biedak się męczy przez to, brzuszek okrągły, napięty, Tak u mnie to samo było butelka avent bardzo ciężko synkowi szło ssanie z niej pokarmu . Butelka lovi znów za szybko.. Mały się krztusił.. a teraz mamy butelkę Mam i także ciumka z niej .. ale jak narazie jest jedną z najlepszych butelek .. słyszałam o butelce dr.brown dużo dobrych opini.
    Tak termofor i masowanko brzuszka idzie w ruch zawsze.
    Także dodaje mu espumisan. I od wczoraj widzę poprawę.. tak to cały dzień mały płakał a ja byłam wykończona.

U nas jest to samo i położna zaleciła espumisan. Kupa też co 3-4dni. Niby mam się nie martwić, ale jak tu się nie martwić…
    Na spotkaniu z doradca laktacyjnym usłyszałam, że w trakcie karmienia dziecko nie powinno wydawać żadnych dźwięków, położna potwierdziła i nawet była obecna przy karmieniu i zaleciła szukać nowej butelki. Oby jedna z tych dwóch była odpowiednia, bo już wszystkie inne już wypróbowane

age.png
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet myślę o zmianie mleka bo mam wrażenie, że mała się na nim męczy… Jestesmy na Babilonie Profutura

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson a od początku poddajecie to jedno mleko czy już zmienialiscie?

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Już nawet myślę o zmianie mleka bo mam wrażenie, że mała się na nim męczy… Jestesmy na Babilonie Profutura

Dzięki za informację o tych dźwiekach.. Mój synek cmoka i stęka czasami jak je mleczko.
    Chyba dokupię jeszcze jedna butelkę ale z philipsa avent antykolkowa. Z tym że zmienię smoczek na 1m+ .
    Czytałam właśnie wczoraj o tej butelce , że dużo dzieci ma problem z wypiciem mleczka z butelki ale jedna osoba napisala że zmieniła smoczek na 1m+ i jest zadowolona z niej .
    My mleczko dajemy z Nan opti plus i myślę że jest zbyt ciezke dla niego .. tak samo jak ty myślisz o Babilonie .

• Werson Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Werson a od początku poddajecie to jedno mleko czy już zmienialiscie?

Od początku na tym Bebilonie i od początku problemu z kupa. Do tego mała jak je to puszcza bąki, które ewidentnie ją bolą tzn brzuszek i rozmawiałam dzisiaj z położna. Mamy do każdego mleka dawać delicol i zaobserwować sytuację. Dzisiaj dałam i kupa poszła.

Ja właśnie zmieniam mleko na NAN OptiPro Plus HMO i zobaczymy jak będzie z tym mlekiem. Od dzisiaj powoli zaczynamy zmieniać mleko

age.png
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheelie wrote:
    Dzięki za informację o tych dźwiekach.. Mój synek cmoka i stęka czasami jak je mleczko.
    Chyba dokupię jeszcze jedna butelkę ale z philipsa avent antykolkowa. Z tym że zmienię smoczek na 1m+ .
    Czytałam właśnie wczoraj o tej butelce , że dużo dzieci ma problem z wypiciem mleczka z butelki ale jedna osoba napisala że zmieniła smoczek na 1m+ i jest zadowolona z niej .
    My mleczko dajemy z Nan opti plus i myślę że jest zbyt ciezke dla niego .. tak samo jak ty myślisz o Babilonie .

Mamy ten smoczek 1m+ i raz zje ładnie, a raz się męczy i zasypia… Mamy Butelkę Anvent z tą taką wkładką antykolkową

age.png
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie ze po ponad 5 tygodniach odciągania pokarmu mógł mnie trafić zastój pokarmu?
    Na rano było jeszcze Ok a od popołudnia mam obrzmiala żyłę i w tym samym miejscu po odciąganiu odbudowuje mi się zgrubienie... odciągam co 2 h już dzisiaj i co chwilę to samo...
    Myślałam że uda mi się tej masakry ominąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 17:40

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson to może u Was faktycznie problem tkwi w mleku. Oby zmiana pomogła.

Niestety co do butelek i smoczków to nie doradze 😐

Kiki no wygląda na to, że to zastój. Upierdliwe to jest, dobrze że odciagasz. U mnie takie zastoje przy pierwszym dziecku pojawiały się od czasu do czasu i mimio częstego odciągania i masaży ciepła woda, trwały po 2-3 dni 😬 a masz wrażenie że pierś robi się w tym miejscu taka ciepła albo jest zaczerwieniona? Może od razu przykładaj kapustę, żeby Ci się stan zapalny nie wdał.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciągam co 2 h.. póki co ciepła nie jest i mam nadzieje ze powoli opanowałam temat. Ale zdziwiłam się że nagle to dostalam, bo odciągam regularnie zawsze eh.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze samopoczucie jako mamy? Jak połóg?
    Macie pomoc wśród bliskich czy jesteście zdane na siebie?

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Od początku na tym Bebilonie i od początku problemu z kupa. Do tego mała jak je to puszcza bąki, które ewidentnie ją bolą tzn brzuszek i rozmawiałam dzisiaj z położna. Mamy do każdego mleka dawać delicol i zaobserwować sytuację. Dzisiaj dałam i kupa poszła.

Ja właśnie zmieniam mleko na NAN OptiPro Plus HMO i zobaczymy jak będzie z tym mlekiem. Od dzisiaj powoli zaczynamy zmieniać mleko

My mamy tak niestety z mlekiem Nan . Dzisiaj mija 3 dzień a kupki brak .. będę musiała małemu podać czopka albo inny sposób aby wyszedł z niego .
    I tak samo jak je to puszcza baczki do tego się prezy.
    Będę musiała zmienić mleko w takim razie .

• Sheelie Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Mamy ten smoczek 1m+ i raz zje ładnie, a raz się męczy i zasypia… Mamy Butelkę Anvent z tą taką wkładką antykolkową

Właśnie ta butelkę chce kupić ale w pewnym stopniu sprawdza się? Czy raczej jest taka sama jak inne butelki ??

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ