X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to cholernie niesprawiedliwe, ale tutaj tlumacza to tym ze natura wie co robi, M5ilena ale jeszcze jest nadzieja wiec czekamy do jutro.

Co do owsianki, zaczelam od dzis wiec zobaczymy widze lekka poprawe ale to jednak nie to czego oczekuje.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Wiec tak. Usg mam jutro o 9 rano. Krwawie zywa krwia, od czasu do czasu mam takie baaardzo slabe bole brzucha. Naprawde slabe. Jestem wykonczona psychicznie i glowa mnie boli od placzu. Nigdy w zyciu bym nie przypyszczala, ze mnie to kiedys spotka, juz na "dalszym" etapie. Do tego mam brzuch ciążowy. Staralam sie 2 lata, zeby w kilka dni stracic wszytsko.
    Ja wciąż jestem dobrej myśli. Nadzieja umiera ostatnia. Trzymaj się kochana. Oby to był tylko niegroźny krwiak.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwię się tylko, że nee zrobili usg dziś.. Bo qrde człowiek tak to milion myśli ma..

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Dziwię się tylko, że nee zrobili usg dziś.. Bo qrde człowiek tak to milion myśli ma..
    Ciąża nie jest prowadzona w pl, a to wiele tłumaczy.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu szkoda, że nie zrobili usg😥 mimo wszystko trzymamy mocno kciuki. Nawet nie wyobrażam sobie co musisz teraz czuć

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beznadziejna służba zdrowia 😡! Trzymam bardzo mocno kciuki za Twoje maleństwo i za Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos służby zdrowia...
    Moja szwagierka we Francji
    Stwierdzono poronienie, dali tabletki ba wywołanie porodu, wysłałam do domu i kazali wrócić 1 sierpnia żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło !!!
    Rozumiecie ? Bo mi się w głowie nie mieści...
    Ne mamy idealnego systemu ale opieka nad ciężarna w Polsce a np we Francji czy Irlandii (nie znam osobiście innych przypadków z innych krajów wiec nie wypowiem się) to nie ma porównania !!!!

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    A propos służby zdrowia...
    Moja szwagierka we Francji
    Stwierdzono poronienie, dali tabletki ba wywołanie porodu, wysłałam do domu i kazali wrócić 1 sierpnia żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło !!!
    Rozumiecie ? Bo mi się w głowie nie mieści...
    Ne mamy idealnego systemu ale opieka nad ciężarna w Polsce a np we Francji czy Irlandii (nie znam osobiście innych przypadków z innych krajów wiec nie wypowiem się) to nie ma porównania !!!!

Hmm patrząc na siebie.. Miałam poronienie w 6tc samoistne.. Ii wolałabym być w domu.. Bo dali mi luteine.. Usg miałam 3. Na dzień dobry gdzie był zarodek, później w trakcie krwawienia gdzie już wiedziałam, że po wszystkim.. Ii na drugi dzien czy się wszystko się oczyściło.. Leżałam z ciężarną.. Wiec osobiście wolałabym być w domu.. Ii tylko przyjść na usg czy wszystko się oczyścilo..
    Może jakbym była na sali gdzie byłyby inne osoby co poronily.. Albo sama. No to podeszlabym inaczej.. Ale będąc na sali z ciężarną, która dużo gadała o dziecku.. To mnie dobijalo..

4018d16ae9.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poronilam tez sama w domu, bylam u lekarza stwietrdzil ze sie zatrzymalo, kazal isc po tabletki albo czekac, ja czekalam bo jeszcze mialam nadzieje ze sie pomylil ale tutaj W UK tez tak to wyglada. Wiec wrocilam do domu I czekalam

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguski
    Hmm No na pewno psychicznie to musiało być bardzo ciezkie :/ i nie powinny być sale „mieszane” :/
    Ale wydaje mi się ze mimo wszystko to bezpieczniejszej rozwiązani niż danie tabletek i odesłanie do domu...

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i jeszcze mi dodała szwagierka ze we wtorek idzie normalnie do pracy bo u nich nie ma L4 z powodu poronienia...
    Myślałam ze padnę !!!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Hmm patrząc na siebie.. Miałam poronienie w 6tc samoistne.. Ii wolałabym być w domu.. Bo dali mi luteine.. Usg miałam 3. Na dzień dobry gdzie był zarodek, później w trakcie krwawienia gdzie już wiedziałam, że po wszystkim.. Ii na drugi dzien czy się wszystko się oczyściło.. Leżałam z ciężarną.. Wiec osobiście wolałabym być w domu.. Ii tylko przyjść na usg czy wszystko się oczyścilo..
    Może jakbym była na sali gdzie byłyby inne osoby co poronily.. Albo sama. No to podeszlabym inaczej.. Ale będąc na sali z ciężarną, która dużo gadała o dziecku.. To mnie dobijalo..

Ja trafiając na patologie z poronieniem dostałam sale z jedną dziewczyna(ona w sumie czekala na wypis) , gdzie okazało się że dzień wcześniej urodziła i zostawiła swoją córkę w szpitalu ;( myślałam że serce rozpadnie mi się na tysiąc kawałków.

Dostałam tabletki poronne na drugi dzień było już po ale i tak byłam lyzeczkowana bo endometrium nadal było duże.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ah i jeszcze mi dodała szwagierka ze we wtorek idzie normalnie do pracy bo u nich nie ma L4 z powodu poronienia...
    Myślałam ze padnę !!!
    No ja jakbym nee powiedziała, że chce zwolnienie.. Ii to kilka razy wspominałam, że chce.. To też bym nee dostała.. Tylko no.. To był 6tc..

4018d16ae9.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,, musze sie z Wami pożegnać i zyczyc Wam wspanialego okresu ciazy, szybkiego, zdrowego porodu i zdroeych dzieci. Ja jade na to usg, ale tak naprawde nie wiem sama po co. Bsrdzo krwawie, łącznie ze skrzepami ( przepraszam za szczegoly ). Boli mnie odcinek ledzwiowy, a psychika jest ppszarpana strasznie. Trzymajcie sie cieplo brzuchatki.

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mo bardzo, trzymaj sie jakos,wiem ze to trudne ale nie tlum tego w sobie rozmawiaj z mezem moze jakas przyjaciolka albo poprostu tutaj sie wzial to pomaga. I jesli samo wszystko sie oczysci to wiesz ze od razu mozesz starac sie o nastepne I bardzo szybko zachodzi sie w ciaze. ❤❤❤

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena przesyłam uściski 😘 tak bardzo mi przykro, że ciężko cokolwiek sensownego napisać... trzymaj się kochana😥❤

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka trzymaj się!

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5ilena wrote:
    Dziewczyny,, musze sie z Wami pożegnać i zyczyc Wam wspanialego okresu ciazy, szybkiego, zdrowego porodu i zdroeych dzieci. Ja jade na to usg, ale tak naprawde nie wiem sama po co. Bsrdzo krwawie, łącznie ze skrzepami ( przepraszam za szczegoly ). Boli mnie odcinek ledzwiowy, a psychika jest ppszarpana strasznie. Trzymajcie sie cieplo brzuchatki.
    Przykro mi.

3maj się.. Ii szybko wracaj na fioletową stronę.

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej trzymam kciuki, usg dopiero potwierdzi. Do tego czasu trzeba mieć nadzieję! Ściskam mocno

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Edith Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena, bardzo mi przykro. Przytulam Cię w tym trudnym czasie.

aZzmp1.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ