LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
M5ilena wrote:Wiec tak. Usg mam jutro o 9 rano. Krwawie zywa krwia, od czasu do czasu mam takie baaardzo slabe bole brzucha. Naprawde slabe. Jestem wykonczona psychicznie i glowa mnie boli od placzu. Nigdy w zyciu bym nie przypyszczala, ze mnie to kiedys spotka, juz na "dalszym" etapie. Do tego mam brzuch ciążowy. Staralam sie 2 lata, zeby w kilka dni stracic wszytsko.
-
A propos służby zdrowia...
Moja szwagierka we Francji
Stwierdzono poronienie, dali tabletki ba wywołanie porodu, wysłałam do domu i kazali wrócić 1 sierpnia żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło !!!
Rozumiecie ? Bo mi się w głowie nie mieści...
Ne mamy idealnego systemu ale opieka nad ciężarna w Polsce a np we Francji czy Irlandii (nie znam osobiście innych przypadków z innych krajów wiec nie wypowiem się) to nie ma porównania !!!!. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:A propos służby zdrowia...
Moja szwagierka we Francji
Stwierdzono poronienie, dali tabletki ba wywołanie porodu, wysłałam do domu i kazali wrócić 1 sierpnia żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło !!!
Rozumiecie ? Bo mi się w głowie nie mieści...
Ne mamy idealnego systemu ale opieka nad ciężarna w Polsce a np we Francji czy Irlandii (nie znam osobiście innych przypadków z innych krajów wiec nie wypowiem się) to nie ma porównania !!!!
Hmm patrząc na siebie.. Miałam poronienie w 6tc samoistne.. Ii wolałabym być w domu.. Bo dali mi luteine.. Usg miałam 3. Na dzień dobry gdzie był zarodek, później w trakcie krwawienia gdzie już wiedziałam, że po wszystkim.. Ii na drugi dzien czy się wszystko się oczyściło.. Leżałam z ciężarną.. Wiec osobiście wolałabym być w domu.. Ii tylko przyjść na usg czy wszystko się oczyścilo..
Może jakbym była na sali gdzie byłyby inne osoby co poronily.. Albo sama. No to podeszlabym inaczej.. Ale będąc na sali z ciężarną, która dużo gadała o dziecku.. To mnie dobijalo.. -
Pieguski
Hmm No na pewno psychicznie to musiało być bardzo ciezkie i nie powinny być sale „mieszane”
Ale wydaje mi się ze mimo wszystko to bezpieczniejszej rozwiązani niż danie tabletek i odesłanie do domu...
annkaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ppieguskaa wrote:Hmm patrząc na siebie.. Miałam poronienie w 6tc samoistne.. Ii wolałabym być w domu.. Bo dali mi luteine.. Usg miałam 3. Na dzień dobry gdzie był zarodek, później w trakcie krwawienia gdzie już wiedziałam, że po wszystkim.. Ii na drugi dzien czy się wszystko się oczyściło.. Leżałam z ciężarną.. Wiec osobiście wolałabym być w domu.. Ii tylko przyjść na usg czy wszystko się oczyścilo..
Może jakbym była na sali gdzie byłyby inne osoby co poronily.. Albo sama. No to podeszlabym inaczej.. Ale będąc na sali z ciężarną, która dużo gadała o dziecku.. To mnie dobijalo..
Ja trafiając na patologie z poronieniem dostałam sale z jedną dziewczyna(ona w sumie czekala na wypis) , gdzie okazało się że dzień wcześniej urodziła i zostawiła swoją córkę w szpitalu ;( myślałam że serce rozpadnie mi się na tysiąc kawałków.
Dostałam tabletki poronne na drugi dzień było już po ale i tak byłam lyzeczkowana bo endometrium nadal było duże. -
Dariah wrote:Ah i jeszcze mi dodała szwagierka ze we wtorek idzie normalnie do pracy bo u nich nie ma L4 z powodu poronienia...
Myślałam ze padnę !!! -
Dziewczyny,, musze sie z Wami pożegnać i zyczyc Wam wspanialego okresu ciazy, szybkiego, zdrowego porodu i zdroeych dzieci. Ja jade na to usg, ale tak naprawde nie wiem sama po co. Bsrdzo krwawie, łącznie ze skrzepami ( przepraszam za szczegoly ). Boli mnie odcinek ledzwiowy, a psychika jest ppszarpana strasznie. Trzymajcie sie cieplo brzuchatki.Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩 -
Przykro mo bardzo, trzymaj sie jakos,wiem ze to trudne ale nie tlum tego w sobie rozmawiaj z mezem moze jakas przyjaciolka albo poprostu tutaj sie wzial to pomaga. I jesli samo wszystko sie oczysci to wiesz ze od razu mozesz starac sie o nastepne I bardzo szybko zachodzi sie w ciaze. ❤❤❤
. Raga . lubi tę wiadomość
-
M5ilena wrote:Dziewczyny,, musze sie z Wami pożegnać i zyczyc Wam wspanialego okresu ciazy, szybkiego, zdrowego porodu i zdroeych dzieci. Ja jade na to usg, ale tak naprawde nie wiem sama po co. Bsrdzo krwawie, łącznie ze skrzepami ( przepraszam za szczegoly ). Boli mnie odcinek ledzwiowy, a psychika jest ppszarpana strasznie. Trzymajcie sie cieplo brzuchatki.
3maj się.. Ii szybko wracaj na fioletową stronę. -
A ja dalej trzymam kciuki, usg dopiero potwierdzi. Do tego czasu trzeba mieć nadzieję! Ściskam mocno
. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️